Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka1990 wrote:Ja chodze wlasnie do niego i ogolnie uwazam go za dobrego lekarza ale chyba w moim przypadku trzeba zmienic taktyke bo cos nie dziala. W internecie ten lekarz ma bardzo dobre opinie.
My rozwazaliśmy Parensa, nawet robiłam kilka podejść, ale jakoś ostatecznie się nie zdecydowaliśmy.
-
Monika85 wrote:Może trzeba poszerzyc diagnostykę Twoja lub męża?
My rozwazaliśmy Parensa, nawet robiłam kilka podejść, ale jakoś ostatecznie się nie zdecydowaliśmy. -
nick nieaktualnyKasiulka1990 wrote:U meza nie ma co badac -azoospermia. Zostaje tylko lepiej przebadac mnie bo juz nie mam pojecia czego nie wychodzi. Teraz jak pojde na wizyte to sama zaproponuje jakies dodatkowe badania i zobaczymy co powie....
Korzystacie z AID? -
Kasiulka1990 wrote:U meza nie ma co badac -azoospermia. Zostaje tylko lepiej przebadac mnie bo juz nie mam pojecia czego nie wychodzi. Teraz jak pojde na wizyte to sama zaproponuje jakies dodatkowe badania i zobaczymy co powie....
przyłączam się do pytania Seliny, korzystacie z AID? Jesli tak to ile podejść macie już za sobą?
-
Martula85 wrote:NeverLoseHope uda się nam! Zobaczysz! Wspomnisz moje słowa!
Dziewczyny u mnie niestety dziś bardzo blady cień drugiej kreski... słabszy niz 2 dni temu a test tej samej firmy:(
15 dzien po IUI... zbyt wcześnie się cieszyłam a to był jeszcze zastrzyk:( -
Martula85 wrote:Dziewczyny u mnie niestety dziś bardzo blady cień drugiej kreski... słabszy niz 2 dni temu a test tej samej firmy:(
15 dzien po IUI... zbyt wcześnie się cieszyłam a to był jeszcze zastrzyk:(
poczekaj moze jeszcze albo idz na bete dla pewnosci
-
nick nieaktualnyMartula85 wrote:Dziewczyny u mnie niestety dziś bardzo blady cień drugiej kreski... słabszy niz 2 dni temu a test tej samej firmy:(
Trzymam kciuki, żeby okazało się, że ta kreska sprzed dwóch dni byla spowodowana zastrzykiem, a dzisiejsza juz ciąża :-* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartula85 wrote:Dziewczyny u mnie niestety dziś bardzo blady cień drugiej kreski... słabszy niz 2 dni temu a test tej samej firmy:(
-
powoli dziewczyny, mi lekarz powiedział że zastrzyk nie wychodzi na teście, ja miałam podwójny zastrzyk dzień przed IUI i dzień po i dzisiaj ja teście biel!!! odstawiłam dzisiaj dupka i czekam na okres!!M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
nick nieaktualnyzolwik85 wrote:powoli dziewczyny, mi lekarz powiedział że zastrzyk nie wychodzi na teście, ja miałam podwójny zastrzyk dzień przed IUI i dzień po i dzisiaj ja teście biel!!! odstawiłam dzisiaj dupka i czekam na okres!!
Chcialabym zeby to byla prawda.
Ja juz powtarzam mezowi ze chce dostac ta @ bo oszaleje od tego Duphastonu piersi mi sie w staniku nie mieszczą i bola ze dotknac ich nie idzie a do tego znow mam te @ bole. Przeciez to czlowieka moze do szalenstwa doprowadzic.
Nie wiem czemu non stop pod gorke...
-
Selina, Monika85 maz w dziecinstwie przechodzil swinke i uroloh stwierdzil ze to bylo przyczyna - niestety ale jadra nie wyksztalcily sie poprawnie. Dwa razy wykonywal seminogram w 1bylo brak pemnikow a w drugim po masie leko pare sztuk ale martwych.....
Tak odrazy zdecydowalismy sie na AID i to jest nasza druga proba i juz wiem ze nic z tego nie bedzie, czekam na okres .... -
Właśnie dziewczyny a jak to jest z tą świnka bo mój m mówi że nie pamięta aby ją przechodzil. Lepiej ją przechodzić czy nie?Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Martula85 wrote:Dziewczyny u mnie niestety dziś bardzo blady cień drugiej kreski... słabszy niz 2 dni temu a test tej samej firmy:(
15 dzien po IUI... zbyt wcześnie się cieszyłam a to był jeszcze zastrzyk:(Starania od 4 lat, niepłodność wtórna,
2017 laparoskopia, usunięty mięśniak
Żołnierzyki ok
10.11.2018- I IUI
10.12.2018-II IUI
02.02.2019-III IUI -
Vip0 wrote:Hej kochane przeszukalam już chyba cały internet i nic nie znalazłam. Jesteśmy po pierwszej IUI nieudanej. Staramy się od 2 lat ja wszystkie badania które zlecono w klinice mam dobre mojemu M zlecono badanie nasienia , badania wirusowe i też wszystko jest ok a i tak się nie udaje. Jutro mam wizytę kontrolną po iui bo miałam sporo wcześniej plamienia. Powiedzcie o co pytac. Ostatnio gdy mąż zapytał jakie jeszcze badania wykonać Pani dr odpowiedziała że Pan już żadnych. Dodam że mąż ostatnio mial 170 mln plemników przy inseminacji podano 55 milionow. Jeśli iui się nie udaje to z invitro tez mogą być problemy?
Vip, ta pierwsza nieudana IUI boli najbardziej, bo się człowiek nastawia, robi sobie wielkie nadzieje, że może teraz wreszcie się uda, a tu dupa. Niestety prawda jest taka, że IUI daje jedynie 15-20% szans na zajście w ciąże i to w kilku próbach. Z naszych forumowych statystyk wynika, że 16% prób zakończyło się sukcesem, a pewnie tylko kilka procent w pierwszej próbie. Nie ma co się załamywać, tylko trzeba próbowac dalej. Czasem możesz być przebadana na wszystkie strony i nie znaleźć przyczyny niepowodzeń, a czasem lekarze nie dają większych szans na powodzenia, a jednak się udaje. Głowa do góry i walcz dalej, bo im więcej prób, tym większe szanse na powodzenie.Salma lubi tę wiadomość
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualny
-
Kasiulka1990 wrote:Selina, Monika85 maz w dziecinstwie przechodzil swinke i uroloh stwierdzil ze to bylo przyczyna - niestety ale jadra nie wyksztalcily sie poprawnie. Dwa razy wykonywal seminogram w 1bylo brak pemnikow a w drugim po masie leko pare sztuk ale martwych.....
Tak odrazy zdecydowalismy sie na AID i to jest nasza druga proba i juz wiem ze nic z tego nie bedzie, czekam na okres .... -
zolwik85 wrote:powoli dziewczyny, mi lekarz powiedział że zastrzyk nie wychodzi na teście, ja miałam podwójny zastrzyk dzień przed IUI i dzień po i dzisiaj ja teście biel!!! odstawiłam dzisiaj dupka i czekam na okres!!
Mnie powiedział że wychodzi na teście do 2 tygodni