X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wymiana po 92 dniach. Na juz wyprodukowane nie dziala raczej...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja była 2 iui, a dajemy sobie 4 podejścia, bo wiecej nie ma sensu. I w tedy pewnie zbiórka na in vitro.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie ze 3msc trzeba pobrać tabletek, to może zrobimy przerwę i następną iui za 3msc zrobic,jak myślicie?

aszka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno bylaby to szansa na poprawe parametrow :)

adrenalina lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, maż będzie grzecznie łykał :)

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    W takim razie ze 3msc trzeba pobrać tabletek, to może zrobimy przerwę i następną iui za 3msc zrobic,jak myślicie?
    lepiej odczekac, i sprobowac z sumplementem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:

No właśnie mówią, że po trzech miesiącach widać poprawę.
    I najlepiej zrobić dwa lub nawet 3 razy badania żeby mieć najlepszy obraz.

Adrenalina - oby się udało tym razem. Trzymam kciuki.

• Limia Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jezeli chodzi o suplementy to polecam orthomol fertil. U nas morfologia w ciagu kilku miesiecy skoczyla z 2% na 8%

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie te witaminy. Ja kupie jednak fertilman o 1/4 tańszy a ma te same witaminy, co prawda są w troszeczkę mniejszych proporcjach,ale zawsze mozna łykac po 2tabletki. I myślę że bedzie to samo. A połowe taniej

Nie macie wrazenia, że niektorzy poprostu żerują na naszym nieszczęściu?
    Już nie mówie o samych witaminach. Ale lekarzach, wizytach, lekach.. ja mam czasem wrażenie,że ja poprostu płace drożej bo chcę coś osiągnąć,a kobieta ktora tez ma tylko usg i przyszla sie zbadać,bo chodzi raz na rok to płaci mniej.

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina zgadzam się z Tobą w 100%. Lecze sie juz 4 lata, za każda wizyte płacę 200 zł nie licząc monitoringu, a dopiero teraz zaproponował inseminacje, może stwierdził ze już wystarczająco dużo ze mnie wycisnął :(

Halinka84
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety duzo jest takich przypadkow, ja sie juz naciełam dwa razy za 1 razem kupiłam taka herbatke na płodnosc w aptece, co prawda nie była droga ale po niej miałam problem z zoladkiem, a jeszcze pozniej takie witaminy i to samo, i juz odpuscilam. Tak samo na forum owszem niektorym poamgaja jakies tam specyfiki innym biora długo i nie, a np wlasnie witaminy, suplementy to mozna kupowac i taniej szczegolnie jak podobne parametry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z suplementami to tak jest - jednym pomogą innym w ogóle.
    A lekarze - to chyba sztuka jest trafić na odpowiednie, takiego co z powołanie będzie leczył - nie naciągając.
    Ja za wizytę płacę teraz 80zł z usg. Pierwsza kosztowała 160zł.
    Tyle dobrego, że nie przedłużają niepotrzebnie leczenia, czy nie zalecają zbędnych wizyt.

aszka, adrenalina lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem jedyna która tak uważa, to dobrze :)
    Myślałam że już mam jajkąś paranoje
    Niestety kasa nie rośnie na drzewach.
    Spotkałam się z takimi ludzmi którzy mówia ze powinnam wkladac jak najwiecej pieniedzy,najdrozsze kupywać leki inwestować w lekarzy jak najwiecej i dawac w lape to wtedy sie uda. A jak mi na to szkoda to i na dziecko mi bedzie szkoda :(
    A to nie prawda bo dla mnie jest roznica wydac 200 zl na witaminy a wydac na ubranka czy pieluszki

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ! łatwo mówić komuś kto nie boryka sie z takim problemem jak my. Nie zdają sobie sprawy ile to wszystko kosztuje i ile juz sie wydało na lekarzy, leki itp. dasz w łape i co ? w ciąże zajdziesz? głupie gadanie. Nie ma co słuchać takich osób.

adrenalina, aszka lubią tę wiadomość

Halinka84
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią że jak dam to i metoda się znajdzie,że lepiej wydać raz a konkretnie. Ja też w to nie wierze,ale jak by mi tak kilka osób powtarzało to kto wie może i bym uwierzyła
    Dlatego jestem na tym forum :) nie czuje się samotna i "inna".

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteś inna uwierz mi, chociaż ja tez tak myslalam, najgorzej jest w tedy gdy wszyscy dookoła maja coraz wiecej dzieci a ty nic, ani jednego, wtedy sobie mysle ze jestem jakas inna....dłaczego ? Co zrobiłam nie tak i dlaczego mój M musi tak cierpiec. ehh...

Halinka84
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesto zadaje sobie te pytanie:dlaczego?
    Mój M pocieszając mnie zawsze mówi : może nie czas jeszcze na nas,ale bedziemy bardziej się cieszyć i doceniać dziecko jak juz bedzie z nami niz para ktora zaskoczyla od razu. I za kazdym razem wierzy w to że aktualny miesiac bedzie tym szczesliwym,że to już nasz czas.

Halinka84, Tygrys lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sadze ze z biegiem czasu to bedzie jak w tym filmie sekmisja, z powodu cywilizacji, itd itp beda dzieci głownie z próbowek.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie..

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby nie ... ale moze tak być, juz teraz zawód ginekologa jest mega opłacalny, za pare lat bedzie jeszcze gorzej i gorzej. Gdzie ktoś kiedyś słyszał o inseminacjii? kobiety zachodziły bez problemów, a teraz... szkoda gadac, jest masakra

Halinka84
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ