X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis przykro mi. Kolejne szanse przed nami

kis lubi tę wiadomość

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć scrap-girl :) Mnie po pierwsze inseminacji bolało podbrzusze, jakbym miala zaraz dostać okres. Ale to tylko przez kilka pierwszych dni. Luteiny nigdy nie brałam, więc nie powiem Ci jak to z nią jest. Teraz po drugiej już nic mnie nie boli tylko piersi. Trzeba być dobrej myśli, a przynajmniej próbować myśleć pozytywnie - bedzie dobrze i na nas przyjdzie czas ;)

Halinka84
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - kurcze, masakra z tymi lekarzami. Wspieram mocno, żeby jakiś pęcherzyk jednak urósł <3

Kis - moja pierwsza IUI też się nie powiodła. Uszy do góry, uda się następnym razem :)

Scrap-girl - mnie nie bolało podbrzusze, ale czytałam, że niektóre dziewczyny tak mają po IUI. Myśl pozytywnie! Trzymam kciuki :)

kis lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kis - przykro, przytulam!!! Ale w końcu małe szanse są przy pierwszej ins.

kis lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Staram sie z partnerem o dziecko od jakoegoa roku a od dwuch cykli wspomagam sie farmakologicznie. Zdecydowalismy aie na inseminacje ale partner zmienil prace i tylko w weekendy mamy mozliwosc spotkan bo cale tygodnie jest w trasie... Nie orientujecie sie czy mozna wykonac inseminacje z zamrozonego kilka dni wczesniej nasienia partnera?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie jakie leki na stymulacje oprocz clo Wam przepisuja przed inseminacja?

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:07

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:07

• kuciak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    femara na stymulację i również ovitrelle na pęknięcie.
    po luteinie nie zauważyłam jakiś innych dolegliwości.

bhywanlil4ktaodk.png
  • olala35 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po badaniu krwi dowiedziałam się, że moja druga iui nie udała się :(
    mam wrażenie, że to wszystko jest bez sensu

• Piggy Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czekam na @ :(
    Jade w weekend do Spa sie zrelaksowac, bo mam juz wszystkiego dosc.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • kis Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem co czujecie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi :)

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 ja już na to nie liczę, za radą gin odpuszczamy ten cykl.
    apaulaa czytałam kiedyś, że można robić IUI z zamrożonego nasienia, ale pewnie nie wszędzie, nie znam szczegółów.
    aszka ja byłam stymulowana Gonalem.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • scrap-girl Znajoma

Wysłany: 8 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka84, często jak jesteś w ciąży to bardzo bolą piersi. Może się Wam udało tym razem:) Może doszło do zapłodnienia.
    Czytałam bardzo dużo wpisów o wczesnych objawach ciąży. Jednym z nich, powtarzającym się nagminnie, jest ból piersi. Trzymam kciuki.
    Czytałam również wcześniejsze wpisy na tym forum. I zauważyłam, że ciąż z inseminacji jest garstka, a tym co się udało, w dużej mierze, tracą ciąże w skutek poronienia.
    Ile miałaś już inseminacji? I jaka jest Twoja historia? dlaczego naturalne poczęcie w Waszym przypadku się nie sprawdziło?
    Ja od dnia inseminacji czuję ból podbrzusza. Podobnie jak bym miała dostać miesiączkę. Jednak dzisiaj jest mi już ciężko stwierdzić czy "coś" mnie boli w okolicach narządów rodnych, bo w niedzielę poszłam na jazdę konną. Pierwszy raz po roku. Teraz z dnia na dzień ból pachwin jest nie do wytrzymania. Cierpię niemiłosiernie. To poniekąd odsuwa moje myśli od testów beta, które swoją drogą ciągną się w nieskończoność. Jak Ty sobie radzisz z tymi 14 dniami. Przecież to można osiwieć.

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym cyklu po raz pierwszy jestem stymulowana clo.Zobaczymy jak to na mnie podziała ;) może przy dobrych wiatrach będzie iui w przyszłym tygodniu.

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarp-girl wiem, że głupio to zabrzmi, ale ja juz sie przyzwyczaiłam do porażki i te 14 to dla mnie nic nadzwyczjnego, miesiac jak co miesiąc, czyli wyszukiwanie objawów, robienie testów i... okres. Normalka. My staramy się juz ok 4 lat. Mamy bezpłodność idiopatyczną, czyli z niewiadomych przyczyn. Inseminacji miałam dwie. Teraz własni jestem po drugiej, ale wiem że nic z tego bo mój kochany doktorek zaraz po zabiegu kazał mi wstać, ubrać się i przejsć do innego gabinetu poleżeć - czekała następna pacjentka wiec zrobił co swoje, skasował i do widzenia. Ubierając się czułam jak wszystko wypływa, co też widzialam na bieliźnie (sory, ze tak dosłownie opisuje). Zabieram od niego cała dokumentacje i więcej mnie nie zobaczy. Oczywiście staraliśmy się też naturalnie w następne dni i wierzę, że stanie sie cud :D Zapisaliśmy się do kliniki bezpłodności i mam nadzieję, że wreszcie zajmie się mną jakiś porządny lekarz, a nie konował, który niewiadomo dlaczego wyrobił sobie zajebistą opinie, może dlatego ze jego ceny są z kosmosu, a my szaraczki jak widzimy że ktoś się ceni to od razu stwierdzamy że to mego specjalista

Halinka84
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja, to tak jak ja - też mam pierwszy cykl stymulowany i jak dobrze pójdzie, to w przyszłym tygodniu IUI :) To będzie moje drugie podejście, a Twoje?

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• olala35 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka84 my jesteśmy w takiej samej sytuacji, też mamy niepłodność idiopatyczną, z tym, że staramy się "dopiero" niecałe 2 lata i też przyzwyczaiłam się do tego, że co miesiąc, jak w zegarku jest @.
    Dlatego coraz bardziej mam straszne poczucie bezsilności, że niezależnie od tego co bym nie zrobiła to i tak się nie uda. I dziś doszliśmy do wniosku, że do trzeciej iui nie podejdziemy, tylko pomyślimy o in vitro. niby od pół roku chodzimy do kliniki i tam wszystkie badania i zabiegi, ale też jakoś przy inseminacjach miałam wrażenie, że jest to tak "na odwal" robione. choć pocieszałam się tym, że chyba prowadzą jakieś statystyki, więc chociażby z tego punktu widzenia powinno im zależeć na tym, żeby zmaksymalizować szanse, by się udało...

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też myślimy o in vitro. W poniedzialek jedziemy na badanie kariotypów i uaktualnić badanie nasienia. Wymazy już zrobiłam, jeszcze tylko kilka wkłuć i jak wszystkie wyniki będą ok to jedziemy dalej ...;) Chyba to najlepsze rozwiązanie bo czas leci, a ja się młodsza nie robię

Halinka84
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ