IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Miracle wrote:Cześć dziewczynki, wczoraj o 23:25 przyszedł na świat nasz mały cud 🥰 Trochę przed czasem, ale radzi sobie świetnie ❤️
Trzymam za Was wszystkie ogromne kciuki 💪🏼💪🏼💪🏼Miracle lubi tę wiadomość
-
Kala19 wrote:Ja jestem właśnie w trakcie stymulacji i lekarz odradzil mi się teraz szczepic 2 dawką. Natomiast jestem po chorobie i po 1 dawce więc mam sporo przeciwciał (musze badać ilość i przynosić wyniki do lekarza, i tak dobrze że wystarczą im p/ciala a nie pcr) Wg. mnie szczepienie nie zagraża ew. ciąży i nawet zastanawiałam się czy jednak nie wziąć tej drugiej dawki, ale bałam się że organizm zamiast stymulować wzrost pęcherzyków zajmie się produkcją p/cial. Zresztą po ostatnim USG wyszło że urosły mi tylko 3 pęcherzyki, kolejne USG jutro... Ponoć przy Amh 0.5 i tak dobrze- tak mi lekarz powiedział 😑
Kala a odradził ze względu na chorobę? Myślę, że ciąży nie zagraża, bardziej martwię się o wpływ na swój organizm. żeby tutaj się coś nie pokopało.
Annulla01 niestety kryzysy to dla nas chleb codzienny ;/ ale damy radę 💪 mam nadzieję, że Twoje siły wróciły ze zdojoną mocą i włączysz -
Yuki wrote:Kala a odradził ze względu na chorobę? Myślę, że ciąży nie zagraża, bardziej martwię się o wpływ na swój organizm. żeby tutaj się coś nie pokopało.
Annulla01 niestety kryzysy to dla nas chleb codzienny ;/ ale damy radę 💪 mam nadzieję, że Twoje siły wróciły ze zdojoną mocą i włączysz
Mi w maju też lekarz odradzał podczas stymulacji szczepienie. Mówił że musi być minimum 2 tygodnie odstępu. Potem zaszłam w ciążę i miałam puste jajo to też mówił żeby po ewentualnym zabiegu dopiero się szczepić. Jednak przed kolejna procedura chce się zaszczepić bo nie wiadomo jak będzie.AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
Yuki wrote:Kala a odradził ze względu na chorobę? Myślę, że ciąży nie zagraża, bardziej martwię się o wpływ na swój organizm. żeby tutaj się coś nie pokopało.
No, ja pisałam, że wzięłam w cyklu z transferem (akurat 1 dnia cyklu 1 dawkę Pfizera).
Ciąży niby nie zagraża, ale odradzają brać w okresie organogenezy (jakoś pierwsze 3 miesiące).
Do tego dochodzą doniesienia o dziwnych miesiączkach po szczepionce - podobno krwawienia dostają czasem nawet kobiety po menopauzie i transseksualni mężczyźni (jeśli dobrze rozumiem, to osoby urodzone jako kobiety, które w pełni zmieniły płeć). Niby nie ma badań na temat wpływu szczepionki na poronienia, ale też się ich nie robi/nie zbiera danych...
-
Lampart66 wrote:Czyli udało się i jesteś w ciąży? (...) Moje AMH jest niskie 0,95 więc szału nie robi.
Na razie się udało, trzymam kciuki, żeby było dalej wszystko OK.
U mnie przy pobieraniu komórek było AMH bliżej 0,4 (pobrane 7, w 5 dobie - 4, trzeci się przyjął), przy transferze zamrożonego już bliżej 0,7.
Wydaje mi się, że też sporo robi zmiana stymulacji, czasem jej przedłużenie, wiek przyszłej mamy oraz jakość komórek. U mnie było tak, że odrzuciliśmy jedną dojrzałą komórkę (chyba pękła albo już była za duża) kosztem podpasienia kilku mniejszych.
Także trzymam kciuki. Nie załamuj się. Mam nadzieję, że uda się pobrać ich u Ciebie więcej. -
Miracle wrote:Cześć dziewczynki, wczoraj o 23:25 przyszedł na świat nasz mały cud 🥰 Trochę przed czasem, ale radzi sobie świetnie ❤️
Trzymam za Was wszystkie ogromne kciuki 💪🏼💪🏼💪🏼
Gratuluje ogromnie dużo zdrówka dla maleństwa i dla Ciebie ❤Miracle lubi tę wiadomość
-
MyŚliwa wrote:No, ja pisałam, że wzięłam w cyklu z transferem (akurat 1 dnia cyklu 1 dawkę Pfizera).
Ciąży niby nie zagraża, ale odradzają brać w okresie organogenezy (jakoś pierwsze 3 miesiące).
Do tego dochodzą doniesienia o dziwnych miesiączkach po szczepionce - podobno krwawienia dostają czasem nawet kobiety po menopauzie i transseksualni mężczyźni (jeśli dobrze rozumiem, to osoby urodzone jako kobiety, które w pełni zmieniły płeć). Niby nie ma badań na temat wpływu szczepionki na poronienia, ale też się ich nie robi/nie zbiera danych...
Przepraszam Dziewczyny, ale ewidentnie wprowadziłam zamieszanie, bo napisałam niedokładnie, szczególnie w wirusowych czasach 🙈
Chodziło mi o szczepienie limfocytami partnera i któraś z Was je miała.russty, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Annulla01 niestety kryzysy to dla nas chleb codzienny ;/ ale damy radę 💪 mam nadzieję, że Twoje siły wróciły ze zdojoną mocą i włączysz -
Odradził szczepienie typowo w trakcie stymulacji. Ja stymulacje zaczynalam w piątek a 2.dawke miałam mieć w sobotę. Lekarz powiedział że mogę przyjac 2.dawke przed stymulacja tj. do środy max czwartku rano, by w trakcie stymulacji nie obciążac dodatkowo organizmu. Niestety mimo iż dzwoniłam na infolinię i jeździłam po punktach szczepień nikt mi nie chciał dać tej 2.dawki 2-3 dni wcześniej 😑 Trudno, zaszczepie się pewnie teraz po punkcji bo mam mało pęcherzyków i pewnie nie będzie zapłodnienia 🙁
MyŚliwa lubi tę wiadomość
-
agm wrote:Cześć Dziewczyny ☺️chciałabym dołączyć do Was☺️
Mam 40 lat, Amh 0,19 😞. Właśnie jestem po stymulacji mensinormem 300, orgalutran, HW, ovitrelle. Wynik 2 komórki z czego 2 zarodki: 1 podany w 3 dobie 8.1, niestety ciąży brak a drugi zarodek słabo się rozwijał i nie rokował także zostaliśmy z niczym.
Postanowiliśmy zawalczyć ostatni raz. Odstawiłam leki, czekam na okres i wizyta u dr. Zobaczymy jaki będzie miał plan.
Póki co muszę się trochę oczyścić i idę na dietę, dodatkowo suplementy będę brać, ćwiczyć i zobaczymy co wyjdzie.
Trzymam kciuki za każdą ✊🏻☺️ Może różne doświadczenia każdej z Nas odnośnie stymulacji czy leków pomogą albo dadzą do myślenia czy skonsultowania z doktorem czego efektem będzie upragnione dziecko🥰 -
Trzymam za Was wszystkie ogromne kciuki 💪🏼💪🏼💪🏼
Miracle, ogromne gratulacje! Niech synek zdrowo się rozwija 😘 Dużo szczęścia! 😊 -
agm wrote:Dziewczyny☺️ a jak to jest z transferami? Większe szanse ma zarodek w 3 czy 5 dobie, świeży czy mrożony? Z jakimi opiniami się spotkałyście?
Z jednej strony laboratorium nigdy nie zastąpi warunków naturalnych. Komórka podczas podziałów musi też usuwać produkty przemiany własnej materii i normalnie zajmują się tym ponoć jajowody, a w warunkach labu ten zarodek-jak to ujął mój lekarz - pływa we własnych odchodach. Więc jakby ma trochę twardsza szkole życia. Być może jakaś trójka w labie się zatrzyma a w organizmie by dają radę?
Ale też prawdą jest, że najwięcej zapłodnionych komórek odpada w trzeciej dobie. Ponoć odpowiada za to głównie czynnik męski. I w takiej sytuacji lepiej sprawdzić, który zarodek podzieli się do piątej doby niż transferować taki trzydniowy który już po transferze może się zatrzymać a my żyjemy nadzieja, bierzemy leki, robimy testy jeszcze przez kolejne 12 dni.
Jak pisałam, nie mam wyboru. Będę miała pięciodniowe ale w sumie to może dobrze ze ktoś za mnie zadecydował 🤯agm, MyŚliwa lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
agm wrote:Dziewczyny☺️ a jak to jest z transferami? Większe szanse ma zarodek w 3 czy 5 dobie, świeży czy mrożony? Z jakimi opiniami się spotkałyście?
Nam mówił, że generalnie lepiej jest trzymać do 5 doby i że to właśnie takie mają większy potencjał. Blastka podobno ma też mnie "wody" przez co lepiej przechodzi cały proces. Generalnie ta trzecia doba jest taka problematyczna.
Ale... Przy drugim transferze stwierdził, że niestety to nigdy nic nie wiadomo, bo często te niby gorsze zarodki dają ciąże.
Co do szans świeżego czy mrożonego to podobno są wyrównane 😊agm, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Trzymam za Was wszystkie ogromne kciuki 💪🏼💪🏼💪🏼38 lat
2018 laparotomia mięśniaka macicy
VI.2021 amh 0.6
IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, 😔
X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪
XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, 😔
XII.2021 - 4IVF - 2 komorki, 1 zarodek, transfer 3dniowca 😔
VIII.2022 - 5IVF - 4 zarodki, transfer jednego w 4dobie; reszta nie przetrwała do 5doby...
10dpt - beta 228
12dpt - beta 544
15dpt - beta 1661
23dpt - beta 13773
30dpt - 0,85cm szczęścia i bijące ❤
V.2023 Nasz Mały Wielki Cud jest z nami 🥰 -
Yuki wrote:Przepraszam Dziewczyny, ale ewidentnie wprowadziłam zamieszanie, bo napisałam niedokładnie, szczególnie w wirusowych czasach 🙈
Chodziło mi o szczepienie limfocytami partnera i któraś z Was je miała.Yuki lubi tę wiadomość
38 lat
2018 laparotomia mięśniaka macicy
VI.2021 amh 0.6
IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, 😔
X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪
XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, 😔
XII.2021 - 4IVF - 2 komorki, 1 zarodek, transfer 3dniowca 😔
VIII.2022 - 5IVF - 4 zarodki, transfer jednego w 4dobie; reszta nie przetrwała do 5doby...
10dpt - beta 228
12dpt - beta 544
15dpt - beta 1661
23dpt - beta 13773
30dpt - 0,85cm szczęścia i bijące ❤
V.2023 Nasz Mały Wielki Cud jest z nami 🥰 -
Sama już nie wiem od czego to zależy🤪 Raz dr mówi że zarodek 3aa super a jak się nie uda to, że był słabej jakości. Jak świeży transfer się nie uda to mówi, że więcej ciąż jest z crio transferów i bądź tu mądra…
Wszystko jest tak bardzo indywidualne i zależne od wielu czynników, które muszą razem współgrać w konkretnym momencie.
W każdym bądź razie przy następnej stymulacji i transferze będę nalegała na hodowlę do 5 doby, zamrożenie i crio transfer☺️
Yuki ☺️a na immunologię coś bierzesz? U mnie problem z NK -
Trzymam za Was wszystkie ogromne kciuki 💪🏼💪🏼💪🏼arzu, Kla_Mum lubią tę wiadomość
starania od 09.2018
ja - rocznik 86
ch. Hashimoto
po drodze próby stymulacji letrozolem bez skutku
10.2019 pierwszy raz torbiel endometrialna
03.2020 diagnoza Endometrioza IV st
08.2020 lap. endometriozy
11.2020 HSK polip endometrium
11.2020 AMH 0,1 FSH 22
02.2021 hormony b.z.
U męża plemniki wporzo
1. IVF 2.2021
primolut+HW
potem HW+gonapeptyl+recovelle, na koniec 2×mensinorm
3 pęcherzyki,2 kumulusy, 1 zarodek - transfer 2-dniowca 4A(6A?)
beta:10dpt-26, 12dpt-80, 14dpt-219, 19dpt-2335, 26dpt-11998, 29dpt-❤🙏🍀💚
-
MyŚliwa wrote:Na razie się udało, trzymam kciuki, żeby było dalej wszystko OK.
U mnie przy pobieraniu komórek było AMH bliżej 0,4 (pobrane 7, w 5 dobie - 4, trzeci się przyjął), przy transferze zamrożonego już bliżej 0,7.
Wydaje mi się, że też sporo robi zmiana stymulacji, czasem jej przedłużenie, wiek przyszłej mamy oraz jakość komórek. U mnie było tak, że odrzuciliśmy jedną dojrzałą komórkę (chyba pękła albo już była za duża) kosztem podpasienia kilku mniejszych.
Także trzymam kciuki. Nie załamuj się. Mam nadzieję, że uda się pobrać ich u Ciebie więcej.MyŚliwa lubi tę wiadomość
👥starania od 8 długich lat 👣
20.09.2021 transfer 4ab
♥️2022 mój skarb 💎 synek♥️
❄️3bb
9 dpt 45,90
12 dpt 104
14 dpt 202,97
16 dpt 426,20
20 dpt 1801