X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mixa ja mam dokladnie tak samo i to oba jajniki tak jakby pecherzyk pekal ale to juz dosc dlugo od owulacji.
    to pewnie przez te nasze stymulacje, biedne wypompowane jajniki odreagowywują

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hala123 wrote:
    Dziewczyny podczytuję Was codziennie i doszłam do wniosku, że jeśli nie będę potrafiła przestać myśleć o iui (to będzie pierwsza, więc podejrzewam, że tak właśnie będzie)to chyba wkręcę sobie tak jak Blanka85 ciążę. Będę się cieszyć dwa tygodnie, a potem płakać, ze dwa, trzy dni. I to jest chyba lepsze niż dołowanie się codziennie, że na pewno się nie udało. Podobno jest tak, że naszemu mózgowi można wiele wmówić, a jak wiadomo od niego wiele zależy. Więc dziewczyny wmawiajmy sobie codziennie, że się na pewno uda i w końcu to się stanie! Amen ;)
    hala, ja Ci zyczę jak najlepiej, oby Ci się udało za pierwszym razem, ale sama zobaczysz jak zareagujesz, ja teraz mam za sobą 3 iui i moze stad takie moje podejscie, nadzieje ma sie zawsze, ale jednak życie trochę też je weryfikuje, obyś nie musiała podchodzić do iui tyle razy, bo to stres-pierwszy czy wyhodujesz pęcherzyki, potem czy endometrium , czy iui w ogóle się odbędzie, czy w dobrym czasie, czy pęcherzyki pekną i jaki będzie efekt samej iui, no i ta myśl o inv które wydaje się byc coraz bliżej- mi nie chodzi o pieniadze i o to, ze to nie będzie dla mnie miłe, inv to przystanek końcowy i albo wóz albo przewóz

• Justine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    podziwiam Cię za wytrzymałość, ja bym nie dała rady, a czemu nie chcesz iść na betę?

Bo wiem, że nic z tego nie ma ;) coś się musiało namieszać w cyklu po prostu

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justine,dziwne to jakieś, może jeszcze jest nadzieja....

• kuciak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc jestem po iui spedzilam kupe czasu w klinice bo cos to dlugo trwalo. i potem jeszcze rozmowa z lekarzem i dowiedzialam sie ze jak teraz nie wyjdzie to moge ewentualnie podejsc jeszcze raz do iui i potem juz invitro bo 5 iui nie widzi sensu bo jej zdaniem jak nie wyjdzie do 3-4 to potem juz nie wyjdzie :-(
    ale mam nadzieje ze tym razem sie uda lepszy jajnik, jakis dziwny cykl, pęcherzyk pękniety. testowanie albo w piatek po Bozym ciele albo w poniedzialek 23.06.

Mixa lubi tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    czesc jestem po iui spedzilam kupe czasu w klinice bo cos to dlugo trwalo. i potem jeszcze rozmowa z lekarzem i dowiedzialam sie ze jak teraz nie wyjdzie to moge ewentualnie podejsc jeszcze raz do iui i potem juz invitro bo 5 iui nie widzi sensu bo jej zdaniem jak nie wyjdzie do 3-4 to potem juz nie wyjdzie :-(
    ale mam nadzieje ze tym razem sie uda lepszy jajnik, jakis dziwny cykl, pęcherzyk pękniety. testowanie albo w piatek po Bozym ciele albo w poniedzialek 23.06.
    oby się Kochana udało, ściskam kciuk za nas Wszystkie- a już nas sporo ;-)
    mandragora twierdzi, ze jest zielona fala ;-)
    mój lekarz też nie widzi sensu iui, z reszta z tego co widzę, to zbytnio się ich skutecznością nie zachwyca, czytałam też na necie wytyczne polskiego towarzystwa medycyny rozdrodu (czy jakoś tak)i tam tez zalecają max 4 iui

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny slyszałyscie o metodzie Evie IUI ? Wybaczcie jak był już taki temat ale jest tyle stron że nie jestem w stanie przekopać :/
    Wszystkim dziewczynom którym się udalo gratuluję :) a reszcie mocno kibicuje :)
    Nas też to czeka, więc moze zostanę z Wami ba dłużej jeśli pozwolicie :)? Podczytuje Was już dość długi czas. Jakiś post już wrzucalam chyba odnosnie wyników jakie mają być do IUI.
    MIŁEGO DNIA :) :*

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Idziemy łeb w łeb :) Ten sam dzień testowania :) Aby wytrwać te dwa tyg :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Dziewczyny slyszałyscie o metodzie Evie IUI ? Wybaczcie jak był już taki temat ale jest tyle stron że nie jestem w stanie przekopać :/
    Wszystkim dziewczynom którym się udalo gratuluję :) a reszcie mocno kibicuje :)
    Nas też to czeka, więc moze zostanę z Wami ba dłużej jeśli pozwolicie :)? Podczytuje Was już dość długi czas. Jakiś post już wrzucalam chyba odnosnie wyników jakie mają być do IUI.
    MIŁEGO DNIA :) :*
    ja coś słyszalam, wlasnie gdzies na jakims forum ktoś zadał temat i ucichło, pamiętam też że była mowa, ze nie ma tej metody jeszcze w polsce??? nie pamiętam nawet czym dokladnie różniła się od tradycyjnej iui...jakbyś coś mogla przybliżyć...

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest właśnie w Krakowie :D i ja mam właśnie do Krakowa najbliżej :))
    To polega na jakiejś pompie która przez 4 h podaje nasienie do macicy. Chyba jakoś tak o ile dobrze pamiętam. A po 4 h się to ściąga samemu. Podobno są lepsze wyniki niż po tradycyjnej i chyba się na to skusimy jeśli nam w ogóle dadzą szansę na to aby podejść.
    Na stronie Ludwin&Ludwin jest opisane jak to wygląda.

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,diagnostyka,sub,158

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje się to dosyć sensowny pomysł. A jaka skuteczność jest tej metody?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dwukrotnie lepsza. Ale to wiem tylko z jednego artykułu.

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z tym endometrium? Jakie najlepiej powinno byc do inseminacji?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • GreenDot Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 8.5 i lekarz powiedział ze ok. Ale nie wiem jaki jest zakres normy

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 6,5 wydaje mi sie ze to troche malo :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze :( no nic i tak juz nie mam wplywu na to co bedzie...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu sie zamartwiam ;) a przeciez jestem w ciazy ;)

Justine lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin to ten sam termin co Mixa i ja ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze... I gdzie jest ta sprawiedliwosc.... Ciagle zadaje sobie pytanie ... Czemu my :(

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ