INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolcia1985 wrote:Dzień dobry dziewczyny
She Ty się niczego nie obawiaj, po prostu ja jestem takim dziwnym przypadkiem, są dziewczyny, u których pregnyl znikał nawet szybciej niż po 10 dniach. A zresztą Ty przecież kontrolowałaś pregnyl testami i już raczej go nie wykrywają.
Pysia o ile dobrze pamiętam Ty chodzisz do Gynacentrum w Katowicach? Tak się na razie na luzie zastanawiam nad zmianą. Długo czekałaś na pierwszą wizytę? Jak w ogóle wygląda u nich pierwsza wizyta? W jaki sposób angażują męża? Zlecili mężowi jakieś inne badania niż oczywiście badanie nasienia?
kochana ja chodze do gyncentrum i co moge powiedziec to ze obsluga mila, denerwuje mnie przerzucanie do lekarzy, umawiam sie a potem mnie i tak przerzucaja do innego.
maz nie powtarzal nasienie, dopiero przy inseminacji mielismy wyniki.
moja pierwsza wizyta to lekarz malomowny bardzo,, ale ja chcialam tylko iui wiec duzo nie mialam o czym rozmawiac. wiyta pierwsza 200zł nastepne z usg 80ale nie narzekam na te gc , jest ok
czekam na rezultaty wtedy sie wypowiem hehehehe
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
cześć dziewczyny,
Przykro mi, że na razie tak słabo z listopadową skutecznością
Jolcia- tulę i nie poddajemy sięJak nie IUI do IV. Jak mi się nie uda w grudniu to też idę na in vitro.
Reni555- Ty już zdecydowana teraz na IV skoro się nie udało?
Nadal za wszystkie trzymam kciuki.
U mnie dziś 1 dc więc walka znów rozpoczęta. No i właśnie mam pytanie.
Ten cykl był krótki jak na mnie 27 dni.
Dziś takie już większe krwawienie choć nie nawał ale chyba już uznam, że to 1 dc.
Wizytę u mojego dr. K mam dopiero w poniedziałek bo nie mam miejsc czyli 5 dc.
Miał mi teraz włączyć menopur poza aromkiem ( Aromek mam w domu więc mogę brać 2x1 tab od 2 do 6 dc) Ale co z tymi zastrzykami? Czy któraś z Was rozpoczynała zastrzyki tak ok 5 dc? Czy to nie za późno? Doradźcie coś
No i ten niedrożny jajowód....oby ovu była z drożnego:)
Aga78- w Twoim opisie jest, że miałaś HSG i niedrożne jajowody potem laparo- i drożne. Napisz proszę, czy udrożnili podczas laparo czy okazało się, że HSG się myliło? Bo ja cały czas w duch liczę, że może obraz HSG jednak się myli i ten jajowód jest drożny...06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Nic nie trzeba bylo udrazniac,lekarz stwierdzil ze hsg bylo zle zrobiono,ten korkociag mi zle zalozyli no i pewnie skurczyl sie z bolu. Po moich doswiadczeniach uwazam ze hsg jest niedokladne.
-
nick nieaktualnypysia wrote:to mialas taka dawke 2x1 przez 5 dni ? a bylas kiedys przestymulowana?
bo ja bylam przez clo2x1 tab przez 5 dni dlatego boje sie dawkipo menopurze tez mialam tylko 1 pecherzyk ale pekl
a ten utrogestan to zamiennik czy trzeba miec recepte na utrogestan a nie lutinus?pysia lubi tę wiadomość
-
a do inseminacji lepiej miec jeden czy kilka pecherzykow? czy to nie ma znaczenia?
po menopurze mialam jeden, w 9dc mial juz 24mm ale pekl
a przy 1 iui jak bralam clo mialam dwa w dniu inseminacji,to byl moj 10dc. jeden mial 17mm a drugi 22mm ale przy kontroli usg 3 dni po iui okazalo sie ze urosly jeszcze bardziej. i utworzyly sie jeszcze jakies nowe pecherzyki , takze mialam torbiele i jedna torbiel krwotoczna.. wiec mialam male nadzieje na powodzenie wtedy ..
dlatego sie obawiam juz tych dawek ..
pozatym kiedys bylam 6 cykli na clo , staralam sie naturalnie , wtedy mialam duzo pecherzykow, raz nawet 4 ... ale wtedy pekaly , jednak ciazy nie bylo.
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualnypysia wrote:a do inseminacji lepiej miec jeden czy kilka pecherzykow? czy to nie ma znaczenia?
a lh i fsh blisko fazy owulacyjnej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 12:15
pysia lubi tę wiadomość
-
w gc niestety nie badaja ani estriadolu ani lh i fsh;/
ten lutinus mam przepisaną 1 paczke, starczy mi na 10 dni, wykonam bete i co jak bedzie pozytywna? nie mam wiecej lekow, troche zalatwili mnie . bede mogla brac duphaston zamiast tego lutiinus bo duphastonu mi troche zostalo i mam tez jakies resztki luteiny dopochwowej. czy to musi byc ciaglosc...
chyba nie licza ze mi sie uda skoro przepisali jedna paczke heheaszka lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualnypysia wrote:w gc niestety nie badaja ani estriadolu ani lh i fsh;/
ten lutinus mam przepisaną 1 paczke, starczy mi na 10 dni, wykonam bete i co jak bedzie pozytywna? nie mam wiecej lekow, troche zalatwili mnie . bede mogla brac duphaston zamiast tego lutiinus bo duphastonu mi troche zostalo i mam tez jakies resztki luteiny dopochwowej. czy to musi byc ciaglosc...
chyba nie licza ze mi sie uda skoro przepisali jedna paczke hehepysia lubi tę wiadomość
-
no widzisz.. jedynie na wlasna reke mozna robic , dla pewnosci.
a jak powiesz cos lekarzowi to krzywa mina ze czujesz sie madrzejsza od niego.aszka lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualnypysia wrote:no widzisz.. jedynie na wlasna reke mozna robic , dla pewnosci.
a jak powiesz cos lekarzowi to krzywa mina ze czujesz sie madrzejsza od niego. -
chyba nastepnym razem tez sie upre , ze chcialabym sprawdzic estriadol..
a te badania to najlepiej robic przed podaniem zastrzyku na pekniecie?
ale oby nie bylo nastepnego razu
narazie ciesze sie ze pecherzyk wogole pekli czekam na efekty hehe
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
U mnie badali estradiol, LH i FSH w 8dc i 10dc i wtedy podjeto decyzje o iui w 13dc.25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnymilia wrote:Cześć dziewczyny ja z pytaniem do Was
Dziś mój 12dc i chcę przesunąć miesiączkę(a tym samym wydłużyć cykl) bo muszę iść na histeroskopię a przez to, że mamy święta to połowa cyklu wypadła by właśnie w święta. A wiem że lepiej iść do połowy cyklu
Czy biorąc luteinę np od 22 dc przez 10 dni cykl miałby 36 dni? Cykle mam 31-32 dniowe i chodzi mi aby o kilka dni ją opóźnić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 15:45
milia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypysia wrote:chyba nastepnym razem tez sie upre , ze chcialabym sprawdzic estriadol..
a te badania to najlepiej robic przed podaniem zastrzyku na pekniecie?
ale oby nie bylo nastepnego razu
narazie ciesze sie ze pecherzyk wogole pekli czekam na efekty hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 15:50
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Jolcia czekamy!
Mi dr napisal na wyniki meza ze nie sa najgorsze i ze preparatykad do iui je poprawi. Powiedział ze niejeden mlodzieniec ma gorsze wyniki. I z ta poprawa przy iui mowil pod kątem dna bo o to głównie pytalam...ciekawe jak ta preparatyka może to poprawić? Oni wybierają przy iui te plemniki pod katem dna? A dziewczyny dna plemnika zmienia się co 72 dni wraz z nowym nasieniem czy nie? -
pysia wrote:w gc niestety nie badaja ani estriadolu ani lh i fsh;/
chyba nie licza ze mi sie uda skoro przepisali jedna paczke hehe
Dzwonisz do GynC i mówisz jakiego leku potrzebujesz. Później czeka na Ciebie gotowa recepta do odbioru. Bez wizyty i płacenia.pysia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, zatestowałam - widać drugą kreskę, ale dopiero po 10 minutach. Jutro jednak pójdę na betę, bo może to być ovitrelle.
wombi lubi tę wiadomość
-
Aga a ile dni po zastrzyku jesteś?Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio