X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle wrote:
    Cześć dziewczynki, wczoraj o 23:25 przyszedł na świat nasz mały cud 🥰 Trochę przed czasem, ale radzi sobie świetnie ❤️
    Trzymam za Was wszystkie ogromne kciuki 💪🏼💪🏼💪🏼
    Fantastyczna wiadomość. Nabierajcie sił

Miracle lubi tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala19 wrote:
    Ja jestem właśnie w trakcie stymulacji i lekarz odradzil mi się teraz szczepic 2 dawką. Natomiast jestem po chorobie i po 1 dawce więc mam sporo przeciwciał (musze badać ilość i przynosić wyniki do lekarza, i tak dobrze że wystarczą im p/ciala a nie pcr) Wg. mnie szczepienie nie zagraża ew. ciąży i nawet zastanawiałam się czy jednak nie wziąć tej drugiej dawki, ale bałam się że organizm zamiast stymulować wzrost pęcherzyków zajmie się produkcją p/cial. Zresztą po ostatnim USG wyszło że urosły mi tylko 3 pęcherzyki, kolejne USG jutro... Ponoć przy Amh 0.5 i tak dobrze- tak mi lekarz powiedział 😑

Kala a odradził ze względu na chorobę? Myślę, że ciąży nie zagraża, bardziej martwię się o wpływ na swój organizm. żeby tutaj się coś nie pokopało.

Annulla01 niestety kryzysy to dla nas chleb codzienny ;/ ale damy radę 💪 mam nadzieję, że Twoje siły wróciły ze zdojoną mocą i włączysz :D

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • Estrella Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Kala a odradził ze względu na chorobę? Myślę, że ciąży nie zagraża, bardziej martwię się o wpływ na swój organizm. żeby tutaj się coś nie pokopało.

Annulla01 niestety kryzysy to dla nas chleb codzienny ;/ ale damy radę 💪 mam nadzieję, że Twoje siły wróciły ze zdojoną mocą i włączysz :D

Mi w maju też lekarz odradzał podczas stymulacji szczepienie. Mówił że musi być minimum 2 tygodnie odstępu. Potem zaszłam w ciążę i miałam puste jajo to też mówił żeby po ewentualnym zabiegu dopiero się szczepić. Jednak przed kolejna procedura chce się zaszczepić bo nie wiadomo jak będzie.

AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
    nasienie - ok
    Ona: 36 lat, On: 36 lat
    12.05.2021 start 1 IVF ICSI
    08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥

23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
    25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍

23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
    25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
    21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:

No, ja pisałam, że wzięłam w cyklu z transferem (akurat 1 dnia cyklu 1 dawkę Pfizera).
    Ciąży niby nie zagraża, ale odradzają brać w okresie organogenezy (jakoś pierwsze 3 miesiące).
    Do tego dochodzą doniesienia o dziwnych miesiączkach po szczepionce - podobno krwawienia dostają czasem nawet kobiety po menopauzie i transseksualni mężczyźni (jeśli dobrze rozumiem, to osoby urodzone jako kobiety, które w pełni zmieniły płeć). Niby nie ma badań na temat wpływu szczepionki na poronienia, ale też się ich nie robi/nie zbiera danych...

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampart66 wrote:
    Czyli udało się i jesteś w ciąży? (...) Moje AMH jest niskie 0,95 więc szału nie robi.

Na razie się udało, trzymam kciuki, żeby było dalej wszystko OK.
    U mnie przy pobieraniu komórek było AMH bliżej 0,4 (pobrane 7, w 5 dobie - 4, trzeci się przyjął), przy transferze zamrożonego już bliżej 0,7.
    Wydaje mi się, że też sporo robi zmiana stymulacji, czasem jej przedłużenie, wiek przyszłej mamy oraz jakość komórek. U mnie było tak, że odrzuciliśmy jedną dojrzałą komórkę (chyba pękła albo już była za duża) kosztem podpasienia kilku mniejszych.
    Także trzymam kciuki. Nie załamuj się. Mam nadzieję, że uda się pobrać ich u Ciebie więcej.

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle wrote:
    Cześć dziewczynki, wczoraj o 23:25 przyszedł na świat nasz mały cud 🥰 Trochę przed czasem, ale radzi sobie świetnie ❤️

Gratuluje ogromnie :) dużo zdrówka dla maleństwa i dla Ciebie ❤

Miracle lubi tę wiadomość

• Yuki Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyŚliwa wrote:
    No, ja pisałam, że wzięłam w cyklu z transferem (akurat 1 dnia cyklu 1 dawkę Pfizera).
    Ciąży niby nie zagraża, ale odradzają brać w okresie organogenezy (jakoś pierwsze 3 miesiące).
    Do tego dochodzą doniesienia o dziwnych miesiączkach po szczepionce - podobno krwawienia dostają czasem nawet kobiety po menopauzie i transseksualni mężczyźni (jeśli dobrze rozumiem, to osoby urodzone jako kobiety, które w pełni zmieniły płeć). Niby nie ma badań na temat wpływu szczepionki na poronienia, ale też się ich nie robi/nie zbiera danych...

Przepraszam Dziewczyny, ale ewidentnie wprowadziłam zamieszanie, bo napisałam niedokładnie, szczególnie w wirusowych czasach 🙈
    Chodziło mi o szczepienie limfocytami partnera i któraś z Was je miała.

russty, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

age.png
  • Kala19 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:

• Kala19 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odradził szczepienie typowo w trakcie stymulacji. Ja stymulacje zaczynalam w piątek a 2.dawke miałam mieć w sobotę. Lekarz powiedział że mogę przyjac 2.dawke przed stymulacja tj. do środy max czwartku rano, by w trakcie stymulacji nie obciążac dodatkowo organizmu. Niestety mimo iż dzwoniłam na infolinię i jeździłam po punktach szczepień nikt mi nie chciał dać tej 2.dawki 2-3 dni wcześniej 😑 Trudno, zaszczepie się pewnie teraz po punkcji bo mam mało pęcherzyków i pewnie nie będzie zapłodnienia 🙁

MyŚliwa lubi tę wiadomość

• Kala19 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm wrote:
    Cześć Dziewczyny ☺️chciałabym dołączyć do Was☺️
    Mam 40 lat, Amh 0,19 😞. Właśnie jestem po stymulacji mensinormem 300, orgalutran, HW, ovitrelle. Wynik 2 komórki z czego 2 zarodki: 1 podany w 3 dobie 8.1, niestety ciąży brak a drugi zarodek słabo się rozwijał i nie rokował także zostaliśmy z niczym.
    Postanowiliśmy zawalczyć ostatni raz. Odstawiłam leki, czekam na okres i wizyta u dr. Zobaczymy jaki będzie miał plan.
    Póki co muszę się trochę oczyścić i idę na dietę, dodatkowo suplementy będę brać, ćwiczyć i zobaczymy co wyjdzie.

Trzymam kciuki za każdą ✊🏻☺️ Może różne doświadczenia każdej z Nas odnośnie stymulacji czy leków pomogą albo dadzą do myślenia czy skonsultowania z doktorem czego efektem będzie upragnione dziecko🥰

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle wrote:

Miracle, ogromne gratulacje! Niech synek zdrowo się rozwija 😘 Dużo szczęścia! 😊

uS2wp2.png
  • agm Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny☺️ a jak to jest z transferami? Większe szanse ma zarodek w 3 czy 5 dobie, świeży czy mrożony? Z jakimi opiniami się spotkałyście?

• MDW Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm wrote:
    Dziewczyny☺️ a jak to jest z transferami? Większe szanse ma zarodek w 3 czy 5 dobie, świeży czy mrożony? Z jakimi opiniami się spotkałyście?
    Też to teraz rozkminialam ale, że tak powiem, temat już mnie nie dotyczy bo minął mnie transfer świeży i zostały mi tylko krio, a moja klinika podaje tylko blaski.

Z jednej strony laboratorium nigdy nie zastąpi warunków naturalnych. Komórka podczas podziałów musi też usuwać produkty przemiany własnej materii i normalnie zajmują się tym ponoć jajowody, a w warunkach labu ten zarodek-jak to ujął mój lekarz - pływa we własnych odchodach. Więc jakby ma trochę twardsza szkole życia. Być może jakaś trójka w labie się zatrzyma a w organizmie by dają radę?

Ale też prawdą jest, że najwięcej zapłodnionych komórek odpada w trzeciej dobie. Ponoć odpowiada za to głównie czynnik męski. I w takiej sytuacji lepiej sprawdzić, który zarodek podzieli się do piątej doby niż transferować taki trzydniowy który już po transferze może się zatrzymać a my żyjemy nadzieja, bierzemy leki, robimy testy jeszcze przez kolejne 12 dni.

Jak pisałam, nie mam wyboru. Będę miała pięciodniowe ale w sumie to może dobrze ze ktoś za mnie zadecydował 🤯

agm, MyŚliwa lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm wrote:

Nam mówił, że generalnie lepiej jest trzymać do 5 doby i że to właśnie takie mają większy potencjał. Blastka podobno ma też mnie "wody" przez co lepiej przechodzi cały proces. Generalnie ta trzecia doba jest taka problematyczna.
    Ale... Przy drugim transferze stwierdził, że niestety to nigdy nic nie wiadomo, bo często te niby gorsze zarodki dają ciąże.

Co do szans świeżego czy mrożonego to podobno są wyrównane 😊

agm, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

age.png
  • Annulla01 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle wrote:
    Gratuluje! Moc zdrowka Tobie i Maluszkowi!

38 lat
    2018 laparotomia mięśniaka macicy
    VI.2021 amh 0.6

IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, 😔
    X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪
    XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, 😔
    XII.2021 - 4IVF - 2 komorki, 1 zarodek, transfer 3dniowca 😔
    VIII.2022 - 5IVF - 4 zarodki, transfer jednego w 4dobie; reszta nie przetrwała do 5doby...
    10dpt - beta 228
    12dpt - beta 544
    15dpt - beta 1661
    23dpt - beta 13773
    30dpt - 0,85cm szczęścia i bijące ❤
    V.2023 Nasz Mały Wielki Cud jest z nami 🥰
  • Annulla01 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Przepraszam Dziewczyny, ale ewidentnie wprowadziłam zamieszanie, bo napisałam niedokładnie, szczególnie w wirusowych czasach 🙈
    Uff to dobrze Cie zrozumiałam 😄 Dlatego napisalam ze nie pomogę w tym zakresie bo się nie znam 😀

Yuki lubi tę wiadomość

38 lat
    2018 laparotomia mięśniaka macicy
    VI.2021 amh 0.6

IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, 😔
    X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪
    XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, 😔
    XII.2021 - 4IVF - 2 komorki, 1 zarodek, transfer 3dniowca 😔
    VIII.2022 - 5IVF - 4 zarodki, transfer jednego w 4dobie; reszta nie przetrwała do 5doby...
    10dpt - beta 228
    12dpt - beta 544
    15dpt - beta 1661
    23dpt - beta 13773
    30dpt - 0,85cm szczęścia i bijące ❤
    V.2023 Nasz Mały Wielki Cud jest z nami 🥰
  • agm Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama już nie wiem od czego to zależy🤪 Raz dr mówi że zarodek 3aa super a jak się nie uda to, że był słabej jakości. Jak świeży transfer się nie uda to mówi, że więcej ciąż jest z crio transferów i bądź tu mądra…
    Wszystko jest tak bardzo indywidualne i zależne od wielu czynników, które muszą razem współgrać w konkretnym momencie.

W każdym bądź razie przy następnej stymulacji i transferze będę nalegała na hodowlę do 5 doby, zamrożenie i crio transfer☺️

Yuki ☺️a na immunologię coś bierzesz? U mnie problem z NK

• arzu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:

Ja

• russty Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle wrote:
    Miracle - GRATULACJE! napisz coś więcej o synku i porodzie, jak znajdziesz chwilę! Życzę Wam dużo dużo zdrowia, bo szczęście już macie 😜❤❤❤

arzu, Kla_Mum lubią tę wiadomość

starania od 09.2018
    ja - rocznik 86
    ch. Hashimoto
    po drodze próby stymulacji letrozolem bez skutku
    10.2019 pierwszy raz torbiel endometrialna
    03.2020 diagnoza Endometrioza IV st
    08.2020 lap. endometriozy
    11.2020 HSK polip endometrium
    11.2020 AMH 0,1 FSH 22
    02.2021 hormony b.z.
    U męża plemniki wporzo ;)
    1. IVF 2.2021
    primolut+HW
    potem HW+gonapeptyl+recovelle, na koniec 2×mensinorm
    3 pęcherzyki,2 kumulusy, 1 zarodek - transfer 2-dniowca 4A(6A?)
    beta:10dpt-26, 12dpt-80, 14dpt-219, 19dpt-2335, 26dpt-11998, 29dpt-❤🙏🍀💚
    mhsvf71x5c2itezb.png
  • Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyŚliwa wrote:
    Na razie się udało, trzymam kciuki, żeby było dalej wszystko OK.
    U mnie przy pobieraniu komórek było AMH bliżej 0,4 (pobrane 7, w 5 dobie - 4, trzeci się przyjął), przy transferze zamrożonego już bliżej 0,7.
    Wydaje mi się, że też sporo robi zmiana stymulacji, czasem jej przedłużenie, wiek przyszłej mamy oraz jakość komórek. U mnie było tak, że odrzuciliśmy jedną dojrzałą komórkę (chyba pękła albo już była za duża) kosztem podpasienia kilku mniejszych.
    Także trzymam kciuki. Nie załamuj się. Mam nadzieję, że uda się pobrać ich u Ciebie więcej.
    Cudownie słyszeć tak pozytywne wiadomości! W sercu rodzi się taka nadzieja że każdej z nas może się udać. Dobrze że chodzę do pracy bo do piątku kiepsko by było wysiedzieć 😁😅.Tyle km do kliniki a nikt przez tel nic nie powie😔. Życzę żeby Twoja radość i oczekiwanie zakończyły się sukcesem 😘.

MyŚliwa lubi tę wiadomość

👥starania od 8 długich lat 👣
    20.09.2021 transfer 4ab
    ♥️2022 mój skarb 💎 synek♥️
    ❄️3bb
    9 dpt 45,90
    12 dpt 104
    14 dpt 202,97
    16 dpt 426,20
    20 dpt 1801
‹‹ 2241 2242 2243 2244 2245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ