Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmis wrote:Trzymam kciuki !!! Czekam na @ i jak będzie ok - w sensie na usg nie wyjda żadne torbiele - i hormony będa ok - to lecimy od nowa ze stymulacją, tym razem krótkim protokołem. No, ale najpierw musi przyjśc @
Trzymam kciuki Kochana:-)Musi się udać, zobaczysz. -
nick nieaktualny
-
DZiewczyny? Na wstępie Was prosze żebyście nie wznosiły oczu ku niebiosom ani zaraz nie pomyślały ze jaka kretynka ze mnie ale mam kryzys. Czy temp w 26dc jest jakos miarodajna skoro nigdy wczesniej tego nie robiłam ?
Od rana płacze. Nie zeby NON stop bo musze jakos pracować ale temp 36,45 jakos pozytywnie mnie nie nstaroilaStarania od 05.2015
hsg ok,hba87% IgA,IgG0%, fragmentacja dna 21%; nasienie ok
I iui 23.11.2017
II iui 12.04.2018
III iui 06 i 07.06.2018
30.07.2018 laparoskopia
IV iui 04.09.2018
V iui 27.10.2018
Szczepienia limfocytami
IVF-3 transfery nieudane
2021 ciąża naturalna
2023 ciąża naturalna -
do87 wrote:DZiewczyny? Na wstępie Was prosze żebyście nie wznosiły oczu ku niebiosom ani zaraz nie pomyślały ze jaka kretynka ze mnie ale mam kryzys. Czy temp w 26dc jest jakos miarodajna skoro nigdy wczesniej tego nie robiłam ?
Od rana płacze. Nie zeby NON stop bo musze jakos pracować ale temp 36,45 jakos pozytywnie mnie nie nstaroilatolerancyjna lubi tę wiadomość
2018- 3 inseminacje AID
05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
30.09.2020- termin w klinice novum
14.10.2020- 1 AID 🥳
beta 360
13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡ -
do87 wrote:DZiewczyny? Na wstępie Was prosze żebyście nie wznosiły oczu ku niebiosom ani zaraz nie pomyślały ze jaka kretynka ze mnie ale mam kryzys. Czy temp w 26dc jest jakos miarodajna skoro nigdy wczesniej tego nie robiłam ?
Od rana płacze. Nie zeby NON stop bo musze jakos pracować ale temp 36,45 jakos pozytywnie mnie nie nstaroila
To nie będzie miarodajne na 100%. Powiem więcej, jak byłam w ciąży termometr ciągłe pokazywał 36,8, a w ciążach urojonych miałam nawet 37,4, także tego
Gin kazał mi wywalić termometr ale i tak czasem wyciągam go z szafy, bo to jest silniejsze ode mnie. No ale po wielu miesiącach starań jestem pewna, że temperatura nie ma żadnej wartości, no chyba, że prowadzi się super regularny tryb życia. -
Dziewczny, czy któryś z waszych partnerów badał fragmentację DNA plemników? Jakie były wskazania do tego badania? U nas, tak jak pisałam wyżej, ogólne wyniki bardzo dobre i się zastanawiam czy ta fragmentacja to jest standard, czy też robi się dopiero jak wyjdzie jakiś problem wcześniej.
Ojkaojka lubi tę wiadomość
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
tupciu wrote:Dziewczny, czy któryś z waszych partnerów badał fragmentację DNA plemników? Jakie były wskazania do tego badania? U nas, tak jak pisałam wyżej, ogólne wyniki bardzo dobre i się zastanawiam czy ta fragmentacja to jest standard, czy też robi się dopiero jak wyjdzie jakiś problem wcześniej.
Fragmentacja wyszła na granicy ;/ deko poniżej normy, z resztą jak i test wiązania z kwasem hialuronowym.3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
nick nieaktualnytupciu wrote:Dziewczny, czy któryś z waszych partnerów badał fragmentację DNA plemników? Jakie były wskazania do tego badania? U nas, tak jak pisałam wyżej, ogólne wyniki bardzo dobre i się zastanawiam czy ta fragmentacja to jest standard, czy też robi się dopiero jak wyjdzie jakiś problem wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 12:52
-
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:Dziewczyny kochane napiszcie proszę jaki jest wasz wynik Amh i w jakim wieku? Doktor w klinice mnie nieale ochrzanil ze sie stymuluje juz troche czasu a nie znam wynikunamh a ma dojsc dopiero za tydzien
Agika, ja mam PCOS i wynik AMH 8,1 w wieku 29 lat.
Przy PCOS często AMH jest wysokie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 13:22
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Selina wrote:Dziewczyny, zwłaszcza te którym się udało, czy w 2 fazie tak bliżej terminu @ miałyście wysokie libido czy niskie?
Ja przed @ mam zawsze wysokie, teraz też już tak mam, więc chyba nic z tego tak myślę
Nie ma sensu doszukiwać się objawów i antyobjawów na tym etapie
Selina lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:A powiesz mi co dokładnie robiłąs z tej immunologii - może na włąsna reke to zrobię, żeby już mieć. Długo się czeka na wyniki?
Marmis powiem Ci oczywiście, ale napiszę Ci wieczorem bo nie mam wyników przy sobie. Wieczorem z domku to zweryfikuje.Marysia_30 lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Dziewczyny, zwłaszcza te którym się udało, czy w 2 fazie tak bliżej terminu @ miałyście wysokie libido czy niskie?
Ja przed @ mam zawsze wysokie, teraz też już tak mam, więc chyba nic z tego tak myślę
no u mnie to byl znak nadchodzacej cioty. A jak zaszlam to faktycznie libido slabe az do teraz moze 2 dni bylo kepiej a tak to emerytura....
-
nick nieaktualnyWłaśnie sama się dziś zastanawiałam z tym libido, w nocy z soboty na niedzielę miałam owulację i od tamtej pory strasznie utrzymuje mi się libido i nie wiem, czy to traktować jako jakiś znak (zły/dobry?)? Dopiero drugi raz mam owulację, a za pierwszym razem na pewno nie miałam wysokiego libido.
-
nick nieaktualnytupciu wrote:Dziewczny, czy któryś z waszych partnerów badał fragmentację DNA plemników? Jakie były wskazania do tego badania? U nas, tak jak pisałam wyżej, ogólne wyniki bardzo dobre i się zastanawiam czy ta fragmentacja to jest standard, czy też robi się dopiero jak wyjdzie jakiś problem wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 16:14
tupciu lubi tę wiadomość
-
tupciu wrote:Dziewczny, czy któryś z waszych partnerów badał fragmentację DNA plemników? Jakie były wskazania do tego badania? U nas, tak jak pisałam wyżej, ogólne wyniki bardzo dobre i się zastanawiam czy ta fragmentacja to jest standard, czy też robi się dopiero jak wyjdzie jakiś problem wcześniej.
moj m badal plus wiazanie kwasem hialuronowym. ponoc 2 dwa bad. pokazuja czy plemniki sa w stanie zaplodnic kom. jajowa. morfologia i ilosc i szybkosc to tylko podstawowe parametry. poczytaj w necie o tych badaniach z tego co wiem mozna miec duzo dobrych szybkich a jak nie ma wizania z hial... to i tak nie zaplodnia.... cos w tym stylutupciu lubi tę wiadomość