Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
zolwik85 wrote:ja dzisiaj po sikańcu, widać tylko biel 14 dni po iui, czuje @ na zakręcie, dajemy sobie chwilę , chcę zrobić resztę badań, trzymam kciuki za całą resztę!!
Zolwik85 jakie parametry nasienia macie?
Przed i po preparatyce do iui?Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Kasiulka1990 wrote:Czy jest tu jakas dziewczyna z podkarpacie ktora leczy sie w Rzeszowie ?
-
zolwik85 wrote:ja dzisiaj po sikańcu, widać tylko biel 14 dni po iui, czuje @ na zakręcie, dajemy sobie chwilę , chcę zrobić resztę badań, trzymam kciuki za całą resztę!!
Eh trzymam kciuki za kolejne podejscie! Chociaz ja sama zaczynam watpic w te cale IUI
-
nick nieaktualny
-
Vip0 wrote:Hej Anakwiat a powiedz czy przy iui w FertiMedica dostałaś kartę informacyjną inseminacji? Jakie parametry miałaś?
Proszę:
przed preparatyką
Koncentracja 32 mln/ml
Ruch postępowy szybki typu A 23%
postępowy wolny typu B 12%
w miejscu C 24%
nieruchome D 39%
po preparatyce:
Koncentracja 65 mln/ml
Plemniki hiperaktywowane 94%Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
nick nieaktualnyAnaKwiat wrote:Proszę:
przed preparatyką
Koncentracja 32 mln/ml
w miejscu C 24%
nieruchome D 39%
po preparatyce:
Koncentracja 65 mln/ml
Plemniki hiperaktywowane 94%
Z 32mln zrobili 65mln? Jak? -
Monika85 wrote:Kasiulka, ja jestem z podkarpacia, ale w Rzeszowie się nie leczymy. Natomiast moja znajoma podchodziła do insemunacji właśnie w Rzeszowie i udało im się za pierwszym razem. Długo starali sie o pierwsze dziecko, a teraz mają już dwoje, z czego drugie zupełnie naturalnie
-
AnaKwiat wrote:Proszę:
przed preparatyką
Koncentracja 32 mln/ml
w miejscu C 24%
nieruchome D 39%
po preparatyce:
Koncentracja 65 mln/ml
Plemniki hiperaktywowane 94%
A wiesz może co to znaczy hiperaktywowane?
U nas 57 % hiperaktywowaneDrożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
HBA 91%
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
nick nieaktualny
-
Vip0 wrote:A wiesz może co to znaczy hiperaktywowane?
U nas 57 % hiperaktywowane
Tu chyba chodzi o ruch plemników. Te hiperaktywne poruszają się szybciej i jakoś specyficznie. Nie wiem jednak czy preparatyka aktywuje ten sposób poruszania.Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
AnaKwiat wrote:Tu chyba chodzi o ruch plemników. Te hiperaktywne poruszają się szybciej i jakoś specyficznie. Nie wiem jednak czy preparatyka aktywuje ten sposób poruszania.
Nie mogę nigdzie znaleźć w internecie o tym hiperaktywowane.. ciekawi mnie dlaczego u nas 57 % tylkoDrożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
HBA 91%
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Vip0 wrote:Nie mogę nigdzie znaleźć w internecie o tym hiperaktywowane.. ciekawi mnie dlaczego u nas 57 % tylko
Ja czytałam o hiperaktywnych. Może tych określeń używa się naprzemiennie? W karcie pierwszej IUI miałam mniejszy procent tych hiper, chyba 70iles. A ile miałaś podanych? I u kogo się leczysz?Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Kasiulka1990 wrote:A mozesz mi powiedziec czy chodzila do Parensa i ewentualnie do jakiego lekarza? Ja juz stracilam nadzieje....
Opowiadała mi, że miała najpierw drożnośc robiona laparoskowpowo i przy pierwszej próbie strzał w dziesiątkę Z tego co mi mówiła, to u nich problemy wynikały też ze slabej jakości nasienia. -
AnaKwiat wrote:Ja czytałam o hiperaktywnych. Może tych określeń używa się naprzemiennie? W karcie pierwszej IUI miałam mniejszy procent tych hiper, chyba 70iles. A ile miałaś podanych? I u kogo się leczysz?
Anakwiat leczymy się u Pani dr Szymańskiej a inseminacje wykonywał dr Dziadecki bo Pani dr nie była w pracy wieczorem. A Ty u kogo? I jakie opinie masz?Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
HBA 91%
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Vip0 wrote:Anakwiat leczymy się u Pani dr Szymańskiej a inseminacje wykonywał dr Dziadecki bo Pani dr nie była w pracy wieczorem. A Ty u kogo? I jakie opinie masz?
Leczę się u dr Radzikowskiej ale ona w Ferti jest raz w tygodniu. Przyjmuje tez w Babka Medica. IUI robiła mi dr Wroblewska. Od mojej doktor się trochę uzależniłam, mam do niej zaufanie i ciężko by mi było zmienićKrzyś jest z nami od 15.08.2019