INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, niech mnie ktoś uszczypie, bo jakoś nie wierzę.
BetaHCG - 230 U/l, co wskazuje na przedział pomiędzy 4 a 6 tygodniem ciąży. Raczej jestem w 4 tygodniu, bo tyle minęło od okresu.
Dziś 26 dzień cyklu. A który dzień po owulacji? Hmm moim zdaniem owulację miałam 11dc, ale ginekolog jej nie widział ani 9 ani 12 dc, więc generalnie ZAGADKA.
W środę idę na powtórkę badania.
Na razie strach.sandra80, Dani, Martoszka, Joanna85, malsandi, klaudia12369 lubią tę wiadomość
-
ehh dzieki dziewczyny:/ moze jakas iskierka nadziei byla we mnie:/
inny lekarz na nfz to sa kolejne miesiace oczekiwania bo w wawie sa takie terminy, teraz jestem u dr szymusik, zobaczcie opinie o niej...same super:/ a u mnie ciazy nie wyczarowala
ona sie boi przestymulowania, dlatego nie daje clo a na moje ja nie mam owulacji wogole, rosna pecherzyki ale nie pekaja,tylko ze lekarka mi nie wierzy ze mam takie przeczucia -
nick nieaktualnyOlencja nie trać nadziei, mamy podobny czas starań. Cuda się zdarzają. Próbowałam wszystkiego: stymulacji, monitoringów, metformaxu, zastrzyków z Clexanu, Pregnylu, dwóch IUI i NIC. Aż w końcu udało się nam naturalnie.
Nie wiadomo co z tego będzie (aż strach się bać), ale w końcu się udało.
Musi się i wam udać. Trzymam kciuki i wspieram i jestem z Tobą całym sercem.
Dani lubi tę wiadomość
-
Rutelka a testowalas wcześniej jak dziś czy to Twój pierwszy test?
Beta fajna wysoka. Jest ok:-)
Olencja rozumiem jak jest. Ale ja mysle podobnie jak Rutelka że uda Ci się. Kwestia dobrego dr leków czasu..nie wiem czego. Ale uda się.olencja lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:ehh dzieki dziewczyny:/ moze jakas iskierka nadziei byla we mnie:/
inny lekarz na nfz to sa kolejne miesiace oczekiwania bo w wawie sa takie terminy, teraz jestem u dr szymusik, zobaczcie opinie o niej...same super:/ a u mnie ciazy nie wyczarowala
ona sie boi przestymulowania, dlatego nie daje clo a na moje ja nie mam owulacji wogole, rosna pecherzyki ale nie pekaja,tylko ze lekarka mi nie wierzy ze mam takie przeczucia
a nie możesz się postymulować na własną rękę, dziewczyny nieraz odsprzedają leki nawet tu na forumDani lubi tę wiadomość
-
Rutelka a mialas jakies objawy? Dajesz nadzieje dziewczyno:) cudowne wiesci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:07
Rutelka lubi tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Rutelka ale extra! Super beta. Gratulacje!!! Co za historia wogole - lekarz stwierdzil ze nie bylo owulacji a jest ciaza! Cud nad Wisla Co za radosc
Rutelka lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Właśnie Rutelka nspisz nam wszystko;) i czy testowalas wczoraj przedwczoraj czy to Twoj 1szy test?
Ja mam w sr te wizytę..myslicie ze zrobić test rano? Wyjdzie coś? Owu była pewnie w sobote 23.01. To bedzie 11dpo?
Jak naszym koleżankom w ciazy testy wychodzily sikane??ile dni po owu? -
Rutelka wrote:Paolala kciuki trzymam mocno zaciśnięte.
Katarzy_na jeszcze wszystko możliwe.
A ja dziewczynki tak trochę poza konkursem, bo w tym miesiącu odpadłam ze starań IUI (a miała być trzecia), bo lekarz w 9 i 12 dc nie widział pęcherzyków, a endometrium miałam tylko 5mm. Miałam podchodzić do kolejnej IUI w lutym (dziś mam termin @), ale rano wyszedł mi test ciążowy pozytywnie. )
O taki był:
Byłam na bHCG. Strach. Z radością to ja czekam.
Rutelka, gratulacje! Ta sama historia, co u nas! Cuda się zdarzają
Dani lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualnyDziewczyny w tym cyklu nie testowałam wcześniej, bo w ogóle nie miałam nadziei, że coś z tego będzie. Co jak co, ale spośród 24 cykli starań, ten potwierdzony bezowulacyjny nie rokował dobrze.
Objawy miałam zwykłe takie jak na miesiączkę. Nic się nie różni od zwykłych cykli.
W 22 i 23 dc zaczęłam plamić (to też u mnie normalne), ale zamiast plamić dalej, to 24 i 25 dc plamienia zanikły.
I to by nie wzbudzało podejrzeń, gdyby nie fakt, że dziś powinnam według wszelkich prawideł dostać okres, a mi zawsze 2 dni przed okresem temperatura spada. A dziś rano zmierzyłam i było wysoko (36,77 - jak na mnie to bardzo wysoko). Po zmierzeniu temperatury (o 4:20) poszłam do WC i zrobiłam test. Od razu wyskoczyła druga kreska. Myślałam, ze po chwili zniknie, a ona tylko się przyciemniała. No i potem bHCG potwierdziło.
W tej chwili brzuch mnie boli jak na okres, więc się tym stresuję. No i czekam 2 doby.
Nie ukrywam, że czekam też na WAS - jeszcze kilka dziewczyn ze styczniowego IUI czeka na wynik. Trzymam kciuki.
Także tak to było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:18
-
Lunk_a wrote:Właśnie Rutelka nspisz nam wszystko;) i czy testowalas wczoraj przedwczoraj czy to Twoj 1szy test?
Ja mam w sr te wizytę..myslicie ze zrobić test rano? Wyjdzie coś? Owu była pewnie w sobote 23.01. To bedzie 11dpo?
Jak naszym koleżankom w ciazy testy wychodzily sikane??ile dni po owu?
U mnie pozytywny test 26 dnia cyklu, 13 dni po owulacji.Rutelka lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualny
-
Lunka - ja wtedy pierwszy test robiłam 26 dnia cyklu, wcześniej nie testowałam.
Rutelka - aż się żyć chce dzięki takim cudom. Dziewczyny, nie traćcie wiary!Pazyfae, Rutelka lubią tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
Lunka wejdz sobie w galerie wykresow na Ovu Friend, tam zaznacz kategorie "ciazowe" i sobie poogladaj, tam zobaczysz w ktorych dniach dziewczyny co zaszly, testowaly i kiedy im negatywy i pozytywy wychodzily. Rozne historie. Tam wszystkiego sie dowieszEden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️