X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Przeczytanie całego tematu trochę zajmie mi czasu, na pewno jest tutaj pełno emocji, szczęście, radość ale i smutek, rozpacz :(.

Z mężem staramy się o dziecko już ponad rok. Do tej pory staraliśmy się naturalnie w tym 2 cykle miałam stymulowane clo. Nie chcemy dłużej czekać, chcemy zrobić krok do przodu dlatego w tym cyklu będzie nasza pierwsza inseminacja. Dzisiaj właśnie zaczęłam ten cykl, od 5dc będę stymulować się puregonem, w 9dc będzie pierwszy monitoring i wtedy zobaczymy co i jak.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Przeczytanie całego tematu trochę zajmie mi czasu, na pewno jest tutaj pełno emocji, szczęście, radość ale i smutek, rozpacz :(.

Z mężem staramy się o dziecko już ponad rok. Do tej pory staraliśmy się naturalnie w tym 2 cykle miałam stymulowane clo. Nie chcemy dłużej czekać, chcemy zrobić krok do przodu dlatego w tym cyklu będzie nasza pierwsza inseminacja. Dzisiaj właśnie zaczęłam ten cykl, od 5dc będę stymulować się puregonem, w 9dc będzie pierwszy monitoring i wtedy zobaczymy co i jak.

Powodzenia ;)
    Ja się przyznam, że jeszcze całego nie doczytałam ;)

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• lenia Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa- bardzo mi przykro :( daj sobie czas na smutek i ból... Ściskam mocno

Amii - walczymy dalej!

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała inseminacje z mrożonego nasienia? My niestety musimy mrozić, bo mąż wyjeżdża na kontrakty i bardzo rzadko zdarza się, że jest wtedy kiedy powinien być ;)
    Dziś przyszły moje wyniki AMH mi spadło na 2,2, a w czerwcu 2014 miałam 2,7
    Lekarz mnie podłamał, bo powiedział, żeby robić na naturalnym cyklu bez stymulacji i odradzał mrożenie nasienia. Powiedział, że jest dużo mniej skuteczne :/
    Ale my nie mamy wyjścia, bo będę tak czekała z cyklu na cykl, czas leci a ja mam już 37 lat :/
    Czy któraś z Was zaszła w ciążę z inseminacji z mrożonego nasienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:13

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:

witaj, meza nasienie przebadane? HSG mialas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała inseminacje z mrożonego nasienia? My niestety musimy mrozić, bo mąż wyjeżdża na kontrakty i bardzo rzadko zdarza się, że jest wtedy kiedy powinien być ;)
    Dziś przyszły moje wyniki AMH mi spadło na 2,2, a w czerwcu 2014 miałam 2,7
    Lekarz mnie podłamał, bo powiedział, żeby robić na naturalnym cyklu bez stymulacji i odradzał mrożenie nasienia. Powiedział, że jest dużo mniej skuteczne :/
    Ale my nie mamy wyjścia, bo będę tak czekała z cyklu na cykl, czas leci a ja mam już 37 lat :/
    Czy któraś z Was zaszła w ciążę z inseminacji z mrożonego nasienia?
    ktos tu miał na pewno, nie pamietam czy sie udało czy nie, ale na pewno były dziewczyny ktore podchodziły z mrozonego nasienia. Lekarz to niech Ci robi za pomoca stymulki łagodnej a mrozone nasienie tez ma skutecznosc, wiec bez przesady. Ja zaszlam po IUI w wieku 36 lat wiec bez przesady, AMH nie masz tragicznego, wiec jak nasienie meza dobre to duze szanse sa.

asia-m-b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amii :(

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odp Aszka :)

nasienie co prawda z maja 2014 ale:
    w 1 ml - 30 mln
    konsystencja - prawidłowa
    aglutynacja - ujemna
    leukocyty - 0,80 hmm to chyba dużo nie znam się ale norma do 1,00
    ruch szybki postępowy 50%

będziemy powtarzać badanie przed IUI za dwa tygodnie

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, nasienie męża oczywiście przebadane (badaliśmy w maju), pani doktor nie miała żadnych zastrzeżeń do wyników, tak profilaktycznie mąż zażywa Androvit. Ja jeszcze nie miałam robionego HSG. Próbujemy 2 cykle z inseminacją, jeżeli nie wyjdzie powtarzamy badania męża a ja idę na badanie drożności jajowodów.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia, zrób najpierw badanie HSG a później inseminację:)

aszka, tulipanna lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja już po wizycie. Pękły oba dominujące pęcherzyki :D Endo 10 mm. Następna środa, lub czwartek na BHCG. To nie za wcześnie? ^^

aszka, niezapominajka lubią tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jestem po 4 IUI- miałam 30.09. Ovu była następnego dnia.Świruję już powoli. Od samej iui bóle na @, dzisiaj o wiele mocniejsze. Boję się, że znowu się nie udało.

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel wrote:
    Hej dziewczyny, ja jestem po 4 IUI- miałam 30.09. Ovu była następnego dnia.Świruję już powoli. Od samej iui bóle na @, dzisiaj o wiele mocniejsze. Boję się, że znowu się nie udało.

Może coś innego się kroi? ;)

• bąbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa oby, bo nie wiem jak zniosę kolejną porażkę. Test robię 16.10 boa wtedy zaczynam urlop w pracy, więc albo będę skakać z radości , albo wyć z rozpaczy.

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie lekarz kazał zrobić za tydzień i strasznie mnie to dziwi..

• bąbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    A mnie lekarz kazał zrobić za tydzień i strasznie mnie to dziwi..
    Miałaś podany pregnyl wcześniej?

20101016580117.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel i Niunqa bardzo Wam zazdroszczę, że Wy już po i mocno kibicuję ♥

bąbel, aszka lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• bąbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Bąbel i Niunqa bardzo Wam zazdroszczę, że Wy już po i mocno kibicuję ♥
    Asia to będzie Wasza 1 IUI?

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Hej,

Ja już po wizycie. Pękły oba dominujące pęcherzyki :D Endo 10 mm. Następna środa, lub czwartek na BHCG. To nie za wcześnie? ^^
    to bedzie okolo 10 dni po, wiec test jak pozytywny to wyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a hsg tez miałas rozumiem?

Jolcia ogolnie każą robic hsg przed IUI bo jakby cos nie tak z jajowododami to bez sensu, ale jak chcesz probowac to probuj :)

‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ