INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartoszka wrote:A czy któraś z Was miała może dodatnie anty hcv i mogła zrobić iui? czy to jest przeciwwskazanie do tego?
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Hej kochane wreszcie powracam
wczoraj wizyta kontrolna po histeroskopii wszytsko ok
niestety poprzestawiał mi sie cykl i w 25dc mam pecherzyk dominujacy 16 mm , endo 13 mm , i mega duzo płodnego typowo owulacyjne klimaaty ale mam czekac na @ obrali mi posiew.
przed @ mam zrobic wymaz w kierunku chlamydii ale metoda PCR plus na cito zrobic krzywa cukrowa i insulinowa wtedy wdrozymy metformax
w pierwszych dniach cyklu spr czy nie ma torbieli a 3-7 dc lamette
pozniej monit i moze przed nowym rokiem sie wyrobimy z IUI
Dawca podpisał zgode wiec działamyAnia_84, Martoszka lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:Ania trzymam kciuki, niech letro sie okaze szczesliwe
az zapomniałam wczoraj w Novum zapłacic za posiewy
dr chciala dobrze podpowiedziala mizebym sobie wymaz zrobila u siebie bo taniej to teraz mam bieganine moglam u nich zrobic
jutro musze leciec do diagnostyki po zestaw do tego PCR , pozniej leciec do znajomej poloznej zeby mi pobrala w poniedzialek i dobniesc w ciagu 40 min do labu ale fakt w Novum 220 zl u nas 120 -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:heheh poki co mam młyn z badaniami
az zapomniałam wczoraj w Novum zapłacic za posiewy
dr chciala dobrze podpowiedziala mizebym sobie wymaz zrobila u siebie bo taniej to teraz mam bieganine moglam u nich zrobic
jutro musze leciec do diagnostyki po zestaw do tego PCR , pozniej leciec do znajomej poloznej zeby mi pobrala w poniedzialek i dobniesc w ciagu 40 min do labu ale fakt w Novum 220 zl u nas 120Ania_84 lubi tę wiadomość
-
zuza1212 wrote:oficjalnie jestem juz po IUI, teraz wielkie oczekiwanie. Straszmie bola mnie prawy jajnik dziwne bo akurat na tym byly tylko 2 pecherzyki, a na lewym az 5 ciekawe co z tego bedzie
-
aszka wrote:spokojnie na kamerach jestes to w razie czego maja dowod ale fakt cena 220 a 120 to roznica spora.
-
Ka.Ma nie wiem jakie endometrium czy iui bylo na peknietym czy nie, u mnie w klinice (uk) nie robia usg przed ani po iui, zyje znowu w niewiedzy . Nawet jak ich wyblagalam o badanie krwi progesteorn to napisali sobie na karteczce ze dali mi skierowanie tylko dlatego ze moj ostatni cykl trwal 22dn,a tak to w ogole by mi nie dali:/. Nawet nie wiem czy warto bylo robic iui przy takich pecherzykach, ciagle mam jakies watpliwosci do chrzanu. Po ostatniej iui mialam ciagle bol brzucha, dzis mialam kolejna iui i znowu zaczal mnie strasznie bolec brzuch, plakalam z bolu nie pozostalo mi nic jak wziasc jaks lek bo nie dalabym rady, teraz ledwo chodze, pojscie na gore do lazienki to niezle wyzwanie dla mnie. Boje sie ze znowu bedzie powtorka z rozrywki ze dzien w dzien bedzie bolec mnie brzuch. Oczywiscie w klinice nie reaguja na to ze mnie ciagle brzuch bolal plakac sie chce, wiecej niz te 3 proby iui nie pisze sie na to nie dalabym rady09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna
-
olencja wrote:Ania84- gdzie takie tanie jest PCR? musze sobie zrobic
tylko ze musisz od nich wziasc zestaw isc do ginekologa zeby zrobił tym zestawem wymaz z kanalu szyjki i pozniej dowozisz do labu w diagnostyceolencja lubi tę wiadomość
-
Jestem po usg torbieli brak wszystko się wchłonęło uff... endo jak to powiedział gin ciążowe i znów czekanie 2 tygodnie na kolejne usg... mam nadzieję, że usłyszę serduszko miłego wieczorku dziewczyny
Ania_84, wombi, Joanna85, koleżanka lubią tę wiadomość
-
monmimoni to trzymamkciuki za serduszko
LUnka witam witam nootyle razy juz podchodziłam do tego watku ze moze czas najwyzszy zebym sie wpisala choc raz na liste -
Lunk_a na usg w 12dc (wedlug nich byl to moj 11dc bo okazalo sie ze jak sie dostaje @ po godzinie 12:00 to sie nie liczy jako pierwszy dzien, pierwszy raz slyszlam o czyms takim nio i nic nie zaliczyli mi tego jednego dnia ) wyszlo
lewy jajnik:
17,5mm 14,5mm, 13mm, 13mm, 12mm
prawy jajnik:
10.5mm oraz 12mm
a w 14dc mialam IUI (wedlug nich to byl 13dc)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 16:35
09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
-
Patrzę na te listopadowe statystyki i zaczynam czuć presję, bo teraz moja kolej
w każdym razie w następną środę jadę do lekarza i zobaczymy
Nawet się nie nastawiam na nic pozytywnego jutro bo mnie brzuch boli jak przed @
Tyle piszecie w ciągu dnia, że nie nadążam czytać tego wszystkiegomartula lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
zuza1212 wrote:Lunk_a na usg w 12dc (wedlug nich byl to moj 11dc bo okazalo sie ze jak sie dostaje @ po godzinie 12:00 to sie nie liczy jako pierwszy dzien, pierwszy raz slyszlam o czyms takim nio i nic nie zaliczyli mi tego jednego dnia ) wyszlo
lewy jajnik:
17,5mm 14,5mm, 13mm, 13mm, 12mm
prawy jajnik:
10.5mm oraz 12mm
a w 14dc mialam IUI (wedlug nich to byl 13dc)
To tylko na podstawie usg w dzień iui a nawet po iui można by wywnioskować ile pecherzykow bylo o które pekly. Szkoda ze tam nie robią usg
-
wombi wrote:Patrzę na te listopadowe statystyki i zaczynam czuć presję, bo teraz moja kolej
w każdym razie w następną środę jadę do lekarza i zobaczymy
Nawet się nie nastawiam na nic pozytywnego jutro bo mnie brzuch boli jak przed @
Tyle piszecie w ciągu dnia, że nie nadążam czytać tego wszystkiego -
wlasnie znalazlam klinike , przy ewentualnej 3 i ostatniej probie wybiore sie na usg do prywatnej agielskiej kliniki, sprawdze dokladnie co sie dzieje po iui.Teraz to raczej nie mam co marzyc zeby mnie umowili na wizyte
wombi lubi tę wiadomość
09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna