Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3118 4478

    Wysłany: 8 listopada 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Ja to byłam mega zdziwiona ,że coś "zaskoczyło"
    No ja też. Nigdy beta mi nawet nie drgnęła i już wiedziałam, że z natury na 200% nic nie będzie, byłam na lekach przygotowujących do ostatniej stymulacji, która miała nas przekonać definitywnie do AZ. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogłabym zaciążyć... Jak zrobiłam pierwszy test bo okresu nie było, to wysłałam K po jeszcze dwa, bo myślałam, że test się popsuł...
    Może te ciąże się zdarzają tylko z zaskoczenia??
    Mi to nie pomaga, bo od tamtego czasu mam w głowie, że się udało jedyny raz i to naturalnie ( co nie było dla mnie oczywiste że w moim przypadku to w ogóle możliwe) i teraz nie mogę wyłączyć głowy... Ciągle wsłuchuję się w organizm i ta myśl ciągle mi towarzyszy...

    Nadzieja90, Mała86 lubią tę wiadomość

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    No ja też. Nigdy beta mi nawet nie drgnęła i już wiedziałam, że z natury na 200% nic nie będzie, byłam na lekach przygotowujących do ostatniej stymulacji, która miała nas przekonać definitywnie do AZ. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogłabym zaciążyć... Jak zrobiłam pierwszy test bo okresu nie było, to wysłałam K po jeszcze dwa, bo myślałam, że test się popsuł...
    Może te ciąże się zdarzają tylko z zaskoczenia??
    Mi to nie pomaga, bo od tamtego czasu mam w głowie, że się udało jedyny raz i to naturalnie ( co nie było dla mnie oczywiste że w moim przypadku to w ogóle możliwe) i teraz nie mogę wyłączyć głowy... Ciągle wsłuchuję się w organizm i ta myśl ciągle mi towarzyszy...
    Najwazniejsze,ze wiesz,że szansa jest realna...✊✊✊

    Maggi lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3118 4478

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Kiedy chcesz testować?
    Za tydzień, jakoś 14.11

    Nadzieja90 lubi tę wiadomość

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3118 4478

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Najwazniejsze,ze wiesz,że szansa jest realna...✊✊✊

    Może właśnie byłoby łatwiej, gdybym tego nie wiedziała?

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1268 2224

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    No ja też. Nigdy beta mi nawet nie drgnęła i już wiedziałam, że z natury na 200% nic nie będzie, byłam na lekach przygotowujących do ostatniej stymulacji, która miała nas przekonać definitywnie do AZ. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogłabym zaciążyć... Jak zrobiłam pierwszy test bo okresu nie było, to wysłałam K po jeszcze dwa, bo myślałam, że test się popsuł...
    Może te ciąże się zdarzają tylko z zaskoczenia??
    Mi to nie pomaga, bo od tamtego czasu mam w głowie, że się udało jedyny raz i to naturalnie ( co nie było dla mnie oczywiste że w moim przypadku to w ogóle możliwe) i teraz nie mogę wyłączyć głowy... Ciągle wsłuchuję się w organizm i ta myśl ciągle mi towarzyszy...
    Lekarz u którego byłam wczoraj wyznaje zasadę że jak się raz zaszło naturalnie to będzie się w ciąży kolejny raz i będę Ci to powtarzać aż do skutku 😂

    Nadzieja90, Ari, sisi, Mała86, Maggi, polly8725 lubią tę wiadomość

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Może właśnie byłoby łatwiej, gdybym tego nie wiedziała?
    Wlasnie kazdy mowi- odpusc to sie uda ale latwo sie mowi zeby o tym Nie myslec...

    Ari, Maggi, Chcę być mamą lubią tę wiadomość

  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Może właśnie byłoby łatwiej, gdybym tego nie wiedziała?
    No ja bym chciała mieć choć cien nadzieji ,ze moje starania nie idą na marne.Jak narazie tylko beta rosła po zaplodnieniach pozaustrojowych.

    Maggi lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Wlasnie kazdy mowi- odpusc to sie uda ale latwo sie mowi zeby o tym Nie myslec...
    Oj tak😉

    Maggi lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Chcę być mamą Autorytet
    Postów: 824 1105

    Wysłany: 8 listopada 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Wlasnie kazdy mowi- odpusc to sie uda ale latwo sie mowi zeby o tym Nie myslec...

    Też właśnie mam z tym problem.
    Jedyny raz kiedy udało mi się zajść w ciążę to była przeprowadzka do innego mieszkania. Byłam tak zajęta że jeden jedyny raz nie myślałam o dziecku.
    A wtedy dopiero się zdziwiłam. Ale niestety wtedy szczęście nie trwało długo.
    Niestety niemożliwe jest co miesiąc się przeprowadzać 😂
    Ale to jest też określona przyczyna niepłodności- psychiczna. I pewnie większość kobiet którym zależy na dziecku to ma.

    Nadzieja90, Mała86, Maggi, sisi, Ari lubią tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

    Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.


    Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

    Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3118 4478

    Wysłany: 8 listopada 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    No ja bym chciała mieć choć cien nadzieji ,ze moje starania nie idą na marne.Jak narazie tylko beta rosła po zaplodnieniach pozaustrojowych.
    No właśnie i tak źle i tak nie dobrze...

    Ari lubi tę wiadomość

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3118 4478

    Wysłany: 8 listopada 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą wrote:
    Też właśnie mam z tym problem.
    Jedyny raz kiedy udało mi się zajść w ciążę to była przeprowadzka do innego mieszkania. Byłam tak zajęta że jeden jedyny raz nie myślałam o dziecku.
    A wtedy dopiero się zdziwiłam. Ale niestety wtedy szczęście nie trwało długo.
    Niestety niemożliwe jest co miesiąc się przeprowadzać 😂
    Ale to jest też określona przyczyna niepłodności- psychiczna. I pewnie większość kobiet którym zależy na dziecku to ma.
    Dokładnie...

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Sajurka Debiutantka
    Postów: 13 24

    Wysłany: 8 listopada 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. właśnie odebrałam nowy wynik badania AMH. Pierwszy wynik wynosił 0.2. Dzisiaj miałam mega zaskoczenie bo wyszło 0.6. trochę mnie to podbudowało! Dziękuje Mała86 za Twoje słowa. Tak się zastanawiam, czy te zioła ojca sroki są skuteczne przy owulacji? Mam zamiar je kupić. W jakich dniach cyklu należy je pić?

    Nadzieja90, Maggi, Niezwykła, Ari, Mała86, Dżoana12 lubią tę wiadomość

  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 8 listopada 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajurka wrote:
    Cześć dziewczyny. właśnie odebrałam nowy wynik badania AMH. Pierwszy wynik wynosił 0.2. Dzisiaj miałam mega zaskoczenie bo wyszło 0.6. trochę mnie to podbudowało! Dziękuje Mała86 za Twoje słowa. Tak się zastanawiam, czy te zioła ojca sroki są skuteczne przy owulacji? Mam zamiar je kupić. W jakich dniach cyklu należy je pić?
    Po jakim czasie powtorzylas badanie ?

  • Sajurka Debiutantka
    Postów: 13 24

    Wysłany: 8 listopada 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Po jakim czasie powtorzylas badanie ?
    Po 4 miesiacach.

  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 8 listopada 2019, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajurka wrote:
    Po 4 miesiacach.
    Stowowalas jakas sumplementacje?

  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 8 listopada 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Lekarz u którego byłam wczoraj wyznaje zasadę że jak się raz zaszło naturalnie to będzie się w ciąży kolejny raz i będę Ci to powtarzać aż do skutku 😂
    Ja Niestety nigdy nie zaszlam naturalnie 😰

  • Sajurka Debiutantka
    Postów: 13 24

    Wysłany: 8 listopada 2019, 23:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Biorę cały czas Miovarian, wit d 2000, mama dha premium

  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 9 listopada 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą wrote:
    Też właśnie mam z tym problem.
    Jedyny raz kiedy udało mi się zajść w ciążę to była przeprowadzka do innego mieszkania. Byłam tak zajęta że jeden jedyny raz nie myślałam o dziecku.
    A wtedy dopiero się zdziwiłam. Ale niestety wtedy szczęście nie trwało długo.
    Niestety niemożliwe jest co miesiąc się przeprowadzać 😂
    Ale to jest też określona przyczyna niepłodności- psychiczna. I pewnie większość kobiet którym zależy na dziecku to ma.
    Niestety przeprowadzki, nowy zwierzak,slub itp.nie działają na plemniki,😉a szkoda...wszystko to przeszlam i ewidentnie potrzeba silniejszej armii.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 9 listopada 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Może właśnie byłoby łatwiej, gdybym tego nie wiedziała?
    Tylko Twoje starania mają sens,wiesz,ze masz szanse👍

    Maggi, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 9 listopada 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    No właśnie i tak źle i tak nie dobrze...
    Złoty środek byłby rozwiazaniem😉

    Dżoana12 lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego