INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola_aa 12 dni to może być jeszcze za wcześnie powtórka za dwa dni ??? czy jutro bo widzę że jesteś niecierpliwa tak jak ja
-
Jak ja was doskonale rozumiem dokladnie tak samo meczy mnie zawsze ta niecierpliwosc
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
A ja mam ostatnio złe dni.....zastanawiam się czy jest sens ciągnąć to dalej, a może odpuścic? Jutro kontrol i zobaczymy czy cos urosło, ale mam takie mieszane uczucia2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
Zastanawiam sie, co moglo pojsc nie tak.
Fakt, mam za wysoka prolaktyne, od tygodnia jestem na bromergonie.
Ale do tej pory lekarze w Invimedzie mowili mi, ze ona nie ma znaczenia.
Teraz znalazlam sensownego lekarza i chce sie u niego podleczyc, zanim podejde do kolejnego "strzalu". Chce sie tez zajac nadzerka, ktora Invimed olewa.
Poniewaz moja IUI jest mega droga, chce sie wspomoc na wszelkie sposoby przed kolejnym podejsciem.08.09 - transfer
-
Kurcze, niestety nie mam badan przy sobie
Prolaktyne sobie w tel zapisalam, to moge podac.
To byla z obciazeniem.
I. 280; II. 6200; III. 4600 mIU/l
Ta I. jest w normie, bo od 100 do 490. Gorzej z obciazeniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:53
08.09 - transfer
-
Ja jutro idę znów do endo. TSH miałam od 2 lat w okolicach 3 i więcej i żaden z lekarzy nie zwrócił na to uwagi. Ciągle się nie udawało. Stymulacja, piękne pęcherzyki, zastrzyk i rozczarowanie... i tak w kółko. Poszłam do endo z wynikami i wprost powiedziała, że moje wyniki wskazują na 2 lata zaniedbań ze strony ginekologów. Dostałam leki na prl i na tsh. Dodatkowe badania jeszcze zleciła, jutro je odbieram i idę na wizytę... Zobaczymy co wykuma z nich. Mam nadzieję, że odkryłam problem.
-
Anatolka wrote:Ja jutro idę znów do endo. TSH miałam od 2 lat w okolicach 3 i więcej i żaden z lekarzy nie zwrócił na to uwagi. Ciągle się nie udawało. Stymulacja, piękne pęcherzyki, zastrzyk i rozczarowanie... i tak w kółko. Poszłam do endo z wynikami i wprost powiedziała, że moje wyniki wskazują na 2 lata zaniedbań ze strony ginekologów. Dostałam leki na prl i na tsh. Dodatkowe badania jeszcze zleciła, jutro je odbieram i idę na wizytę... Zobaczymy co wykuma z nich. Mam nadzieję, że odkryłam problem.
Przeanalizuje swoje stare wyniki TSH, bo robie co jakis czas badania (mama ma problemy z tarczyca, wiec jestem w grupie ryzyka), ale zawsze byly w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 20:01
08.09 - transfer
-
Podpytaj dziewczyn, które leczą tarczycę (wątki o tsh, hashimoto) czy przy poprawnym wyniku TSH jest szansa, żeby podwyższone było AntyTPO i AntyTG. Ja nie wiem, bo u mnie tarczyca to świeża sprawa, ale czytałam, że przy wysokich tych przeciwciałach organizm traktuje zarodek jak wroga i go zwalcza. Dlatego nie ma ciąży mimo teoretycznie ładnego cyklu. Ale tak jak mówię - nie wiem czy przy dobrym wyniku TSH mogą być podwyższone te wyniki.