X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Przeczytanie całego tematu trochę zajmie mi czasu, na pewno jest tutaj pełno emocji, szczęście, radość ale i smutek, rozpacz :(.

Z mężem staramy się o dziecko już ponad rok. Do tej pory staraliśmy się naturalnie w tym 2 cykle miałam stymulowane clo. Nie chcemy dłużej czekać, chcemy zrobić krok do przodu dlatego w tym cyklu będzie nasza pierwsza inseminacja. Dzisiaj właśnie zaczęłam ten cykl, od 5dc będę stymulować się puregonem, w 9dc będzie pierwszy monitoring i wtedy zobaczymy co i jak.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Przeczytanie całego tematu trochę zajmie mi czasu, na pewno jest tutaj pełno emocji, szczęście, radość ale i smutek, rozpacz :(.

Z mężem staramy się o dziecko już ponad rok. Do tej pory staraliśmy się naturalnie w tym 2 cykle miałam stymulowane clo. Nie chcemy dłużej czekać, chcemy zrobić krok do przodu dlatego w tym cyklu będzie nasza pierwsza inseminacja. Dzisiaj właśnie zaczęłam ten cykl, od 5dc będę stymulować się puregonem, w 9dc będzie pierwszy monitoring i wtedy zobaczymy co i jak.

Powodzenia ;)
    Ja się przyznam, że jeszcze całego nie doczytałam ;)

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• lenia Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa- bardzo mi przykro :( daj sobie czas na smutek i ból... Ściskam mocno

Amii - walczymy dalej!

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała inseminacje z mrożonego nasienia? My niestety musimy mrozić, bo mąż wyjeżdża na kontrakty i bardzo rzadko zdarza się, że jest wtedy kiedy powinien być ;)
    Dziś przyszły moje wyniki AMH mi spadło na 2,2, a w czerwcu 2014 miałam 2,7
    Lekarz mnie podłamał, bo powiedział, żeby robić na naturalnym cyklu bez stymulacji i odradzał mrożenie nasienia. Powiedział, że jest dużo mniej skuteczne :/
    Ale my nie mamy wyjścia, bo będę tak czekała z cyklu na cykl, czas leci a ja mam już 37 lat :/
    Czy któraś z Was zaszła w ciążę z inseminacji z mrożonego nasienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:13

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:

witaj, meza nasienie przebadane? HSG mialas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała inseminacje z mrożonego nasienia? My niestety musimy mrozić, bo mąż wyjeżdża na kontrakty i bardzo rzadko zdarza się, że jest wtedy kiedy powinien być ;)
    Dziś przyszły moje wyniki AMH mi spadło na 2,2, a w czerwcu 2014 miałam 2,7
    Lekarz mnie podłamał, bo powiedział, żeby robić na naturalnym cyklu bez stymulacji i odradzał mrożenie nasienia. Powiedział, że jest dużo mniej skuteczne :/
    Ale my nie mamy wyjścia, bo będę tak czekała z cyklu na cykl, czas leci a ja mam już 37 lat :/
    Czy któraś z Was zaszła w ciążę z inseminacji z mrożonego nasienia?
    ktos tu miał na pewno, nie pamietam czy sie udało czy nie, ale na pewno były dziewczyny ktore podchodziły z mrozonego nasienia. Lekarz to niech Ci robi za pomoca stymulki łagodnej a mrozone nasienie tez ma skutecznosc, wiec bez przesady. Ja zaszlam po IUI w wieku 36 lat wiec bez przesady, AMH nie masz tragicznego, wiec jak nasienie meza dobre to duze szanse sa.

asia-m-b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amii :(

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odp Aszka :)

nasienie co prawda z maja 2014 ale:
    w 1 ml - 30 mln
    konsystencja - prawidłowa
    aglutynacja - ujemna
    leukocyty - 0,80 hmm to chyba dużo nie znam się ale norma do 1,00
    ruch szybki postępowy 50%

będziemy powtarzać badanie przed IUI za dwa tygodnie

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, nasienie męża oczywiście przebadane (badaliśmy w maju), pani doktor nie miała żadnych zastrzeżeń do wyników, tak profilaktycznie mąż zażywa Androvit. Ja jeszcze nie miałam robionego HSG. Próbujemy 2 cykle z inseminacją, jeżeli nie wyjdzie powtarzamy badania męża a ja idę na badanie drożności jajowodów.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia, zrób najpierw badanie HSG a później inseminację:)

aszka, tulipanna lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja już po wizycie. Pękły oba dominujące pęcherzyki :D Endo 10 mm. Następna środa, lub czwartek na BHCG. To nie za wcześnie? ^^

aszka, niezapominajka lubią tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jestem po 4 IUI- miałam 30.09. Ovu była następnego dnia.Świruję już powoli. Od samej iui bóle na @, dzisiaj o wiele mocniejsze. Boję się, że znowu się nie udało.

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel wrote:
    Hej dziewczyny, ja jestem po 4 IUI- miałam 30.09. Ovu była następnego dnia.Świruję już powoli. Od samej iui bóle na @, dzisiaj o wiele mocniejsze. Boję się, że znowu się nie udało.

Może coś innego się kroi? ;)

• bąbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa oby, bo nie wiem jak zniosę kolejną porażkę. Test robię 16.10 boa wtedy zaczynam urlop w pracy, więc albo będę skakać z radości , albo wyć z rozpaczy.

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie lekarz kazał zrobić za tydzień i strasznie mnie to dziwi..

• bąbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    A mnie lekarz kazał zrobić za tydzień i strasznie mnie to dziwi..
    Miałaś podany pregnyl wcześniej?

20101016580117.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel i Niunqa bardzo Wam zazdroszczę, że Wy już po i mocno kibicuję ♥

bąbel, aszka lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• bąbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Bąbel i Niunqa bardzo Wam zazdroszczę, że Wy już po i mocno kibicuję ♥
    Asia to będzie Wasza 1 IUI?

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Hej,

Ja już po wizycie. Pękły oba dominujące pęcherzyki :D Endo 10 mm. Następna środa, lub czwartek na BHCG. To nie za wcześnie? ^^
    to bedzie okolo 10 dni po, wiec test jak pozytywny to wyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a hsg tez miałas rozumiem?

Jolcia ogolnie każą robic hsg przed IUI bo jakby cos nie tak z jajowododami to bez sensu, ale jak chcesz probowac to probuj :)

‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ