IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
sisi wrote:A Ty robiłaś w Invimedzie tak? My też tam robiliśmy w 2014 ale takie podstawowe chyba z tym, że były zdjęcia i w ogóle i też było na kilka stron."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI
08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow
03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie
07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta
01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych
07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Ari wrote:To nyly pewnie rozszerzone ."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI
08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Mojra1983 wrote:I jak rosły pecherzyki ? Ja robie w brzuch zastrzyk W zeszlym miesiacu mialam 2 zastrzyki i tez nie pekl:(
Brałam 300 jesnostek gonalu, zaczęłam z 4 pęcherzykami urosły tylko dwa z czego jedno jajeczko było niedojrzałe.
Ale wątpię ze to efekt gonalu raczej moich kiepskich wyników. Nie mam jak porównać bo to była moja pierwsza stymulacja.
Zastrzyki robi się łatwoLaparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
sisi wrote:W takim razie 5 lat temu było wszystko w normie."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI
08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Jagoda7 wrote:Blastka, bardzo dziękuję Ci za wyjaśnienia. Teraz wszystko jasne. Czy to Ty zdecydowałaś się na stymulacje na cyklach naturalnych, czy też lekarz to zaproponował, a jeśli tak to jakie były wskazania?
To lekarz zdecydował o takiej stymulacji. Wskazaniem był wiek i niskie amh.
Jak czytałam później na forum to niektóre dziewczyny mimo ostrzejszych stymulacji uzyskały podobe wyniki co ja po lekkiej stymulacji. Wiem że gwarancji nikt nie da jeśli chodzi o wynik stymulacji i każdy musi podjąć decyzję sam. Ja nigdy nie miałam innej stymulacji więc nie wiem czy byłyby lepsze rezultaty na większych dawkach. Myślę że im dalej w las tym gorzej. Chodzi mi o wiek. Więc wydaje mi się że dobrze wybrałam, ale nie wiem co by było gdybym zdecydowała się na krótki/długi protokół. Po prostu poszłam za lekarzem.Jagoda7 lubi tę wiadomość
-
Blastka wrote:Chętnie pomogę jeśli potrafię.
To lekarz zdecydował o takiej stymulacji. Wskazaniem był wiek i niskie amh.
Jak czytałam później na forum to niektóre dziewczyny mimo ostrzejszych stymulacji uzyskały podobe wyniki co ja po lekkiej stymulacji. Wiem że gwarancji nikt nie da jeśli chodzi o wynik stymulacji i każdy musi podjąć decyzję sam. Ja nigdy nie miałam innej stymulacji więc nie wiem czy byłyby lepsze rezultaty na większych dawkach. Myślę że im dalej w las tym gorzej. Chodzi mi o wiek. Więc wydaje mi się że dobrze wybrałam, ale nie wiem co by było gdybym zdecydowała się na krótki/długi protokół. Po prostu poszłam za lekarzem.
Dziękuję Blastka. Nigdy nie wiemy co byłoby gdybyśmy wybrały inaczej.
Pytałam o ten cykl naturalny, bo nie zdecyduję się już na kolejną, typową stymulację, po prostu szkoda mi zdrowia, tym bardziej, że źle przechodzę ten etap. Pozostaje zatem tylko ewentualnie spróbowanie cyklu naturalnego lub KD.
Blastka lubi tę wiadomość
SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
2017 - 2 x IMSI - PGS-NGS - transfer blastki - cb
Prolaktyna wreszcie prawidłowa
Histeroskopia zabiegowa
2018 - IMSI - 25.10. - transfer blastki
2019 - 09.03. - transfer 12A (3d) cb
NK 6%, ANA ujemne, KIR: Bx, PAI-1 - 4G/4G homozygota -
Hej Dziewczyny
W końcu pierwsza wizyta do Ifv zaliczona. Jestem pod ogromnym wrażeniem doktora , trafiłam na, przede wszystkim, kompetentnego lekarza a przy tym i wyrozumiałego i sympatycznego człowieka. Zobaczył moje wyniki , powiedział amh mnie nie interesuje, muszę zobaczyć jak to wygląda w środku...No i mówi macica ok , jajniki słabe po 1 pęcherzyku anatralnym...Dam teraz leki i zobaczymy czy ruszą, bo jak nie to nie radziłbym podchodzić do punkcji, zbyt słabe szanse i niepotrzebne koszty, w takiej sytuacji jeśli państwo się zdecydują będziemy mogli zaadoptować komórkę dawczyni, bo warunki na ciąże są idealne. Zapisał mi estrofem , dauphaston oraz uwaga Dhea Eljot 25mg 3x1, koenzym q10 2x1, femibion 1x1 i powiedział od jutra zaczynamy tą walkę. Wyszliśmy mimo wszystko zadowoleni, pewni, że z panem doktorem się uda.
Także dzisiaj jest pierwszy dzień nowego rozdziału w naszym życiu, jest wiara, jest plan, jest najlepszy pan doktor.
Mała86, sisi, eM80, klamka lubią tę wiadomość
2/01/2020 transfer 2 zarodków
15/01 bhcg 580,1217/01 bhcg 1546,10 😊
5/02 jest serducho -
Dżoana12 wrote:Hej Dziewczyny
W końcu pierwsza wizyta do Ifv zaliczona. Jestem pod ogromnym wrażeniem doktora , trafiłam na, przede wszystkim, kompetentnego lekarza a przy tym i wyrozumiałego i sympatycznego człowieka. Zobaczył moje wyniki , powiedział amh mnie nie interesuje, muszę zobaczyć jak to wygląda w środku...No i mówi macica ok , jajniki słabe po 1 pęcherzyku anatralnym...Dam teraz leki i zobaczymy czy ruszą, bo jak nie to nie radziłbym podchodzić do punkcji, zbyt słabe szanse i niepotrzebne koszty, w takiej sytuacji jeśli państwo się zdecydują będziemy mogli zaadoptować komórkę dawczyni, bo warunki na ciąże są idealne. Zapisał mi estrofem , dauphaston oraz uwaga Dhea Eljot 25mg 3x1, koenzym q10 2x1, femibion 1x1 i powiedział od jutra zaczynamy tą walkę. Wyszliśmy mimo wszystko zadowoleni, pewni, że z panem doktorem się uda.
Także dzisiaj jest pierwszy dzień nowego rozdziału w naszym życiu, jest wiara, jest plan, jest najlepszy pan doktor.
Witaj Dżoana, a gdzie się leczysz?SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
Histeroskopia zabiegowa
Dżoana12 wrote:Płock Gravida, dr Ciepliński
Trzymamy zatem kciuki, aby wszystko było dobrzeDżoana12 lubi tę wiadomość
SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
Histeroskopia zabiegowa
Dżoana powodzenia mocno trzymam kciuki!! Oby więcej takich lekarzy co podnoszą na duchu a nie dołują tylko
Dżoana12 lubi tę wiadomość
Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
Także dzisiaj jest pierwszy dzień nowego rozdziału w naszym życiu, jest wiara, jest plan, jest najlepszy pan doktor.Dżoana12, sisi lubią tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Ari wrote:A od kiedy zazynasz stymulacje? Dhea i koenzymu wczeniej nie bralas?Przypomnij mi proszę, bo nie pamietam czy juz pisalas wczesniej, czy juz podchodzilas do inv?Czyli dobrze zrozumialam, ze jak beda np.2 komorki, to punkcji nie zrobisz?Ja np.walczyc bede o chociaz dwie.
Mam leniwe, właściwie wygasające jajniki, w zeszłym roku miałam stymulację na clo i dupku, na chwilę ruszyło i znowu do punktu wyjścia. Także po przeczytaniu tego wątku + mój wiek postanowiliśmy ifv.
Jakby mi te dwa a nawet jeden się rozwinęły pięknie to oczywiście, że robimy
I na razie tego się trzymam.
Stymulację zaczęłam już dzisiaj tzw wstępną czyli pobudzamy jajniki i patrzymy co się dzieje, bo pan doktor mówi, że bez sensu faszerować mnie od razu gonadtropinami jak efektu nie będzie żadnego oprócz chudszego portfela i rozczarowania.
Co do supli to brałam ovarin, wit D3, wit C, wit A+E, magnez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 13:13
Ari lubi tę wiadomość
2/01/2020 transfer 2 zarodków
15/01 bhcg 580,1217/01 bhcg 1546,10 😊
5/02 jest serducho -
Dżoana12 wrote:Mam leniwe, właściwie wygasające jajniki, w zeszłym roku miałam stymulację na clo i dupku, na chwilę ruszyło i znowu do punktu wyjścia. Także po przeczytaniu tego wątku + mój wiek postanowiliśmy ifv.
Jakby mi te dwa a nawet jeden się rozwinęły pięknie to oczywiście, że robimy
I na razie tego się trzymam.
Stymulację zaczęłam już dzisiaj tzw wstępną czyli pobudzamy jajniki i patrzymy co się dzieje, bo pan doktor mówi, że bez sensu faszerować mnie od razu gonadtropinami jak efektu nie będzie żadnego oprócz chudszego portfela i rozczarowania.
Co do supli to brałam ovarin, wit D3, wit C, wit A+E, magnez"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Czyli on jest z tych którzy uderzają bardziej w ilość ale również i jakość.
Kiedy masz się zgłosić na kolejną wizytę? Po 3 miesiącach czy wcześniej?Dżoana12 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Miałam konsultację z moją panią doktor odnośnie tego tamoxifenu. Musiałam się bardzo mocno skupić żeby coś zrozumieć bo nie toż, że mówiła bardzo szybko to jeszcze z mocnym hinduskim akcentem.
Mówiła, że odradzała tamoxifen bo skoro mam tylko 4 antralne to może świadczyć o wysokim fsh, tamoxifen pobudza organizm do jeszcze większej produkcji tego hormonu który może niekorzystnie wpłynąć na jakość mojej komórki/ek.
Pierwszy podgląd mam mieć 2-3 dzień cyklu i jeśli będzie więcej antralnych to może zdecydować się na dodanie ale mówi, że protokół jest zrobiony pode mnie i jeśli będzie uważała, że może zaszkodzić to nie zaleci.
Wspomniała coś jeszcze, że nie badają fsh na początku stymulacji, a o ile życie byłoby łatwiejsze gdyby sprawdzali.
Tak czy inaczej czuję się lepiej, że przynajmniej wiem co i jak.
Skoro tamoxifen to to samo co letrozol (femara) to jakie były wasze poziomy fsh jak byłyście nim stymulowane? Tak z ciekawości pytam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:35
Dżoana12, Ari lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860