WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wnosisz tyle pozytywnej energii w to forum :)
    Chce sie Ciebie czytać!! Pisz jak najwięcej :)

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ;) to z takich pozytywow dla was to cieszcie sie piekna pogoda :) bo ja dzis mam swiatlowstret ;) cale szczescie ze pewnie jeszcze miesiac i to wszystko minie. Byla dzis kolezanka to az lzy naplywaly jej do oczu jak jej to opowiadalam... Powaznie cuda istnieja a sceptycznie do takich spraw bylam nadtawiona a teraz wiem ze cuda istnieja ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, poczułam się wezwana do tablicy, rzeczywiśce czekam na swoje in vitro we wrześniu, ale jakoś przez te czekanie temat starań stał mi sie odległy i jest i z tym dobrze, zdystansowałam się na maxa i mam takie podejscie, ze jesli inv nie wyjdzie, to trudno-tyle lat żyje w swojej przeznaczonej chyba bezdzietności, że w sumie życie nadal będzie się toczyć swoim rytmem i tyle, jak się uda to fajnie ;-) cieszę się, ze potrafię żyć z taką świadomością i że nie liczę dni w cyklu i nie czekam na swoje dwie kreski, bo to nie życie tylko udręka, zrobię co moge i to co ode mnie zalezy, nie jestem złej myśli, wręcz przeciwnie-jedno jest pewne-tzreba próbowac, ale nie ma co wariować ;-)
    trzymam za Was wszystkie kciuki mocno, ostatnio dużo pozytywnych przypadków było i to powinno motywować ;-)
    Blanka- ale ten Twój suwaczek zasuwa!!! ale rozumiem, że już Cię dotknęły ciążowe uroki?

Blanka85, adrenalina, Sansivieria lubią tę wiadomość

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikaaa wrote:
    Halinka a Ty kiedy robisz bete??? Będę czekała z niecierpliwością :*

W czwartek za tydzien, ale chyba raczej nie zrobie. Kurcze nie wiem, moze zrobie, zobacze jak bede sie czuła. Juz pomału zaczynam znów sie wkręcać :P
    Mam nadzieję, że Twoja betka wyjdzie pozytywnie, będę trzymala kciukasy :))

Halinka84
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wszystkie uroki mnie dotykaja :) rano zadaje sobie pytanie czy ja wiedzialam na co sie pisze?? Ale wieczory sa spokojne i juz mysle jaka moze byc plec. Myslalam ze bede bardziej wariowac zastanawiajac sie czy wszystko jest z dzieciatkien ok ale jestem wyjatkowo spokojna. Skoro takim cudem je dostalam to nikt teraz by mi nie chcial go zabrac. Zlego w zyciu nikomu nic nie zrobilam wiec takie kary chyba nie dla mnie. Czuje ze bedzie wszystko dobrze. Maz z pracy przyjechal dzis ze storczykiem i od razu glaskal mnie po brzuszku ;) a nsjbardziej niesamowite jest to ze ja tego malenstwa jeszcze nie znam a tak bardzo go kocham i zycie bym za niego oddala ;) na ta chwile malensteo nazywa sie Hantek (wymyslil moj maz) bo jak bedzie dziewczynka to Hanna a chlopiec Antoni :)

adrenalina, Mixa lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa i fakt suwaczek leci jak szalony. Ja za tydzien zaczynam juz 3 miesiac! Zanim sie ogarne to w domu juz bedzie z nami Hantek ;)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę takich chwil. Mam nadzieje, że każda z nas tego doczeka. Poczawszy od dwóch kreseczek,mdłosci po wybór imion :)

Halinka84 lubi tę wiadomość

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłoby cudownie, moge miec mdłości przez cała ciąże....żeby tylko była ;)

Halinka84
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak :) tez tak mowilam :) ze nawet cala dobe moge je miec. Ale juz zmienilam zdanie ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto probowac :)

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka Tobie sie ta ciąza po tylu próbach nalezy! żasłużyłas sobie zeby teraz z brzuszkiem chodzic :)

Blanka85 lubi tę wiadomość

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny boje sie tej bety jutro... Chce dostać okres żeby ten torbiel mógł się wchłonąć czy coś a jak nie to leki tylko bedac w ciązy raczej będę miała ograniczony wybór farmaceutyków... jak myślicie od czego mam ten torbiel??? po CLO??? a moze ovitrelle 250jednostek to za mało i pęcherzyk zamienił sie w cyste??? bardzo sie tym zmartwiłam :(

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z Was brała pregnyl??? Jak to jest??? miałyście jakieś skutki uboczne po nim? torbiele albo inne problemy?
    Napiszcie prosze będę wdzięczna

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka84 wrote:
    W czwartek za tydzien, ale chyba raczej nie zrobie. Kurcze nie wiem, moze zrobie, zobacze jak bede sie czuła. Juz pomału zaczynam znów sie wkręcać :P
    Mam nadzieję, że Twoja betka wyjdzie pozytywnie, będę trzymala kciukasy :))

Halinka dlaczego nie wiesz czy zrobisz bete??? nie chcesz być pewna?

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika moim zdaniem trzeba zrobic 2 zastrzyki z pregnylu. U mnie po jednym zastrzyku tez zrobila sie torbiel. Niestety jeden chyba jest za slaby.

monikaaa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikaaa wrote:
    Dziewczyny która z Was brała pregnyl??? Jak to jest??? miałyście jakieś skutki uboczne po nim? torbiele albo inne problemy?
    Napiszcie prosze będę wdzięczna

Miałam 3 razy pregnyl za pierwszym razem jedne opakowanie pregnylu 5000,a dwa kolejne pregnyl 5000 x 2 podane w jednym zastrzyku. A ze skutkami ubocznymi to raczej żadne w moim przypadku. Boli mnie caly czas podbrzusze juz 8dni po iui (po wcześniejszej iui tez tak bylo ) ale to raczej od dupka niz od pregnylu.

monikaaa lubi tę wiadomość

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za godzine mam pierwsze usg po clo. Trzymajcie kciuki :) mam nadzieję że są ładne pęcherzyki:)

Anatolka lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny @ przylazla :( jutro sie dowiem co z IUI. Lekarz planowal na sierpien. Powiedzcie mi o co mam go jutro podpytac? Bo to moja pierwsza bedzie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka bardzo mi przykro :(
    Podejrzewam że lekarz Ci wszystko powie, jak wiesz sama jestem w cyklu z pierwszą IUI i lekarz mi wszystko wytłumaczył.
    A u mnie po clo 1x1
    Prawy 13mm
    Lewy 13mm
    jeśli dobrze pójdzie to w środę IUI.

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jakiego specjalnego dola dzis. Co swoje juz wyplakalam nad beta, bo bardzo liczylam na ten cykl. Pierwszy raz od poltora (albo i dluzej, bo tyle dokladnie monitoruje) roku byl pecherzyk z lewgo jajnika, klinika, nowe leki itp. Ale trudno. Teraz przynajmniej bede miala poczucie, ze cos wreszcie sie dzieje i nie stoimy w miejscu ze staraniami :) jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to pewnie bede tydzien za Toba :) bedziesz miala luteine albo dupka po IUI?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ