IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Mum2b wrote:Ja bralam elonve na start i potem dostawalam normalne leki. Po samej elonvie po 7 dniach mialam 1 pecherzyk. Dopiero potem dostalam leki i zaczelo rosnac. Moze ta elonva tak dziala po prostu?
Być może, ja dostałam elonve jakoś w 2 dc a później po 5 dniach jakoś orgalutran 3 razy. My mieliśmy na tym cyklu łącznie 1 pęcherzyk poza jajnikiem (ale klinika chciała dalej robić in vitro na tym cyklu). Ta stymulacje przepisał mi lekarz do którego recepcja zapisała nas przez pomyłkę 🙄 Na kolejnej wizycie byliśmy już u naszego lekarza prowadzącego, szefa kliniki, który krzyczał na mnie praktycznie że co to za jełop ustawił taka stymulacje. Aczkolwiek coś z tą elonva jest na rzeczy, jak lekarz wie jak ustawić stymulacje to na pewno warto spróbować.2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Maggi wrote:Ooo a czemu jest problem?"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI
08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow
03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie
07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta
01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych
07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Maggi wrote:Ari, myślę, że to dobra decyzja, czuję, że jest głęboko przemyślana. Nie można się tak katować w nieskończoność. Dobrze, że zaczęliście znów normalnie żyć... może to u Was spowoduje, że niedługo poinformujesz nas o cudzie ❤️✊🍀
Dobrze, że nas nie opuszczasz, a ja po ciuchu będę za Was trzymać kciuki.
My też kończymy jak nie uda się AZ. Jestem tym wszystkim wykończona, a progresu nie widać. Wyniki miałam super, żadnych chorób i nic z tego nie wyszło. Teraz już pewnie moje wyniki są coraz gorsze. Przez te stymulacje mój organizm wypstrykał się z potencjału, który miał... Cykle są coraz krótsze i dochodzą niespodzianki, których wcześniej nie było...
Także rozumiem Twoją decyzję, bo ja podjęłam podobną, tyle, że jeszcze będzie podejście do AZ. W sumie to chyba już tak z rozpędu do niej podchodzimy... Gdyby nie było to wszystko nagrane rok temu, to pewnie teraz nie miałabym na to siły...
stresować się razem z Toba.Megii_81, Mała86, Cherry78, Miracle, Mila79, Maggi, Liolia, Chcę być mamą, Ark_a lubią tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Liolia wrote:Dziewczyny, kochanie...
Dziękuję bardzo za wsparcie, narazie nie mogę nic powiedzieć o planach, muszę jakoś przeżyć tą sytuację w którą teraz znajduje się...
Rozwala mnie czas od czasu, to jest zupełnie inna sprawa kiedy nie udaje się in vitro i kiedy jest dodatnia beta i potem zaczyna spadać...
Zaczyna do mnie docierać że to jest poronienie wcześnej ciąży i to bardzo boli.. nawet na takim wczesnym etapie ale to już dało dużo nadziei, już zdążyłam policzyć termin porodu, pomyśleć jak to będzie, updatowac short list imion dla dzidzia...
Teraz muszę jakoś pożegnać się z tymi oczekiwaniami które już w tym krótkim czasie pojawili się w mojej głowie..
,która również wyznaczyła mi datę porodu na Wigilię...
Bolało bardzo.
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Monalisar wrote:Ona zajmuje sie immunologią i badaniami po nieudanych zabiegach in vitro
https://www.znanylekarz.pl/malgorzata-jerzak/ginekolog-onkolog-immunolog/warszawa👶 -
Liolia wrote:Dziewczyny, kochanie...
Dziękuję bardzo za wsparcie, narazie nie mogę nic powiedzieć o planach, muszę jakoś przeżyć tą sytuację w którą teraz znajduje się...
Rozwala mnie czas od czasu, to jest zupełnie inna sprawa kiedy nie udaje się in vitro i kiedy jest dodatnia beta i potem zaczyna spadać...
Zaczyna do mnie docierać że to jest poronienie wcześnej ciąży i to bardzo boli.. nawet na takim wczesnym etapie ale to już dało dużo nadziei, już zdążyłam policzyć termin porodu, pomyśleć jak to będzie, updatowac short list imion dla dzidzia...
Teraz muszę jakoś pożegnać się z tymi oczekiwaniami które już w tym krótkim czasie pojawili się w mojej głowie..Liolia lubi tę wiadomość
👶 -
Kla_Mum wrote:Ok, teraz wszystko jasne co do tego protokołu
Czyli dodatkowo jesteśmy z tego samego rocznika 😎☺️.
Nie wiem jak jest w Polsce z procedurą, do ilu lat.
Ja na razie czuję się dobrze 🤔, biorę Diane 35 i hormon wzrostu. Trochę się niepokoję, bo w internecie znalazłam jakieś artykuły, że hormon wzrostu podawany jest dopiero w 6. dniu stymulacji, a ja biorę go już na 6 tyg przed rozpoczęciem procedury...
A czy Ty jak miałaś procedurę w Kriobanku, dostawałaś hormon podczas stymulacji? A jak w UK wygląda długi protokół? ✊✊✊😘
Kla_Mum, dzisiaj pan w laboratorium powiedział; ze przecież młoda pani jest, to chciałam go uściskać! Ciagle tylko to wzdychanie przy mojej dacie urodzin 😖
Powiem Ci, ze prof powiedział, ze po 44rż tez raczej nie podjałby się stymulacji na własnych komórkach, wiec może jest podobnie jak w UK.
Możesz się uspokoić, ja również brałam Diane i hormon wzrostu od 3dc. Poza tym, na początku pecherzyki byly bardzo małe, myślałam, ze nic z tego nie będzie ale prof uspokoił, ze dobrze jak na początku rosną powoli, miałam 8 pobranych, a liczyliśmy na 2-4. Wiec nie czytaj za dużo w necie 😉, zaufaj jego doświadczeniu i będzie dobrze l, trzymam mocno ✊🏻💜💜💜
Kla_Mum lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
Cherry78 wrote:Kla_Mum, dzisiaj pan w laboratorium powiedział; ze przecież młoda pani jest, to chciałam go uściskać! Ciagle tylko to wzdychanie przy mojej dacie urodzin 😖
Powiem Ci, ze prof powiedział, ze po 44rż tez raczej nie podjałby się stymulacji na własnych komórkach, wiec może jest podobnie jak w UK.
Możesz się uspokoić, ja również brałam Diane i hormon wzrostu od 3dc. Poza tym, na początku pecherzyki byly bardzo małe, myślałam, ze nic z tego nie będzie ale prof uspokoił, ze dobrze jak na początku rosną powoli, miałam 8 pobranych, a liczyliśmy na 2-4. Wiec nie czytaj za dużo w necie 😉, zaufaj jego doświadczeniu i będzie dobrze l, trzymam mocno ✊🏻💜💜💜
Cherry78, to miło, że tak powiedział w labo, ja zawsze słyszę wzdychanie 🙄🙄.
Już nie będę szperać w internecie 🤓, ale powiedz mi proszę, hormon wzrostu miałaś od 3dc w miesiącu poprzedzającym stymulację, czy w 3dc kiedy była właściwa stymulacja? Piękny miałaś wynik 🥰🥚🥚
Jeszcze pytałam o to, jakie leki zapisali Ci teraz w UK przy długim protokole ☺️.Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
On: wyniki nasienia w miarę ok
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!
-
Kla_Mum wrote:Ok, teraz wszystko jasne co do tego protokołu
Czyli dodatkowo jesteśmy z tego samego rocznika 😎☺️.
Nie wiem jak jest w Polsce z procedurą, do ilu lat.
Ja na razie czuję się dobrze 🤔, biorę Diane 35 i hormon wzrostu. Trochę się niepokoję, bo w internecie znalazłam jakieś artykuły, że hormon wzrostu podawany jest dopiero w 6. dniu stymulacji, a ja biorę go już na 6 tyg przed rozpoczęciem procedury...
A czy Ty jak miałaś procedurę w Kriobanku, dostawałaś hormon podczas stymulacji? A jak w UK wygląda długi protokół? ✊✊✊😘
Kla_Mum tez zaczynasz stymulację teraz? To będzie nas niedługo trze, bo ja też chyba zacznę w kolejnym miesiącu.
U mnie też wzdychają jak podaje pesel - a najlepsze, że jak zaczynam od "7" na poczatku, to wszyscy tak nagle głowy popdnosząno więc rozumiem, że są przyzywczajeni do zacyznania od 9 lub 8
Cherry, no taki komplement to zawsze cieszy! I pewnie na niego całkowicie zasługujeszs kochana!
Dziewczyny, ale o co chodzi z tym hormonem wzrostu?? Chodzi o dhea lub cos jeszzce innego? Sorry, mozecie mnie wtajemniczyć... Cherry to wie, że w poprzedniej klinice to mi w ogóle nie dawano żadnych leków, ani suplmentów, nic, więc trochę jestem w lesie z tym...
Kla_Mum lubi tę wiadomość
-
Ari wrote:😘😘😘😘Maggi , będę tu dopóty,dopóki każda z Was nie urodzi✊✊✊.Wiesz, ja jakoś mam cały czas przeczucie,że Tobie w końcu się uda.Maz czasem nazywa mnie czarownicą, więc musi tak być.Bede tu
stresować się razem z Toba.
Ari Ty jesteś takim dobrym duszkiem tego wątku, pamiętam jak rok temu zaglądałam tu i właśnie Twoje posty mnie jakoś przekonały, by tę grupę wybrac soie jako jedną z ulubuionych
Kla_Mum, Ari, Miracle, Megii_81, Maggi, Ark_a lubią tę wiadomość
-
Mila79 wrote:Kla_Mum tez zaczynasz stymulację teraz? To będzie nas niedługo trze, bo ja też chyba zacznę w kolejnym miesiącu.
U mnie też wzdychają jak podaje pesel - a najlepsze, że jak zaczynam od "7" na poczatku, to wszyscy tak nagle głowy popdnosząno więc rozumiem, że są przyzywczajeni do zacyznania od 9 lub 8
Cherry, no taki komplement to zawsze cieszy! I pewnie na niego całkowicie zasługujeszs kochana!
Dziewczyny, ale o co chodzi z tym hormonem wzrostu?? Chodzi o dhea lub cos jeszzce innego? Sorry, mozecie mnie wtajemniczyć... Cherry to wie, że w poprzedniej klinice to mi w ogóle nie dawano żadnych leków, ani suplmentów, nic, więc trochę jestem w lesie z tym...
Mila79, jeszcze nie zaczęłam, na razie właśnie przyjmuję hormon wzrostu i Diane 35...🙄, ale mam nadzieję zacząc w czerwcu/lipcu, więc na pewno będę Ci kibicować i jednocześnie prosić o ✊🏻.
A w której jesteś klinice? I w której byłaś? (wcześniej jak byłam w Bocianie, mówili, że suplementy nie mają sensu 😡😡, więc też nie brałam...).
Hormon wzrostu podawany mam w zastrzykach, to coś innego niż dhea. I właśnie pytałam Cherry78, czy się już stresować czy jeszcze nie 😅. Jak chcesz coś wiedzieć, to pytaj śmiało kochana ☺️.Mila79 lubi tę wiadomość
Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
-
Mila79 wrote:Ari Ty jesteś takim dobrym duszkiem tego wątku, pamiętam jak rok temu zaglądałam tu i właśnie Twoje posty mnie jakoś przekonały, by tę grupę wybrac soie jako jedną z ulubuionych
Potwierdzam ☺️ Ta grupa m.in. dzięki Ari szybko się stała najchętniej czytaną ☺️☺️ Przyjemnie tu u Was dziewczyny 🥰Ari, Mila79, Maggi, Megii_81 lubią tę wiadomość
43 lata
-
Mila79 wrote:Kla_Mum tez zaczynasz stymulację teraz? To będzie nas niedługo trze, bo ja też chyba zacznę w kolejnym miesiącu.
Dziewczyny, ale o co chodzi z tym hormonem wzrostu?? Chodzi o dhea lub cos jeszzce innego? Sorry, mozecie mnie wtajemniczyć... Cherry to wie, że w poprzedniej klinice to mi w ogóle nie dawano żadnych leków, ani suplmentów, nic, więc trochę jestem w lesie z tym..."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Mila79 wrote:Ari Ty jesteś takim dobrym duszkiem tego wątku, pamiętam jak rok temu zaglądałam tu i właśnie Twoje posty mnie jakoś przekonały, by tę grupę wybrac soie jako jedną z ulubuionych
Mila79, Maggi, polly8725, Megii_81 lubią tę wiadomość
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Kla_Mum wrote:Potwierdzam ☺️ Ta grupa m.in. dzięki Ari szybko się stała najchętniej czytaną ☺️☺️ Przyjemnie tu u Was dziewczyny 🥰
Kla_Mum, Mila79, Miracle, Maggi, Ark_a, polly8725, Mika10, Megii_81 lubią tę wiadomość
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Kla_Mum wrote:Mila79, jeszcze nie zaczęłam, na razie właśnie przyjmuję hormon wzrostu i Diane 35...🙄, ale mam nadzieję zacząc w czerwcu/lipcu, więc na pewno będę Ci kibicować i jednocześnie prosić o ✊🏻.
A w której jesteś klinice? I w której byłaś? (wcześniej jak byłam w Bocianie, mówili, że suplementy nie mają sensu 😡😡, więc też nie brałam...).
Hormon wzrostu podawany mam w zastrzykach, to coś innego niż dhea. I właśnie pytałam Cherry78, czy się już stresować czy jeszcze nie 😅. Jak chcesz coś wiedzieć, to pytaj śmiało kochana ☺️."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Ari wrote:Suplementy nie mają sensu😱😱😱.Ich działanie jest przecież potwierdzone , ja na pierwszej wizycie dostałam długą listę dla siebie i męża.Niedobor Wit d prowadzi do tymczasowej niepłodności,można by się długo rozpisywać...
No właśnie...dopiero w kolejnej klinice kazali sprawdzić poziomy hormonów, wit. D, dhea, i rozpisali suplementy...ale tak naprawdę dopiero większą wiedzę o tym, co pomaga, a co nie, pozyskałam z tego forum ❤️Cherry78, Mila79, Ari, Megii_81 lubią tę wiadomość
43 lata
-
Kla_Mum wrote:Cherry78, to miło, że tak powiedział w labo, ja zawsze słyszę wzdychanie 🙄🙄.
Już nie będę szperać w internecie 🤓, ale powiedz mi proszę, hormon wzrostu miałaś od 3dc w miesiącu poprzedzającym stymulację, czy w 3dc kiedy była właściwa stymulacja? Piękny miałaś wynik 🥰🥚🥚
Jeszcze pytałam o to, jakie leki zapisali Ci teraz w UK przy długim protokole ☺️.
Kla_Mum,
Tak, hormon wzrostu i Diane brałam od 3dc, czyli 31go grudnia, 10stycznia zaczęłam Gonapeptyl i chyba 24go Menopur. Punkcje miałam 5go lutego.
Dodam jeszcze, ze hormon brałam do punkcji.
Do końca nie pamietam jakie leki będą w UK, na pewno Menopur, reszta wysłana w załączniku, którego nie mogę otworzyć, wiec mam nadzieje, ze w poniedziałek przesla mi jeszcze raz, chyba, ze usiądę przed kompem jutro i odszyfruje ta enigmę!
Podobno jest teraz problem z lekami, lekarz powiedział, ze podzwoni i poszuka tego hormonu, bo może być problem..
Miluś, hormon wzrostu to co innego, niż DHEA. Ten pierwszy, to powoduje wzrost i mamy go najwiecej w okresie od dzieciństwa do momentu zakończenia wzrastania, natomiast DHEA to tzw. hormon młodości i jak się starzejemy, to jest go coraz mniej. To jest jakiś nowy hormon, używany w farmaceutyce od kilku lat, a hormon wzrostu to stara szkola w medycynie. Specjalista nie jestem, wiec wiem tylko tule co wujek Google podaje 😉
I ma jeszcze jedna wadę, jest dosyć drogi.
Tutaj konsultant powiedział, ze rzadko go stosują, bo nie ma udowodnionej skuteczności, zapytałam czy stosują embrio glue i czy działanie ma większe od HW?? Tylko embrio glue jest częściej stosowane, bo jest tańsze, ok £250, a HW £2500, właśnie, różnią się jednym zerem 😉
A w Polsce nie wiem jakie są ceny, nie pamietam, wydaje mi się ze ok 4000zl? Może Kla_Mum jest bardziej na bieżąco w kwestii cen.
Milusia, możesz zapytac profesora o ten hormon, nic Ci nie wspominał?
💜💜💜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 23:47
Mila79, Kla_Mum lubią tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
Ari wrote:Suplementy nie mają sensu😱😱😱.Ich działanie jest przecież potwierdzone , ja na pierwszej wizycie dostałam długą listę dla siebie i męża.Niedobor Wit d prowadzi do tymczasowej niepłodności,można by się długo rozpisywać...
No mi też tak mówiono. Ja byłam w Fertimedica. I mówiła mi lekarz, że suplementy nie działają, że nic nie jest w stanie poprawić komórek jajowych
Ale żaluję, że wcześniej dużo nie wiedziałam, bo teraz wiem, ze są preparaty, które wpływają pozytywnie. I też do transferów nie byłam niestety obstawiona lekami, wiec zaczynam nową porzygodę teraz. chóć trochę późno, co sobie wyrzucam, że za długo byłam w jednym miejscu