X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • GreenDot Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Greendot ovufriend to tylko program komputerowy i może się mylić. a miałaś przecież monitoring, nie powiedzieli ci czy pęcherzyk jest pękniętyczy nie?
    niestety nie robia monitoringu w dzien IUI, wiec do konca nie wiadomo. Ale po dzisiejszej temp, ovu przesunal termin owulacji na dzien IUI :) Ah, juz wariuje od tego wszystkiego :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczyny za wsparcie. Naprawde jest mi bardzo ciezko. Maz sie nastawil, ja tez mialam cien nadziei ze to moze juz teraz...bede spokojnie spala. A tu klops. Przeraza mnie to in vitro. Teraz znowuzastrzyki na ta cholerna menopauze. Potem za trzy miesiace jeszcze dwa bez ojresu. Ico? Zrobi sie grudzien a my w czarnej d..ciagle plakac mi sie chce, nie moge sobie poradzic.

Mixa tak swoja droga to powinnam sie cieszyc ze nam in vitro wycenil na 8 tys. Ty dopiero sume uslyszalas...nie zazdroszcze 11 tys. Trzymam za Ciebie lapki. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Sysiaaaa super ze masz refundacje. Invimed w poznaniu niestety nie dostal :(
    We Wrocławiu nie dostał, ale złożyli protest i są dobrej mysli,wiec może w poznaniu tak samo

Blanka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula23 wrote:
    Dziekuje Wam dziewczyny za wsparcie. Naprawde jest mi bardzo ciezko. Maz sie nastawil, ja tez mialam cien nadziei ze to moze juz teraz...bede spokojnie spala. A tu klops. Przeraza mnie to in vitro. Teraz znowuzastrzyki na ta cholerna menopauze. Potem za trzy miesiace jeszcze dwa bez ojresu. Ico? Zrobi sie grudzien a my w czarnej d..ciagle plakac mi sie chce, nie moge sobie poradzic.

Mixa tak swoja droga to powinnam sie cieszyc ze nam in vitro wycenil na 8 tys. Ty dopiero sume uslyszalas...nie zazdroszcze 11 tys. Trzymam za Ciebie lapki. ;-)
    Mi powiedział anula na co się nastawiac przez leki może koszt wzrosnąć, mi tez jest anula cholernie ciężko, wczoraj wylam jak bobr aż się zmeczylam i poszlam spać, mój mąż powiedział że tak żyć nie można, jak nie będę panowa nad sobą to się wkurzy i inv nie bedzie...

anula23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa ja tak wczoraj tez wylam. Nawet na obiedzie nie moglam sie skupic. Potem popoludnie z m i jakos bylo,a wieczor...ciezki. moj nie wytrzymal, poszedl na spacer, ze mam sie uspokoic. I tyle. Zero gadki o inv. Myslalam ze mnie pocieszy, powie cos dobrego a on wszedl do lozka, obejrzal mecz a potem poszedl spac. Tyle mialam weekendu z mezem. Chyba sie oddalamy od siebie.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa żadnego in vitro nie będzie bo jesteś już w ciąży!
    Anula przykro mi ze się nie udało, ale pamiętaj ze każdy ma swój krzyż i ze nie dostajemy większego niż możemy udźwignąć. Zycie to ciągle upadnie na kolana i trzeba się ciągle podnosić. A jak człowiek jest tak bardzo na zakręcie to znaczy ze zaraz wyjdzie na prostą. I znów zaświeci słońce ;) trzymaj się kochana.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa powiem po twojemu, dzisiaj usłyszałam to w radiu: Boga nie ma, ale niech ma nas wszystkie w opiece jeśli jednak jest ;) Bo Jest i wszystkim nam dzieli po równo ;)

Mixa lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)

DZISIAJ Z WIZYTY JESTEM ZADOWOLNA PECHERZYK USROSL MA 15,2mm A ENDO MA 8.7mm nie wiem czy nie za duzo uroslo ale wazne ze pecherzyk rosnie wiec tak pewnie w sobote bd IUI ;).. Co mysliscie o moim endo 2 dni temu mialo 7,2 a dzisiaj 8,7 a owulacja bd dopiero gdzies w sobote...?

Anula23 przykro mi wspieram :*:*

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenDot wrote:
    niestety nie robia monitoringu w dzien IUI, wiec do konca nie wiadomo. Ale po dzisiejszej temp, ovu przesunal termin owulacji na dzien IUI :) Ah, juz wariuje od tego wszystkiego :/
    Jak to nie robią USG? Bardzo dziwne. A jak oceniają na czym maja pracować?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie tez nie robia USG w dniu IUI ani po niej. Tez nie daja mi zadnych lekow po. Tylko kaza czekac czy sie udalo czy nie.

f2w3rjjgpp4cuceo.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robicie na NFZ ?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dzisiejsza beta 150,4 dalej mam brać duphaston i powtórzyć bete za 2 dni ..coś mały ten przyrost:( kurczę nie wiem o co chodzi :(

• Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie lecze w holandii i nie wiem czemu tak dziwnie tu jest.. HSG tez dopiero mi zrobi ja 3 IUI nie wyjdzie a w sobote bedzie druga mam nadzieje ze sie uda ;).. a in vitro dopiero by mi zrobila jakby 6 IUI nie wyszlo ale wierze ze teraz sie uda ;)

f2w3rjjgpp4cuceo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora jak dzieli po równo i Ty masz rację, to będę miała bliźniaki! Ja juz nie wyrabiam i tak się dziwie, że w pracy daje jakoś rade,choc jak widzicie myślę o tym wszystkim.

• GreenDot Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie lecze w danii , w panstwowym szpitalu I jest podobnie jak w Holandii - tez żadnych lekow ani usg po iui. Z tym ze tu tylki 3 iui a potem 3 invitro.

• kuciak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w poczekalni i czekam na iui trzymajcie kciuki

Mixa, Blanka85 lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka i Mixa, jak tam samopoczucie po iui? Ja mam nadzieję cały czas ale już czuję @ za rogiem. Bulgotanie w jajnikach i w brzuchu się zaczęło a to źle wróży. I śluz taki sam jak zawsze, więc chyba się nie udało. Pocieszam się tylko, że to pierwsza iui więc jeszcze dużo przede mną.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:

Trzymamy, powodzenia :)

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    mocno zaciśnięte !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Blanka i Mixa, jak tam samopoczucie po iui? Ja mam nadzieję cały czas ale już czuję @ za rogiem. Bulgotanie w jajnikach i w brzuchu się zaczęło a to źle wróży. I śluz taki sam jak zawsze, więc chyba się nie udało. Pocieszam się tylko, że to pierwsza iui więc jeszcze dużo przede mną.
    ja już nie obserwuje siebie, nie ,licze na nic, mam w poważaniu te ostatnie iui, denerwuje mnie ,że ten jeden miesiąc będę musiała czekac i dopiero z koncem lipca inv,
    jedyne co zauwazyłam, ze wciąż mnie kłuje coś w tych jajnikach, czy pachwinach- nie wiem, może to po pęcherzykach, bo były w obu jajnikach- ale jak znam życie- były i się zmyły, a jedyne co mi bedzie dane to kolejna @

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ