INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajka wrote:Myślisz o kolejnej IUI? U kogo ewentualnie?
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
aszka wrote:niestety nie sa. Nasz bocian prowadzi akcje napisz do ministra i dowiedz sie o wyniki, do tej pory ministerstwo zdrowia ich nie udostępniło. Sama wysłałam maila na temat Invicty w ktorej teraz jestem i nie mam do tej pory odpowiedzi, a to JEST INFORMACJA JAWNA PUBLICZNA. Po prostu nie maja danych. Poza tym jak sie leczysz w klinice to mam nadzieje ze bedziesz zadowolona
dla mnie wynik jest prosty rok w invimedzie i lipa i 3 miesiace w Invikcie i plus. Miłego dnia
Czyli rozumiem, ze nie mialas refundowanego przez panstwo? No ja chodze do dr Dworniaka i dodadkowo na konsultacje dr Juchnickiej (jako endokrynologa i wiele jej zawdzieczam). Nie napotkalam sie na jakies problemy czy niedociaglosci ze strony lekarzykarolina -
nick nieaktualnykarolinak886 wrote:Czyli rozumiem, ze nie mialas refundowanego przez panstwo? No ja chodze do dr Dworniaka i dodadkowo na konsultacje dr Juchnickiej (jako endokrynologa i wiele jej zawdzieczam). Nie napotkalam sie na jakies problemy czy niedociaglosci ze strony lekarzy
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś pójdę na betę. Mam nadzieję, że dostane wynik jeszcze dziś. Idę z nietęgą miną. Czuję że się nie udało. Ale chcę mieć spokojny weekend bez myśli krążących w temacie "a co jeśli jednak". Takie wyłączenie myślenia bardzo dobrze by mi zrobiło.
Dziewczyny z parametrami nasienia, które napisałam w poście wyżej to jest tak, że akurat takie parametry były przy IUI. Mąż badał nasienie 6-krotnie i za każdym razem są inne wyniki. To należało do tych lepszych. We wszystkich badaniach
koncentracja w 1 ml - od 20 do 60 mln
ruchliwość a+b - od 15 do 55%
żywotność - raz dość niska potem 50-80%
morfologia zawsze kiepska (0-7)
Dla zainteresowanych - Szerzej opisywałam w swoim pamiętniku. Tak więc prawda jest taka, że u nas tylko czasami jest szansa na zapłodnienie. Nie zawsze ją mamy - zależy jak akurat się chce plemniczkom. Udało się naturalnie przy koncentracji 60 mln/1ml i ruchliwości a+b 36%, żywotność 78%, morfologia 7%. To były najlepsze ze wszystkich wyniki męża (robiliśmy badania akurat w tym cyklu) Ale niestety wtedy w nasieniu występowały niesprzyjające leukocyty 1,7 (normy poniżej 1). Być może dlatego nastąpiło poronienie. Być może nie, może inne przyczyny.
niemniej wg moich obserwacji zachowań jakościowych - najlepszym połączeniem dla mojego męża była lekka dieta i ruch (mąż zaczął biegać i schudł ładnych kilka kilo) oraz przyjmował suplementację. Najgorzej było po zimie, kiedy przytył, przestał biegać, nie brał suplementu i co najgorsze - zaczął palić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 07:38
Ania_84 lubi tę wiadomość
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Dzien dobry
Mnie owulka zaskoczyłaaz mi sie micha ucieszyla po raz pierwszy od yyy jakiegos roku bede iala max 30dniowy cykl
Bartusiowa mama .. dlatgeo zawsze powtarzam o co niektorysz sie bardzo wkurzaja ze dieta, witaminy, sport oraz rzucenei paelnia, / alkoholu jest tym co facet najszybciej sobie poprawi wyniki
fakt sa czesto do tego inne problemy..ale jesli facet sam z siebie nie zechce przynajmniej na czas staran dbac o siebie .. to bedzie walka z wiatrakami -
Ania_84: zgadzam sie w pełniej rozciągłości. I to sie tez kobitek tyczy - mnie w czołówce. Z otyłością walcze już ponad rok, bilans? mnóstwo kg na minusie i mnóstwo na plusie (a więc istna sinusoida) ale w ciągu tego całego roku nie zeszłam poniżej 90 kg a od zeszłego lata przytyłam 3. W zdrową i szybka ciążę zaszłam z wagą 84 kg.
Ania_84 lubi tę wiadomość
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
dokladnie
ja przy wadze 96 kg cyklemnialam nie raz dco pol roku ..
teraz waga zaczela spadac.. i 30-37 dnimialam max
owszem alkoholicy , alkoholicznki nakrkomani tez zachodza.. ale czy nie warto o siebei zadbac w czasie tego okresu staran..a nawet i pozneijzeby dziecko mialo zdrowych rodzicow
zeby pozniej tata mogl z nim kopac w pilke.. a nie dostawac zadyszki ..
wczorja moj mezu stwierdzil kochanie skoro ty zaczynach chodzic na zumbe.. to moze w sobote bedziemy sobie biegac.. a na yg 2 razy w tyg bedziemy chodzi na nocne plywanie..moja mina bezcenna moj maz..sam dorosl do aktywnego zycia
-
u mnie okresy - mimo wagi - poprawne. Owulacja także, choć idealnie (14do owu/14-16 po owu, 28,30 dni cyklu) zrobiło sie dopiero po rozpoczęciu brania Inofemu 2x dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 09:05
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Czesc i gratuluje kolejnych ciąż
Ja odebrałam czesc wyników wczoraj ze szpitala i nawet nie ma co pisać, bo mój pan Profesor doszukał się czegos tam u mnie...niby nie jest to ważne, ale teraz sama nie wiem czy brac to na serio czy jak...ehh nie chce mi się pisać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:43
-
Dziękuję za kciuki
aszka mówisz, ze dobrze ? Wczoraj bolało jak nie wiem...Dziś już jest spokój. Teraz 2 tyg czekania. Cykl na pewno krótszy bo owulka była 3 dni wcześniej niż ostatnio. Zobaczymy.
Trzymam kciuki za nas wszystkie!aszka lubi tę wiadomość
-
Hejka. W poniedzialek mialam transfer, a teraz czekam do testowania. Podano mi jeden zarodek, a dwa "pojechaly na zimowisko"
Przez 4 dni cpalam relanium i bylo cudownie
Wczoraj mi zwiekszyli dawke progesteronu i dzis chodze jak pijana.
Biore dziennie 6 Lutinusow dopochwowo + 12 Lutein podjezykowych + 3 Estrpfemy + 3 Metoprydy + 1Clexane + full Nospy +... eee... zapomnialam o czyms?
Najgorsze, ze w poniedzialek back to work.08.09 - transfer
-
Idgie o kurde aż tyle ? To normalna procedura ? Przepraszam, ale nie znam się...
-
Po transferze dostalam 3 Lutinusy, bez luteiny, no i te inne leki.
Clexane (na rozrzedzenie krwi) i Metopryd (na autommunologie) poprosilam sama.
W invikcie robia co kilka dni weryfikacje, badaja progesteron, estrogen i bete i na tej podstawie aktualizuja leki.
Mialam w 3dpt progesteron 50cos, widac za malo. To mi dowalili konska dawke
W poniedzialek kolejna weryfikacja.
No i druga beta. Moze ta juz cos pokaze, bo pierwszej kazali nie brac pod uwage, moze byc skutkiem pregnylu. Mialam bete 3,6.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:57
aszka lubi tę wiadomość
08.09 - transfer
-
nick nieaktualny
-
Idgie - zaciskam kciuki
nosz by to, co za pech.... chciałam jechać na badanie krwi a tu wychodzę i co widzę? kapeć.
Widocznie miałam dziś nie robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 14:17
Idgie lubi tę wiadomość
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
nick nieaktualny
-
Idgie no to zaciskam mocno kciuki !
Idgie lubi tę wiadomość