X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagimka, daj im chwile. Powinny się obudzić :)

Ja już po punkcji, z wynikiem 3 wartościowe ocyty, czyli tak jak przewidywal dr.

Muchach, Mimila. Teraz wasza kolej dziewczynki. Pokażcie piękne dorodne jajka tym waszym doktorom. Mocne ✊️✊️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:59

Dagimka, mag87, Bea77_2, Magdala, Lukrecja, Mimila, niezapominajka2017, Dana721, Muchacha, AniaT, Mika10 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ja przerywam stymulacje,z 3 pecherzykow zrobiły się 2 I są nadal małe,także nie ma sensu.. Plan jest taki,że w niedziele idę do lekarza i da mi Ovitrelle żeby nie było torbieli z tych dwóch;A później czekamy na dobry cykl,będę chodzić na usg w 2 dc i po ocenie pęcherzyków antralnych będzie wiedział jaki cykl się szykuje,bo teraz były wyciszone jajniki antykoncepcja,to oczywiscie nie było. Będę szła krótki protokołem,Tylko najważniejsze u mnie żeby torbiele już się nie robiły. Nie zmartwilam się bardzo,tyle,ze zuzylam leki ake lekarz sam był przeciwny punkcji.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila, przykro mi kochana. Za kolejny start ✊️✊️ Musi wyjść w końcu słońce. Plan z podglądaniem pęcherzyków na początku cyklu uwazam za świetny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 16:03

Mimila lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Osoby z bardzo niskim AMH są niejako z definicji poor responders- tych komórek nie ma już zbyt wiele, a z pustego i Salomon nie maleje. Rzadko się zdarza żeby odpowiedź była taka jak u osób z w miarę prawidłowym AMH.
    Ja wiem,że tak jest jak piszesz Ale też wiem jak jest u mnie zawsze,szybko jest owulacja,szybko rosną pęcherzyki,mam krótki cykle Ale jajniki są uśpione teraz I tyle,także poczekam na lepszy cykl,opowiedział mi lekarz super historię,która mnie podniosła na duchu i dała nadzieję.Skoro przed mezoterapia miałam po 2 i 3 pęcherzyki bez hormonów,to sądzisz,że tak nagle się zestarzalam?Poza tym moze jednak trzeba po tej mezoterapia zaczekać,tak jak oni sugerowali. Nic na siłę...

• Mimila Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja,przepraszam,ja myślałam,że Twoja odpowiedź byla do mnie ,a ona nie była do mnie ale w sumie też pasuje.

Lukrecja lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:

Ja już po punkcji, z wynikiem 3 wartościowe ocyty, czyli tak jak przewidywal dr.

Muchach, Mimila. Teraz wasza kolej dziewczynki. Pokażcie piękne dorodne jajka tym waszym doktorom. Mocne ✊️✊️
    Super,trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 17:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:41

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    moze jednak trzeba po tej mezoterapia zaczekać,tak jak oni sugerowali. Nic na siłę...
    Ktora dziewczyna miała mezoterapię? Po tym zabiegu nie robi się od razu innych zabiegów. Trzeba poczekać kilka miesięcy na jej efekt.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Ktora dziewczyna miała mezoterapię? Po tym zabiegu nie robi się od razu innych zabiegów. Trzeba poczekać kilka miesięcy na jej efekt.
    Ja miałam w kwietniu i mi zepsuła wszystko,po jej zaczęły mi się robić torbiele na lewym jajniku
    ,co cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 17:24

• Mimila Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Mimila kochana to mie było skierowane do Ciebie,to odpowiedź na post Dagimki. Ty nie masz POF, masz już dzidziusia, to zupełnie inna sytuacja. U Ciebie spadek AMH jest już niejako fizjologiczny- to inna sytuacja.
    Wiem,kochana,szybko przeczytalam i myslalam,ze to do mnie. Przepraszam

Lukrecja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Ja miałam w kwietniu i mi zepsuła wszystko,po jej zaczęły mi się robić torbiele na lewym jajniku
    ,co cykl.
    Czyli masz pecherzyki tylko ci nie pękają, dobrze rozumiem. To może na pęknięcie zastrzyk powinnaś dostać. Czy jeszcze inna sytuacja...
    Lukrecja wrote:
    Osoby z bardzo niskim AMH są niejako z definicji poor responders- tych komórek nie ma już zbyt wiele, a z pustego i Salomon nie maleje.
    AMEN ;) Szczera prawda.
    Dochodzę do tego samego wniosku. Chyba pora na kolejny plan działania, bo VI stymulacja to chyba już nie dla mnie. Czekam cierpliwie jutro na telefon czy coś się zapłodnilo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 17:27

• Mimila Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    AMEN ;) Szczera prawda.
    Dochodzę do tego samego wniosku. Chyba pora na kolejny plan działania, bo VI stymulacja to chyba już nie dla mnie. Czekam cierpliwie jutro na telefon czy coś się zapłodnilo....
    Od razu się robią torbiele,bardzo szybko,na początku cyklu I Ovitrelle tu nic nie daje,,Tak jakby to były uszkodzone komórki...To się zaczęło robic po mezoterapia,wcześniej tego nie miałam,nie miałam w ogóle tendencji do torbieli,Tak zareagowały moje jajniki,A właściwie jeden po nakluwaniu.Pytalam dziś mojego lekarza,czy ta w Invikcie mogła cos schrzanic w tej mezoterapii.Moj lekarz twierdzi,ze nie mogła,bo nie ma tam nic do zepsucia,prosty zabieg ale tak mój jajnik zareagował.Oby to się skończyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila, rozumiem. Może po prostu jajnik „zgłupiał”. Sprawdzałas hormony na początku cyklu? A nie masz tam jakiegoś zapalenia?

Dziewczynki, mam do ODDANIA około 100 jednostek gonalu w penie. Ja już zakończyłam stymulacje a lek należy zużyć w ciągu miesiąca od otwarcia (czyli do 26 sierpnia 2018).. Może jest któraś chętna, która nie ma już refundacji na leki. Lek trzymam w lodówce. Jakby co to zapraszam na PW

• Blastka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    AMEN ;) Szczera prawda.

Trzymam kciuki edloteh :-)

edloteh lubi tę wiadomość

• Blastka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Mimila, mam nadzieję że następna stymulacja lepiej pójdzie.

Mimila lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Mimila, rozumiem. Może po prostu jajnik „zgłupiał”. Sprawdzałas hormony na początku cyklu? A nie masz tam jakiegoś zapalenia?

Dziewczynki, mam do ODDANIA około 100 jednostek gonalu w penie. Ja już zakończyłam stymulacje a lek należy zużyć w ciągu miesiąca od otwarcia (czyli do 26 sierpnia 2018).. Może jest któraś chętna, która nie ma już refundacji na leki. Lek trzymam w lodówce. Jakby co to zapraszam na PW
    Mi też zostały leki,ok 200 Gonalu i ok 200 Menopuru jeśli ktoś bylby zainteresowany.Tych otwartych na pewno nie zużyje już.
    Nie sprawdzałam hormonów,bo przy antykoncepcji to nie ma sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:36

edloteh lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    Przykro mi Mimila, mam nadzieję że następna stymulacja lepiej pójdzie.
    Dziękuję bardzo,też mam taka nadzieję I wcale się nie zalamalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:44

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Osoby z bardzo niskim AMH są niejako z definicji poor responders- tych komórek nie ma już zbyt wiele, a z pustego i Salomon nie maleje. Rzadko się zdarza żeby odpowiedź jajnikow na stymulacje była taka jak u osób z w miarę prawidłowym AMH.

Też często używam tech słów " z pustego nawet Salomon nie maleje"... Dlatego zdecydowaliśmy się na KD... Mam nadzieje, że finał będzie tak szczęśliwy jak u Ciebie Lukrecja :)

Lukrecja, Muchacha, Bea77_2, Dana721, karolcia35, klamka lubią tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:

Gratulacje! Moja kolej za dwa dni, dziś Ovitrelle. To takie forum, że będę się cieszyć jak będą 3, a jakby jeszcze trafiły się dorodne, to już pełnia szczęścia ;)
    Pamiętasz jakiej wielkości były pęcherzyki przed samą punkcją? Pytam informacyjnie, bo zaczęłam się obawiać czy ten mój największy dotrwa do czwartku.

Mimila, karolcia35 lubią tę wiadomość

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Dziewczyny,ja przerywam stymulacje,z 3 pecherzykow zrobiły się 2 I są nadal małe,także nie ma sensu.. Plan jest taki,że w niedziele idę do lekarza i da mi Ovitrelle żeby nie było torbieli z tych dwóch;A później czekamy na dobry cykl,będę chodzić na usg w 2 dc i po ocenie pęcherzyków antralnych będzie wiedział jaki cykl się szykuje,bo teraz były wyciszone jajniki antykoncepcja,to oczywiscie nie było. Będę szła krótki protokołem,Tylko najważniejsze u mnie żeby torbiele już się nie robiły. Nie zmartwilam się bardzo,tyle,ze zuzylam leki ake lekarz sam był przeciwny punkcji.

Przykro mi, ale to ma sens co piszesz. Bez sensu na siłę kontynuować stymulację w tych okolicznościach. Odpoczniesz, zregenerujesz się i następnym razem będzie lepiej :)

Mimila lubi tę wiadomość

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ