INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyn:) ja dzis jestem po pierwszym podejściu do lUl. Mialam usg przed zabiegiem i dwa pęcherzyki.
Leze bo pobolewa mnie brzuch mimo ze podczas zabiegu nic nie czulam. Czytałam ze 1% pacjentek moze krwawić po zabiegu i jestem zdziwiona bo oczywiscie należę do tej małej grupy i wlasnie zobaczylam ze mam plamienia
Tak sie zastanawiam i lepiej robic lUl na pękniętych pęcherzach czy nie?
Dani lubi tę wiadomość
2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
2019- transfer 2 zarodków UDANY
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
🔜🤰🏼❓ -
zuzanna wrote:Kiedy testujesz? Od razu na bete idziesz czy sikacza robisz? Ja w poniedziałek na krew i mam zadzwonić do kliniki z wyniekiem.
Zatestuje we wtorek lub w srode. Na bete nie ide, bo w UK jest bardzo droga, a do labu daleko
Moze bym sie skusila gdyby test byl pozytywny.
Narazie to modle sie, zeby Pregnyl ze mnie zszedl, bo ostatnio mi sie utrzymylwal 13 dni
Teraz kupilam mniej czule testy zeby sie bylo zadnych cieni itp. Ma byc albo + albo - i nic pomiedzyDani lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Zatestuje we wtorek lub w srode. Na bete nie ide, bo w UK jest bardzo droga, a do labu daleko
Moze bym sie skusila gdyby test byl pozytywny.
Narazie to modle sie, zeby Pregnyl ze mnie zszedl, bo ostatnio mi sie utrzymylwal 13 dni
Teraz kupilam mniej czule testy zeby sie bylo zadnych cieni itp. Ma byc albo + albo - i nic pomiedzy
No to trzymam kciuki za nas - oby nam się udało.She Wolf lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
ka_tarzyna wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie, bo chyba trochę panikuję...
Wczoraj wieczorem byłam na monitoringu - po pęcherzyku dominującym nie ma śladu. Owulacja wg mnie była 20 stycznia w nocy.
Dostałam luteinę 1x2tab., ale lekarka nie powiedziała mi od kiedy mam zacząć brać, więc wzięłam od razu wczoraj (czyli niecałą dobę po owu).
Wszędzie teraz czytam, że luteinę powinni się brać 2-3 dni po owulacji. I spanikowałam, że wzięłam za wcześnie i może coś pójść nie tak.
Co o tym sądzicie, może mieć to jakiś wpływ na powodzenie IUI?ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrzymam za wszystkiego testujące niedługo kciuki!!!
Ja juz po wizycie. Niespodzianka, bo sa 3 pecherzyki , a nawet 4, ale jeden mały i raczej nie bierze udziału w grze. I wszystko po lewej stronie
Wymiary: 18,17,14,5. Lekarz mówi ze w sumie ten jeden mogłby juz być. Ale niestety endometrium tylko 6mm, wiec jeszcze czekam.
Udało mi się jeszcze zapisać na monitoring na niedziele !!!! O 12 jade do mojego doktorka, jak bedzie wszystko ok to wtedy zastrzyk u niego i....no i czekanie. Czyli to, czego nie znoszę
Według moich obliczen w niedziele jeden powienien miec 21, drugi 20 a trzeci 16mm. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oby endometrium podrosło.Dani, aszka lubią tę wiadomość
-
MamaAli wrote:Dzień dobry.
A czy oni przed zabiegiem nie dezynfekuja miejsc wrażliwych?
mnie czyms tam pryskali przez wprowadzeniem cewnika, ale bylam tak zestresowana ze nie spytalam, moze to byla dezynfekcja...Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
MamaAli powodzenia!!! niech ladnie pecherzyki dorastają i pękają
powodzenia dziewczyny! ktos w styczniu jeszcze jest przed iui?aszka, MamaAli lubią tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Zuzanna ja tez
Oczywiscie za wszystkie dziewczyny trzymam mocno kciukacy
MamaAli, popij troche czerwonego winka, pojedz orzechow, migdalow, pestek i powinno podrosnac. U mnie dziala :)Szczegolnie rozne orzechy jak wloskie, brazylijskie i migdaly.Dani, MamaAli lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
MamaAli - super! To extra ze tyle jajeczek masz Teraz czekamy na to zeby twoje endo podroslo. Tak orzechy podobno pomagaja, glownie migdaly. Polecam tez ten link, ktory znalazlam wczoraj jak szukalam info o podrasowaniu endo szybko (ja mialam 8 dwa dni temu ale chcialam wiecej) : http://heidibrockmyre.com/blog/2014/12/15/how-to-increase-your-lining-in-48-hours-or-less Zrob sobie zupe na kurczaku jesli jesz mieso, ogolnie cieple posilki i pelne protein jedz przez ten weekend. Jajka, gotowane brokuly , buraki. Soczewice, fasole. Suplementuj spiruline. A najwazniejsze to sie wysypiaj! Ja niestety malo spalam w ostatnim tygodniu przez te poranne wstawanie na USG i dzis na insemke. Ale od dzis mam plan sie wysypiac.
MamaAli lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
olencja wrote:blogoslawienstwem krotkich cykli jest to ze jest ich wiecej w ciagu roku:DDD dzis 15dc i za 10 dni nowy cykl:D
olencja lubi tę wiadomość
M&M -
Lunka - aaah. To ja nie wiem czy to sie praktykuje tu gdzie ja mieszkam (nie w PL). My dostalismy probke meza owinieta koperta a w kopercie byly podane parametry probki. Ale tylko niektore parametry, nie wiem czemu, tylko koncentracja, ogolna ilosc, i ile procent ruchliwych. I Ile przed czyszczeniem nasienia a ile po czyszczeniu w probce do insemki. I te wyniki ktore sa tam podane sa rzeczywiscie naprawde dobre. Moj maz ma super koncentracje i bardzo duzo ruchomych progresywnych, i ogolnie ilosc. Ale pamietam z badania sprzed roku ze mial tez dobra morfologie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:04
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Hejka
U mnie bez zmian, wróć, jedna zmiana. Od dziś mdłości bety ponownie nie badałam, cycki coraz większe i bolące. .... w środę wizyta
Napiszę Wam jak to u mnie wyglądało, a że statystycznie mam największe powodzenie w IUI to może komuś się to przyda
Żadna z czterech IUI mnie nie bolała.
Każda była na wypełnionym pęcherzu. Wystarczyło ok 0.5l wody wypić po oddaniu nasienia do preparatyki.
Każda IUI była wykonana do 2h po oddaniu nasienia. Przewaznie 60-70 min po.
Po kazdej występowało drobne plamienie.
Po każdej coś wyleciało, ale myślę że to tylko płyn w którym pływały plemniki.
Przy trzech po IUI leżałam ok 5-10 min. W tym 2 udane i jedna nieudana. Przy czwartej leżałam 1 minutę. I też Udana.
W moim przypadku cykle nie były stymulowane.
W 1 IUI pecherzyk niepekniety + otrivelka. Udane.
W 2 IUI pecherzyk pekniety + otrivelka - nieudane.
W 3 i 4 IUI - na niepeknietym bez otrivelki. Obie udane.
JedynYm wspólnym sygnałem zapłodnienia był ból piersi a właściwie pobolewanie pachwin w jakieś 3 dni po IUI. Odczucie raczej indywidualne i nie ma co się na nim wzorować. U mnie się sprawdzało.
Biorę sporo luteiny (4-6 tab dziennie) i ni chuja nie wplywa ona na moją temperaturę. Wciąż mam tak samo niską jak i bez lutki.
Przy ostatniej iui moje endo było rekordowo grube - prawie 10mm gdy przy pierwszej ledwo 6 osiagnelo. Srednio bylo 7-8mm. Jedyną zmianą jaka była w 1 fazie cyklu przy 4 iui - to ćwiczenia z chodakowska 3xtyg. Myślę że ruch lepiej wpływa na ukrwienie i tym samym wzrost endo niż orzechy i wino razem wzięte. Choć i te przynoszą efektyDani, Joanna85, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 -