Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny dopadł mnie straszny stres. W poniedziałek wybieram się na betę, bo mimo iż nie podchodziliśmy do IUI przez urlop to staraliśmy się naturalnie. Te dwa ostatnie wieczory są najgorsze :/ Generalnie strasznie narobiłam sobie nadziei, bo miałam dwa dojarzałe pęcherzyki i pierwszy raz mam tak, że strasznie bolą mnie sutki i piersi od kilku dni. Wiem, wiem, tak wczesna ciąża nie ma objawów, powtarzam to sobie jak mantrę, ale... ale na tym etapie cyklu ciężko być racjonalną :( Rano planuję zrobić sikańca (10/11dpo) i może jak wyjdzie negatywny to spokojniej pójdę na betę w poniedziałek.

• evkill Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja życzę 2 kresek.

Freyja lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam dziś z tatą i mówił mi, żebym nie brała acardu bo do końca życia będę musiała brać. I nie wiem już coś robić. Chyba odstawie i skonsultuje się z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 22:38

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill czemu do końca życia?Ja jestem za tym żeby brać tylko to co lekarz zaleca po badaniach.Bo jeśli nie ma problemu z nadmierną krzepliwością...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 22:44

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja trzymamy kciuki :)

Freyja lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • evkill Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to nie wiem. Domyślam się że jak się odstawi po dłuższym zażywaniu to krew Ci gęstnieje.

Ambriel lubi tę wiadomość

moja historia

• Hipp Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Rozmawiałam dziś z tatą i mówił mi, żebym nie brała acardu bo do końca życia będę musiała brać. I nie wiem już coś robić. Chyba odstawie i skonsultuje się z lekarzem.
    A kim tata z zawodu jest?

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
    Operacja żylaków powrózka nasiennego.
    Ciągła walka z infekcjami :'(
  • Maju Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Ech dziewczyny dopadł mnie straszny stres. W poniedziałek wybieram się na betę, bo mimo iż nie podchodziliśmy do IUI przez urlop to staraliśmy się naturalnie. Te dwa ostatnie wieczory są najgorsze :/ Generalnie strasznie narobiłam sobie nadziei, bo miałam dwa dojarzałe pęcherzyki i pierwszy raz mam tak, że strasznie bolą mnie sutki i piersi od kilku dni. Wiem, wiem, tak wczesna ciąża nie ma objawów, powtarzam to sobie jak mantrę, ale... ale na tym etapie cyklu ciężko być racjonalną :( Rano planuję zrobić sikańca (10/11dpo) i może jak wyjdzie negatywny to spokojniej pójdę na betę w poniedziałek.
    Kurde przerabiam tydzień temu dokładnie to samo( tez bolaly mnie bardzo piersi i sutki) ... Ja niestety nie zdazylam pójść na bete bo przyszla @,ale trzymam za Ciebie kciuki !:*

Starania od 2016 r.,laparoskopia 15.05.17 Endometrioza I stopnia ,AMH= 0,9 ,
    Hormony ok ,Jajowody drożne (w lewym wolniejszy przepływ) , Nasienie ok,
    27.04.18 1 IUI :( lametta+ovitrel
    29.05.18 2 IUI :( lametta+pregnyl
    22.06.18 3 IUI :( lametta+pregnyl
    Przerwa ->wakacje->zmiana lekarza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na nawet cienia... Nie mam siły, naprawdę tym razem nie mam siły powiedzieć nic się nie stało i iść dalej. Coś musi być ze mną nie tak... :/

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Nie na nawet cienia... Nie mam siły, naprawdę tym razem nie mam siły powiedzieć nic się nie stało i iść dalej. Coś musi być ze mną nie tak... :/
    Kochana prztkro mi. Robilas badania immunologiczne?? Moze tutaj jest jskis problem u nas wlasnie to wyszlo

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Kochana prztkro mi. Robilas badania immunologiczne?? Moze tutaj jest jskis problem u nas wlasnie to wyszlo

Właśnie o tym myślę... bo to chyba jedyne co można teraz jeszcze sprawdzić... Co się robi na początek?

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Właśnie o tym myślę... bo to chyba jedyne co można teraz jeszcze sprawdzić... Co się robi na początek?
    Ja po naszych niepowodzebiach zaczelam od zbadania allo mlr, bedziesz wiedziec czy twoj organizm wytwarza bariere ochronna dla zarodka czy nie, mozesz zrobic tez liczebnosc komorek NK, zbyt wysoki poziom takze jest szkodliwy, ale spokojnie niepowodzenia wcale nie musza znaczyc. Ze te problemy sa u Was ale mysle ze warto pewne rzeczy sprawdzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 10:15

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • Maju Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Bardzo mi przykro ... Doskonale Cie rozumiem bo ja tez czuje się już bezradna. Tez zastanawiam się nad badaniami immuno. A w stopce widziałam ,ze masz PCOS... Pilas może inofem lub inofolic ? Może to nie jest nie wiadomo co ale czytalam gdzieś ze dziewczyny wlasnien z PCOS po 3-4 miesięcznej kuracji zachodziły w ciążę.

Starania od 2016 r.,laparoskopia 15.05.17 Endometrioza I stopnia ,AMH= 0,9 ,
    Hormony ok ,Jajowody drożne (w lewym wolniejszy przepływ) , Nasienie ok,
    27.04.18 1 IUI :( lametta+ovitrel
    29.05.18 2 IUI :( lametta+pregnyl
    22.06.18 3 IUI :( lametta+pregnyl
    Przerwa ->wakacje->zmiana lekarza
  • evkill Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp wrote:
    A kim tata z zawodu jest?
    Nie jest lekarzem, jednak jest mądrym i rozsądnym człowiekiem i ma arytmie i chorobie wieńcowa. Często bywa u kardiologa i zna się napewno lepiej ode mnie na tabletkach sercowych.

Ambriel lubi tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję inofem. Jestem dziś taka zła! Zła, że pozwoliłam lekarzowi i mężowi wmówić mi, że będzie dobrze! I to tyle w kwestii "jak pojedziesz na urlop to od razu zajdziesz w ciążę" oraz "jesteś młoda to masz łatwiej". K mać!!!

• Maja29 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam 16 dni po ovu po1 IUI .
    Testy negatywne . Odstawiałam luteinę czekam na@ którego brak i temp wysoka . Dzisiaj5 dzień po odstawieniu luteiny. Chyba muszę iść na betę żeby wykluczyć ewentualną ciąże? W co wątpię, bo 14 dni po test by ją pokazał???
    Jezzcze tam z rana jest z 20 osób w Labolatorium , ostatnio byłam od 7 i nie zdarzylam , musiałam wyjść żeby się nie spóźnić do pracy :(

21.11.2018 mamy serduszko ❤️
    6.11.2018r beta 11841 ❤️
    3.11.2018r beta 4664❤️ Cykl naturalny bez clo
    15.09.18r 3 IUI bez clo :(
    Wrzesień HSG jajowody drożne
    17.08.18 2 IUI z clo :(
    18.07.18 1 IUI :(
    2017 sierp Laparoskopia
    Lipiec2017 poronienie ciąża 10 tydz.
    Endometrioza 2 stopnia
    Starania od wrzesień 2016r
  • LKBennett Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Piję inofem. Jestem dziś taka zła! Zła, że pozwoliłam lekarzowi i mężowi wmówić mi, że będzie dobrze! I to tyle w kwestii "jak pojedziesz na urlop to od razu zajdziesz w ciążę" oraz "jesteś młoda to masz łatwiej". K mać!!!

Doskonale wiem co czujesz, ja mam teraz to samo... od razu uslyszalam "nastepnym razem na pewno sie uda"... jeszcze przesladuje mnie w tv reklama testu ciazowego - leciala juz chyba 5 razy, a jest ledwo poludnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 12:24

31 lat, starania od 1,5 roku
    czerwiec 2018 - I IUI - :-(
    lipiec 2018 - II IUI - :-(
    wrzesien 2018 - lll IUI - :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LKBennett wrote:
    Doskonale wiem co czujesz, ja mam teraz to samo... od razu uslyszalam "nastepnym razem na pewno sie uda"... jeszcze przesladuje mnie w tv reklama testu ciazowego - leciala juz chyba 5 razy, a jest ledwo poludnie

Jutrzejsze sprawdzanie bety będzie już tylko upokorzeniem, wydanie kasy na to by potwierdzić że czarne jest owszem czarne. Ja dziewczyny znikam, mam dość, nienawidzę świata i siebie.

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Jutrzejsze sprawdzanie bety będzie już tylko upokorzeniem, wydanie kasy na to by potwierdzić że czarne jest owszem czarne. Ja dziewczyny znikam, mam dość, nienawidzę świata i siebie.

:( przykro mi. U mnie druga IUI i też dupa :(

oar8s65gim9bi84v.png

• Hipp Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Doskonale cię rozumiem są jestem u kresu wytrzymałości i zarzadzilam sobie przymusową przerwę bo inaczej bym oszalała jak teraz nie pyknie to minimum pół roku przerwy.

Xkali lubi tę wiadomość

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
    Operacja żylaków powrózka nasiennego.
    Ciągła walka z infekcjami :'(
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ