INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak wiem i tłumaczyłam mu to, ale on swoje. Mam nadzieję, że wreszcie to jakims cudem do niego dotrze i za miesiec znów spróbujemy. Ja nie wiem inni faceci jakoś chodzą razem z żonami, dziewczynami do ginekolowów, a ten mój to jakiś dzikus ;)gdybyście wiedziały co on w domu do mnie mówił, jakie rzeczy sobie nawkręcał po tym zaiegu...Halinka84
-
nick nieaktualnyAdrenalina a nie zastanawialsicie sie nad tym suplementem co prawda drogim ale dziewczyny w wielu postach pisały ze mezom pomogł i zaszły nazywa sie Profertil. Ja bym sprobowala, co prawda koszt 3 miesiecznej kuracji chyba z 400 zl, ale uwazam ze warto.
Halinka bo Twoj facet nalezy do takich co po prostu maja jedne spojrzenie na sprawe ale to trzeba z nim duzo rozmawiac -
A mój mąż powiedział że nawet jak tylko będzie mógł to wstrzyknie to nasienie do mnie:D
A co do profertilu pisałam ostatnio w piątek w wątku o nim jak polepszyl wyniki mojego męża.
Wrzucę Wam może tutaj
Porównanie badań nasienia 04.04. || 26.05. || 01.08||
Liczba dni od ostatniej ejakulacji : 4 || 4 || 4
Upłynnienie 45 || poniżej 20min|| upłynnione po dostarczeniu,mniej niz 10min
Objętość 3,8 || 5 ||3,5
pH 7,8 || 7,7||7,7
barwa Biaława || Prawidłowa||Prawidłowa
Lepkość Prawidłowa || Prawidłowa||Prawidłowa
Aglutynacja Brak || Brak ||Brak
Koncentracja plemników w 1ml ej 8,1 || 6 ||20!!!!
Całkowita liczba plemników w ej 30,78 || 30mln ||70!!
Ruch postępowy 14% || 32,5% ||69,2
w mln 4,3mln || 9,8mln ||48,4
Ruch całkowity 42% || 50% ||75,5
w mln 12,9mln || 15mln ||52,8
Brak ruchu 58% || 50%||24,6
Żywotność 65% || 86% ||80
w mln 20mln ||56,6
Plemniki prawidłowe 2% || 0%||1,7 wciąż mało:(
w mln 0,6mln ||1,2 -
nick nieaktualny
-
Moj miał dobre wyniki w lutym, nadal ma w normie, ale za to z objetoscia ejakulatu marnie. przy badaniu zawsze 0,7 - 0,8 ml . I nie wiem czy to kwestia stresu czy nie ale zauwazylam ze normalnie podczas pieszczot tez jest tego bardzo mało. Można to jakoś poprawić?
Grunt ze przy inseminacji w tak malej ilosci ejakulatu udalo sie wyselekcjonowac 17 milionow "kamikadze"2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
U nas też mało nasienia z tym że po przerobce 7mln,a z tego 80% o prawidłowej budowie.
Kiedyś wyczytałam w necie, że na poprawe ilości są takie tabletki z sexshopu. Nie pamiętam nazy. W każdym bądź razie nie próbowaliśmy. Bo strach z nieznanego źródła
Ale podobno są na zwiększenie ilości i na poprawę wytrysku. -
adrenalina wrote:Mój ma słabe wyniki,ale szansa mała jest,a na nasienie dawcy mówi że nigdy by się nie zgodził.
A wolalby odpowiadac na pytanie dlaczego nie macie dzieci mowiac prawde? Zawsze ktos zapyta predzej czy pozniej. Znam historie pary, ze tez facet nie mogl miec dzieci. Robili IUI nasieniem dawcy, wybrali oczywiscie z banku nasienie faceta o podobnych cechach zewn. i byl syn. Nikt o tym nie wiedzial i wszyscy mowili, ze caly tata a facet pekal z dumy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 17:10
-
Ja myślę tak samo jak Ty, a mój M nie przyjmuje tego do wiadomości. Dla niego to tak jak adopcja, z tym że ja urodze (wiem to troche egoistyczne z jego strony i to samo mu powiedziałam).
I mówi tak jak zazwyczaj dzieje sie w filmach :
Co zrobie jak będzie mu potrzebna krew albo nerka, że będzie musiał mu powiedzieć jak doszło do tego że jest na świecie
I tak dużo męskiej dumy nasi faceci chowają w kieszenie decydując się na zapłodnienie pozaustrojowe. Widocznie nasienie innego przerasta mojego M
Narazie jesteśmy młodzi i mam nadyieje że w końcu uda się z jego nasieniem.
Jak nie to myślę,że przyjdzie czas i na to że dojrzeje do innych rozwiązań.
Bo przechodzić przez życie tlko we dwójkę żadne z nas nie chce .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 17:36
-
A co do suplementów na poprawę nasienia porównałam przed chwilą:
Fertimen 45zł za 30szt, Androvit 32zł za30 szt, Profertil 180zł za 60szt, Salfazin 30zł za 100szt i FertilMan 50zł za 30sz i powidm Wam że ten ostatni jest najlepszy jak dla mnie ma dużo więcej witamin (od najdroższego) profertilu. I chyba po wypłacie zamówie go, chyba nie zaszkodzą a raczej powinno pomóc. -
Niby tak, ale grupe krwi dawcy nasienia chyba tez mozna wybrac... To akurat zadnen argument. Nerka to co innego, faktycznie, ale jak sie zastanowic to jaki jest odsetek przypadkow, ze taka sytuacja ma miejsce. Mlodosc jest atutem w takich kwestiach i w tym Wasze i moje szczescie
adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:A co do suplementów na poprawę nasienia porównałam przed chwilą:
Fertimen 45zł za 30szt, Androvit 32zł za30 szt, Profertil 180zł za 60szt, Salfazin 30zł za 100szt i FertilMan 50zł za 30sz i powidm Wam że ten ostatni jest najlepszy jak dla mnie ma dużo więcej witamin (od najdroższego) profertilu. I chyba po wypłacie zamówie go, chyba nie zaszkodzą a raczej powinno pomóc.adrenalina lubi tę wiadomość