X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wnosisz tyle pozytywnej energii w to forum :)
    Chce sie Ciebie czytać!! Pisz jak najwięcej :)

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ;) to z takich pozytywow dla was to cieszcie sie piekna pogoda :) bo ja dzis mam swiatlowstret ;) cale szczescie ze pewnie jeszcze miesiac i to wszystko minie. Byla dzis kolezanka to az lzy naplywaly jej do oczu jak jej to opowiadalam... Powaznie cuda istnieja a sceptycznie do takich spraw bylam nadtawiona a teraz wiem ze cuda istnieja ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, poczułam się wezwana do tablicy, rzeczywiśce czekam na swoje in vitro we wrześniu, ale jakoś przez te czekanie temat starań stał mi sie odległy i jest i z tym dobrze, zdystansowałam się na maxa i mam takie podejscie, ze jesli inv nie wyjdzie, to trudno-tyle lat żyje w swojej przeznaczonej chyba bezdzietności, że w sumie życie nadal będzie się toczyć swoim rytmem i tyle, jak się uda to fajnie ;-) cieszę się, ze potrafię żyć z taką świadomością i że nie liczę dni w cyklu i nie czekam na swoje dwie kreski, bo to nie życie tylko udręka, zrobię co moge i to co ode mnie zalezy, nie jestem złej myśli, wręcz przeciwnie-jedno jest pewne-tzreba próbowac, ale nie ma co wariować ;-)
    trzymam za Was wszystkie kciuki mocno, ostatnio dużo pozytywnych przypadków było i to powinno motywować ;-)
    Blanka- ale ten Twój suwaczek zasuwa!!! ale rozumiem, że już Cię dotknęły ciążowe uroki?

Blanka85, adrenalina, Sansivieria lubią tę wiadomość

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikaaa wrote:
    Halinka a Ty kiedy robisz bete??? Będę czekała z niecierpliwością :*

W czwartek za tydzien, ale chyba raczej nie zrobie. Kurcze nie wiem, moze zrobie, zobacze jak bede sie czuła. Juz pomału zaczynam znów sie wkręcać :P
    Mam nadzieję, że Twoja betka wyjdzie pozytywnie, będę trzymala kciukasy :))

Halinka84
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wszystkie uroki mnie dotykaja :) rano zadaje sobie pytanie czy ja wiedzialam na co sie pisze?? Ale wieczory sa spokojne i juz mysle jaka moze byc plec. Myslalam ze bede bardziej wariowac zastanawiajac sie czy wszystko jest z dzieciatkien ok ale jestem wyjatkowo spokojna. Skoro takim cudem je dostalam to nikt teraz by mi nie chcial go zabrac. Zlego w zyciu nikomu nic nie zrobilam wiec takie kary chyba nie dla mnie. Czuje ze bedzie wszystko dobrze. Maz z pracy przyjechal dzis ze storczykiem i od razu glaskal mnie po brzuszku ;) a nsjbardziej niesamowite jest to ze ja tego malenstwa jeszcze nie znam a tak bardzo go kocham i zycie bym za niego oddala ;) na ta chwile malensteo nazywa sie Hantek (wymyslil moj maz) bo jak bedzie dziewczynka to Hanna a chlopiec Antoni :)

adrenalina, Mixa lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa i fakt suwaczek leci jak szalony. Ja za tydzien zaczynam juz 3 miesiac! Zanim sie ogarne to w domu juz bedzie z nami Hantek ;)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę takich chwil. Mam nadzieje, że każda z nas tego doczeka. Poczawszy od dwóch kreseczek,mdłosci po wybór imion :)

Halinka84 lubi tę wiadomość

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłoby cudownie, moge miec mdłości przez cała ciąże....żeby tylko była ;)

Halinka84
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak :) tez tak mowilam :) ze nawet cala dobe moge je miec. Ale juz zmienilam zdanie ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto probowac :)

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka Tobie sie ta ciąza po tylu próbach nalezy! żasłużyłas sobie zeby teraz z brzuszkiem chodzic :)

Blanka85 lubi tę wiadomość

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny boje sie tej bety jutro... Chce dostać okres żeby ten torbiel mógł się wchłonąć czy coś a jak nie to leki tylko bedac w ciązy raczej będę miała ograniczony wybór farmaceutyków... jak myślicie od czego mam ten torbiel??? po CLO??? a moze ovitrelle 250jednostek to za mało i pęcherzyk zamienił sie w cyste??? bardzo sie tym zmartwiłam :(

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z Was brała pregnyl??? Jak to jest??? miałyście jakieś skutki uboczne po nim? torbiele albo inne problemy?
    Napiszcie prosze będę wdzięczna

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka84 wrote:
    W czwartek za tydzien, ale chyba raczej nie zrobie. Kurcze nie wiem, moze zrobie, zobacze jak bede sie czuła. Juz pomału zaczynam znów sie wkręcać :P
    Mam nadzieję, że Twoja betka wyjdzie pozytywnie, będę trzymala kciukasy :))

Halinka dlaczego nie wiesz czy zrobisz bete??? nie chcesz być pewna?

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika moim zdaniem trzeba zrobic 2 zastrzyki z pregnylu. U mnie po jednym zastrzyku tez zrobila sie torbiel. Niestety jeden chyba jest za slaby.

monikaaa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikaaa wrote:
    Dziewczyny która z Was brała pregnyl??? Jak to jest??? miałyście jakieś skutki uboczne po nim? torbiele albo inne problemy?
    Napiszcie prosze będę wdzięczna

Miałam 3 razy pregnyl za pierwszym razem jedne opakowanie pregnylu 5000,a dwa kolejne pregnyl 5000 x 2 podane w jednym zastrzyku. A ze skutkami ubocznymi to raczej żadne w moim przypadku. Boli mnie caly czas podbrzusze juz 8dni po iui (po wcześniejszej iui tez tak bylo ) ale to raczej od dupka niz od pregnylu.

monikaaa lubi tę wiadomość

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za godzine mam pierwsze usg po clo. Trzymajcie kciuki :) mam nadzieję że są ładne pęcherzyki:)

Anatolka lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny @ przylazla :( jutro sie dowiem co z IUI. Lekarz planowal na sierpien. Powiedzcie mi o co mam go jutro podpytac? Bo to moja pierwsza bedzie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka bardzo mi przykro :(
    Podejrzewam że lekarz Ci wszystko powie, jak wiesz sama jestem w cyklu z pierwszą IUI i lekarz mi wszystko wytłumaczył.
    A u mnie po clo 1x1
    Prawy 13mm
    Lewy 13mm
    jeśli dobrze pójdzie to w środę IUI.

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jakiego specjalnego dola dzis. Co swoje juz wyplakalam nad beta, bo bardzo liczylam na ten cykl. Pierwszy raz od poltora (albo i dluzej, bo tyle dokladnie monitoruje) roku byl pecherzyk z lewgo jajnika, klinika, nowe leki itp. Ale trudno. Teraz przynajmniej bede miala poczucie, ze cos wreszcie sie dzieje i nie stoimy w miejscu ze staraniami :) jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to pewnie bede tydzien za Toba :) bedziesz miala luteine albo dupka po IUI?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ