Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Arcia, dziękuję. w takim razie ocenie jutro i najwyżej przeloze. czy ktos z Was tez miala jeszcze plamienia na dzien przed hsg?
dziewczyny!!! wow to co sie dzieje w lutym to jakies cuda!!! tak bardzo gratuluję...Nina, Red head!!! cudownie...
ja sama mysle co zrobic po hsg...
pewnie wyjda niedrozne ale ostatnio po naturalnie sie udalo bo jakos sie przepchaly...mozw teraz tez sie uda...a z drugiej strony Mąż ma morfo 2% to moze nie ryzykowac...mam metlik w glowie...od tygodnia nie mogę spac jestem tak nakrecona...a potem nakrecam sie jeszcze bardziej bo ja nie spie to placze ze noe śpię i cykl mi siądzie...wiec u nas jak to ktos napisal wenezuelska telenowela...sama sie juz smieje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 19:30
-
Arcia wrote:Motylek doskonale cie rozumiem ja dokładnie tak samo czułam się dzień po swojej iui ale wiesz o tym ze z każdym dniem będzie lepiej ... przeżyj to i próbuj kolejny raz nie można się poddać ..jeszcze nie teraz
Arcia zobaczymy jak bedzie jutro/pojutrze.
Niestety mam coraz mniej czasu a tylmo jedna probe na mc. To jest dolujace. I to ze nie ma znanego nam powodu niepowodzen. -
izabel_ka wrote:Dziewczyny mnie dopadła taka presja, że jak najszybciej musi się udać a tak naprawdę to możemy sobie zaplanować co zrobimy na obiad a nie kiedy będziemy w ciąży... Chcę zrezygnować z pracy już 2 rok ale trzyma mnie socjal.. Tym bardziej boli każda porażka bo wiem, że będę musiała w niej spędzić kolejny miesiąc... W maju rodzi moja siostra, która wpadła a we wrześniu bratowa..
Ja czuję się jak 5 koło u wozu kiedy one rozmawiają o ubrankach, wózkach. Gdyby nie nasze otoczenie być może mniej byśmy przeżywaly każdą porażkę, ale niestety nie da się uciec od życia
Co do ciężarnych dookoła to powiem tak że mi jest dużo lżej od kiedy pogodziłam się z faktem że mamy problem i łatwo nie będzie. Czas tak na mnie wpłynął że nauczyłam się o tym rozmawiać i powiem Wam że juz nawet nie drażnią mnie rozmowy w moim kierunku kiedy dzieci itp. odpowiadam krótko że narazie nie wychodzi bo mamy problem
Mało tego nawet nie jestem zła na nich ze dopytują bo prawda jest taka ze ludzie robią to odruchowo po prostu jeżeli ich taki problem nie dotyczy to nawet nie pomyślą ze np. Ja mam problem. Taka sytuacja moja przyjaciółka która oczywiście wie jak sprawa u mnie wygląda po urodzeniu drugiego dziecka codziennie wysłała mi zdjęcia,filmiki itp. gdy powiedziałam jej wprost ze mnie to nie kręci a wręcz przeciwnie ze sprawia mi przykrość ona była w szoku i nie było końca jej przeprosin po prostu dziewczyna cieszyła się i chciała tym szczęściem się dzielić i chociaż wiedziała że ja bardzo chce a nie mogę nie pomyślała ze mnie to boli a z drugiej strony skąd mogła pomyśleć przecież nigdy nie była w mojej sytuacji.
Powiem Wam szczerze ze ta cała "niepłodność" wiele mnie nauczyła ..Nathi2468, Luna131 lubią tę wiadomość
Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Motylek1313 wrote:Arcia zobaczymy jak bedzie jutro/pojutrze.
Niestety mam coraz mniej czasu a tylmo jedna probe na mc. To jest dolujace. I to ze nie ma znanego nam powodu niepowodzen.Motylek1313 lubi tę wiadomość
Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
izabel_ka wrote:Dziewczyny mnie dopadła taka presja, że jak najszybciej musi się udać a tak naprawdę to możemy sobie zaplanować co zrobimy na obiad a nie kiedy będziemy w ciąży... Chcę zrezygnować z pracy już 2 rok ale trzyma mnie socjal.. Tym bardziej boli każda porażka bo wiem, że będę musiała w niej spędzić kolejny miesiąc... W maju rodzi moja siostra, która wpadła a we wrześniu bratowa..
Ja czuję się jak 5 koło u wozu kiedy one rozmawiają o ubrankach, wózkach. Gdyby nie nasze otoczenie być może mniej byśmy przeżywaly każdą porażkę, ale niestety nie da się uciec od życiaIn vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Wiecie co .. taka byłam mądra a właśnie zadzwoniła do mnie przyjaciółka która też miała problem itp. I co jest w ciąży no i ciesze się przecież bo takie szczęście ale łzy w oczach są ...Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Hope2018 wrote:Arcia, dziękuję. w takim razie ocenie jutro i najwyżej przeloze. czy ktos z Was tez miala jeszcze plamienia na dzien przed hsg?
dziewczyny!!! wow to co sie dzieje w lutym to jakies cuda!!! tak bardzo gratuluję...Nina, Red head!!! cudownie...
ja sama mysle co zrobic po hsg...
pewnie wyjda niedrozne ale ostatnio po naturalnie sie udalo bo jakos sie przepchaly...mozw teraz tez sie uda...a z drugiej strony Mąż ma morfo 2% to moze nie ryzykowac...mam metlik w glowie...od tygodnia nie mogę spac jestem tak nakrecona...a potem nakrecam sie jeszcze bardziej bo ja nie spie to placze ze noe śpię i cykl mi siądzie...wiec u nas jak to ktos napisal wenezuelska telenowela...sama sie juz smieje...
Starania od listopada 2015
3 IUI Fertimedica Warszawa
2016 histeroskopia
2018 laparoskopia - udrożnienie jajowodów
2019 histeroskopia - usunięty polip
2019-2020 próby z naprotechnologia, stracony czas
Grudzień 2020 kwalifikacja do invitro
Invimed Warszawa
Marzec 2021 krótki protokół, punkcja
24 komórki, 16 dojrzałych, 10 zarodków, tylko jeden mrozaczek
15.04 transfer blastki
11dpt - beta 1,26
maj 2021 krótki protokół
08.06 punkcja 14 komórek, 6 dojrzałych
6 zarodków,
11.06 transfer jednego zarodka
15.06 informacja o braku mrozaczków
22.06 11dpt dwie kreski, beta 79,2
25.06 15dpt beta 513 🥰
20.08 badania prenatalne ok, 5,85 cm szczęścia 🥰 -
Arcia świetnie to napisałaś. Niektórzy nie zdają sobie sprawy, że mogą krzywdzić nas swoim zachowaniem czy słowami. Gorzej, gdy ktoś wie o problemie i robi to celowo bo i o takich rzeczach niestety czytałam tu na forum Co do twoich łez to mam tak za każdym razem. Jak dowiaduję się o jakiejś ciąży to też z jednej strony się cieszę ale zawsze w domu przeżywam, popłaczę się a następnego dnia jestem już silniejsza :* I my się doczekamyStarania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
Nina gratulacje!!!
Red Head dziś cieszę się a jutro będę gratulowac!!! &&&
Super Kochane!!!Nina13 lubi tę wiadomość
31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
Nam dr Dziadecki przy morfologi 3% powiedział, że od razu powinniśmy podejść do in vitro, że przy inseminacji mamy marne szanse. Mąż po wizycie się załamał, w ogóle nie chciał rozmawiać. Po czasie dopiero postanowiliśmy spróbować z inseminacja.
2016 histeroskopia
Invimed Warszawa
15.04 transfer blastki
11dpt - beta 1,26
maj 2021 krótki protokół
6 zarodków,
25.06 15dpt beta 513 🥰
Arcia wrote:Motylek nie wiem co w tej sytuacji Ci doradzić może jak fundusze pozwalają to spróbujcie ivf jeżeli bardzo zależy Wam na czasie. Ale mimo wszystko spróbuj jeszcze raz iui . 3 to ataki minimum może akurat.
Pogadam z NM na dniach i moze umowie sie do kliniki pogadac z dr. Potem zobaczymy. Wiesz przy moim AMH i wieku czasu za duzo nie mamy. Na adopcje moj NM raczej nie pojdzie, wiec opcje sie koncza. -
Ana87 wrote:Ja miałam dzien przed plamienia ale mimo to miałam badanie zrobione. Ono w niczym nie przeszkadza. Badanie mialam w 7dc.
czyli to ze pozostałości krwi moga zapchac jajowody to pierodola? cos jeszcze czytalam ze moze sie tak endometrioza zaczac. dlatego w ogole sie zaczelam zastanawiać.
w dniu hsg juz nie mialas?
czyli uwazacie ze z morfo 2% nie warto zdawac sie na nature?
Motylku bardzo mi przykro:(
Littlegirl, czy dobrze pamietam ze jutro wizyta?
Figulinka a Ty kiedy na wizyte z Babelkiem? -
Hope2018 wrote:czyli to ze pozostałości krwi moga zapchac jajowody to pierodola? cos jeszcze czytalam ze moze sie tak endometrioza zaczac. dlatego w ogole sie zaczelam zastanawiać.
Figulinka a Ty kiedy na wizyte z Babelkiem?
2016 histeroskopia
Invimed Warszawa
15.04 transfer blastki
11dpt - beta 1,26
maj 2021 krótki protokół
6 zarodków,
25.06 15dpt beta 513 🥰
Motylek nie nawidze tego!!!
Motylek1313 lubi tę wiadomość
31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
Hope2018 wrote:czyli to ze pozostałości krwi moga zapchac jajowody to pierodola? cos jeszcze czytalam ze moze sie tak endometrioza zaczac. dlatego w ogole sie zaczelam zastanawiać.
Figulinka a Ty kiedy na wizyte z Babelkiem?
Tak jutro pierwsza wizyta -
nick nieaktualnyDziewczyny mnie to chyba źle zrozumiały ścienne tzn Poczekalnia chyba bo u nas wyniki kiedyś były bardzo dobre i po prostu zamrozilismy dobre nasienie teraz ono już się do niczego nie nadaje. Mieliśmy taki wybór albo nie mrozić i brać dawce i to też braliśmy pod uwagę wtedy ale jest jak jest.
-
Motylek1313 wrote:Pogadam z NM na dniach i moze umowie sie do kliniki pogadac z dr. Potem zobaczymy. Wiesz przy moim AMH i wieku czasu za duzo nie mamy. Na adopcje moj NM raczej nie pojdzie, wiec opcje sie koncza.
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708