IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
scania wrote:Robiła mi pani doktor W-O. W rozpisce mam napisane, że mam badać AMH i sprawdzać pecherzyki antralne za tydzień, za dwa tygodnie i potem co miesiąc. Nie znam wyjściowego AMH bo ostatnie robiłam w sierpniu 2013, ale mogę założyć że będę porównywać do 0
. Jeśli coś ruszy to muszę poszukać lekarza i kliniki w Krakowie, bo do tej pory próbowaliśmy w Katowicach i czas na zmianę. Mimila kogo ty możesz mi polecić?
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
scania wrote:Robiła mi pani doktor W-O. W rozpisce mam napisane, że mam badać AMH i sprawdzać pecherzyki antralne za tydzień, za dwa tygodnie i potem co miesiąc. Nie znam wyjściowego AMH bo ostatnie robiłam w sierpniu 2013, ale mogę założyć że będę porównywać do 0
. Jeśli coś ruszy to muszę poszukać lekarza i kliniki w Krakowie, bo do tej pory próbowaliśmy w Katowicach i czas na zmianę. Mimila kogo ty możesz mi polecić?
Mieszkasz blisko Katowic? Znalazłaś laboratorium gdzie mozesz w miare w rozsadnej cenie badac AMH.? Bo to jest dosc drogie badanie a widze ze musisz kila razy je wykonac.. znam jedno miejsce w sasiedztwie Katowic gdzie jest dobra cena, jesli jesteś zainteresowana daj znaćNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Mieszkasz blisko Katowic? Znalazłaś laboratorium gdzie mozesz w miare w rozsadnej cenie badac AMH.? Bo to jest dosc drogie badanie a widze ze musisz kila razy je wykonac.. znam jedno miejsce w sasiedztwie Katowic gdzie jest dobra cena, jesli jesteś zainteresowana daj znaćJeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
AniaT wrote:ja chodze do dr Chrostowskiego
.
Mimila lubi tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
V 2018 mezoterapia -
scania wrote:Chyba powinnam wybrać miedzy nim a dr Przybycieniem. Mieszkam niedaleko Macierzyństwa, więc ten drugi prowadzi w moim rankingu
.
Kadetka wrote:Mieszkasz blisko Katowic? Znalazłaś laboratorium gdzie mozesz w miare w rozsadnej cenie badac AMH.? Bo to jest dosc drogie badanie a widze ze musisz kila razy je wykonac.. znam jedno miejsce w sasiedztwie Katowic gdzie jest dobra cena, jesli jesteś zainteresowana daj znaćAMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Dziewczynki szukajcie badania amh w takich typowo miejskich przychodniach. U mnie w mieście w tych wszystkich laboratoriach typu Diagnostyka czy Alab badanie to kosztuje około 180 zł a w takiej przychodni wojewódzkiej gdzie też można takie badania zrobić bo mają na miejscu laboratorium kosztuje już 80 zł, więc różnica ogromna. Tam wszystkie badania są o połowę tańsze.
ja jestem z Rzeszowa -
scania wrote:Nie, jestem z Krakowa. W Diagnostyce kosztuje 190zł i chyba ciężko znaleźć taniej. Ja nie będę robić tak często. Mi dr W-O też powiedziała aby zrobić po miesiącu. Mówiła aby też zrobić teraz aby wiedzieć od czego startujemy ale raczej nie będę robić, bo po co. 5 lat temu moje AMH wynosiło 0,21 to teraz będzie bliskie 0. Zrobię na początku kolejnego cyklu razem z FSH.
Tez tak myślałam jak musiałam w tamtym roku powtórzyć amh, bo jakies 2 lata wcześnie wynik był 0,14, więc bylam pewna, że będzie 0 a wyszło 0,22. Nastepnie powtorzylam po 3 miesiącach po suplementacji DHEA i wyszło 0,33.
Trzymam kciuki za Twój wynik -
AniaT wrote:Tez tak myślałam jak musiałam w tamtym roku powtórzyć amh, bo jakies 2 lata wcześnie wynik był 0,14, więc bylam pewna, że będzie 0 a wyszło 0,22. Nastepnie powtorzylam po 3 miesiącach po suplementacji DHEA i wyszło 0,33.
Trzymam kciuki za Twój wynikStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
scania wrote:Chyba powinnam wybrać miedzy nim a dr Przybycieniem. Mieszkam niedaleko Macierzyństwa, więc ten drugi prowadzi w moim rankingu
.
karolcia35 wrote:Napisz gdzie. Mnie się przyda
Najtaniej znalazłam w mikołowskim szpitalu sw. Józefa.. 110 zl za AMH
SCANIA 190 zl to mega drogo! Tak drogo nie widzialam nigdzie.. awet w invimedzie kosztyje 180 zlkarolcia35 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Mimila wrote:Dzwon do Macierzyństwa co kilka dni i pytaj czy się cis zwolnilo na 1 wizyte,bo to sue czesto zdarza,cos komus wypadnie,a do niego na 1 wizytę sie czeka baaaardzo dlugo.
Rzeczywiście muszę poszukać tańszego AMH, bo widzę że Diagnostyka przegina.
Jeden jajnik od 2001
V 2018 mezoterapia -
scania wrote:Wpisali mnie na listę rezerwową, bo nie ma terminów do końca lipca. Mam nadzieję że coś się zwolni.
Rzeczywiście muszę poszukać tańszego AMH, bo widzę że Diagnostyka przegina.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Koniec lipca to i tak super termin do Dr Przyb,w Tarnowie czeka sie na 1 wizyte do niego 6 miesiecy,nie wiedzialam,ze liste rezerwowa prowadza,najlepiej nie czekaj na to,tylko dzwon sama co kilka dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 10:58
Diagnostyka ma amh za 180 minus 5% znizki ale inne tez maja po tyle i lepiej nie robic w roznych laboratoriach,tylkp ciagle w tym samym jesli ma byc wynik miarodajny,w kazdym laboratorium sa inne odczynniki i wyniki wychodza rozne.Na pewni dla porównania trzeba robic w tym samym.Na amh w Diagnostyce czeka sie teraz do 5 dni roboczych,bo wysyłają krew.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Ja robię z lenistwa w Invikcie za 150 zł - wynik jest po ok.2h
Lukrecja lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Mimila wrote:Diagnostyka ma amh za 180 minus 5% znizki ale inne tez maja po tyle i lepiej nie robic w roznych laboratoriach,tylkp ciagle w tym samym jesli ma byc wynik miarodajny,w kazdym laboratorium sa inne odczynniki i wyniki wychodza rozne.Na pewni dla porównania trzeba robic w tym samym.Na amh w Diagnostyce czeka sie teraz do 5 dni roboczych,bo wysyłają krew.
Podobno nie jest dobrze jak krew jest przewożona dalej. W badaniu AMh najlepiej jest jak badanie jest zrobione zaraz a nie po kilku godzinach - wynik przez to tez może być błędny.