inseminacja 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wszamanka wrote:Tolerancyjna, a miałaś potwierdzone na usg że pęcherzyk pękł?
z resztą czy to możliwe żeby po zastrzyku nie pękł?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 10:32
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Nie wiem czy po zastrzyku może nie pęknąć
jak jesteś pewna bety to ja bym pewnie umówiła się do gin żeby sprawdzić o co chodzi
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
No raczej jestem pewna, że ciąży niestety nie ma. Zrobiłam 3 testy sikane i bete. To chyba na cud już nie mogę liczyć
Aczkolwiek w necie krążą różne historie.
Muszę dzwonić do gina i się umawiać, mam nadzieję że wszystko będzie ok. I znowu stres... masakra. Ze wszystkich stron się sypie.3 x IUI
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
nick nieaktualnyDziewczyny wydaje mi się, że pęcherzyk może nie pęknąć po ovitrelle. Ja miałam dwa pęcherzyki i jeden nie pęknął i przeistoczył się w ciałko krwotoczne, które zeszło z okresem
Dlatego ważne jest usg po owulacji, żeby się upewnić , że pęknął, albo przed planowaną stymulacją do kolejnej iui w pierwszym czy drugim dniu cyklu
-
No ja właśnie w 2-3 dniu cyklu chodzę na podgląd czy można stymulować bez przeszkód...3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
Co do pękania pęcherzyków...moje pękły, a torbiel zrobiła się z ciałka żółtego...
Ja jutro idę spr co i po której stronie urosło. Strasznie mocno czuję jajniki...Boję się czy nie będzie za późno...12 dc. ale w 10 nie mogłam pójść, w 11 dr nie przyjmował, no i dopiero jutro...w ostatnich cyklach w 13 dc jeszcze były w całości...oby i tym razem dotrwały.
Mam mega chandrę...do pracy chodzę jak na skazanie, nic mi się nie chce, leżałabym cały dzień w łóżku...
Momentami ogarnia mnie panika, że nigdy się nie uda...
-
Betti37 Myślę, że to jest spowodowane porą roku. Nie wiem jak u Ciebie, ale w moim rejonie non stop pada. Permanentna chlapa... ani śladu pięknej złotej jesieni. 3mam mocno kciuki za jutro!3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KarolinaDe wrote:Ja już jestem po 4-dniowej stymulacji letrozolem. W środę do lekarza na wizytę przed pierwszą IUI.
Czy zawsze dostaje się zastrzyk na pęknięcie? Moja lekarka nic wcześniej nie mówiła. Idę w 10dc, a owulka zawsze koło 12 dc. Czy nie za późno mam wyznaczoną pierwszą wizytę?
10 to akurat. Najwyżej będzie jedna wizyta i potem w 12 dc iui -
tolerancyjna wrote:My z mężem zdecydowaliśmy, że podchodzimy jeszcze raz do IUI. Ostatni raz. A później robimy przerwę do wiosny, oczywiście w przypadku niepowodzenia. Do tego czasu będziemy się starać we własnym zakresie, zbierać pieniądze i siły do dalszej walki. A i podjęliśmy decyzję, że zmieniamy lekarza i klinikę, chyba postawimy na Bociana. Skoro nasz lekarz nam nie pomógł to poszukamy innego - inne spojrzenie na sprawę może przyniesie rezultat
Któraś z Was leczy się w Bocianie w Białymstoku? To kawał drogi od nas, ale opinie mają dobre. Zastanawiam się jeszcze nad Invimedem albo Novum w W-wie.tolerancyjna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBetti37 wrote:Powiem Ci, że u mnie na naturalnych cyklach owu 12 dc a po clo wolniej rosły pęcherzyki i iui była w 14 dc...
10 to akurat. Najwyżej będzie jedna wizyta i potem w 12 dc iui
Właśnie dzwonili z kliniki i inseminacja juz dzisiaj. Chyba jestem bardzo podatna na te stymulacje. Tylko pytanie czy nasienie będzie się nadawać -
KarolinaDe wrote:Właśnie dzwonili z kliniki i inseminacja juz dzisiaj. Chyba jestem bardzo podatna na te stymulacje. Tylko pytanie czy nasienie będzie się nadawać
Powodzenia! Pamiętaj,ze nasienie będzie tr oche obrobione i nie martw się na zapas!
wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r. -
Dziewczyny, u mnie w poniedziałek minęły 2 tygodnie od IUI. W niedzielę test negatywny. od ponad tygodnia PMS pełną parą, zresztą pisałam Wam. Wściekła byłam na ginkę, że nie kazała przyjść na na usg sprawdzić czy pęcherzyk pękł, a pregnyl miałam podany rano w poniedziałek czyli dzień inseminacji, tym bardziej, że moja faza lutealna trwa 14 dni, więc okres powinnam była dostać w poniedziałek, jeśli owulka faktycznie była.
Dziś z totalną rezygnacją siknęłam na bobo-testa i zobaczyłam dwie tłuste kreski! Beta 345... o rany...tolerancyjna, Justi77, KarolinaDe, wszamanka, inka2707, jatoszka, didik34, Iwkaaa, Kajeczka, olcia.de, ja1986 lubią tę wiadomość
wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r. -
Gratulacje!!! Przełamałaś złą passe!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 19:17
3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
nick nieaktualnyDziewczyny, mam taką sytuację, dostałam clo i wczoraj w 9dc byłam na monitoringu i gin stwierdził,że jest jajo 20 mm ,ale kazał poczekać aż do soboty z zastrzykiem,, trochę się dziwię takiej decyzji. Endo dobre i dzisiaj na wlasną rękę zrobiłam estradiol jest 239-
czyli jak mam rozumieć? ,że już mam dojrzałe jajo w 10 DC, , dzisiaj to pewnie ma 21mm, podawać ten ovitrelle? oszaleję chyba....Podpowiedzcie coś.....a i dodam,że przyjrzałam się USG i w drugim jajniku zobaczyłam pęcherzyk 14mm.
Boję się czekać aż do soboty, piszę już chyba wszędzie na forum próbując pozbierać kilka opinii i decydować co dalej. dodam,że gin taki całkiem zwyczajny, nie specjalizuje się w niepłodności....
Podpowiedzcie coś ,proszę....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 19:17
-
nick nieaktualnyPikselka wrote:Powodzenia! Pamiętaj,ze nasienie będzie tr oche obrobione i nie martw się na zapas!
Dzięki, już po:) 26mln plemników podali, 100% ruchomych, 99% w ruchu progresywnym. Nie wiem czy to dużo czy mało. Jutro na monitoring wieczorem, żeby sprawdzić czy pęcherzyki pękły. -
nick nieaktualnyJusti77 wrote:Dziewczyny, mam taką sytuację, dostałam clo i wczoraj w 9dc byłam na monitoringu i gin stwierdził,że jest jajo 20 mm ,ale kazał poczekać aż do soboty z zastrzykiem,, trochę się dziwię takiej decyzji. Endo dobre i dzisiaj na wlasną rękę zrobiłam estradiol jest 239-
czyli jak mam rozumieć? ,że już mam dojrzałe jajo w 10 DC, , dzisiaj to pewnie ma 21mm, podawać ten ovitrelle? oszaleję chyba....Podpowiedzcie coś.....a i dodam,że przyjrzałam się USG i w drugim jajniku zobaczyłam pęcherzyk 14mm.
Boję się czekać aż do soboty, piszę już chyba wszędzie na forum próbując pozbierać kilka opinii i decydować co dalej. dodam,że gin taki całkiem zwyczajny, nie specjalizuje się w niepłodności....
Podpowiedzcie coś ,proszę....
Ja dzisiaj byłam na monitoringu w 10dc. Jaja 21 i 19mm. Estradiol 347, LH 77. Pani doktor od razu kazała robic zastrzyk i właśnie wracam z inseminacji. Nie wiem czy do soboty czekać to nie za późno. A kiedy masz mieć IUI?Justi77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPikselka wrote:Dziewczyny, u mnie w poniedziałek minęły 2 tygodnie od IUI. W niedzielę test negatywny. od ponad tygodnia PMS pełną parą, zresztą pisałam Wam. Wściekła byłam na ginkę, że nie kazała przyjść na na usg sprawdzić czy pęcherzyk pękł, a pregnyl miałam podany rano w poniedziałek czyli dzień inseminacji, tym bardziej, że moja faza lutealna trwa 14 dni, więc okres powinnam była dostać w poniedziałek, jeśli owulka faktycznie była.
Dziś z totalną rezygnacją siknęłam na bobo-testa i zobaczyłam dwie tłuste kreski! Beta 345... o rany...
Gratulacje:) mam nadzieję, że faktycznie zapoczatkujesz dobrą passę)
Justi77 lubi tę wiadomość
-
Pikselka, gratuluję!
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualnyKarolinaDe wrote:Ja dzisiaj byłam na monitoringu w 10dc. Jaja 21 i 19mm. Estradiol 347, LH 77. Pani doktor od razu kazała robic zastrzyk i właśnie wracam z inseminacji. Nie wiem czy do soboty czekać to nie za późno. A kiedy masz mieć IUI?
Karolina, mam starać się naturalnie póki co...
Miałam w 2005 r IUI ,ale to był inny mąż, tam były słabe parametry m.inn a teraz problem ze mną, z owulacją i pękaniem.
Nie zrobiłam badania LH....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 20:02
-
Pikselka wrote:Dziewczyny, u mnie w poniedziałek minęły 2 tygodnie od IUI. W niedzielę test negatywny. od ponad tygodnia PMS pełną parą, zresztą pisałam Wam. Wściekła byłam na ginkę, że nie kazała przyjść na na usg sprawdzić czy pęcherzyk pękł, a pregnyl miałam podany rano w poniedziałek czyli dzień inseminacji, tym bardziej, że moja faza lutealna trwa 14 dni, więc okres powinnam była dostać w poniedziałek, jeśli owulka faktycznie była.
Dziś z totalną rezygnacją siknęłam na bobo-testa i zobaczyłam dwie tłuste kreski! Beta 345... o rany...
Może i dla mnie jest nadzieja?
Też jeden jajowód i teratozoospermia...