X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty.Noir wrote:
    Poczytaj o zelu conceive plus, moze to bedzie jakas pomoc, wiele dziewczyn w innych watkach go chwali.
    Dzieki uzywalismy go ze 3 razy bez skutku jak widac ale po tych badaniach wrocilam juz do niego :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Robiła mi pani doktor W-O. W rozpisce mam napisane, że mam badać AMH i sprawdzać pecherzyki antralne za tydzień, za dwa tygodnie i potem co miesiąc. Nie znam wyjściowego AMH bo ostatnie robiłam w sierpniu 2013, ale mogę założyć że będę porównywać do 0 ;-). Jeśli coś ruszy to muszę poszukać lekarza i kliniki w Krakowie, bo do tej pory próbowaliśmy w Katowicach i czas na zmianę. Mimila kogo ty możesz mi polecić?
    Słuchaj,mi Dr W-O tez dala ta rozpiske ale mówila,ze to dotyczy kobiet,ktore nie maja owulacji wcześniej,a tak to mogę badac tyle na ile mnie stać,na razie raz zrobilam amh,a jestem dziś dokladnie miesiac po mezo. Co do lekarza w Krakowie to ja chodze do Dr Przybycienia w Parens,to najlepszy lekarz tu ale baaaardzi zapracowany,długie terminy do niego sa ale czasem sie cos zwalnia. Ja jestem jego pierwsza pacjentka po mezo. Ponoc dobry jest tez Dr Chrostowski z Artvimed ale nie znam go,tylko z opowieści.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze do dr Chrostowskiego

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Robiła mi pani doktor W-O. W rozpisce mam napisane, że mam badać AMH i sprawdzać pecherzyki antralne za tydzień, za dwa tygodnie i potem co miesiąc. Nie znam wyjściowego AMH bo ostatnie robiłam w sierpniu 2013, ale mogę założyć że będę porównywać do 0 ;-). Jeśli coś ruszy to muszę poszukać lekarza i kliniki w Krakowie, bo do tej pory próbowaliśmy w Katowicach i czas na zmianę. Mimila kogo ty możesz mi polecić?

Mieszkasz blisko Katowic? Znalazłaś laboratorium gdzie mozesz w miare w rozsadnej cenie badac AMH.? Bo to jest dosc drogie badanie a widze ze musisz kila razy je wykonac.. znam jedno miejsce w sasiedztwie Katowic gdzie jest dobra cena, jesli jesteś zainteresowana daj znać

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • scania Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Mieszkasz blisko Katowic? Znalazłaś laboratorium gdzie mozesz w miare w rozsadnej cenie badac AMH.? Bo to jest dosc drogie badanie a widze ze musisz kila razy je wykonac.. znam jedno miejsce w sasiedztwie Katowic gdzie jest dobra cena, jesli jesteś zainteresowana daj znać
    Nie, jestem z Krakowa. W Diagnostyce kosztuje 190zł i chyba ciężko znaleźć taniej. Ja nie będę robić tak często. Mi dr W-O też powiedziała aby zrobić po miesiącu. Mówiła aby też zrobić teraz aby wiedzieć od czego startujemy ale raczej nie będę robić, bo po co. 5 lat temu moje AMH wynosiło 0,21 to teraz będzie bliskie 0. Zrobię na początku kolejnego cyklu razem z FSH.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • scania Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    ja chodze do dr Chrostowskiego
    Chyba powinnam wybrać miedzy nim a dr Przybycieniem. Mieszkam niedaleko Macierzyństwa, więc ten drugi prowadzi w moim rankingu ;-).

Mimila lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Chyba powinnam wybrać miedzy nim a dr Przybycieniem. Mieszkam niedaleko Macierzyństwa, więc ten drugi prowadzi w moim rankingu ;-).
    Dr Chrostowski ponoc jest bardzo dobry ale slyszalam,ze laboratorium i organizacje maha gorsza,nie wiem czy to prawda ale slyszalam tez,ze Dr Chr np prowadzi osobę ale jesli np punkcja wypadnie w niedziele to robi ja inny lekarz,co jest niedopuszczalne u Dr Przyb,on prowadzi pacjentke od poczatku do końca. Wszelkie zabiegi planuje do swoich wyjazdow. To jest rzadkie u innych lekarzy,przeważnie jak ich nie na to ktos inny jest w zasteostwie.

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Napisz gdzie. Mnie się przyda ;)

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki szukajcie badania amh w takich typowo miejskich przychodniach. U mnie w mieście w tych wszystkich laboratoriach typu Diagnostyka czy Alab badanie to kosztuje około 180 zł a w takiej przychodni wojewódzkiej gdzie też można takie badania zrobić bo mają na miejscu laboratorium kosztuje już 80 zł, więc różnica ogromna. Tam wszystkie badania są o połowę tańsze.
    ja jestem z Rzeszowa

• AniaT Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Nie, jestem z Krakowa. W Diagnostyce kosztuje 190zł i chyba ciężko znaleźć taniej. Ja nie będę robić tak często. Mi dr W-O też powiedziała aby zrobić po miesiącu. Mówiła aby też zrobić teraz aby wiedzieć od czego startujemy ale raczej nie będę robić, bo po co. 5 lat temu moje AMH wynosiło 0,21 to teraz będzie bliskie 0. Zrobię na początku kolejnego cyklu razem z FSH.

Tez tak myślałam jak musiałam w tamtym roku powtórzyć amh, bo jakies 2 lata wcześnie wynik był 0,14, więc bylam pewna, że będzie 0 a wyszło 0,22. Nastepnie powtorzylam po 3 miesiącach po suplementacji DHEA i wyszło 0,33.
    Trzymam kciuki za Twój wynik :)

• Mimila Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Tez tak myślałam jak musiałam w tamtym roku powtórzyć amh, bo jakies 2 lata wcześnie wynik był 0,14, więc bylam pewna, że będzie 0 a wyszło 0,22. Nastepnie powtorzylam po 3 miesiącach po suplementacji DHEA i wyszło 0,33.
    Trzymam kciuki za Twój wynik :)
    A ja biorę dhea już długo i nic nie wzrasta.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Dzwon do Macierzyństwa co kilka dni i pytaj czy się cis zwolnilo na 1 wizyte,bo to sue czesto zdarza,cos komus wypadnie,a do niego na 1 wizytę sie czeka baaaardzo dlugo.

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Napisz gdzie. Mnie się przyda ;)

Najtaniej znalazłam w mikołowskim szpitalu sw. Józefa.. 110 zl za AMH

SCANIA 190 zl to mega drogo! Tak drogo nie widzialam nigdzie.. awet w invimedzie kosztyje 180 zl

karolcia35 lubi tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • scania Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Dzwon do Macierzyństwa co kilka dni i pytaj czy się cis zwolnilo na 1 wizyte,bo to sue czesto zdarza,cos komus wypadnie,a do niego na 1 wizytę sie czeka baaaardzo dlugo.
    Wpisali mnie na listę rezerwową, bo nie ma terminów do końca lipca. Mam nadzieję że coś się zwolni.
    Rzeczywiście muszę poszukać tańszego AMH, bo widzę że Diagnostyka przegina.

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Wpisali mnie na listę rezerwową, bo nie ma terminów do końca lipca. Mam nadzieję że coś się zwolni.
    Rzeczywiście muszę poszukać tańszego AMH, bo widzę że Diagnostyka przegina.
    Chyba w Krakowie nie znajdziesz tanszego amh ale nie trzeba tak czesto badac. Grek,ktory mezo wymyślił w ogole nie kaze badsc amh.Mam kontamt z jego pacjentkami;Greczynkami,ktore mezo robily.Najwazniejsze jest fsh i usg. Szkoda kasy na amh.Dzis moja kolezanka ma mezo we Wrocławiu. O ktorej pobrali Ci krew i o ktorej godz.mialas zabieg?

• Mimila Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec lipca to i tak super termin do Dr Przyb,w Tarnowie czeka sie na 1 wizyte do niego 6 miesiecy,nie wiedzialam,ze liste rezerwowa prowadza,najlepiej nie czekaj na to,tylko dzwon sama co kilka dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 10:58

• Mimila Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diagnostyka ma amh za 180 minus 5% znizki ale inne tez maja po tyle i lepiej nie robic w roznych laboratoriach,tylkp ciagle w tym samym jesli ma byc wynik miarodajny,w kazdym laboratorium sa inne odczynniki i wyniki wychodza rozne.Na pewni dla porównania trzeba robic w tym samym.Na amh w Diagnostyce czeka sie teraz do 5 dni roboczych,bo wysyłają krew.

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ŚLA za amh wołają 150 zl plus 2 zeta pobranie krwi

karolcia35 lubi tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię z lenistwa w Invikcie za 150 zł - wynik jest po ok.2h

Lukrecja lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Diagnostyka ma amh za 180 minus 5% znizki ale inne tez maja po tyle i lepiej nie robic w roznych laboratoriach,tylkp ciagle w tym samym jesli ma byc wynik miarodajny,w kazdym laboratorium sa inne odczynniki i wyniki wychodza rozne.Na pewni dla porównania trzeba robic w tym samym.Na amh w Diagnostyce czeka sie teraz do 5 dni roboczych,bo wysyłają krew.

Podobno nie jest dobrze jak krew jest przewożona dalej. W badaniu AMh najlepiej jest jak badanie jest zrobione zaraz a nie po kilku godzinach - wynik przez to tez może być błędny.

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ