X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mixa ja mam dokladnie tak samo i to oba jajniki tak jakby pecherzyk pekal ale to juz dosc dlugo od owulacji.
    to pewnie przez te nasze stymulacje, biedne wypompowane jajniki odreagowywują

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hala123 wrote:
    Dziewczyny podczytuję Was codziennie i doszłam do wniosku, że jeśli nie będę potrafiła przestać myśleć o iui (to będzie pierwsza, więc podejrzewam, że tak właśnie będzie)to chyba wkręcę sobie tak jak Blanka85 ciążę. Będę się cieszyć dwa tygodnie, a potem płakać, ze dwa, trzy dni. I to jest chyba lepsze niż dołowanie się codziennie, że na pewno się nie udało. Podobno jest tak, że naszemu mózgowi można wiele wmówić, a jak wiadomo od niego wiele zależy. Więc dziewczyny wmawiajmy sobie codziennie, że się na pewno uda i w końcu to się stanie! Amen ;)
    hala, ja Ci zyczę jak najlepiej, oby Ci się udało za pierwszym razem, ale sama zobaczysz jak zareagujesz, ja teraz mam za sobą 3 iui i moze stad takie moje podejscie, nadzieje ma sie zawsze, ale jednak życie trochę też je weryfikuje, obyś nie musiała podchodzić do iui tyle razy, bo to stres-pierwszy czy wyhodujesz pęcherzyki, potem czy endometrium , czy iui w ogóle się odbędzie, czy w dobrym czasie, czy pęcherzyki pekną i jaki będzie efekt samej iui, no i ta myśl o inv które wydaje się byc coraz bliżej- mi nie chodzi o pieniadze i o to, ze to nie będzie dla mnie miłe, inv to przystanek końcowy i albo wóz albo przewóz

• Justine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    podziwiam Cię za wytrzymałość, ja bym nie dała rady, a czemu nie chcesz iść na betę?

Bo wiem, że nic z tego nie ma ;) coś się musiało namieszać w cyklu po prostu

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justine,dziwne to jakieś, może jeszcze jest nadzieja....

• kuciak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc jestem po iui spedzilam kupe czasu w klinice bo cos to dlugo trwalo. i potem jeszcze rozmowa z lekarzem i dowiedzialam sie ze jak teraz nie wyjdzie to moge ewentualnie podejsc jeszcze raz do iui i potem juz invitro bo 5 iui nie widzi sensu bo jej zdaniem jak nie wyjdzie do 3-4 to potem juz nie wyjdzie :-(
    ale mam nadzieje ze tym razem sie uda lepszy jajnik, jakis dziwny cykl, pęcherzyk pękniety. testowanie albo w piatek po Bozym ciele albo w poniedzialek 23.06.

Mixa lubi tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    czesc jestem po iui spedzilam kupe czasu w klinice bo cos to dlugo trwalo. i potem jeszcze rozmowa z lekarzem i dowiedzialam sie ze jak teraz nie wyjdzie to moge ewentualnie podejsc jeszcze raz do iui i potem juz invitro bo 5 iui nie widzi sensu bo jej zdaniem jak nie wyjdzie do 3-4 to potem juz nie wyjdzie :-(
    ale mam nadzieje ze tym razem sie uda lepszy jajnik, jakis dziwny cykl, pęcherzyk pękniety. testowanie albo w piatek po Bozym ciele albo w poniedzialek 23.06.
    oby się Kochana udało, ściskam kciuk za nas Wszystkie- a już nas sporo ;-)
    mandragora twierdzi, ze jest zielona fala ;-)
    mój lekarz też nie widzi sensu iui, z reszta z tego co widzę, to zbytnio się ich skutecznością nie zachwyca, czytałam też na necie wytyczne polskiego towarzystwa medycyny rozdrodu (czy jakoś tak)i tam tez zalecają max 4 iui

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny slyszałyscie o metodzie Evie IUI ? Wybaczcie jak był już taki temat ale jest tyle stron że nie jestem w stanie przekopać :/
    Wszystkim dziewczynom którym się udalo gratuluję :) a reszcie mocno kibicuje :)
    Nas też to czeka, więc moze zostanę z Wami ba dłużej jeśli pozwolicie :)? Podczytuje Was już dość długi czas. Jakiś post już wrzucalam chyba odnosnie wyników jakie mają być do IUI.
    MIŁEGO DNIA :) :*

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Idziemy łeb w łeb :) Ten sam dzień testowania :) Aby wytrwać te dwa tyg :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Dziewczyny slyszałyscie o metodzie Evie IUI ? Wybaczcie jak był już taki temat ale jest tyle stron że nie jestem w stanie przekopać :/
    Wszystkim dziewczynom którym się udalo gratuluję :) a reszcie mocno kibicuje :)
    Nas też to czeka, więc moze zostanę z Wami ba dłużej jeśli pozwolicie :)? Podczytuje Was już dość długi czas. Jakiś post już wrzucalam chyba odnosnie wyników jakie mają być do IUI.
    MIŁEGO DNIA :) :*
    ja coś słyszalam, wlasnie gdzies na jakims forum ktoś zadał temat i ucichło, pamiętam też że była mowa, ze nie ma tej metody jeszcze w polsce??? nie pamiętam nawet czym dokladnie różniła się od tradycyjnej iui...jakbyś coś mogla przybliżyć...

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest właśnie w Krakowie :D i ja mam właśnie do Krakowa najbliżej :))
    To polega na jakiejś pompie która przez 4 h podaje nasienie do macicy. Chyba jakoś tak o ile dobrze pamiętam. A po 4 h się to ściąga samemu. Podobno są lepsze wyniki niż po tradycyjnej i chyba się na to skusimy jeśli nam w ogóle dadzą szansę na to aby podejść.
    Na stronie Ludwin&Ludwin jest opisane jak to wygląda.

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,diagnostyka,sub,158

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje się to dosyć sensowny pomysł. A jaka skuteczność jest tej metody?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dwukrotnie lepsza. Ale to wiem tylko z jednego artykułu.

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z tym endometrium? Jakie najlepiej powinno byc do inseminacji?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • GreenDot Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 8.5 i lekarz powiedział ze ok. Ale nie wiem jaki jest zakres normy

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 6,5 wydaje mi sie ze to troche malo :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze :( no nic i tak juz nie mam wplywu na to co bedzie...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu sie zamartwiam ;) a przeciez jestem w ciazy ;)

Justine lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin to ten sam termin co Mixa i ja ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze... I gdzie jest ta sprawiedliwosc.... Ciagle zadaje sobie pytanie ... Czemu my :(

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ