X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

inofolic

Oceń ten wątek:
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na allegro, aptekam malinowa, kupuje tylko z aptek allegroskich:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesia wrote:
    a ty

Ja pochodze z pod beskidu malego bardziej na poludniu mieszkam 60 km od krakowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firlejka wrote:
    Dziewczyny ja piłam inofolic przez miesiąc i narobiłam sobie więcej złego niż dobrego :(
    Zrobiłam badanie krwi tj. tzw. pakiet tarczycowy i niestety przez inofolic wpadłam w nadczynność tarczycy :(
    Zawsze miałam wyniki w normie (TSH 0,522 ulU/ml wg normy: 0,270-4,200) a teraz mam 0,043 i na dodatek wzrosło mi FT3 powyżej normy (mam 6,95 pg/ml wg normy 2,00-5,00.
    Doczytałam, że inofolic reguluje pracę tarczycy, tzn. obniża TSH, więc polecany jest kobietom z niedoczynnością.
    Jestem załamana ;( Czeka mnie wizyta u endokrynologa i odłożone starania ;(

Czy u którejś z was inofolic spowodował spadek TSH?

CZESC. Ja mialam wysoki poziom bo 3.050 i po inofolicu ladnie mi spadlo do 0.924 i jestem bardzo zadowolona :) kochana to nie jest tragiczny wynik podleczysz go troche i bedzie dobrze nie martw sie wiekszosc kobiet ma teraz problemy z tarczyca ja sama biore mala dawke euthyroxu nie ma si co zalamywac ;).

• Firlejka Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mam teraz problem bo w domu mam niedokończone opakowanie inofolicu, a 2 następne w drodze (z apteki internetowej). Kupiłam nie znając swoich wyników tarczycowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 15:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle ,że spokojnie byś mogłą pic inofolic on jest skuteczny przy staraniach i pcos.a gdybys faktycznie miała nadczynnosc to wystarczy to uregulować euthyroxem. Pozdrawiam :)

• Firlejka Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Ja myśle ,że spokojnie byś mogłą pic inofolic on jest skuteczny przy staraniach i pcos.a gdybys faktycznie miała nadczynnosc to wystarczy to uregulować euthyroxem. Pozdrawiam :)
    Dziękuję za odpowiedź, ale u mnie wyniki tarczycowe (TSH, FT3 i FT4) zawsze były w normie. Odkąd piję inofolic zaczęłam się gorzej czuć i sprawdziłam w necie, że inofolic obniża TSH, a ja miałam w normie, tylko bliżej dolnej granicy (kwiecień 0,470, maj 0,492, czerwiec 0,522), a teraz po miesiącu stosowanie inofolicu mam TSH = 0,043.

A ten euthyrox nie jest stosowany w niedoczynności?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firlejka wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, ale u mnie wyniki tarczycowe (TSH, FT3 i FT4) zawsze były w normie. Odkąd piję inofolic zaczęłam się gorzej czuć i sprawdziłam w necie, że inofolic obniża TSH, a ja miałam w normie, tylko bliżej dolnej granicy (kwiecień 0,470, maj 0,492, czerwiec 0,522), a teraz po miesiącu stosowanie inofolicu mam TSH = 0,043.

A ten euthyrox nie jest stosowany w niedoczynności?
    Euthyrox sie stosuje przy niedoczynnosci i nadczynnosci tylko endo musi ci okreslic dawke ja mam malutką N25

• ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firlejka ile chcesz za te dwa opakowania?

• Firlejka Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANDI87 wrote:
    Firlejka ile chcesz za te dwa opakowania?
    hmm... nie wiem czy mogę tu na forum pisać, ale myślę że 30,00 zł za opakowanie (60,00 zł za 2).

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce nic gbybać ost zamówiłąm 4 sztuki i chyba też będe musiałą sprzedać bo nie wiem czy będa mi już potrzebne.

• Joannka Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.Ja właśnie zaczynam stosować gdzieś za miesiąc podzielę się wrażeniami :) Pozdrawiam :)

Aniołek [*] 03.04.2014 /8tc
    Aniołek[*] 11.12.2015/8 tc
  • nesia Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Ja nie chce nic gbybać ost zamówiłąm 4 sztuki i chyba też będe musiałą sprzedać bo nie wiem czy będa mi już potrzebne.

zrobiłaś test?

Każdy ma jakieś miejsce, w którym oddycha mu się najlepiej.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesia wrote:
    zrobiłaś test?

Jutro mam zamiar zrobić @ spóznia mi się już 4 dni bolą mnie piersi i brzuch jak na @ nie wiem co myslec.

• nesia Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Jutro mam zamiar zrobić @ spóznia mi się już 4 dni bolą mnie piersi i brzuch jak na @ nie wiem co myslec.

no to daj znać jak tam po teście trzymam kciuki(y)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesia wrote:
    no to daj znać jak tam po teście trzymam kciuki(y)

Lipa nawet nie zdążyłam zrobić @ przylazła ;(;( brak mi sił na dalsze starania co to da ??

• nesia Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Lipa nawet nie zdążyłam zrobić @ przylazła ;(;( brak mi sił na dalsze starania co to da ??

Wiem coś o tym mam to co miesiąc od 3 lat :(

Będzie dobrze :) Pociesza mnie myśl o mojej znajomej 17 lat się starała chodząc od lekarza do lekarza i dzięki inofolic jest już w 4 miesiącu ciąży :) zazdroszczę jej , ale dzięki niej mam też nadzieje :)buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 16:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesia wrote:
    Wiem coś o tym mam to co miesiąc od 3 lat :(

Będzie dobrze :) Pociesza mnie myśl o mojej znajomej 17 lat się starała chodząc od lekarza do lekarza i dzięki inofolic jest już w 4 miesiącu ciąży :) zazdroszczę jej , ale dzięki niej mam też nadzieje :)buziaki

No ja póki co będe piła 4 miesiąc teraz i jak narazie lipa ale miałąm nadzieje,że w tym cyklu się uda,a tu @ przylazła nie dość ze mi sie spoznila to jeszcze przyszla w 38 cyklu :-/ a po tabletkach powinna przyjsc w 35 nie wiem co to zaburzyło zazwyczaj miałam regularne jakoś zle mi z tym ;(jest mi smutno i zle!!

• nesia Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    No ja póki co będe piła 4 miesiąc teraz i jak narazie lipa ale miałąm nadzieje,że w tym cyklu się uda,a tu @ przylazła nie dość ze mi sie spoznila to jeszcze przyszla w 38 cyklu :-/ a po tabletkach powinna przyjsc w 35 nie wiem co to zaburzyło zazwyczaj miałam regularne jakoś zle mi z tym ;(jest mi smutno i zle!!

po ile saszetek pijesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesia wrote:
    po ile saszetek pijesz

2xpo1 a ty ?

nesia lubi tę wiadomość

• nesia Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Evell wrote:
    2xpo1 a ty ?

ja teraz po 1 bo miałam cyste po 2 saszetkach , ponieważ zaczęłam brać od 13 czy 14 dnia cylku i jajniki zwariowały zatrzymała mi się miesiączka . Od nowego cylku lece 2 x 1

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ