X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Asia a hsg tez miałas rozumiem?

Jolcia ogolnie każą robic hsg przed IUI bo jakby cos nie tak z jajowododami to bez sensu, ale jak chcesz probowac to probuj :)
    Ja też miałam najpierw HSG - jajowody drożne, póżniej tzry podejścia do IUI, niestety nieudane. Teraz czekam na efekt 4 IUI.

aszka lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko będę miała możliwość porozmawiam ze swoją gin jak ona to widzi. Może w takim razie udałoby mi się wykonać takie badanie przed drugą inseminacją (o ile będzie potrzeba :) ). Na razie czekam na pierwszy zabieg i efekty, a z panią doktor porozmawiam o planach na dalsze leczenie (kiedyś coś wspominała o laparoskopii a nie hsg) i jak coś to po prostu poproszę o te badanie :).

A wszystkim dziewczynom świeżo po inseminacji życzę małej fasolki w brzuchu :)

aszka, bąbel lubią tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam i HSG i laparoskopie i wszystko w porządku
    ciągle łudziłam się, że uda nam się naturalnie ale nic z tego i to będzie nasza pierwsza IUI spróbujemy trzy razy a później IVF.
    Miałam 3 cykle stymulowane clo i pregnyl na pęknięcie ale raz zrobiła się torbiel a dwa razy niestety..
    mam taką huśtawkę nastroju, że jak nie zwariuję to będzie dobrze ;)

Jolcia1985, aszka, lilou lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel, TAK. Pregnyl na 30 h przed inseminacją.

• Amii Znajoma

Wysłany: 7 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za piękne fasolki!

Kamilam8 lubi tę wiadomość

Artemida Białystok dr. Z
    08.14 [*] 05.15 [*]
    Zbijanie PRL; Mąż - spodziectwo prąciowe, słaba ruchliwość.
    22.09.15 1 IUI :(
    Następne podejście: styczeń '16
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 7 dzien po inseminacji a mnie tak nosi zeby zrobic test :) wiem za wczesnie...

ih9kcbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musiałabyś zrobić dziś i powtórzyć jutro albo pojutrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Dzis 7 dzien po inseminacji a mnie tak nosi zeby zrobic test :) wiem za wczesnie...
    oby sie udalo :) niby 3/4 IUI ma najwieksze staty powodzenia :)

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, nie załamujcie ...... 3-4 IUI?
    Ja jeszcze mam nadzieje na 1-2 .....

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuję, że rwą mnie cycki po tym Pregnylu i nie mogę skupić się na pracy. :(
    Aszka, tobie się udało po 1, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 11:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mnie sie udalo po 1. Ale nastawialam sie na 3/4.

Lena_83 lubi tę wiadomość

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstępnie nastawiam się na 4 próby, chociaż mam cichą, taką malutką nadzieję, że uda się wcześniej :). Kamiliam8 poczekaj jeszcze parę dni, teraz może wyjść jeszcze 1 kreska. A może zrób po prostu betę w piątek ?:)
    Dziewczyny mam pytanie, czy Wy zawsze przy IUI miałyście podawany zastrzyk na pęknięcie jajeczka? Kiedy lekarz może stwierdzić, że trzeba lub nie ma potrzeby zastrzyku? Miałam 2 cykle stymulowane clo (naturalne starania), ale nikt nie podawał mi zastrzyku.

05.11.2016 Antoś ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Ja wstępnie nastawiam się na 4 próby, chociaż mam cichą, taką malutką nadzieję, że uda się wcześniej :). Kamiliam8 poczekaj jeszcze parę dni, teraz może wyjść jeszcze 1 kreska. A może zrób po prostu betę w piątek ?:)
    Dziewczyny mam pytanie, czy Wy zawsze przy IUI miałyście podawany zastrzyk na pęknięcie jajeczka? Kiedy lekarz może stwierdzić, że trzeba lub nie ma potrzeby zastrzyku? Miałam 2 cykle stymulowane clo (naturalne starania), ale nikt nie podawał mi zastrzyku.
    mi pekaly samoistnie pecherzyki do czasu, natomiast przy IUI moj lekarz powiedzial ze trzeba wiec dostalam. Ogolnie do IUI zaleca sie zatrzyki na pekniecie i stymulke nawet jak jest owu naturalnie, chociaz jak zawsze sa wyjatki i zachodza dziewczyny po IUI na calkiem naturalnych cyklach. To zalezy od podejscia lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 11:59

Jolcia1985, Lena_83 lubią tę wiadomość

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki aszka za odp :) chyba lepiej więc z zastrzykiem, przynajmniej ma się większą pewność, że pęcherzyk pęknie :)

aszka lubi tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak Aszka miałam samoistnie pękające, ale przy IUI lekarz powiedział, że sporo jest pęcherzyków i mogą powstać cysty.

Kamilam8, ty i tak robisz betę jutro prawda?
    Aszka, to już 6 miesiąc?

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ale ja sie sfrajerowalam!

Umowilam sie na 13 na wizyte. A to bedzie 1-2 dni przed okresem. Nie wiem na czym taka wizyta kwalifikująca do badan przed inseminacja polega ale chyba bez sensu :(.
    No coz próbując ratowac sytuacje umowilam sie do innego gina w moim LuxMedzie na sobote. Poprosze o wyniki badania USG i podwozia na papierze.

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • pysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    mi pekaly samoistnie pecherzyki do czasu, natomiast przy IUI moj lekarz powiedzial ze trzeba wiec dostalam. Ogolnie do IUI zaleca sie zatrzyki na pekniecie i stymulke nawet jak jest owu naturalnie, chociaz jak zawsze sa wyjatki i zachodza dziewczyny po IUI na calkiem naturalnych cyklach. To zalezy od podejscia lekarza.

a ja bralam terz clo, w cyklu z inseminacja i zrobily mi sie torbiele :( jedna torniel jest krwotoczna.. zaluje ze nie zrobilam iui na naturalnym cyklu ..
    kiedys bralam tez clo i nic takiego nie mialam, jak to mozliwe?:( taki pech

niby lekarka mowi ze szansa i tak jest ale nie wierze jej..

a mozliwe ze za szybko kazali mi podac zastrzyk i dlatego nie pekly? bo ja na clo i bez clo owulke mialam ok 15,16dc a teraz juz w 9dc kazali mi zrobic zastrzyk a w 10dc iui.. cos mi tu nie pasuje

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na clo nie najlepiej reagowałam, bardzo szybko rosły mi jaja np. w 9dc miały wielkość 24 mm i 26 mm przy czym endometrium poniżej 7mm, więc nawet jeżeli do czegoś doszło to nie miało szans się zagnieździć. Dlatego też do inseminacji pani doktor przepisała mi puregon. I bardzo boję się zastrzyków :( mąż od razu zapowiedział, ze nie będzie w stanie mi pomóc a ja........a ja się boję :( a ten dzień (pierwszy zastrzyk) jest co raz bliżej. Jak się przełamać ? :)

05.11.2016 Antoś ❤

• pysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podejrzewam ze mi tez zmieni leki, bo nawet cos mi tam mowila ze clo juz absolutnie nie dla mnie...
    ja na clo mialam w 10dc 22mm i chyba 17mm

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Ja na clo nie najlepiej reagowałam, bardzo szybko rosły mi jaja np. w 9dc miały wielkość 24 mm i 26 mm przy czym endometrium poniżej 7mm, więc nawet jeżeli do czegoś doszło to nie miało szans się zagnieździć. Dlatego też do inseminacji pani doktor przepisała mi puregon. I bardzo boję się zastrzyków :( mąż od razu zapowiedział, ze nie będzie w stanie mi pomóc a ja........a ja się boję :( a ten dzień (pierwszy zastrzyk) jest co raz bliżej. Jak się przełamać ? :)

Ja przy pierwszym aż sie poplakalam ;) Trzeba to zrobic i tyle. Dasz rade :)

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ