IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDagimka, daj im chwile. Powinny się obudzić
Ja już po punkcji, z wynikiem 3 wartościowe ocyty, czyli tak jak przewidywal dr.
Muchach, Mimila. Teraz wasza kolej dziewczynki. Pokażcie piękne dorodne jajka tym waszym doktorom. Mocne ✊️✊️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:59
Dagimka, mag87, Bea77_2, Magdala, Lukrecja, Mimila, niezapominajka2017, Dana721, Muchacha, AniaT, Mika10 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,ja przerywam stymulacje,z 3 pecherzykow zrobiły się 2 I są nadal małe,także nie ma sensu.. Plan jest taki,że w niedziele idę do lekarza i da mi Ovitrelle żeby nie było torbieli z tych dwóch;A później czekamy na dobry cykl,będę chodzić na usg w 2 dc i po ocenie pęcherzyków antralnych będzie wiedział jaki cykl się szykuje,bo teraz były wyciszone jajniki antykoncepcja,to oczywiscie nie było. Będę szła krótki protokołem,Tylko najważniejsze u mnie żeby torbiele już się nie robiły. Nie zmartwilam się bardzo,tyle,ze zuzylam leki ake lekarz sam był przeciwny punkcji.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualny
-
Lukrecja wrote:Osoby z bardzo niskim AMH są niejako z definicji poor responders- tych komórek nie ma już zbyt wiele, a z pustego i Salomon nie maleje. Rzadko się zdarza żeby odpowiedź była taka jak u osób z w miarę prawidłowym AMH.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
edloteh wrote:Dagimka, daj im chwile. Powinny się obudzić
Ja już po punkcji, z wynikiem 3 wartościowe ocyty, czyli tak jak przewidywal dr.
Muchach, Mimila. Teraz wasza kolej dziewczynki. Pokażcie piękne dorodne jajka tym waszym doktorom. Mocne ✊️✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 17:26
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
edloteh wrote:Ktora dziewczyna miała mezoterapię? Po tym zabiegu nie robi się od razu innych zabiegów. Trzeba poczekać kilka miesięcy na jej efekt.
,co cykl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 17:24
Lukrecja wrote:Mimila kochana to mie było skierowane do Ciebie,to odpowiedź na post Dagimki. Ty nie masz POF, masz już dzidziusia, to zupełnie inna sytuacja. U Ciebie spadek AMH jest już niejako fizjologiczny- to inna sytuacja.
Lukrecja lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyMimila wrote:Ja miałam w kwietniu i mi zepsuła wszystko,po jej zaczęły mi się robić torbiele na lewym jajniku
,co cykl.
Lukrecja wrote:Osoby z bardzo niskim AMH są niejako z definicji poor responders- tych komórek nie ma już zbyt wiele, a z pustego i Salomon nie maleje.Szczera prawda.
Dochodzę do tego samego wniosku. Chyba pora na kolejny plan działania, bo VI stymulacja to chyba już nie dla mnie. Czekam cierpliwie jutro na telefon czy coś się zapłodnilo....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 17:27
-
edloteh wrote:AMEN
Szczera prawda.
Dochodzę do tego samego wniosku. Chyba pora na kolejny plan działania, bo VI stymulacja to chyba już nie dla mnie. Czekam cierpliwie jutro na telefon czy coś się zapłodnilo....
nick nieaktualnyMimila, rozumiem. Może po prostu jajnik „zgłupiał”. Sprawdzałas hormony na początku cyklu? A nie masz tam jakiegoś zapalenia?
Dziewczynki, mam do ODDANIA około 100 jednostek gonalu w penie. Ja już zakończyłam stymulacje a lek należy zużyć w ciągu miesiąca od otwarcia (czyli do 26 sierpnia 2018).. Może jest któraś chętna, która nie ma już refundacji na leki. Lek trzymam w lodówce. Jakby co to zapraszam na PW -
edloteh wrote:AMEN
Szczera prawda.
Trzymam kciuki edlotehedloteh lubi tę wiadomość
-
edloteh wrote:Mimila, rozumiem. Może po prostu jajnik „zgłupiał”. Sprawdzałas hormony na początku cyklu? A nie masz tam jakiegoś zapalenia?
Dziewczynki, mam do ODDANIA około 100 jednostek gonalu w penie. Ja już zakończyłam stymulacje a lek należy zużyć w ciągu miesiąca od otwarcia (czyli do 26 sierpnia 2018).. Może jest któraś chętna, która nie ma już refundacji na leki. Lek trzymam w lodówce. Jakby co to zapraszam na PW
Nie sprawdzałam hormonów,bo przy antykoncepcji to nie ma sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:36
edloteh lubi tę wiadomość
Blastka wrote:Przykro mi Mimila, mam nadzieję że następna stymulacja lepiej pójdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:44
Lukrecja wrote:Osoby z bardzo niskim AMH są niejako z definicji poor responders- tych komórek nie ma już zbyt wiele, a z pustego i Salomon nie maleje. Rzadko się zdarza żeby odpowiedź jajnikow na stymulacje była taka jak u osób z w miarę prawidłowym AMH.
Też często używam tech słów " z pustego nawet Salomon nie maleje"... Dlatego zdecydowaliśmy się na KD... Mam nadzieje, że finał będzie tak szczęśliwy jak u Ciebie LukrecjaLukrecja, Muchacha, Bea77_2, Dana721, karolcia35, klamka lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
edloteh wrote:Dagimka, daj im chwile. Powinny się obudzić
Muchach, Mimila. Teraz wasza kolej dziewczynki. Pokażcie piękne dorodne jajka tym waszym doktorom. Mocne ✊️✊️
Gratulacje! Moja kolej za dwa dni, dziś Ovitrelle. To takie forum, że będę się cieszyć jak będą 3, a jakby jeszcze trafiły się dorodne, to już pełnia szczęścia
Pamiętasz jakiej wielkości były pęcherzyki przed samą punkcją? Pytam informacyjnie, bo zaczęłam się obawiać czy ten mój największy dotrwa do czwartku.Mimila, karolcia35 lubią tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
Mimila wrote:Dziewczyny,ja przerywam stymulacje,z 3 pecherzykow zrobiły się 2 I są nadal małe,także nie ma sensu.. Plan jest taki,że w niedziele idę do lekarza i da mi Ovitrelle żeby nie było torbieli z tych dwóch;A później czekamy na dobry cykl,będę chodzić na usg w 2 dc i po ocenie pęcherzyków antralnych będzie wiedział jaki cykl się szykuje,bo teraz były wyciszone jajniki antykoncepcja,to oczywiscie nie było. Będę szła krótki protokołem,Tylko najważniejsze u mnie żeby torbiele już się nie robiły. Nie zmartwilam się bardzo,tyle,ze zuzylam leki ake lekarz sam był przeciwny punkcji.
Przykro mi, ale to ma sens co piszesz. Bez sensu na siłę kontynuować stymulację w tych okolicznościach. Odpoczniesz, zregenerujesz się i następnym razem będzie lepiejMimila lubi tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1