X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis przykro mi. Kolejne szanse przed nami

kis lubi tę wiadomość

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć scrap-girl :) Mnie po pierwsze inseminacji bolało podbrzusze, jakbym miala zaraz dostać okres. Ale to tylko przez kilka pierwszych dni. Luteiny nigdy nie brałam, więc nie powiem Ci jak to z nią jest. Teraz po drugiej już nic mnie nie boli tylko piersi. Trzeba być dobrej myśli, a przynajmniej próbować myśleć pozytywnie - bedzie dobrze i na nas przyjdzie czas ;)

Halinka84
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - kurcze, masakra z tymi lekarzami. Wspieram mocno, żeby jakiś pęcherzyk jednak urósł <3

Kis - moja pierwsza IUI też się nie powiodła. Uszy do góry, uda się następnym razem :)

Scrap-girl - mnie nie bolało podbrzusze, ale czytałam, że niektóre dziewczyny tak mają po IUI. Myśl pozytywnie! Trzymam kciuki :)

kis lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kis - przykro, przytulam!!! Ale w końcu małe szanse są przy pierwszej ins.

kis lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Staram sie z partnerem o dziecko od jakoegoa roku a od dwuch cykli wspomagam sie farmakologicznie. Zdecydowalismy aie na inseminacje ale partner zmienil prace i tylko w weekendy mamy mozliwosc spotkan bo cale tygodnie jest w trasie... Nie orientujecie sie czy mozna wykonac inseminacje z zamrozonego kilka dni wczesniej nasienia partnera?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie jakie leki na stymulacje oprocz clo Wam przepisuja przed inseminacja?

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:07

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:07

• kuciak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    femara na stymulację i również ovitrelle na pęknięcie.
    po luteinie nie zauważyłam jakiś innych dolegliwości.

bhywanlil4ktaodk.png
  • olala35 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po badaniu krwi dowiedziałam się, że moja druga iui nie udała się :(
    mam wrażenie, że to wszystko jest bez sensu

• Piggy Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czekam na @ :(
    Jade w weekend do Spa sie zrelaksowac, bo mam juz wszystkiego dosc.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • kis Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem co czujecie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi :)

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 ja już na to nie liczę, za radą gin odpuszczamy ten cykl.
    apaulaa czytałam kiedyś, że można robić IUI z zamrożonego nasienia, ale pewnie nie wszędzie, nie znam szczegółów.
    aszka ja byłam stymulowana Gonalem.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • scrap-girl Znajoma

Wysłany: 8 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka84, często jak jesteś w ciąży to bardzo bolą piersi. Może się Wam udało tym razem:) Może doszło do zapłodnienia.
    Czytałam bardzo dużo wpisów o wczesnych objawach ciąży. Jednym z nich, powtarzającym się nagminnie, jest ból piersi. Trzymam kciuki.
    Czytałam również wcześniejsze wpisy na tym forum. I zauważyłam, że ciąż z inseminacji jest garstka, a tym co się udało, w dużej mierze, tracą ciąże w skutek poronienia.
    Ile miałaś już inseminacji? I jaka jest Twoja historia? dlaczego naturalne poczęcie w Waszym przypadku się nie sprawdziło?
    Ja od dnia inseminacji czuję ból podbrzusza. Podobnie jak bym miała dostać miesiączkę. Jednak dzisiaj jest mi już ciężko stwierdzić czy "coś" mnie boli w okolicach narządów rodnych, bo w niedzielę poszłam na jazdę konną. Pierwszy raz po roku. Teraz z dnia na dzień ból pachwin jest nie do wytrzymania. Cierpię niemiłosiernie. To poniekąd odsuwa moje myśli od testów beta, które swoją drogą ciągną się w nieskończoność. Jak Ty sobie radzisz z tymi 14 dniami. Przecież to można osiwieć.

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym cyklu po raz pierwszy jestem stymulowana clo.Zobaczymy jak to na mnie podziała ;) może przy dobrych wiatrach będzie iui w przyszłym tygodniu.

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarp-girl wiem, że głupio to zabrzmi, ale ja juz sie przyzwyczaiłam do porażki i te 14 to dla mnie nic nadzwyczjnego, miesiac jak co miesiąc, czyli wyszukiwanie objawów, robienie testów i... okres. Normalka. My staramy się juz ok 4 lat. Mamy bezpłodność idiopatyczną, czyli z niewiadomych przyczyn. Inseminacji miałam dwie. Teraz własni jestem po drugiej, ale wiem że nic z tego bo mój kochany doktorek zaraz po zabiegu kazał mi wstać, ubrać się i przejsć do innego gabinetu poleżeć - czekała następna pacjentka wiec zrobił co swoje, skasował i do widzenia. Ubierając się czułam jak wszystko wypływa, co też widzialam na bieliźnie (sory, ze tak dosłownie opisuje). Zabieram od niego cała dokumentacje i więcej mnie nie zobaczy. Oczywiście staraliśmy się też naturalnie w następne dni i wierzę, że stanie sie cud :D Zapisaliśmy się do kliniki bezpłodności i mam nadzieję, że wreszcie zajmie się mną jakiś porządny lekarz, a nie konował, który niewiadomo dlaczego wyrobił sobie zajebistą opinie, może dlatego ze jego ceny są z kosmosu, a my szaraczki jak widzimy że ktoś się ceni to od razu stwierdzamy że to mego specjalista

Halinka84
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja, to tak jak ja - też mam pierwszy cykl stymulowany i jak dobrze pójdzie, to w przyszłym tygodniu IUI :) To będzie moje drugie podejście, a Twoje?

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• olala35 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka84 my jesteśmy w takiej samej sytuacji, też mamy niepłodność idiopatyczną, z tym, że staramy się "dopiero" niecałe 2 lata i też przyzwyczaiłam się do tego, że co miesiąc, jak w zegarku jest @.
    Dlatego coraz bardziej mam straszne poczucie bezsilności, że niezależnie od tego co bym nie zrobiła to i tak się nie uda. I dziś doszliśmy do wniosku, że do trzeciej iui nie podejdziemy, tylko pomyślimy o in vitro. niby od pół roku chodzimy do kliniki i tam wszystkie badania i zabiegi, ale też jakoś przy inseminacjach miałam wrażenie, że jest to tak "na odwal" robione. choć pocieszałam się tym, że chyba prowadzą jakieś statystyki, więc chociażby z tego punktu widzenia powinno im zależeć na tym, żeby zmaksymalizować szanse, by się udało...

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też myślimy o in vitro. W poniedzialek jedziemy na badanie kariotypów i uaktualnić badanie nasienia. Wymazy już zrobiłam, jeszcze tylko kilka wkłuć i jak wszystkie wyniki będą ok to jedziemy dalej ...;) Chyba to najlepsze rozwiązanie bo czas leci, a ja się młodsza nie robię

Halinka84
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ