X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba doła podłapała :(

Ja kiedyś miałam takiego, że przez 4msc nawet niezagladałam tutaj. Wydawało mi się,że będe mi lepiej i że będe mniej myślała o dziecku.

Ale trzymam kciuki, żeby z Monią było wręcz przeciwnie. Trzymaj się i koniecznie odezwij się do nas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaaa - może jeszcze za wcześnie trochę na bete. Powtórz może jeszcze.
    I widzisz sama jak poczytasz, że cuda się zdarzają :)
    Trzymam kciuki.

Ja dzisiaj do lekarza idę - tak dla konsultacji, ciekawe co mi poradzi, czy też iui już.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak będziesz po :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys - a tak wogóle to długo się staracie?

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny jedynym moim wsparciem jesteście od 5 lat nie zachodze w ciąże od dwóch sie staramy niby zdrowi i płodni a ciąży brak, ta pierwsza beta była ciosem strasznego doła złapałam.. Co jest ze mną nie tak?! Ktoś powie wiara w boga czyni cuda pierdu pierdu Pan Bóg był na urlopie jak dawał matce małej madzi z sosnowca możliwość zajścia w ciąze i tym wszystkim pi*dom wyrodnym matkom!!! No przepraszam ale nie widze wytłumaczenia dla takich chorych sytuacjii! Byłam dzisiaj u gin i powiedział ze beta za wcześnie zrobiona skierowanie na następną mi dał w piątek rano mam zrobić i zobaczył torbiel na lewym jajniku... cykle miałam jak w zegarku nigdy zadnych torbieli a teraz przez to stymulowanie hormonami wszystko sie popsuło i zamiast być lepiej to jeszcze więcej kłopotów mam na głowie ahhh życie życie :(

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie monikaaa nie jestes sama, chyba wszystkie tutaj zadajemy sobie to pytanie "co ze mna jest nie tak ".
    Moze nie wszystko stracone i w piatek odbierzesz pozytywny wynik :) bedzie dobrze, trzeba być dobrej mysli. Ja juz 4 lata sie staram i tez niby wszystko z nami ok i co d..pa.Ale nie trace nadziei. Powiem więcej, mam taka schize na tym punkcie, że potrafie testy robic non stop i wpatrywac sie w nie godzinami czy jednak cos tam jest. wiem ze to chore...załosne. Niestety takie zycie, niektórzy cierpia a inni nie potrafią szcześcia docenić.
    A przy torbieli tez można normalnie zajśc w ciąże, wiec don't worry kochana bedzie dobrze :)

Halinka84
  • monikaaa Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dziękuję za link to piękne co przytrafiło sie Blance :) Ja tez będe do tego dążyła...

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam dziewczyny które podchodzą do IUI po raz 4,5... Przecież oczekiwanie na testowanie to katorga! Nie było godziny w której bym nie myślała że we wtorek najszybciej zrobie bete... Marzenia że pani laborantka daje mi wynik a tam jest 3,547 ml/Um były super ekscytujące :) :) Kiedyś na jawie odbiore taki wynik...

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci tego życzę i też podziwiam te dziewuszki :) i też odliczam dni do bety :P tylko ze po pierwszej iui. chociaż znając mnie pewnie jej nie zrobie, bede sie bała że wynik bedzie negatywny, masakraaaa. Mamy przekichane

Halinka84
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba miec nadzieje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Tygrys - a tak wogóle to długo się staracie?
    Teraz już rok będzie.
    A lekarka u której wczoraj byłam - raczej jakiś dużych nadziei nie pokłada w iui i na invitro mówiła, żeby lepiej się nastawić. Niby wszystko dobrze, tragedii nie ma, ale nie wychodzi. Choć mówiła, że i tak wszystkich przyczyn nie znają.
    Dziewczyny czy byłyście w Bocianie? - jak wrażenia, opinie?

Monikaa - widzisz, trzeba mieć nadzieje, byle do piątku, trzymam kciuki :)

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka ty juz 4 lata... Ja po jednej (pierwszej) chyba nie udanej IUI załamałam sie, bardzo duże nadzieje pokładałam w tym zabiegu ale jak tak poczytam że dziewczyny są po 4 nie udanych to ja jeszcze mam czas na zajście...

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka siedze i czytam Twoje posty od samego początku i płacze bo to takie miłe jak piszesz o reakcji rodziców na ta wspaniałą wieść, mężu który ze szczęścia płakał, teściach.... o wszystkich którzy otaczają Cie ciepłem i miłościa....

Blanka85 lubi tę wiadomość

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak jutro moja beta będzie wyglądała jeśli ujemnie to moze dobrze bo torbiel bym wyleczyła i poznałabym reakcje na luteine czy faktycznie jak odstawie to za dwa dni dostane okres...

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle piszecie ze w wyobrazni macie ten moment jak np widzicie 2 kreski itd ;) ja 2 lata ciagle o tym myslalam. Miliony mysli jaka bedzie reakcja itd... A jak zobaczylam te 2 kreski to stwierdzilam ze mialam stary test ;) paranoja prawda. A ja z torbielami walcze od roku. Non stop je mam i przez to nawet operavje juz mialam. Mi nawt po inseminacji zrobila sie torbirl bo pecherzyk nie pekl :( to chyba wtedy podlamalo mnie najbardziej. I nagle przyszedl kolejny cykl w ktorym nie zrobilam nic i nagle jestem w ciazy ;) i powiem ze te mdlosci sa okropne... A tak na nie czekalam... A glowy od poduszki nie moge oderwac... Ja jeszcze czekam caly czas na reakcje Mixy jak po in vitro jej sie uda :) a wiecie jak moje zycie sie zmienilo. Kazdy caly czas mnie pyta co taka szczesliwa jestem ;) od kilku tyg usmiech nie schodzi mi z twarzy (no moze tylko w tpalecie) ale to wszystko minie ;)

MisiaMisia, monikaaa lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaaa masz racje :) faktycznie otavzaja mnie sami przyjazni ludzie ;) chyba mam kupe szczescie. Dzieki temu juz jestem zwyciesca ;) jak bylismy u naszego lekarza ogladac serduszko to jest tak taka Pani polozna. Bardzo sympatyczna. Od 2 lat ciagle trzyma za mnie kciuki i jak jej opowiadalismy jak to sie stalo to az lzy jej lecialy. Duzo znajomych i tak jeszcze nie wie co sie stalo. Teraz od kilku dni zaczynaja dopiero dzwonic i podpytywac bo tak od paru tygodni wszystkim mpwilam ze po invitro bede testowac na poczatku sierpnia. No i kazdy czeka do poczatku sierpnia ;) a ja nagle mowie ze jestem e 7 tyg ciazy i nagle w sluchawce taka cisza... Ale jak to? No i jak zaczynam opowiadac to dziewczyny az piszcza gratulujac. Mam taka kolezanke ze studiow jakies 3 lata sie nie widzialysmy i jak jej powiedzialam co sie stalo to zaraz przyjechala w odwoedziny ;) a tak mialysmy tylko trlefoniczny kontakt ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka super to co piszesz śledze forum raczej (staram sie) na bierząco a to Mixa jest po in vitro??? Ciekawa jestem jakie będą jej odczucia.... oby do jutra do trzynastej bo już będe wiedziała jak ta moja beta.... ahhh

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka a Ty kiedy robisz bete??? Będę czekała z niecierpliwością :*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys wrote:
    Teraz już rok będzie.
    A lekarka u której wczoraj byłam - raczej jakiś dużych nadziei nie pokłada w iui i na invitro mówiła, żeby lepiej się nastawić. Niby wszystko dobrze, tragedii nie ma, ale nie wychodzi. Choć mówiła, że i tak wszystkich przyczyn nie znają.
    Dziewczyny czy byłyście w Bocianie? - jak wrażenia, opinie?

Monikaa - widzisz, trzeba mieć nadzieje, byle do piątku, trzymam kciuki :)

W bocianie miałam iui dwie robione,ale nie przez lekarzy tam pracujących
    Od nastepnego cyklu mam zamiar umowic sie najchetniej do dr Mrugacza :)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa we wrzesniu podchodzi ale caly czas czuje ze dzieki temu sie jej uda i tak bardzo czekam kiedy zacznie ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ