INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Przeczytanie całego tematu trochę zajmie mi czasu, na pewno jest tutaj pełno emocji, szczęście, radość ale i smutek, rozpacz .
Z mężem staramy się o dziecko już ponad rok. Do tej pory staraliśmy się naturalnie w tym 2 cykle miałam stymulowane clo. Nie chcemy dłużej czekać, chcemy zrobić krok do przodu dlatego w tym cyklu będzie nasza pierwsza inseminacja. Dzisiaj właśnie zaczęłam ten cykl, od 5dc będę stymulować się puregonem, w 9dc będzie pierwszy monitoring i wtedy zobaczymy co i jak.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualnyJolcia1985 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Przeczytanie całego tematu trochę zajmie mi czasu, na pewno jest tutaj pełno emocji, szczęście, radość ale i smutek, rozpacz .
Z mężem staramy się o dziecko już ponad rok. Do tej pory staraliśmy się naturalnie w tym 2 cykle miałam stymulowane clo. Nie chcemy dłużej czekać, chcemy zrobić krok do przodu dlatego w tym cyklu będzie nasza pierwsza inseminacja. Dzisiaj właśnie zaczęłam ten cykl, od 5dc będę stymulować się puregonem, w 9dc będzie pierwszy monitoring i wtedy zobaczymy co i jak.
Powodzenia
Ja się przyznam, że jeszcze całego nie doczytałamJolcia1985 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś miała inseminacje z mrożonego nasienia? My niestety musimy mrozić, bo mąż wyjeżdża na kontrakty i bardzo rzadko zdarza się, że jest wtedy kiedy powinien być
Dziś przyszły moje wyniki AMH mi spadło na 2,2, a w czerwcu 2014 miałam 2,7
Lekarz mnie podłamał, bo powiedział, żeby robić na naturalnym cyklu bez stymulacji i odradzał mrożenie nasienia. Powiedział, że jest dużo mniej skuteczne
Ale my nie mamy wyjścia, bo będę tak czekała z cyklu na cykl, czas leci a ja mam już 37 lat
Czy któraś z Was zaszła w ciążę z inseminacji z mrożonego nasienia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:13
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualnyJolcia1985 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Przeczytanie całego tematu trochę zajmie mi czasu, na pewno jest tutaj pełno emocji, szczęście, radość ale i smutek, rozpacz .
Z mężem staramy się o dziecko już ponad rok. Do tej pory staraliśmy się naturalnie w tym 2 cykle miałam stymulowane clo. Nie chcemy dłużej czekać, chcemy zrobić krok do przodu dlatego w tym cyklu będzie nasza pierwsza inseminacja. Dzisiaj właśnie zaczęłam ten cykl, od 5dc będę stymulować się puregonem, w 9dc będzie pierwszy monitoring i wtedy zobaczymy co i jak. -
nick nieaktualnyasia-m-b wrote:Dziewczyny czy któraś miała inseminacje z mrożonego nasienia? My niestety musimy mrozić, bo mąż wyjeżdża na kontrakty i bardzo rzadko zdarza się, że jest wtedy kiedy powinien być
Dziś przyszły moje wyniki AMH mi spadło na 2,2, a w czerwcu 2014 miałam 2,7
Lekarz mnie podłamał, bo powiedział, żeby robić na naturalnym cyklu bez stymulacji i odradzał mrożenie nasienia. Powiedział, że jest dużo mniej skuteczne
Ale my nie mamy wyjścia, bo będę tak czekała z cyklu na cykl, czas leci a ja mam już 37 lat
Czy któraś z Was zaszła w ciążę z inseminacji z mrożonego nasienia?asia-m-b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję za odp Aszka
nasienie co prawda z maja 2014 ale:
w 1 ml - 30 mln
konsystencja - prawidłowa
aglutynacja - ujemna
leukocyty - 0,80 hmm to chyba dużo nie znam się ale norma do 1,00
ruch szybki postępowy 50%
będziemy powtarzać badanie przed IUI za dwa tygodnieAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Aszka, nasienie męża oczywiście przebadane (badaliśmy w maju), pani doktor nie miała żadnych zastrzeżeń do wyników, tak profilaktycznie mąż zażywa Androvit. Ja jeszcze nie miałam robionego HSG. Próbujemy 2 cykle z inseminacją, jeżeli nie wyjdzie powtarzamy badania męża a ja idę na badanie drożności jajowodów.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bąbel i Niunqa bardzo Wam zazdroszczę, że Wy już po i mocno kibicuję ♥
bąbel, aszka lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny