Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • MartucHa Ekspertka
    Postów: 136 365

    Wysłany: 17 czerwca, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Dziewczyny, tak z ciekawości...
    Przy transferze 5-cio dniowej blastki, w którym dniu po transferze będzie widoczne serduszko?
    Widziałam, że któraś wrzucała, że już 21dpt...
    Wiem, że od 6tyg.ale nie wiem jak to jest zależne z in vitro 🤷‍♀️
    Yuki u mnie było widać w 28dpt, w 18dpt był pecherzyk z ciałkiem żółtkowym. W Klinice zachęcali mnie żeby nie spieszyć się z USG serduszkowym bo to bardzo indywidualna kwestia i żeby niepotrzebnie się nie stresować. Tutaj podobnie jak z betą - czasem szybciej wychodzi pozytywna, a czasem później. Trzymam kciuki ✊✊😘

    Cherry78, Miracle lubią tę wiadomość

    Ona 91'
    Starania od 02.2017
    Niedrożny jajowód
    Amh 0,3 - 0,7
    05.2019 IMSI - 3 pęcherzyki, 2 zapłodnione, 1 podany w 3dobie, 1 przestał się rozwijać - brak efektów i ❄️😔
    03.2021 PICSI - krótki protokół, 17.03 punkcja - 3 pęcherzyki, transfer 22.03 - 2blastki
    7dpt bhcg 57,3
    10dpt bhcg 212,2
    12dpt bhcg 516,7
    18dpt bhcg 6593 - na usg widoczne dwa pęcherzyki
    28dpt w jednym pecherzyku ❤️, drugi puste jajo płodowe

    On 91'
    Teratozoospermia

    hchy9jcgzt59j33u.png
  • Kla_Mum Autorytet
    Postów: 844 1387

    Wysłany: 17 czerwca, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Dziewczyny, tak z ciekawości...
    Przy transferze 5-cio dniowej blastki, w którym dniu po transferze będzie widoczne serduszko?
    Widziałam, że któraś wrzucała, że już 21dpt...
    Wiem, że od 6tyg.ale nie wiem jak to jest zależne z in vitro 🤷‍♀️


    U mnie bylo w 26dpt, ale moglo byc wczesniej, tyle, że nie poszłam na usg z tych powodów, o których napisała MartucHa ☺️.

    Cherry78, MartucHa lubią tę wiadomość

    Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
    43 lata
    PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
    On: wyniki nasienia w miarę ok

    5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
    7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!

    82do3e5e1vm21v9s.png
  • MyŚliwa Ekspertka
    Postów: 199 125

    Wysłany: 17 czerwca, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Dziewczyny, tak z ciekawości...
    Przy transferze 5-cio dniowej blastki, w którym dniu po transferze będzie widoczne serduszko?
    Widziałam, że któraś wrzucała, że już 21dpt...
    Wiem, że od 6tyg.ale nie wiem jak to jest zależne z in vitro 🤷‍♀️


    Też mnie to zastanawia.
    Miałaś transfer przy cyklu sztucznym czy naturalnym? Jeśli przy sztucznym, to pewnie owulację lekarz wyznaczył na 14 dc i na podstawie tego wyznaczył transfer (więc dodał 5 dni). Wtedy można normalnie liczyć tygodnie ciąży, zakładając, że 1 tydzień cyklu to 1 tydzień ciąży. Jak na naturalnym - a owulacja pojawiła się później lub wcześniej, to trzeba te kilka dni brać pod uwagę (wszystkie opisy tygodni ciąży opiera się na dacie ostatniej miesiączki i owulacji w 14 dniu).
    Znalazłam w internecie, że to zależy od stopnia rozwoju samego zarodka i czasem już można zaobserwować w 5tc, a czasem dopiero w 7.
    Tu jest napisane zdanie embriologa: 35 dpt lub przy beta hCG pow. 10 000 mIU/mL.
    https://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/4199/

    Cherry78, MartucHa, karolcia35 lubią tę wiadomość

  • Yuki Autorytet
    Postów: 583 604

    Wysłany: 17 czerwca, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, dziękuję :) Myślę, że jednak nie będę się spieszyć i spinać, żeby niepotrzebnie się nie zdenerwować i nie rozczarować.

    MyŚliwa też właśnie widziałam info, że przy beta hCG pow. 10 000 mIU/mL. Gdzieś też jakaś dziewczyna pisała, że u niej był to praktycznie 8tc i dopiero wtedy biło serduszko 😱
    Więc pierdziele, cziluję i jestem pewna, że będzie dobrze <3

    russty, Kla_Mum, MyŚliwa, Cherry78, Miracle, Joana23, karolcia35, MartucHa lubią tę wiadomość

    Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
  • Miracle Autorytet
    Postów: 2626 4350

    Wysłany: 18 czerwca, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Macie rację, dziękuję :) Myślę, że jednak nie będę się spieszyć i spinać, żeby niepotrzebnie się nie zdenerwować i nie rozczarować.

    MyŚliwa też właśnie widziałam info, że przy beta hCG pow. 10 000 mIU/mL. Gdzieś też jakaś dziewczyna pisała, że u niej był to praktycznie 8tc i dopiero wtedy biło serduszko 😱
    Więc pierdziele, cziluję i jestem pewna, że będzie dobrze <3

    I takie podejscie jest najlepsze! Bedzie dobrze <3

    karolcia35, Yuki lubią tę wiadomość

    TSQWp1.png

    Rośnij w siłę synku <3

    10.11- Histeroskopia (usuniecie polipa)
    ERA, EMMA, ALICE Test- Endometrium Receptywne
    28 grudzień-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
    4 styczeń- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
    7 styczeń - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
    11 styczeń- 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
    20 styczeń- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
    19 marca- Jestem chlopcem 👶🏻🧸

    🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
    Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚‍♀️
  • Joana23 Ekspertka
    Postów: 217 223

    Wysłany: 18 czerwca, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Macie rację, dziękuję :) Myślę, że jednak nie będę się spieszyć i spinać, żeby niepotrzebnie się nie zdenerwować i nie rozczarować.

    MyŚliwa też właśnie widziałam info, że przy beta hCG pow. 10 000 mIU/mL. Gdzieś też jakaś dziewczyna pisała, że u niej był to praktycznie 8tc i dopiero wtedy biło serduszko 😱
    Więc pierdziele, cziluję i jestem pewna, że będzie dobrze <3

    Ja nie moglam się wstrzelić za bardzo z wizytą i pierwsze USG miałam dosyć wcześnie, w 18dpt. Nie spodziewałam się cudów, no i też ich nie było :) dostałam jedynie informację, że to nie jest puste jajo płodowe. Odpuściłam też robienie bety, bo wprowadzało to tylko stres, nic więcej. Zaczęłam cieszyć się swoim stanem i myśleć pozytywnie.
    Następną wizytę mam jutro, czyli w 32dpt, zobaczymy co będzie :)

    karolcia35, Annulla01, MyŚliwa lubią tę wiadomość

    19.06 - ❤️
    18.05 - Transfer 5BA

    89'
    Ja:
    - FSH 9,62
    - AMH 1,92 (1,15 trzy lata temu)
    Partner:
    - oligozoospermia

    Mamy ❄️❄️

    Póki oddycham nie tracę nadziei :)
  • karolcia35 Autorytet
    Postów: 4274 3611

    Wysłany: 18 czerwca, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer za tydzień 🍀🍀🍀
    Trzymajcie kciuki 💗

    Yuki, MartucHa, Cherry78, Kla_Mum, Zocha, Annulla01, Ova, russty, Alicja27, Liolia lubią tę wiadomość

    AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Yuki Autorytet
    Postów: 583 604

    Wysłany: 18 czerwca, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 🍀🤞


    Joana23 też tak stwierdziłam z betą, nie jadę już robić, czekam na wtorkową wizytę. A czas mi się tak dłuży, że chyba oszaleję 😂

    karolcia35, Cherry78 lubią tę wiadomość

    Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
  • MartucHa Ekspertka
    Postów: 136 365

    Wysłany: 18 czerwca, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Transfer za tydzień 🍀🍀🍀
    Trzymajcie kciuki 💗
    Karolcia35 ślę do Ciebie mnóstwo uścisków i fluidkow ciążowych 🥰🤰wierzę, że tym razem się uda ✊✊❤️

    karolcia35, Kla_Mum lubią tę wiadomość

    Ona 91'
    Starania od 02.2017
    Niedrożny jajowód
    Amh 0,3 - 0,7
    05.2019 IMSI - 3 pęcherzyki, 2 zapłodnione, 1 podany w 3dobie, 1 przestał się rozwijać - brak efektów i ❄️😔
    03.2021 PICSI - krótki protokół, 17.03 punkcja - 3 pęcherzyki, transfer 22.03 - 2blastki
    7dpt bhcg 57,3
    10dpt bhcg 212,2
    12dpt bhcg 516,7
    18dpt bhcg 6593 - na usg widoczne dwa pęcherzyki
    28dpt w jednym pecherzyku ❤️, drugi puste jajo płodowe

    On 91'
    Teratozoospermia

    hchy9jcgzt59j33u.png
  • Cherry78 Autorytet
    Postów: 2251 3410

    Wysłany: 18 czerwca, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Transfer za tydzień 🍀🍀🍀
    Trzymajcie kciuki 💗

    Mocne kciuki kochana ✊🏻✊🏻✊🏻💖💖💖

    karolcia35, Kla_Mum lubią tę wiadomość

    Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

    1.Poronienie 5.5.18
    7t3d [*]😔
    Transfer ❤️❤️ Poronienie 14.3.20
    ❤️ CB 31.7.20
    ❤️❤️CB 26.10.20 😔
    HW,Heparyna, acard, accofil, Atosiban,Metypred
    Transfer ❤️❤️ Grudzień 2020 beta 0

    Warszawa - Bocian
    23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰

    c55f5vsmhz93rhjz.png
  • Joana23 Ekspertka
    Postów: 217 223

    Wysłany: 18 czerwca, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Transfer za tydzień 🍀🍀🍀
    Trzymajcie kciuki 💗

    Karolcia, cały wątek Tobie kibicuje :) są aż 3 brzuszki do przekazania :) Musi się udać!

    karolcia35, Pola1, Kla_Mum lubią tę wiadomość

    19.06 - ❤️
    18.05 - Transfer 5BA

    89'
    Ja:
    - FSH 9,62
    - AMH 1,92 (1,15 trzy lata temu)
    Partner:
    - oligozoospermia

    Mamy ❄️❄️

    Póki oddycham nie tracę nadziei :)
  • karolcia35 Autorytet
    Postów: 4274 3611

    Wysłany: 18 czerwca, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Karolcia, cały wątek Tobie kibicuje :) są aż 3 brzuszki do przekazania :) Musi się udać!

    Tak. Czuje to wsparcie od początku zwłaszcza gdy bujalam się z bakteriami i wszyscy kibicowali i czekali na szczęśliwy finał wymazow 😁
    Dziękuję wam wszystkim 😘😘😘💗
    Tym razem wybrałam lightowy zestaw leków. Bez immunosupresji i accofilu.
    Mam tylko encorton, neoparin. No i utrogestan, estrofem i witaminy.

    Cherry78, MartucHa, Kla_Mum, MyŚliwa, russty lubią tę wiadomość

    AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Kla_Mum Autorytet
    Postów: 844 1387

    Wysłany: 18 czerwca, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Transfer za tydzień 🍀🍀🍀
    Trzymajcie kciuki 💗

    Brzuszki w magazynie dla Ciebie 🥰🥰🥰✊🏻. Trzymam kciuki! 🍀🍀🍀

    karolcia35, Cherry78 lubią tę wiadomość

    Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
    43 lata
    PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
    On: wyniki nasienia w miarę ok

    5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
    7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!

    82do3e5e1vm21v9s.png
  • eska29044 Autorytet
    Postów: 1991 925

    Wysłany: 18 czerwca, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Tak. Czuje to wsparcie od początku zwłaszcza gdy bujalam się z bakteriami i wszyscy kibicowali i czekali na szczęśliwy finał wymazow 😁
    Dziękuję wam wszystkim 😘😘😘💗
    Tym razem wybrałam lightowy zestaw leków. Bez immunosupresji i accofilu.
    Mam tylko encorton, neoparin. No i utrogestan, estrofem i witaminy.
    Karolcia specjalnie weszłam aby sprawdzić co U Ciebie a tu takie wieści🙂. Trzymam mocno kciuki aby się udało✊✊✊😘😘😘😘

    karolcia35 lubi tę wiadomość

    piu33e3kwdhlkfw6.png
    06.11.2020 *IVF *IMSI MACS. Mamy ❄🙏🙏🙏 :-(
    7.01.2021 naturalny cudzie trwaj ❤️❤️❤️
    1.03.2020 zdrowy chłopiec 🥰🥰🥰
    Immunologia- KIR AA - accofil + intralipid
    AMH 0,89, Insulinooporność - lekka,
    On: DFI 52% HLA-C : C1, Morfologa 1%
  • karolcia35 Autorytet
    Postów: 4274 3611

    Wysłany: 18 czerwca, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum wrote:
    Brzuszki w magazynie dla Ciebie 🥰🥰🥰✊🏻. Trzymam kciuki! 🍀🍀🍀
    😘😘😘 oby nie trojaczki 🤣

    Kla_Mum lubi tę wiadomość

    AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • karolcia35 Autorytet
    Postów: 4274 3611

    Wysłany: 18 czerwca, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eska29044 wrote:
    Karolcia specjalnie weszłam aby sprawdzić co U Ciebie a tu takie wieści🙂. Trzymam mocno kciuki aby się udało✊✊✊😘😘😘😘
    Ojej. Dziękuję 😍😘
    A u Ciebie już 27 tc? Kiedy to zleciało. Jak się czujesz.

    AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Ova Autorytet
    Postów: 693 471

    Wysłany: 18 czerwca, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia 🍀💪✊

    Yuki, Ty już wiesz, że też 🍀💪✊

    karolcia35, Yuki lubią tę wiadomość

    02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód

    06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny

    AMH 0,62

    04.02. Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2

    18.02 beta <0,1 ;(

    02/03 Kriobank - przygotowania do procedury

    17.05 naturalny cud - beta 143,3
    19.05 beta 210,6
    21.05 beta 62, 9 :( i koniec cudu
  • Joana23 Ekspertka
    Postów: 217 223

    Wysłany: 19 czerwca, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy serduszko 🥰

    Kla_Mum, Cherry78, karolcia35, Zocha, Anka84, russty, Yuki, MyŚliwa, Fanta88, MartucHa, Annulla01, Liolia, Pola1 lubią tę wiadomość

    19.06 - ❤️
    18.05 - Transfer 5BA

    89'
    Ja:
    - FSH 9,62
    - AMH 1,92 (1,15 trzy lata temu)
    Partner:
    - oligozoospermia

    Mamy ❄️❄️

    Póki oddycham nie tracę nadziei :)
  • karolcia35 Autorytet
    Postów: 4274 3611

    Wysłany: 19 czerwca, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    No i mamy serduszko 🥰
    Gratulacje 🍀🍀🍀💗 spokojnej ciąży.

    Joana23 lubi tę wiadomość

    AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Yuki Autorytet
    Postów: 583 604

    Wysłany: 20 czerwca, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała zalecony acard? Do którego tc miałyście brać?
    Ja mam do tego jeszcze fraxiparine. Zastanawiam się jak to może działać na Obcego na pokładzie 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 08:57

    Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego