INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
aszka wrote:Asia a hsg tez miałas rozumiem?
Jolcia ogolnie każą robic hsg przed IUI bo jakby cos nie tak z jajowododami to bez sensu, ale jak chcesz probowac to probujaszka lubi tę wiadomość
-
Jak tylko będę miała możliwość porozmawiam ze swoją gin jak ona to widzi. Może w takim razie udałoby mi się wykonać takie badanie przed drugą inseminacją (o ile będzie potrzeba ). Na razie czekam na pierwszy zabieg i efekty, a z panią doktor porozmawiam o planach na dalsze leczenie (kiedyś coś wspominała o laparoskopii a nie hsg) i jak coś to po prostu poproszę o te badanie .
A wszystkim dziewczynom świeżo po inseminacji życzę małej fasolki w brzuchuaszka, bąbel lubią tę wiadomość
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Dziewczyny ja miałam i HSG i laparoskopie i wszystko w porządku
ciągle łudziłam się, że uda nam się naturalnie ale nic z tego i to będzie nasza pierwsza IUI spróbujemy trzy razy a później IVF.
Miałam 3 cykle stymulowane clo i pregnyl na pęknięcie ale raz zrobiła się torbiel a dwa razy niestety..
mam taką huśtawkę nastroju, że jak nie zwariuję to będzie dobrzeJolcia1985, aszka, lilou lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja wstępnie nastawiam się na 4 próby, chociaż mam cichą, taką malutką nadzieję, że uda się wcześniej . Kamiliam8 poczekaj jeszcze parę dni, teraz może wyjść jeszcze 1 kreska. A może zrób po prostu betę w piątek ?
Dziewczyny mam pytanie, czy Wy zawsze przy IUI miałyście podawany zastrzyk na pęknięcie jajeczka? Kiedy lekarz może stwierdzić, że trzeba lub nie ma potrzeby zastrzyku? Miałam 2 cykle stymulowane clo (naturalne starania), ale nikt nie podawał mi zastrzyku.Kamilam8 lubi tę wiadomość
05.11.2016 Antoś ❤
-
nick nieaktualnyJolcia1985 wrote:Ja wstępnie nastawiam się na 4 próby, chociaż mam cichą, taką malutką nadzieję, że uda się wcześniej . Kamiliam8 poczekaj jeszcze parę dni, teraz może wyjść jeszcze 1 kreska. A może zrób po prostu betę w piątek ?
Dziewczyny mam pytanie, czy Wy zawsze przy IUI miałyście podawany zastrzyk na pęknięcie jajeczka? Kiedy lekarz może stwierdzić, że trzeba lub nie ma potrzeby zastrzyku? Miałam 2 cykle stymulowane clo (naturalne starania), ale nikt nie podawał mi zastrzyku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 11:59
Jolcia1985, Lena_83 lubią tę wiadomość
-
Dzięki aszka za odp chyba lepiej więc z zastrzykiem, przynajmniej ma się większą pewność, że pęcherzyk pęknie
aszka lubi tę wiadomość
05.11.2016 Antoś ❤
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny, ale ja sie sfrajerowalam!
Umowilam sie na 13 na wizyte. A to bedzie 1-2 dni przed okresem. Nie wiem na czym taka wizyta kwalifikująca do badan przed inseminacja polega ale chyba bez sensu .
No coz próbując ratowac sytuacje umowilam sie do innego gina w moim LuxMedzie na sobote. Poprosze o wyniki badania USG i podwozia na papierze.Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
-
aszka wrote:mi pekaly samoistnie pecherzyki do czasu, natomiast przy IUI moj lekarz powiedzial ze trzeba wiec dostalam. Ogolnie do IUI zaleca sie zatrzyki na pekniecie i stymulke nawet jak jest owu naturalnie, chociaz jak zawsze sa wyjatki i zachodza dziewczyny po IUI na calkiem naturalnych cyklach. To zalezy od podejscia lekarza.
a ja bralam terz clo, w cyklu z inseminacja i zrobily mi sie torbiele jedna torniel jest krwotoczna.. zaluje ze nie zrobilam iui na naturalnym cyklu ..
kiedys bralam tez clo i nic takiego nie mialam, jak to mozliwe? taki pech
niby lekarka mowi ze szansa i tak jest ale nie wierze jej..
a mozliwe ze za szybko kazali mi podac zastrzyk i dlatego nie pekly? bo ja na clo i bez clo owulke mialam ok 15,16dc a teraz juz w 9dc kazali mi zrobic zastrzyk a w 10dc iui.. cos mi tu nie pasuje
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Ja na clo nie najlepiej reagowałam, bardzo szybko rosły mi jaja np. w 9dc miały wielkość 24 mm i 26 mm przy czym endometrium poniżej 7mm, więc nawet jeżeli do czegoś doszło to nie miało szans się zagnieździć. Dlatego też do inseminacji pani doktor przepisała mi puregon. I bardzo boję się zastrzyków mąż od razu zapowiedział, ze nie będzie w stanie mi pomóc a ja........a ja się boję a ten dzień (pierwszy zastrzyk) jest co raz bliżej. Jak się przełamać ?1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
podejrzewam ze mi tez zmieni leki, bo nawet cos mi tam mowila ze clo juz absolutnie nie dla mnie...
ja na clo mialam w 10dc 22mm i chyba 17mm
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Jolcia1985 wrote:Ja na clo nie najlepiej reagowałam, bardzo szybko rosły mi jaja np. w 9dc miały wielkość 24 mm i 26 mm przy czym endometrium poniżej 7mm, więc nawet jeżeli do czegoś doszło to nie miało szans się zagnieździć. Dlatego też do inseminacji pani doktor przepisała mi puregon. I bardzo boję się zastrzyków mąż od razu zapowiedział, ze nie będzie w stanie mi pomóc a ja........a ja się boję a ten dzień (pierwszy zastrzyk) jest co raz bliżej. Jak się przełamać ?
Ja przy pierwszym aż sie poplakalam Trzeba to zrobic i tyle. Dasz radeJolcia1985 lubi tę wiadomość