INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziś miałam pierwszą inseminację ok 19h przed miałam podany ovitrelle ale zaniepokoiła mnie pewna sytuacja jak miałam usg przed samym iui to okazało się że przez te 19h endomentrium wzrosło do prawie 10 (o ok 1,5) a pęcherzyk się zmniejszył chyba o 1,5 bądź 2 mm i wtedy lekarz zapytał się mnie od kiedy mam śluz..
Co o tym sądzicie? Myślicie że pęcherzyk właśnie zaczą pękać? Czy może się wchłaniać?- tylko po co te iui wtedy? Już sama nie wiem... -
Clo (kiedyś brałam u pierwszego lekarza który stwierdził ze sama nie jajeczkuje )2x1
A przed iui( u drugiego lekarza który stwoerdzil ze mam piękne pecherzyki )nie brałam nic, bo stwierdził ze nie ma sensu. Zastrzyk miałam zawsze tak półtora dnia przed iui.
Za mną dwie nieudane iui.
I zdecydowałam sie na klinikę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Lila84 lubi tę wiadomość
-
Ja mam testowanie we wtorek 14:)
Nic jednak nie wskazuje by udało się nam w tym miesiącu. Przez 6 dni po inseminacji czułam ból podbrzusza, ale później już nic. Moje samopoczucie w niczym nie rożni się od innych dni. Jest dokładnie tak samo.
W tym miesiącu przeszłam ponowne badanie drożności i inseminacje. Jestem zmęczona stresem i nieustającymi myślami, że może tym razem się uda i już jestem w ciąży.
Po roku wróciłam na jazdę konną i to odciągnęło moje myśli od ciąży. Przynajmniej na tydzień. W związku z powyższym pomyślałam, że zrobię najpierw test z apteki. Jeśli wyjdzie pozytywny to odpuszczę sobie kolejną lekcję i poczekam na badanie beta. Wolę nie ryzykować. Jeśli wyjdzie negatywny to raczej już cudów nie będzie. Myślicie, ze to rozsądne? -
To samo mój lekarz mi powiedział ja z natury to niecierpliwa jestem.
Kuciak a jaka jest Twoja historia. Jestem nowym użytkownikiem forum i jeszcze nie zdążyłam przeczytać wszystkich wpisów. Dlaczego inseminacja? Z jakiego powodu? Czy zdjęcie na Twojej tapecie, należy do Twojego dzieciątka? -
mia6 wrote:Nazja, to tak jak ja - też mam pierwszy cykl stymulowany i jak dobrze pójdzie, to w przyszłym tygodniu IUI To będzie moje drugie podejście, a Twoje?
Mia,ja też będę miała 2 podejście
stymulowana już byłam,ale clo to po raz pierwszy (wcześniej jakoś aromek mi dawali)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:58
-
Lila84 wrote:Kobietki podpowiedzcie mi jeszcze jaką dawkę clo miałyście przed IUI i ile przed zabiegiem miałyście robiony zastrzyk?
Zamęcze Was dzisiaj tymi pytaniami
W tym cyklu brałam po 1 tabl.przez 4 dni (3-6dc).
Przy 1 iui zastrzyk robiłam sobie sama wieczorem ok.22,a 2 dni później o 10 rano miałam inseminację. Potem przed upływem 48h od zastrzyku pęcherzyk pękł,ale ciąży jak nie było,tak nie ma -
moja skrócona historia;
staramy sie od czerwca 2012 i na poczatku bez stresu chodzilam sobie do lekarza takiego z nfz, ktory tylko mowil ze mam sie nie przejmowac i nie stresowac.
potem testy owulacyjne temperaturki i nic potem trafilam do innej pani doktor zaczely sie badania, hsg, nasienie meza i nic.
jak juz nie wiedziala co zrobic to mnie skierowala do kliniki nieplodnosci i jedyna rzecza jaka stwierdzili to test po stosunku (wyszły 100% nieruchliwych plemników) co jest wskazaniem do inseminacji.
przeszłam 3 od marca do maja. potem juz miałam dosc i zrobilismy 3 miesieczna przerwe wakacyjna. teraz jestem po 4 inseminacji 13.10 testuje i jak sie nie uda to juz mam pozbierane dokumenty do in vitro.scrap-girl wrote:To samo mój lekarz mi powiedział ja z natury to niecierpliwa jestem.
Kuciak a jaka jest Twoja historia. Jestem nowym użytkownikiem forum i jeszcze nie zdążyłam przeczytać wszystkich wpisów. Dlaczego inseminacja? Z jakiego powodu? Czy zdjęcie na Twojej tapecie, należy do Twojego dzieciątka? -
Test po stosunku.....hmmmm....ciekawe. Nie słyszałam o tym. Czy to oznacza, że miałaś wrogi śluz, który je niszczył?
Wiesz, ja jestem po in vitro. Ze względu na moje niskie AMH, ten zabieg nie miał racji bytu. Lekarz, który mnie teraz prowadzi jasno i rzeczowo powiedział o tym na pierwszej wizycie. Tylko, że to przeszłość, więc to już nie miało znaczenia. In vitro miałam rok temu, a pierwszą wizytę u nowego gin miesiąc temu.
Jeśli planowane inseminacje (do 6) nie przyniosą upragnionej ciąży, zostaje nam adopcja: komórki bądź zarodka, albo dziecka. Na początku nawet chciałam adoptować komórkę, jednak im więcej myślałam o tym, tym mniej byłam pewna. Na tą chwilę wolałabym adoptować dziecko, bądź zarodek, by jednak móc doświadczyć tego macierzyństwa w okresie prenatalnym.
Kuciak testowanie mamy dzień po dniu i jak się to mówi: trzymam kciuki. Podobniej jak za pozostałe dziewczynki.
Ps. Co myślisz o teorii, że za pierwszym razem inseminacja nie wychodzi? Tak pisała dziewczyny w pierwszych postach. Czy to ma pokrycie w praktyce? -
Hej dziewczynny
dzisiaj wreszcie doprosilam sie wynikow hormonalnych ktore robilam w styczniu i nie wiem czy sa dobre doktorka mowi ze sa dobre:
Szczerze nie pamietam ktory to byl dzien cyklu ale chyba 3 albo 4 dc:
LH: 2,0 U/L
FSH: 4,6 U/L
prolaktyna : 349 mU/L przy normie 80-510 wiec chyba ok
testosteron: 1,3 nmol/L przy normie 0,4-2,0
progesteron: 52,2 nmol/L to chyba było w ostatnich dniach cyklu przed miesiaczka
estradiol: 89 pmol/L w 4 dniu cyklu ..... ponownie mialam badany estradiol przed pierwsza IUI to bylo w maju i 8 dni przed inseminacją i owulacja estradiol wynosil 214 pmol/L czy to dobrze?
PORADZCIE CZY TAKIE WYNIKI SA DOBRE?
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna termin 06.12.2022 -
Jedna z dziewczyn pytala czy udalo sie komus z endometrioza.no to mi sie udalo. Mialam ja juz na obu jajnikach dosc sporo jednak inseminacja nie udala sie a udalo sie w kolejnym cyklu - naturalnie
Lila84, scarllet lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
jak doktorka mowi ze dobre to chyba dobre.
zawsze na wynikach sa normy podane wiec jak sie w nich miescisz to dobrze
Pysiaaa21 wrote:Hej dziewczynny
dzisiaj wreszcie doprosilam sie wynikow hormonalnych ktore robilam w styczniu i nie wiem czy sa dobre doktorka mowi ze sa dobre:
Szczerze nie pamietam ktory to byl dzien cyklu ale chyba 3 albo 4 dc:
LH: 2,0 U/L
FSH: 4,6 U/L
prolaktyna : 349 mU/L przy normie 80-510 wiec chyba ok
testosteron: 1,3 nmol/L przy normie 0,4-2,0
progesteron: 52,2 nmol/L to chyba było w ostatnich dniach cyklu przed miesiaczka
estradiol: 89 pmol/L w 4 dniu cyklu ..... ponownie mialam badany estradiol przed pierwsza IUI to bylo w maju i 8 dni przed inseminacją i owulacja estradiol wynosil 214 pmol/L czy to dobrze?
PORADZCIE CZY TAKIE WYNIKI SA DOBRE? -
test po stosunku chyba to jest to samo co wrogosc sluzu, ale na wyniku nigdzie nie jest to napisane. wykonuje sie go 10-12 godzin po stosunku w okresie okoloowulacyjnym i sprawdza czy plemniki zyja. u mnie nie zyly:-)
narazie jedna dziewczyna napisala ze iui sie powiodla, wiec chyba nie ma znaczenia, czy podchodzimy za pierwszym czy za 6 razem.
chodz mi lekarka powiedziala ze 5 i 6 to juz strata kasy.
większosc dziewczyn które tu byly te 4 miesiace temu jak podchodzilam do moich od 1-3 prób to są na wątku in vitro, który na razie z ukrycia podczytuję.
ale może statystycznie chodz jednej sie uda:-)
scrap-girl wrote:Test po stosunku.....hmmmm....ciekawe. Nie słyszałam o tym. Czy to oznacza, że miałaś wrogi śluz, który je niszczył?
Wiesz, ja jestem po in vitro. Ze względu na moje niskie AMH, ten zabieg nie miał racji bytu. Lekarz, który mnie teraz prowadzi jasno i rzeczowo powiedział o tym na pierwszej wizycie. Tylko, że to przeszłość, więc to już nie miało znaczenia. In vitro miałam rok temu, a pierwszą wizytę u nowego gin miesiąc temu.
Jeśli planowane inseminacje (do 6) nie przyniosą upragnionej ciąży, zostaje nam adopcja: komórki bądź zarodka, albo dziecka. Na początku nawet chciałam adoptować komórkę, jednak im więcej myślałam o tym, tym mniej byłam pewna. Na tą chwilę wolałabym adoptować dziecko, bądź zarodek, by jednak móc doświadczyć tego macierzyństwa w okresie prenatalnym.
Kuciak testowanie mamy dzień po dniu i jak się to mówi: trzymam kciuki. Podobniej jak za pozostałe dziewczynki.
Ps. Co myślisz o teorii, że za pierwszym razem inseminacja nie wychodzi? Tak pisała dziewczyny w pierwszych postach. Czy to ma pokrycie w praktyce? -
Lila84 wrote:Dziewczyny ile płacicie za IUI?* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka