X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • katrina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Katrina rozumiem...
    A decydujecie się na 3 podejscie?

Na trzecie jeszcze tak. Ale chyba zrobimy sobie najpierw przerwę.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • india Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ten lipiec mi się nie podoba :(

ug378ribe4qdpu6z.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakim prawem mogłam się łudzić...mieć nadzieję;( @ zaatakowała w nocy...A wiecie co jest najgorsze?? Wczoraj wieczorem temperatura w pochwie 37,5 - czyli najwyższa z dotychczasowych!!! A w nocy mnie zalało - gdzie tu sens!!??? Dzisiaj rano tem. 37,2...już nic z tego nie rozumiem;(
    Czuję się okropnie...;( Boli mnie głowa i jest mi niedobrze... Wczoraj żadnych objawów poza bardzo delikatnym bólem miesiączkowym...
    Gaja możesz wstawić smutną buźkę...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • katrina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikotka łącze się z Tobą w bólu.. przykro mi..

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zastrzyk, ale jestem dumna hehe. Przykro mi dziewczyny ze się nie powiodło :(

india lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi to teraz już z górki.

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja zawsze powtarzam, ze mierzenie temp nie ma wiekszego sensu po owulacji... wystarczy popatrzec na galerie wykresow... nie mniej jednak bardzo mi przykro... :( na ogolnym lipiec taki ladny a u nas... no ale jeszcze wiele testujacych przed nami, miejmy nadzieje, ze nadrobia :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, przykro mi bardzo. A Ciebie tez bylam pewna. Czyli moje przeczucia do bani. India idzie za ciosem, dobrze pamietam? A Wy? Bedziecie od razu do drugiej podchodzic?
    Mimi, powodzienia. IUI dzisiaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak kiedy ty testujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro z rana bedzie update :-) Nie spieszy mi sie do testowania, juz sie natestowalam w zyciu. Najchetniej czekalabym na @ i gdyby sie spozniala to reagowalabym ale przez progesteron musze zatestowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 10:39

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Mimbla skuteczność zależy od problemu danej pary.
    Mi gin mówił ze ok 25 procent na cykl, moja klinika zaleca max 6 iui.
    Zabieg u mnie 530zl w tym jest cena usg.
    Stymulacja to niekoniecznie, zależy tez co lekarz zleci. Można bez stymulacji.

U mnie problem męski (oligozoospermia, nieudolnie leczona hormonami i operacyjnie, a wynikająca najpewniej z translokacji między dwoma chromosomami w kariotypie).
    Stąd zastanawiam się nad IUI z nasieniem dawcy. Podkreslam, wyłącznie z nasieniem dawcy. Z nasieniem męża skuteczność IUI byłaby 0%. Nawet przy in-v z jego materiałem, grożą mi poronienia bądź wady płodu. Wiem to od wczoraj. Po 7 latach starań. Oraz po 8 miesiącach w rządowym programie in-vitro....

Nie wiem czy w naszym pieknym kraju, bada się kariotyp dawcy ?
    Cena śmiesznie tania...Stać mnie na 10 IUI, ale dodatkowo muszę kupić nasienie... i kariotyp jest dla mnie teraz istotny, z powodów opisanych wyżej. Zwróciła na to uwagę genetyczka.

Odnośnie Idgie, kojarzę nick i avatar, obawiam się że wylądowała na wątku in-vitro, który studiuję od ok. grudnia. Chciałabym się mylić, spróbuję z nią nawiązać kontakt i jeszcze innymi dziewczynami o których usłyszałam że przechodziły to samo. Ale w jej przypadku najpewniej IUI doprowadziła do in-vf jako bardziej skutecznej metody. Niestety.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W invicta iui nasieniem dawcy kosztuje 1000 zł, nasieniem partnera 650 zł. Co do kariotypu to nie wiem czy badają będę dzisiaj u gin, mogę zapytać

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla tak idgie była na IUI, a pozniej na invitro. W sumie tak do konca jezeli ktos ma dobre wyniki, w normie i sie IUI nie udaje to w sumie niewiadomo dlaczego. Mozna dalej przebadac genetyke i immunnologie, ale tez bywa tak -znam taka dziewczyne ze ma dobre wyniki, a ani IUI ani invitro sie nie udało. W podpisie widze ze mialas bete poztywna wiec raczej chyba masz duze szanse na IUI z nasieniem dawcy :) Wspolczuje ze macie problem z kariotypem i ze sie tak pozno o tym dowiedziałas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Nie wiem jakim prawem mogłam się łudzić...mieć nadzieję;( @ zaatakowała w nocy...A wiecie co jest najgorsze?? Wczoraj wieczorem temperatura w pochwie 37,5 - czyli najwyższa z dotychczasowych!!! A w nocy mnie zalało - gdzie tu sens!!??? Dzisiaj rano tem. 37,2...już nic z tego nie rozumiem;(
    Czuję się okropnie...;( Boli mnie głowa i jest mi niedobrze... Wczoraj żadnych objawów poza bardzo delikatnym bólem miesiączkowym...
    Gaja możesz wstawić smutną buźkę...
    bo to niby jest tak ze u wiekszosci jak sa dobre wyniki,wlasnie np.progsteron, tempka itd, to zazwyczaj sie udaje. A u reszty sa doskonałe warunki i sie nie udaje. Z kolei jest tak ze czlowiek wcale nie ma nadzieji bo wyniki srednie, a tempka niska i sie udało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla ile placilas za takie badania? Zastanawiam sie czy by ich nie zrobic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powracam do Was ;) byłam dzisiaj w szpitalu na HSG, wynik-prawy jajowod drożny ;) informacja niby pocieszająca, zważywszy na to ze w ubiegłym miesiącu podchodziliśmy do IUI, bezskutecznie niestety. Wydaje mi sie, ze wtedy był blad lekarza i z góry byliśmy skazani na niepowodzenie. Inseminacje miałam robioną w 15 dc, przy niepeknietym "pęcherzyku" powyżej 30mm. Rozważamy kolejne podejście do IUI, tylko powiedzcie mi prosze, czy któreś z Was udało sie z jednym drożnym jajowodem? Pewno te, którym sie udało juz tu nie zaglądają, ale moze macie jakies pojęcie o tym. Czekam na Wasze odpowiedzi i trzymam kciuki za Was wszystkie ;))

gaja13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno sie udalo tylko trzeba pilnowac owulki z droznego jajowodu :) u mnie niedroznosc np prawego to bylby koszmar bo ja owulacje mam zawsze z prawego... lewy sie uaktywnia moze 2 razy w roku... wybrazacie sobie 2 szanse w roku? Masakra... co do pecherzyka 30mm to juz chyba nie pecherzyk...

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla skoro jesteś taka bogata i cię stać na 10 IUI, to udaj się na komercyjne IVF z nasieniem dawcy i będziesz miała bardzo duży % skuteczności ,a do IVF napewno sprawdzą
    kariotyp tym bardziej jeśli zgłosisz to lekarzowi prowadzącemu.Życzę powodzenia!

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha88 wrote:
    Hej dziewczyny, powracam do Was ;) byłam dzisiaj w szpitalu na HSG, wynik-prawy jajowod drożny ;) informacja niby pocieszająca, zważywszy na to ze w ubiegłym miesiącu podchodziliśmy do IUI, bezskutecznie niestety. Wydaje mi sie, ze wtedy był blad lekarza i z góry byliśmy skazani na niepowodzenie. Inseminacje miałam robioną w 15 dc, przy niepeknietym "pęcherzyku" powyżej 30mm. Rozważamy kolejne podejście do IUI, tylko powiedzcie mi prosze, czy któreś z Was udało sie z jednym drożnym jajowodem? Pewno te, którym sie udało juz tu nie zaglądają, ale moze macie jakies pojęcie o tym. Czekam na Wasze odpowiedzi i trzymam kciuki za Was wszystkie ;))
    agniecha pewnie że masz szansę z jednym jajowodem po stymulacji np ja mam jajeczka na obu jajnikach więc może i tobie urosną po obu stronach i wtedy się uda tylko pęcherzyk nie może być taki duży (od 17mm do 26mm).

krysiak lubi tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    bo to niby jest tak ze u wiekszosci jak sa dobre wyniki,wlasnie np.progsteron, tempka itd, to zazwyczaj sie udaje. A u reszty sa doskonałe warunki i sie nie udaje. Z kolei jest tak ze czlowiek wcale nie ma nadzieji bo wyniki srednie, a tempka niska i sie udało.
    No tak jest niestety. A ja juz niczemu nie wierze. Ani temperaturce, ani bolacym cycom, ani klujacym jajnikom ani mdlosciom czy metalicznemu posmakowi. Wszystko juz przerobilam i teraz wierze tylko w dwie krechy i ewentualnie @

‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ