X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    U mnie zawsze prog byl bez szału. Badałam go łącznie 4 razy w moim całym życiu. I Gdy 5 lat temu staralismy się o dziecko to gdy miałam ciaze biochemiczną to tez byl beznadziejny - chyba z 5 ? Ale to było jakoś 11dpo ? Muszę spr w starych wynikach.

A w udanym cyklu" tylko 11,9" 7/8 dpo. Teraz teoretycznie w jednym cyklu 13, a w kolejnym 5,5 ... To mogę uznać ze ta owulacja jednak była tylko słabej jakosci w tym miesiacu ?
    Staram się wspomoc jakosciowo owu - biorę wór supli, staram sie zmienic diete i styl życia. Chcę teraz badać proga co cykl 7/8 dpo.

Pytalas sie tez czy wynik 5,5ng/ml to wynik 7dpo ? Wydaje mi sie ze tak bo pasek wybarwil sie mocniej niz kontrolny w 10dc i zakładam że owu była 11 dc (trochę wczesnie, ale ostatnio tez tak miałam) i w labo byłam o 8 rano 18dc. Temperatury nie mierzę bo nie mam na to juz ani czasu ani chęci 😁 Nigdy tego nie robilam i mam kijowy termometr w ogole. Polegam tylko na paskach ktore ladnie sie wybarwialy.

Ogólnie prog 7 dpo nie świadczy o szansy na ciążę, bo może być niski, ale potem mocno wzrasta, a można mieć niedomogę lutealną i prog bez wsparcia nie wzrośnie.

Jak będziesz badać to zobaczysz jak to wygląda, ale ten wynik nie znaczy, że w kolejnym cyklu też będzie niski - może, ale nie musi

• Karolaaas Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie zdecydowaliście się na badanie zarodków?

Jestem jeszcze przed pierwszą stymulacją, czekamy na wyniki kariotypów i lekarz nam powiedział, żebyśmy przemyśleli temat, dlatego tak podpytuje :)
    Nie chciałam badać zarodków i mój obecny oraz poprzedni lekarz prowadzący nie zalecał badań. Mój rocznik bliski 40-stki ale wcześniej miałam dwie ciąże, kariotypy zgodne, nasienie idealne, w rodzinie brak przypadków chorób chromosomalnych. Wolę te pieniądze na chwilę obecną przeznaczyć na głebsza diagnostyke typu histeroskopia inne badania immunologiczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2024, 16:22

👩
    Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza IVst. + cechy adeno
    09.2020 8t puste jajo💔
    01.2021 7t cp 💔laparoskopia- pęknięcie lewego jajowodu
    04.2022 laparoskopia usunięcie zrostów
    💊 Letrox 50, koenzym q10 200mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
    V Leiden+protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3 miano 1:80⁉️
    KIR:BX, 3/5 implantacyjnych✔️

🧔🏻‍♂️🆗
    🟢Kariotypy
    01.2024 hyfosy - niedrożność prawego jajowodu
    08.2024 start w klinice
    I procedura IVF
    19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
    03.10 punkcja 4 🥚➡️ 3 zapłodnione 🟰 5AA❄️5AB❄️
    08.11 biopsja endometrium cd138
    05.12 FET 5AA + EG+ Atosiban
    6dpt beta 16,77 7dpt beta 13,21 9dpt beta 7,25 biochem 😢
    28.01 histeroskopia
    marzec ⏳ transfer ❄️

został ❄️5AB
  • JuluBe Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka wrote:
    Właśnie jestem po podglądaniu i słabiutko zareagowałam na stymulację, na razie cale 3 pecherzyki... jeden jajnik w ogóle zero reakcji a ma kilka drobnych, które nic nie urosly... 😞 boję się teraz że z tych trzech szansa na dojrzala komórkę jest żadna ale budujące jest to że u ciebie z 3 udało się mieć jeden zarodek, więc iskierka się tli ale rozum i tak spisuje już na straty ta procedurę 😞
    Jesteś już po transferze?

U mnie była taka sama sytuacja, wszystkie trzy komórki były z jednego jajnika. Wiem, że pewnie marne pocieszenie, ale w tym momencie nie jesteś w stanie nic zrobić, pozostaje wierzyć, że będzie dobrze.
    Jeszcze nie wiem kiedy będzie transfer, cały czas walczę z zapaleniem endometrium.

Starania od 2022r.
    Cross-match 19,5%, Allo 47,1%
    🚺 33
    ✅️ SonoHsg, kariotyp, celiakia, heliko, MUCh
    ❎️ AMH 1.03 (01.2024), Kir AA, Mthfr c677t hetero, Pai-1 homo, hashimoto, hipoglikemia reaktywna, podejrzenie endometriozy
    🚹 36
    ✅️ kariotyp, hormony
    ❎️ HLA C1C2, heliko

💔 2024 - 2x cb, 6t5d

🏩 25.07.24 pierwsza wizyta w klinice
    🩸 28.08.24 biopsja endometrium - przewlekłe zapalenie o średnim nasileniu (+2) - 14 dni Tinidazolum + Levoxa.
    💉 19.09.24 pierwsza stymulacja - Puregon + Gonapeptyl + Ovitrelle
    🫧 29.09.24 punkcja - 3 komórki -> 3 dojrzałe -> 2 zapłodnione -> 1 ❄️🤍
    🩸 25.11.24 kontrolna biopsja - przewlekłe zapalenie o niewielkim nasileniu (+1) - 14 dni Amoksiklav + Unidox
    🩸 27.01.24 kontrolna biopsja
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odzew Prezesoowa 🥰 Byłam ostatnio na sono hsg w 9dc i tez sie zastanawiam czy to miało jakiś wpływ na to że owulacja była 11 dnia (dosc wczesnie, ale będę sprawdzać co miesiąc czy teraz tak mam czy co).

Btw - jajowody okazały się całkowicie drożne co mnie maksymalnie zdziwiło bo przy endo iii stopnia spodziewalam się armageddonu.

Teraz czeka nas badanie nasienia i dalsze decyzje - czy po 5 cyklach starań idziemy od razu w ivf czy nie. Lekarz delikatnie sugeruje ivf.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb
    7cs - naturals - ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    (4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
    (5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
    Przed nami 7cs ! (z lamettą)

FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️33 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia

Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, metformina, tardyferon (plus dieta prawie-bezglutenowa)

"Pięknie żyjesz
    Choć kłody pod nogami masz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołego po-Świętach❄️🌲❄️
    Niech Nowy Rok przyniesie nam Wszystkim pozytywne bety i zdrowe Dzidziusie☺️

Co do pytań o ilości komórek/zarodków po stymulacji, moje dane w stopce.
    Udany transfer jest z KD🩷

Co do wartości proga a owulacji, to z innego wątku lekarz mówił, że po poziomie proga można ocenić tylko być albo nie być owulacji i że absolutnie nie świadczy to o jakości komórki z owulowanego pęcherzyki.

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • linka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuluBe wrote:
    U mnie była taka sama sytuacja, wszystkie trzy komórki były z jednego jajnika. Wiem, że pewnie marne pocieszenie, ale w tym momencie nie jesteś w stanie nic zrobić, pozostaje wierzyć, że będzie dobrze.
    Jeszcze nie wiem kiedy będzie transfer, cały czas walczę z zapaleniem endometrium.
    Wcale nie marne! Po załamaniu nawet budujące i przywracające troche nadzieję 😊

Ja z zapaleniem walczyłam pod koniec sierpnia, ale najprawdopodobniej wyleczone, nie miałam biopsji kontrolnej ale widzę różnicę w miesiączkach no i obraz endometrium na usg jednorodny

2015 naturals 👧 🩷

❌️Amh:
    06/2024 0,4 😢;
    07/2024 0,5;
    09/2024 0,6
    01/2025 0,8 😀

✅️Inhibina b 47
    ✅️FSH 08/2024 11,50; 01/2025 6,77 🥰
    ✅️Kariotyp
    ✅️FMR1
    ✅️Regularne cykle
    ✅️Histeroskopia - stan zapalny C138, wyleczone
    ✅️Drożność jajowodów
    ✅️Homocysteina 3,81
    ✅️KIR BX 5/5

💊 euthyrox 50, tardyferon, oxodil combo
    💊wit D, E, C, rutyna, jod, inozytol, kwas alfa-lipinowy, Q10, l-karnityna, NAC, resweratol, komplex B, cynk, melatonina, l-glutation, omega, laktoferyna, sanprobi IBS

🍀Start IVF grudzień 2024🍀
    23.12.2024 Start stymulacji
    💉puregon 450, orgalutran, ovitrelle, decapeptyl
    04.01.2025 Punkcja 3 🥚-> 2 dojrzałe komórki 🌞🌞 -> 1 zapłodniona komórka -> 1 piękna blastka ❄️
    🌱03.2025 FET ❤️🤞🍀
  • Figowa Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem tu nowa. Nie wiem, czy trafiłam do odpowiedniego wątku... Z moich aktualnych badań wynika, że mam ekstremalnie niskie AMH = 0,014. FSH=27,18. Mam 7 letnie dziecko. O drugie dziecko staramy się już 4 lata. Rok temu moje AMH wynosiło 0,040 a FSH 51, więc AMH spadło w przeciągu tego roku. Rok temu byłam na konsultacji w klinice w Poznaniu. Na USG były widoczne pojedyncze pęcherzyki, ale według wyników jest wskazanie do adopcji komórki jajowej. Zależy mi na tym, żeby dostać się do rządowego programu IN VITRO. Prosiłabym o radę, jak to zrobić? Czy dzwoni się po prostu do kliniki i zapisuje na wizytę, czy jak? A przede wszystkim, chciałabym wiedzieć, czy jest tu ktoś, z tak niskim AMH, kogo dopuszczono do stymulacji i udało się z własnymi jajeczkami? Jeśli tak, to jaką klinikę wybrać w Wielkopolsce i którego lekarza? Bardzo bym chciała, żeby zgodzili się na stymulacje, a dawczyni to już ostateczność.

AMH 0,014
    FSH 27,18
    Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaas wrote:
    Nie chciałam badać zarodków i mój obecny oraz poprzedni lekarz prowadzący nie zalecał badań. Mój rocznik bliski 40-stki ale wcześniej miałam dwie ciąże, kariotypy zgodne, nasienie idealne, w rodzinie brak przypadków chorób chromosomalnych. Wolę te pieniądze na chwilę obecną przeznaczyć na głebsza diagnostyke typu histeroskopia inne badania immunologiczne.

Rozumiem :) dziękuję za opinię, mam podobne zdanie, pozostawiam jeszcze pole dla męża do zastanowienia się, bo on początkowo był za badaniem, ale czym więcej czyta tym bardziej zmienia zdanie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figowa wrote:
    Witajcie. Jestem tu nowa. Nie wiem, czy trafiłam do odpowiedniego wątku... Z moich aktualnych badań wynika, że mam ekstremalnie niskie AMH = 0,014. FSH=27,18. Mam 7 letnie dziecko. O drugie dziecko staramy się już 4 lata. Rok temu moje AMH wynosiło 0,040 a FSH 51, więc AMH spadło w przeciągu tego roku. Rok temu byłam na konsultacji w klinice w Poznaniu. Na USG były widoczne pojedyncze pęcherzyki, ale według wyników jest wskazanie do adopcji komórki jajowej. Zależy mi na tym, żeby dostać się do rządowego programu IN VITRO. Prosiłabym o radę, jak to zrobić? Czy dzwoni się po prostu do kliniki i zapisuje na wizytę, czy jak? A przede wszystkim, chciałabym wiedzieć, czy jest tu ktoś, z tak niskim AMH, kogo dopuszczono do stymulacji i udało się z własnymi jajeczkami? Jeśli tak, to jaką klinikę wybrać w Wielkopolsce i którego lekarza? Bardzo bym chciała, żeby zgodzili się na stymulacje, a dawczyni to już ostateczność.

Hej :) Co do wizyty to dokładnie tak - dzwonisz i umawiasz się na wizytę kwalifikacyjną do programu (tak było w mojej klinice). Na wizycie lekarz przejrzał moje wyniki, zrobił USG, zlecił badania i umówiliśmy się na kolejną wizytę na rozpisanie stymulacji.
    Co do kliniki w Wielkopolsce się nie wypowiem, bo nie mój rejon, ale dziewczyny pewnie coś doradzą :) a co do Twojego AMH i FSH to z tego co mi wiadomo (ale specjalistą nie jestem, podkreślam) to większy problem może być z FSH, aczkolwiek na forum widziałam kilka dziewczyn, których lekarze z sukcesem podjęli się stymulacji przy FSH powyżej 30, trzymam za Ciebie kciuki :)

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figowa - ja jestem w klinice invimed w Poznaniu - u Dr Kuśnierczak. Dopiero miałam 2 wizyty - jedną wstępną i badanie sono hsg.

Ciężko mi wypowiedzieć się co do Twojego ewentualnego leczenia (a jaki masz wiek jeśli mogę zapytać ?) ale generalnie Dr Kuśnierczak jest naprawdę bardzooo empatycznym lekarzem z taką fajną życiową energią - w moim przypadku sugeruje in vitro ale mówi ze jesli wyniki nasienia wyjdą ok to mozemy zrobic kilka cykli stymulowanych - więc jest otwarta nawet na trudne przypadki i nie skreśla na starcie.

Z tego co wiem to nie ma teraz kryterium AMH i fsh w programie MZ. Ponoć Czechy słyną też z dobrych stymulacji przy niskim AMH.

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    5cs - cb
    7cs - naturals - ⏸️

lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy

Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, metformina, tardyferon (plus dieta prawie-bezglutenowa)

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Figowa - ja jestem w klinice invimed w Poznaniu - u Dr Kuśnierczak. Dopiero miałam 2 wizyty - jedną wstępną i badanie sono hsg.

Ciężko mi wypowiedzieć się co do Twojego ewentualnego leczenia (a jaki masz wiek jeśli mogę zapytać ?) ale generalnie Dr Kuśnierczak jest naprawdę bardzooo empatycznym lekarzem z taką fajną życiową energią - w moim przypadku sugeruje in vitro ale mówi ze jesli wyniki nasienia wyjdą ok to mozemy zrobic kilka cykli stymulowanych - więc jest otwarta nawet na trudne przypadki i nie skreśla na starcie.

Z tego co wiem to nie ma teraz kryterium AMH i fsh w programie MZ. Ponoć Czechy słyną też z dobrych stymulacji przy niskim AMH.

Nie ma kryterium, ale trzeba uzyskać conajmniej 2 dojrzałe komórki w ramach 1 procedury, żeby iść dalej. Więc jak w 1 i 2 procedurze będzie po 1 dojrzałej to niestety za mało i wypada się z programu MZ.

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- wszystkie ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:

Co do wartości proga a owulacji, to z innego wątku lekarz mówił, że po poziomie proga można ocenić tylko być albo nie być owulacji i że absolutnie nie świadczy to o jakości komórki z owulowanego pęcherzyki.

I jaka wg Was i Waszych lekarzy musi być minimalna wartość proga, aby stwierdzić że owulacja była ? Czytałam gdzieś na forum, że 3 ng/ml ?

5cs - cb
    7cs - naturals - ⏸️

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    Nie ma kryterium, ale trzeba uzyskać conajmniej 2 dojrzałe komórki w ramach 1 procedury, żeby iść dalej. Więc jak w 1 i 2 procedurze będzie po 1 dojrzałej to niestety za mało i wypada się z programu MZ.

Dziewiarka - a ile Ty uzyskałaś komórek w swoich procedurach ? 😊 Pytam z ciekawości - bo ja do tej pory to podchodziłam do ivf chyba zbyt optymistycznie 😅 Zakładałam że np. powstaną ze 3-4 zarodki i że pierwszy lub drugi transfer się uda i najbardziej martwiło mnie w procedurze ivf że za 20 lat te zarodki trafią do "banku". Jakoś nie mogę tego przepracować w głowie. Ale teraz widzę, że z moim AMH raczej powinnam liczyć na max. 1 zarodek (oby w ogóle). Chociaż wiem że to loteria i pewnie napiszecie mi że przeróżnie bywa.

5cs - cb
    7cs - naturals - ⏸️

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:

Nie ma kryterium AMH ani FSH co do kwalifikacji, ale z tego co wiem to te wyniki mają znaczenie jeśli chodzi o refundację leków - tu widziałam kryterium amh pow. 0.7 lub fsh poniżej 15 - jeśli się mylę, to proszę poprawcie mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    I jaka wg Was i Waszych lekarzy musi być minimalna wartość proga, aby stwierdzić że owulacja była ? Czytałam gdzieś na forum, że 3 ng/ml ?

Tak naprawdę żaden progesteron na 100% nie potwierdza owulacji, bo przy zespole LUF pęcherzyki nie pękają, a progesteron wychodzi dodatni, ale tak ogólnie to spotkałam się z wartościami 3-6 ng/ml - w zależności od lekarza :) na pewno jest to też bardzo indywidualne

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie ma kryterium AMH ani FSH co do kwalifikacji, ale z tego co wiem to te wyniki mają znaczenie jeśli chodzi o refundację leków - tu widziałam kryterium amh pow. 0.7 lub fsh poniżej 15 - jeśli się mylę, to proszę poprawcie mnie

Mi tak wstępnie koordynatorka z invimed mówiła ze nie ma kryterium i że jedynie 2k wyjdą za badania i wizyte kwalifikacyjną. Wydaje mi sie ze to co mówisz czyli 0,7 amh lub 15 fsh to bylo do programów tych co miasta np. dofinansowywują ivf lub te wczesniejsze programy. Ale na 100% dowiem sie dopiero w styczniu.

5cs - cb
    7cs - naturals - ⏸️

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Promyczek 2024 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figowa wrote:
    Cześć, zajzyj na wątek MedArtu Poznań dziewczyny tam dużo piszą o lekarzach i nie tylko. Pozdrawiam

Ona
    Mfhrt, niedrożny jeden jajowód, insulinoopornosc, Hashimoto, ch. Addisona, wysoka Prolaktyna w 2018r teraz w 2024r wyniki w normie
    On
    Mfhrt, słaba morfologia nasienia 2%, fragmentacja dobra
    12.2024r kontrola badania nasienia bez fragmentacji

10.2018r MedArt Poznań
    Czynnik męski
    Amh 0.86
    2019r córka dzięki IVf 41tc

12.2023r amh 0.08

2024r
    03.2024r MedArt Poznań
    08.2024r Amh 0.02
    10.2024r FSH 5,39 mlU/mL
    LH 19.08
    = 3,54

Stymulacja na własnych komórkach
    -wysoka dawka gonatropin 400 jm puregon, nie dało efektu, estradiol się nie podniósł 😞
    12.08 estradiol 17.00
    14.08 estradiol 10,00
    19.08 estradiol 19,6
    09.2024r Dawstwo komórki mamy 4 komórki 🙂
    Jednak mieliśmy 5 KD
    14.10 2024r wszystkie komórki dawczyni obumarly(wina złego nasienia w dniu punkcji)
    01.2025r II Dawstwo komórki mamy 8 komorek
    20.01.25r ostatni obumarl w 6 dobie 😞
  • alauda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że nie ma żadnego kryterium. Ja w momencie przystąpienia do procedury miałam wynik AMH poniżej 0,7. FSH nie miałam badanego od dawna i miałam refundację leków.
    Jest ona jednak chyba trochę mniejsza niż przed wejściem programu rządowego. Dziewczyny trochę narzekają; że płacą więcej. Ja akurat nie narzekam, bo przed wejściem programu moje rachunki za leki opiewały na tysiące złotych. Teraz jest to kilkaset.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 14:23

Marmolada1990 lubi tę wiadomość

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    08/24 FET 3BB ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    12/24 FET 3AB ❌
    01/24 FET 3AB ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Wydaje mi się, że nie ma żadnego kryterium. Ja w momencie przystąpienia do procedury miałam wynik AMH poniżej 0,7. FSH nie miałam badanego od dawna i miałam refundację leków.
    Jest ona jednak chyba trochę mniejsza niż przed wejściem programu rządowego. Dziewczyny trochę narzekają; że płacą więcej. Ja akurat nie narzekam, bo przed wejściem programu moje rachunki za leki opiewały na tysiące złotych. Teraz jest to kilkaset.

To widocznie widziałam jakieś nieaktualne informacje, dobrze wiedzieć - dziękuję. Zawsze to jakiś plus :) a mogłabyś napisać, ile mniej więcej łącznie kosztują Ciebie leki do stymulacji?

Zdaję sobie sprawę, że każdy może mieć coś innego, ale aktualnie nie mam pojęcia, na jaki koszt się nawet orientacyjnie przygotować

• Figowa Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie dziękuję za odpowiedzi ;) Mam 35 lat. Od 12 roku życia choruję na niedoczynność tarczycy Hashimoto. Rok temu byłam na jednej konsultacji właśnie w MedArt i zastanawiam się czy tam wrócić. Wtedy byłam u Pani Dr. Beaty K.-P. Jak długo czeka się na pierwszą wizytę? Mieszkałam, za granicą, więc nie mogłam wcześniej podjąć leczenia w klinice. W tym czasie, próbowałam medycyny chińskiej, piłam specjalnie dla mnie skomponowane zioła, brałam Q10 i inne witaminy. Ale mimo to AMH spadło. Okresy coraz bardziej rozregulowane, obawiam się przedwczesnej menopauzy. Są jakieś dodatkowe koszta w ciągu całej procedury, które trzeba ponieść, bo wolałabym wiedzieć, jak się przygotować finansowo?

AMH 0,014
    FSH 27,18
    Hashimoto
‹‹ 2474 2475 2476 2477 2478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ