X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, a co właściwie u Ciebie? Jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze ilosc pecherzykow nie ma nic do ilosci sluzu :) sluz jest przeciez szyjkowy :))

U mnie jak na zlosc tak popierdolilo sie z kasa w firmie, ze nie wiem co dalej... czy przystepowac do iui czy nie... w ogole nie wiem co dalej... jak sie zwali to wszystko na raz.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Aszka, a co właściwie u Ciebie? Jak się czujesz?
    mam wszystkie objawy, wiec srednio.Do tego bakterie w moczu i czekam na wynik z posiewu, jak cos to antybiotyk trzeba bedzie właczyc. Znajoma mówiła ze miała 5 razy w trakcie ciazy antybiotyk z tego powodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Mysle ze ilosc pecherzykow nie ma nic do ilosci sluzu :) sluz jest przeciez szyjkowy :))

U mnie jak na zlosc tak popierdolilo sie z kasa w firmie, ze nie wiem co dalej... czy przystepowac do iui czy nie... w ogole nie wiem co dalej... jak sie zwali to wszystko na raz.....
    ale ze nie masz kasy? A od rodziny nie mozesz pozyczyc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    MiliTu Gratuluje :)
    Dziewczyny czy skoro pekly mi 3 pecherzyki to bialego kremowego sluzu bedzie wiecej? czy to nie ma znaczenia? jakos tak go wiecej jest niz zwykle :/
    to zalezy od danej kobiety, ja wcale nie miałam nigdy sluzu.

• lilou Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiliTu wrote:
    Beta 57,9 mIu/ml - dziewczyny ?!

MiliTu gratuluję!! :) świetny wynik. Przypomnisz, jaki był u was problem?

Peonia88
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiliTu cudowna wiadomość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE:)))))) Taka wiadomość napawa optymizmem nas wszystkich i daje ogromną nadzieję!!! a gdzie to taki cudowny lekarz?:)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lilou Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z kliniki. Tym razem do IUI doszło :) W czwartek usg kontrolne, czy pęcherzyk pękł, podobno już zaczął pękać. Endometrium 1,06, pęcherzyk 2,30. Na protokole, który dostałam widziałam, że będę miała lutinus dopochwowo. Gin mówiła, że jak się tym razem nie uda, to będziemy musieli zbadać, czy plemniki widzą komórkę jajową, czy nie są ślepe. Orientujecie się co to za badanie? Bo jak chciałam zapytać, to Pani dr już nie było. Leżałam sama na krześle z milionem pytań, których nie miałam komu zadać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 20:10

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Niestety bez $$$ jesteśmy stracone :( Ceny powalają na kolana! Nie poddawaj się sylawiaśta, pokombinuj, może się uda jakoś pieniążki zorganizować.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    mam wszystkie objawy, wiec srednio.Do tego bakterie w moczu i czekam na wynik z posiewu, jak cos to antybiotyk trzeba bedzie właczyc. Znajoma mówiła ze miała 5 razy w trakcie ciazy antybiotyk z tego powodu.
    O no to trzymam kciuki żeby się uspokoiło i żeby wszystko było dobrze

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka- moę pożyczyć ale teraz mam taką sytuację, że... i tak trochę kasy wiszę komuś... jak bęędę cciała to ją wytrzasnę, ale nie wiem, czy psychicznie to wszystko teraz uniosę :/

lilou- pierwszy raz slysze o takim badaniu o.O czyżby r Cz? na nią trochę uważaj bo z tego co wiem jako kierowniczka Gyn lubi wymyślać niestworzone badania ;) choć to wydaje się mieć sens. Możesz poprosić o luteinę, lutinus jest sporo droższy... dr Cz też lubi o bardzo przepisywać... ;/ ale jak postawisz na lutke to wypisze lutkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 20:18

• lilou Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiasta, tak dr Cz robiła mi IUI, mimo iż wczoraj mi mówili, że dr Sz będzie ją robił. W czwartek idę już do dr M i mam nadzieję, że wyjdę bardziej doinformowana niż teraz. A co do lutinusa, jak ma mi pomóc w ciążę zajść, to go kupię i wypróbuję. Luteiny nie toleruję, lekarze mi zmieniali luteine na duphaston, bo po luteinie mam plamienia ;/

Peonia88
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Nie wiem czy mnie pamiętacie, bo IUI na czerwiec zawiesiłam, a do majowego wcale nie doszło ze względu na słaby estradiol w czasie owu. Jutro mam pierwszą wizytę do IUI o ile znów nie okaże się, że jest jakiś problem.

Milli gratuluję :) a za wszystkie trzymam kciuki i obyśmy szybkomspotkały się na fioletowej stronie.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Ja właśnie wróciłam z kliniki. Tym razem do IUI doszło :) W czwartek usg kontrolne, czy pęcherzyk pękł, podobno już zaczął pękać. Endometrium 1,06, pęcherzyk 2,30. Na protokole, który dostałam widziałam, że będę miała lutinus dopochwowo. Gin mówiła, że jak się tym razem nie uda, to będziemy musieli zbadać, czy plemniki widzą komórkę jajową, czy nie są ślepe. Orientujecie się co to za badanie? Bo jak chciałam zapytać, to Pani dr już nie było. Leżałam sama na krześle z milionem pytań, których nie miałam komu zadać :/
    nie ma takiego badania, wiec albo zle zrozumiałas albo lekarka jakas niedouczona i plecie co jej na jezyk przyniesie. Moze chodziło jej o badanie nasienia, bo wtedy moga byc plemniki takie które nie daja wiekszych szans na zapłodnienie(slepe to okreslenie potoczne, bardziej medyczne: uszkodzone, bez ruchu itd.), ale takiego badania w sensie czy plemniki widza komorke to nie ma. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 20:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie też nie kojarzę takiego badania, dr M na pewno wszystko i wyjaśni :)

Gocha, trzymam kciuki by się w końcu udało :) Sporo nas tu takich, co próbują pierwszy raz,...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 20:54

gocha04 lubi tę wiadomość

• MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou ja mam haschi a tz mniej ruchliwych plywakow. Poza tym nieplodnosc idiopatyczna - tak okreslil to lekarz.

migotka Invicta w warszawie :)

DziEkuje :)

f10f52853bebc8eaaac54768198b67dd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!!! Dziewczyny, mało pisałam bo bylam na urlopie. Gratuluje ciąż!

U mnie okres pełna para. 29.06 miałam już na wkładce, ja liczę to jako lekka miesiaczka, 1 dzień cyklu. Wizytę usg mam 07.07. To o mnie tyle...probuje dopytać cos na watky zastrzyki z gonadotropin ale tam cicho...bo będę takowe miała. A szczególnie o ilość pecherzykow...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:05

kmb lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Przebrnęłam przez caly wątek! ;) zajęło mi to 3 dni... a teraz postaram się być na bieżąco

Przytulam wszystkie, którym się nie udało lub udało się na chwilkę, ech... to takie niesprawiedliwe

oczywiście rówież serdecznie gratuluję tym u których już zamieszkały fasolki <3

Uwielbiam czytać o tych pozytywnych betach, one dają nadzieję... może i mnie kiedyś się uda flircik.gif

Na razie nadal czekam na @ tardi.gif
    Ale brzuch boli, więc mam nadzieję, że już jutro przyjdze

Nanatasza, kmb lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie ma takiego badania, wiec albo zle zrozumiałas albo lekarka jakas niedouczona i plecie co jej na jezyk przyniesie. Moze chodziło jej o badanie nasienia, bo wtedy moga byc plemniki takie które nie daja wiekszych szans na zapłodnienie(slepe to okreslenie potoczne, bardziej medyczne: uszkodzone, bez ruchu itd.), ale takiego badania w sensie czy plemniki widza komorke to nie ma. :)

Dziewczyny pewnie chodzi o badanie wiązania plemnikow z hialuronidazem, czy jakos tak z kwasem hialuronidowym, jeśli tego nie ma, to nie ma szans na naturalne zapłodnienie, tylko in vitro.

• godaweri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:

Dziewczyny pewnie chodzi o badanie wiązania plemnikow z hialuronidazem, czy jakos tak z kwasem hialuronidowym, jeśli tego nie ma, to nie ma szans na naturalne zapłodnienie, tylko in vitro.

‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ