inofolic
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFirlejka wrote:Dziewczyny ja piłam inofolic przez miesiąc i narobiłam sobie więcej złego niż dobrego
Zrobiłam badanie krwi tj. tzw. pakiet tarczycowy i niestety przez inofolic wpadłam w nadczynność tarczycy
Zawsze miałam wyniki w normie (TSH 0,522 ulU/ml wg normy: 0,270-4,200) a teraz mam 0,043 i na dodatek wzrosło mi FT3 powyżej normy (mam 6,95 pg/ml wg normy 2,00-5,00.
Doczytałam, że inofolic reguluje pracę tarczycy, tzn. obniża TSH, więc polecany jest kobietom z niedoczynnością.
Jestem załamana ;( Czeka mnie wizyta u endokrynologa i odłożone starania ;(
Czy u którejś z was inofolic spowodował spadek TSH?
CZESC. Ja mialam wysoki poziom bo 3.050 i po inofolicu ladnie mi spadlo do 0.924 i jestem bardzo zadowolona kochana to nie jest tragiczny wynik podleczysz go troche i bedzie dobrze nie martw sie wiekszosc kobiet ma teraz problemy z tarczyca ja sama biore mala dawke euthyroxu nie ma si co zalamywac . -
nick nieaktualny
-
Evell wrote:Ja myśle ,że spokojnie byś mogłą pic inofolic on jest skuteczny przy staraniach i pcos.a gdybys faktycznie miała nadczynnosc to wystarczy to uregulować euthyroxem. Pozdrawiam
A ten euthyrox nie jest stosowany w niedoczynności? -
nick nieaktualnyFirlejka wrote:Dziękuję za odpowiedź, ale u mnie wyniki tarczycowe (TSH, FT3 i FT4) zawsze były w normie. Odkąd piję inofolic zaczęłam się gorzej czuć i sprawdziłam w necie, że inofolic obniża TSH, a ja miałam w normie, tylko bliżej dolnej granicy (kwiecień 0,470, maj 0,492, czerwiec 0,522), a teraz po miesiącu stosowanie inofolicu mam TSH = 0,043.
A ten euthyrox nie jest stosowany w niedoczynności? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Evell wrote:Lipa nawet nie zdążyłam zrobić @ przylazła ;(;( brak mi sił na dalsze starania co to da ??
Wiem coś o tym mam to co miesiąc od 3 lat
Będzie dobrze Pociesza mnie myśl o mojej znajomej 17 lat się starała chodząc od lekarza do lekarza i dzięki inofolic jest już w 4 miesiącu ciąży zazdroszczę jej , ale dzięki niej mam też nadzieje :)buziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 16:31
Każdy ma jakieś miejsce, w którym oddycha mu się najlepiej. -
nick nieaktualnynesia wrote:Wiem coś o tym mam to co miesiąc od 3 lat
Będzie dobrze Pociesza mnie myśl o mojej znajomej 17 lat się starała chodząc od lekarza do lekarza i dzięki inofolic jest już w 4 miesiącu ciąży zazdroszczę jej , ale dzięki niej mam też nadzieje :)buziaki
No ja póki co będe piła 4 miesiąc teraz i jak narazie lipa ale miałąm nadzieje,że w tym cyklu się uda,a tu @ przylazła nie dość ze mi sie spoznila to jeszcze przyszla w 38 cyklu a po tabletkach powinna przyjsc w 35 nie wiem co to zaburzyło zazwyczaj miałam regularne jakoś zle mi z tym ;(jest mi smutno i zle!! -
Evell wrote:No ja póki co będe piła 4 miesiąc teraz i jak narazie lipa ale miałąm nadzieje,że w tym cyklu się uda,a tu @ przylazła nie dość ze mi sie spoznila to jeszcze przyszla w 38 cyklu a po tabletkach powinna przyjsc w 35 nie wiem co to zaburzyło zazwyczaj miałam regularne jakoś zle mi z tym ;(jest mi smutno i zle!!
po ile saszetek pijeszKażdy ma jakieś miejsce, w którym oddycha mu się najlepiej. -
nick nieaktualny
-
Evell wrote:2xpo1 a ty ?
ja teraz po 1 bo miałam cyste po 2 saszetkach , ponieważ zaczęłam brać od 13 czy 14 dnia cylku i jajniki zwariowały zatrzymała mi się miesiączka . Od nowego cylku lece 2 x 1Każdy ma jakieś miejsce, w którym oddycha mu się najlepiej.