IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Ari wrote:Meriso,nie rozpaczaj proszę Cie!Juz to przechodziłam i da się skutecznie obniżyć fsh.Ten wynik jest również zmienny.Mi np.dr kazała już przestać go badać.Obnizylam wynik podobny do Twojego ziołami ojca sroki.Potem miałam 8z kawałkiem.
Tak lecz jakos brakuje mi sieł na to
a podejrzewam Obnizenie tez troche potrwa zanim wysla mnie do Endo bo podejrzewam gin lekow na to nie da i sadze ze mi powie ze to Koniec... takze ciezko bedzie a mnie goni czas bo wiek robi swojeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 14:26
-
adriette wrote:Rozumiem Cię doskonale, bo też miewam takie momenty.Ale nie można pielęgnować w sobie smutku , bo nic dobrego z tego nie wyjdzie. Ja póki co nie potrafię zrezygnować dlatego będę działać niezależnie od wyniku końcowego.
Kochana ale sadze ze Tak czy siak mialyscie lepsze wyniki niz ja czytajac to forum to malo kto mial taki niski AMH i jesli juz mial w ciaze nie zaszedł .. takze po co mam się łudzić i robic nadzieje która i tak prysnie -
Merisa wrote:Tak lecz jakos brakuje mi sieł na to
a podejrzewam Obnizenie tez troche potrwa zanim wysla mnie do Endo bo podejrzewam gin lekow na to nie da i sadze ze mi powie ze to Koniec... takze ciezko bedzie a mnie goni czas bo wiek robi swojeMerisa lubi tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
Merisa wrote:Kochana ale sadze ze Tak czy siak mialyscie lepsze wyniki niz ja czytajac to forum to malo kto mial taki niski AMH i jesli juz mial w ciaze nie zaszedł .. takze po co mam się łudzić i robic nadzieje która i tak prysnie"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Merisa wrote:Kochana ale sadze ze Tak czy siak mialyscie lepsze wyniki niz ja czytajac to forum to malo kto mial taki niski AMH i jesli juz mial w ciaze nie zaszedł .. takze po co mam się łudzić i robic nadzieje która i tak prysnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 14:55
AMH X 2018 - 0,75
AMH IV 2019 - 0,43
MTHFR A1298C - u.hetero.
PAI-1 - u.homo.
obniżone białka c i s
antykoagulant toczniowy +
ANA1 +
V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
XI 2019 lametta+pregnyl -
Meriso,nie wiem jak podchodzisz do kwestii adopcji komorki.Jesli długo i bezskutecznie będziesz się starala( czego nie zycze),to możesz skorzystać z komórki dawczyni."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Merisa wrote:A Ty jakie miałaś Fsh? Też wysokie? Powiem Ci ze nawet jakbym poszła do endo to potrzeba czasu by mi to obniżył a mnie goni czas bo już mam 40 także odpadam
czasami mam wyzsze niz ty a czasami zupelnie w normie, trzeba polowac na dobry cykl.Merisa, Ari lubią tę wiadomość
Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
Dziewczyny Wam Bardzo za Wsparcie jestescie wspaniałe troche sie upsokoiłam lecz ból zostanie ... Na razie sie poddałam nie wiem moze za kilka dni zmienie zdanie jak sie z tym oswoje czas pokaże.
Lecz tak czy Owak musialabym obnizyc FSH a napewno w jednym miesiacu tego nie da sie zrobić ,,- chyba ze sie myle ...
Pomimo to dziekuje za dobre słowa zycze Wam upragnionego dzidziusia ja juz mam a że sie nie uda nastepnego trudno za Was trzymam kciuki mega mocno !Maggi, Ari lubią tę wiadomość
-
Dziewczęta moje niezastąpione !
Od dwóch tygodni mam mega trdzik na brodzie i dopiero teraz wyczylalam ze to od nadmiaru androgenow, wiec chyba znowu mocno przegielam z DHEA.
W zwiazku z tym na początku cyklu (który wypada na dniach) zamierzam oprocz hormonow zbadać kwas foliowy, dhea, homecysteine i B12
I tu pytanie do was, a w szczególnosci do dziewczyn z mutacja.
Jak to jest z tym kwasem foliowym, homocysteina i b12 w naszym przypadku??
Bo mi ten kwas zawsze wychodzi za duży, czy tak ma byc w naszym przypaku?
Czy któraś z was wie jakie są prawidlowe wyniki??
Co wam radzą lekarze? Bo moj polski lekarz jest na razie niedostepny a w mojej klinice zbytnio sie tym nie interesuja
Robię wiele i muszę upolować najlepszy cykl bo inaczej nawet nie chcę rozpoczynac stymulacji.
Stac mnie tylko na jedna i chce wiedziec ze zrobilam wszystko co moglam, czekam juz tyle lat ze kilka miesiecy mnie nie zbawi ale nie wiem ile mam brać tego kwasu i dhea
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
Mała86 wrote:Wybierz się do endokrynologa , przedstaw wyniki i moze sie uda wyregulowac.
I koniecznie idz teraz na przelomie kilku dni na usg sprawdz czy sa pecherzyki!!
Dopiero calkowity obraz wynikow i badania usg przedstawi twoja sytuacje.
Słońce to podpowiedz mi kiedy ja Powinnam iśc na to USg w jakims danym dniu Cyklu sie idzie jak to wyglada bo ja wogole w to nie jestem wtajemniczona ...
Mała ja biore kwas foliowy przepisany przez lekarza 15mg
Acidum folicum15 mg na receptę. Owo sie bierze na MTHER lecz takze jak sie jest po poronieniu lub innych przebytych chorobach
norma do 18,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 16:47
-
Merisa wrote:Dziewczyny Wam Bardzo za Wsparcie jestescie wspaniałe troche sie upsokoiłam lecz ból zostanie ... Na razie sie poddałam nie wiem moze za kilka dni zmienie zdanie jak sie z tym oswoje czas pokaże.
Lecz tak czy Owak musialabym obnizyc FSH a napewno w jednym miesiacu tego nie da sie zrobić ,,- chyba ze sie myle ...
Pomimo to dziekuje za dobre słowa zycze Wam upragnionego dzidziusia ja juz mam a że sie nie uda nastepnego trudno za Was trzymam kciuki mega mocno !Merisa, Maggi, Ari lubią tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Skittles wrote:Moja Droga, ja miałam wynik fsh 35 a lh 18 i udało mi się zbić jakoś fsh do 10 a lh do 5 na ziołach ojca sroki.
ooooooooooooooo to mnie zaskoczyłaś ja wogole nie jestem wtajemniczona w to
Powiedz mi jak to dzialaja te zioła gdzie je kupic jak pić nie slyszalam o tym -
Merisa wrote:Słońce to podpowiedz mi kiedy ja Powinnam iśc na to USg w jakims danym dniu Cyklu sie idzie jak to wyglada bo ja wogole w to nie jestem wtajemniczona ...
Mała ja biore kwas foliowy przepisany przez lekarza 15mg
Acidum folicum15 mg na receptę. Owo sie bierze na MTHER lecz takze jak sie jest po poronieniu lub innych przebytych chorobach
norma do 18,
Idź teraz na usg do 9 dnia cyklu żebyś widziała ile pęcherzyków antralnych masz a najlepiej zrobić monitoring cyklu i jeżeli będą pecherzyki to przyjść po połowie cyklu jeszcze raz żeby zobaczyć czy była owuMerisa, Ari lubią tę wiadomość
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
Mała86 wrote:Idź teraz na usg do 9 dnia cyklu żebyś widziała ile pęcherzyków antralnych masz a najlepiej zrobić monitoring cyklu i jeżeli będą pecherzyki to przyjść po połowie cyklu jeszcze raz żeby zobaczyć czy była owu
ok tak zrobie Dziekuje za informacje bo nie wiedzialam
tak czy siak postanowilam sie starac co ma byc to bedzie Naturalnie jesli sie nie uda do konca roku trudno odpuszczę...
zostane przy jednym dziecku
dziewczyny a jaka norme ma Estradiol > jak ja mam ponad 14 to ile powinnam miec?
i te cale LH 14.06Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 17:27
-
Merisa wrote:ooooooooooooooo to mnie zaskoczyłaś ja wogole nie jestem wtajemniczona w to
Powiedz mi jak to dzialaja te zioła gdzie je kupic jak pić nie slyszalam o tym
Dodam, bo zadajesz pytanie czy ktoś miał takie niskie amh jak Ty z dwoma zerami, to tez takie miałam po stymulacji mega dawkami lekow, i wyszło 0,09, później ono odbija, moje wyjściowe amh to 0,3, po 1 stym 0,09, a po 3 miesiącach 0,86.
Wspomnę, ze jeszcze śledzę akademie plodnosci i uczestniczyłam w ich webinarach, akademia zajmuje się dietami proplodnosciowymi, i miały taki przypadek na indywidualnych konsultacjach, kobiety z amh 0,02 i po suplach i diecie wzrosło ono do 0,6, tylko dziewczyna była młodsza od Ciebie, i zaszła w ciąże. Także nie jest wszystko przekreślone...Merisa, Ari lubią tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Skittles wrote:Przecież Ari Ci o nich pisała, ze tez zbiła fsh na ziołach oj sroki. Poszukaj w necie skład zioła ojca sroki nr 3, składniki kupuje się w zielarskim i miesza. Można kupić chyba tez na Allegro już gotowe, ale lepiej samemu skomponować składniki i je wymieszać. Pije je się na noc raz dziennie, przez 3 miesiące, później przerwa.
Dodam, bo zadajesz pytanie czy ktoś miał takie niskie amh jak Ty z dwoma zerami, to tez takie miałam po stymulacji mega dawkami lekow, i wyszło 0,09, później ono odbija, moje wyjściowe amh to 0,3, po 1 stym 0,09, a po 3 miesiącach 0,86.
Wspomnę, ze jeszcze śledzę akademie plodnosci i uczestniczyłam w ich webinarach, akademia zajmuje się dietami proplodnosciowymi, i miały taki przypadek na indywidualnych konsultacjach, kobiety z amh 0,02 i po suplach i diecie wzrosło ono do 0,6, tylko dziewczyna była młodsza od Ciebie, i zaszła w ciąże. Także nie jest wszystko przekreślone...
a no tak masz racje pisala Przepraszam przegapiłam z racji tego jak zobaczylam dzis wynik byłam w stanie bardzo zlym psychicznym płakałam jak bóbr wzielam na uspokojenie lek jakis ziolowy bo nie dawalam rady Wszystko mnie draznilo sproboje tych ziółek moze sie uda .
Wiec z tym AMH dziwna sytuacja bo owo wedlug lekarzy nie ma szans na zwiekszenie a tu prosze jest mozliwosc
Wiec nie wiaodmo teraz komu tu wierzyc jedynie trzeba Walczyć ..
Tak znalazlam Zioła Ojca Sroki na Allegro ale tam tyle różnych ze ja z tego glupia jestem na migrene na drogi moczowe no mega duzo tego sama nie wiem jakie to są totalnie jestem ciemna w tym temacie jakbyscie byly tak dobre i mi dali Link od razu kupieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 17:39
-
Witajcie Koleżanki, maniakalnie czytam forum i wreszcie zabrałam się na odwagę aby podzielić się z Wami moją jakże "optymistyczną" sytuacją. Do rzeczy:
amh 0.397 robione w połowie cyklu ( dobrze się zaczyna),
tsh 1.72;
fsh 8.65;
lh 9.89;
estradiol 88;
progesteron 0.08;
prolaktyna 23.5.
Na usg były widoczne w sumie 4 pęcherzyki; endometrium 12.1mm;I tutaj p. doktor dawał kilka % szans naturalnie ale niestety po wynikach mojego męża daje nam szanse hipotetyczne.
Mój kilka lat młodszy mężczyzna posiada oligozoospermię i jednocześnie asthenozzospermię, plemniki żywe 29% martwe 71% z powodu małej ilości plemników nie wykonamo CASA
A na dodatek " gwiazda wieczoru" czyli mam Mięśniaki do usunięcia. Jeśli byśmy teraz cudem zaszli to się mamy nimi nie przejmować w przypadku leczenia usunięcie i zbieranie komórek ode mnie.
Jak to widzicie, moje drogie - czy są szanse na własne komórki, które dałoby się wykorzystać, pomimo że jestem bardzo stara jak na takie pytania. (Właśnie skończyłam 44l. i z urodzin się nie cieszyłam)?Merisa, Ari, Dżoana12 lubią tę wiadomość
-
Zocha wrote:Witajcie Koleżanki, maniakalnie czytam forum i wreszcie zabrałam się na odwagę aby podzielić się z Wami moją jakże "optymistyczną" sytuacją. Do rzeczy:
amh 0.397 robione w połowie cyklu ( dobrze się zaczyna),
tsh 1.72;
fsh 8.65;
lh 9.89;
estradiol 88;
progesteron 0.08;
prolaktyna 23.5.
Na usg były widoczne w sumie 4 pęcherzyki; endometrium 12.1mm;I tutaj p. doktor dawał kilka % szans naturalnie ale niestety po wynikach mojego męża daje nam szanse hipotetyczne.
Mój kilka lat młodszy mężczyzna posiada oligozoospermię i jednocześnie asthenozzospermię, plemniki żywe 29% martwe 71% z powodu małej ilości plemników nie wykonamo CASA
A na dodatek " gwiazda wieczoru" czyli mam Mięśniaki do usunięcia. Jeśli byśmy teraz cudem zaszli to się mamy nimi nie przejmować w przypadku leczenia usunięcie i zbieranie komórek ode mnie.
Jak to widzicie, moje drogie - czy są szanse na własne komórki, które dałoby się wykorzystać, pomimo że jestem bardzo stara jak na takie pytania. (Właśnie skończyłam 44l. i z urodzin się nie cieszyłam)?
Witaj kochana fajnie ze dolaczylas do Nas
Tutaj sa przewspaniale kobietki napewno Ci pomogą doradzą i wesprzą Tak jak mnie..
Jak czytalas u mnie nie wyglada to najlepiej choc jestem nie co mlodsza od Ciebie bo mam 40lat a Amh strasznie niziutko teraz doszla reszta wyników tez do d..... czuje sie strasznie zle smutno i wogole
Progesteron masz nisko to ja znowu mam Wyzej nie co bo ponad 3 ale tez za nisko-nie masz plamien w trakcie cyklu?
Cuda sie zdarzaja jak to mowia dziewczyny ale w moim wypadku cud to juz cięzko
Zycze Ci kochana jak najlepiej !Ari lubi tę wiadomość
-
Dzięki. No jest to jedyne miejsce gdzie można wyrzucić z siebie taki temat bez oskarżeń i ocen.
A co do plamień to mi się zdarzają 1-2 dni przed początkiem cyklu w połączeniu z mogreną. Chociaż ostatnie 2 cykle bez bólu głowy a plamienie na kilka godzin przed @. Wiem że dla mnie to już tulko in vitro zostaje. Ja również życzę Ci najlepszego na Twojej drodze starań. -
Zocha wrote:Dzięki. No jest to jedyne miejsce gdzie można wyrzucić z siebie taki temat bez oskarżeń i ocen.
A co do plamień to mi się zdarzają 1-2 dni przed początkiem cyklu w połączeniu z mogreną. Chociaż ostatnie 2 cykle bez bólu głowy a plamienie na kilka godzin przed @. Wiem że dla mnie to już tulko in vitro zostaje. Ja również życzę Ci najlepszego na Twojej drodze starań.Ari lubi tę wiadomość