X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja o Prague Fertility Centre też czytałam, nawet byłam z nimi w kontakcie, ale są chyba jednymi z najdroższych. Też słyszałam, że są skuteczni. I jeszcze jest Cube w Pradze.

dzięki... właśnie przeglądam ich stronę... chociaż nie wiem czy najdrozsze kliniki sa w moim zasiegu... zarabiam w PLN....

A wiecie coś o Zlin?

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Poproszę na wizycie o skierowanie.

TSH zrob sobie sama :) to tanie badanie - na wizycie bedziesz miec juz wynik... ja mam hashi już prawie dekade i zwykle smam sie opekuje moim tsh

kayama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:37

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki dziewczyny, to czas najwyższy jutro lub w piątek zbadam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea zaciskam mocno kciuki.

Bylam w klinice. Doktor mowi, ze mozna robic cuda wianki, a i tak wszystko rozchodzi sie o dobry, silny zarodek i troche szczescia. Tylko tyle i az tyle.

karolcia35, Bea77_2 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dana tak sobie. Mdłości mnie męczą i trochę ból brzucha, geberalnie objawy jak przy niestrawność od 2 tygodni :( Gdyby nie to to było by nieźle, a tak w sumie wegetuje.. Troszkę plamie na brązowo, dużo leżę. 10 stycznia wizyta.
    Kayama, poczatki sa ciezkie ale tak po 14 tygodniu to pamietam ze czulam sie swietnie (fizycznie i psychicznie),caly czas strach bedzie ale jak juz bedziesz czula ruchy to sie troche uspokoisz, ja zaczelam czuc ruchy w 16 tygodniu i wtedy juz nie panikowalam. Mam nadzieje ze to plamienie szybko sie skonczy i bedziesz mogla troche sie uspokoic.❤

kayama lubi tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Jeszcze 9 tygodni, mam nadzieję nie dłużej, i znów będę mogła wchodzić po schodach nie tracąc przytomności!!! :) :)
    Klamka,teraz to juz szybko zleci,mi bylo bardzo ciezko tak od 36 tygodnia,nie wiedzialam jak siedziec, jak lezec,wszystko mnie bolalo ale zaraz po porodzie ulzylo.❤

klamka lubi tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie jeśli chodzi o KD o Invimedzie we Wrocławiu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:38

Magdala, Dana721 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana721 wrote:
    Kayama, poczatki sa ciezkie ale tak po 14 tygodniu to pamietam ze czulam sie swietnie (fizycznie i psychicznie),caly czas strach bedzie ale jak juz bedziesz czula ruchy to sie troche uspokoisz, ja zaczelam czuc ruchy w 16 tygodniu i wtedy juz nie panikowalam. Mam nadzieje ze to plamienie szybko sie skonczy i bedziesz mogla troche sie uspokoic.❤

Ok, czekam z utęsknieniem! Plamienia mnie nie stresuja bo dr uprzedzala że będą póki krwiak się nie wyleczy. Są coraz mniejsze, dziś może już nie będzie. Ale zle samopoczucie mnie wykancza. Nic nie mogę zrobić, w domu syf, obiadu nie ma... Ustac mogę z 5 min potem robi mi się słabo, nawet małe zakupy to wyczyn. A ciąży nie widać to głupio się pchać bez kolejki :) Najlepiej czuje się rano, im później tym gorzej. Z nowej pracy zrezygnowałam bo jestem na zwolnieniu a i praca po 10 godzin dziennie to za dużo. Sorry za marudzenie :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Kwestia tylko co to znaczy silny zarodek... czasem te morfologicznie idealne się nie przyjmują, a przyjmie się taki, na którego nikt nie stawiał. Mamy trochę przykładów na forum gdzie ciąża była z zarodka, który nie był top quality.

No wlasnie. Nie jestesmy w stanie do konca stwierdzic, czy zarodek jest silny. Nadawane sa zarodkom nazwy i klasy, ale one nie sa 100% miarodajne. Czy jest silny czy nie okazuje sie po transferze.

Niezapominajka5, Dana721 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ok, czekam z utęsknieniem! Plamienia mnie nie stresuja bo dr uprzedzala że będą póki krwiak się nie wyleczy. Są coraz mniejsze, dziś może już nie będzie. Ale zle samopoczucie mnie wykancza. Nic nie mogę zrobić, w domu syf, obiadu nie ma... Ustac mogę z 5 min potem robi mi się słabo, nawet małe zakupy to wyczyn. A ciąży nie widać to głupio się pchać bez kolejki :) Najlepiej czuje się rano, im później tym gorzej. Z nowej pracy zrezygnowałam bo jestem na zwolnieniu a i praca po 10 godzin dziennie to za dużo. Sorry za marudzenie :)

Wspieram. <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:38

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    U mnie tez mdłości przez cala dobę. Pomaga troszkę regularne jedzenie, choć z tym trudno. Trzeba wmuszac, ale dzięki temu żołądek chociaż na trochę się uspokaja.
    Dziewczyny, jeśli będą Wam przypisywac luteine dopochwowa,to proscie o zamienniki. Ona strasznie podrażnia przy dłuższym braniu. Mi robią się momentami aż lekko krwawiace rany (na zewnątrz). Bardzo częste podmywanie troszkę pomaga.
    Lutinus mimo,że droższy,to nie powodował takich kwiatków.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    U mnie tez mdłości przez cala dobę. Pomaga troszkę regularne jedzenie, choć z tym trudno. Trzeba wmuszac, ale dzięki temu żołądek chociaż na trochę się uspokaja.
    Dziewczyny, jeśli będą Wam przypisywac luteine dopochwowa,to proscie o zamienniki. Ona strasznie podrażnia przy dłuższym braniu. Mi robią się momentami aż lekko krwawiace rany (na zewnątrz). Bardzo częste podmywanie troszkę pomaga.
    Lutinus mimo,że droższy,to nie powodował takich kwiatków.

Ja biorę Lutinus, o a chciałam go zamienić na tańszy odpowiednik, no to chyba lepiej nie. Ja też w siebie wmuszam jedzenie, w życiu czegoś takiego nie mialam - mdli mnie, nie mam ochoty jeść a czuje głód i w brzuchu burczy. Tylko trzeba jeść małe porcje a często.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Traktuj te objawy jako znak że wszystko jest ok, a ciąża sie rozwija prawidłowo...
    gdy nie masz objawów to albo jest ok i taka twoja natura (no albo nie) a jak masz to przynajmniej wiesz.

Moja ciaża trwała 10 tygodni... na początku byłam zmęczona, jakies początki mdłości, ale w 6 tygodniu wszystkie objawy (wtedy kiedy powinny się rozkręcać) poznikały - beta hcg przestała rosnąć zatrzymała się na poziomie 1900... i objawów brak... maleństwo jeszcze sie rozwijało przez ponad trzy tygodnie, a potem sarduszko przestało bić...

ciesz każdym objawem, przynajmniej wiesz że ciaża się rozwija.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Mi przy transferze nie chcieli klasy zarodka podać. Powiedzieli tylko że wystarczający do transferu i tyle.

a masz zdjęcie? jeśli zaczął juz kompaktować to klasy nie bardzo da się określić.. bo nie wiele widać.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea ja też nie znałam długo klasy i nie chcieli mi powiedzieć - dopiero jak mi dali papiery, ale focie mam ;) No i on nie był top quality...
    Kayama - mnie mdłości dopiero teraz przechodzą (powoli) chociaż jeszcze i 31 wymiotowałam ..

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Traktuj te objawy jako znak że wszystko jest ok, a ciąża sie rozwija prawidłowo...
    gdy nie masz objawów to albo jest ok i taka twoja natura (no albo nie) a jak masz to przynajmniej wiesz.

Moja ciaża trwała 10 tygodni... na początku byłam zmęczona, jakies początki mdłości, ale w 6 tygodniu wszystkie objawy (wtedy kiedy powinny się rozkręcać) poznikały - beta hcg przestała rosnąć zatrzymała się na poziomie 1900... i objawów brak... maleństwo jeszcze sie rozwijało przez ponad trzy tygodnie, a potem sarduszko przestało bić...

ciesz każdym objawem, przynajmniej wiesz że ciaża się rozwija.

Przykro mi Ajka :( Trochę się że stresowalam bo dziś czuję się dużo lepiej. Zjadłam z apetytem śniadanie.. Jutro chyba oprócz tsh zrobię betę i progesteron.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ