Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Freyja wrote:Pamiętaj o czynniku szyjkowym. U nas nie było problemu z nasieniem, a podchodziliśmy do IUI. Koniec końców zwiększa to szanse w porównaniu do naturalnych starań.
U nas tez nie było problemem nasienie, tak naprawdę nie wiadomo co było przeszkodą.
Ale zaciążyłam tuż po pozbyciu się helicobacter z żołądka, a ta bakteria jak się okazało może działać jak przeciwciała plemnikowe. Nie wiem co ma żołądek do śluzu szyjkowego ale spotkałam się jeszcze z podobnymi przypadkami, tu na forum. Taka ciekawostka..
U mnie była to co prawda udana iui, ale przed i po "poprawialiśmy" więc sama nie wiem czy to na pewno zasługa zabiegu. -
Ojkaojka wrote:Selina miałaś jakies objawy wąskiej szyjki?
Wyczytałam, że jeśli miesiączkuje się normalnie to nie ma problemu i samo iui nie jest wtedy wskazaniem
Przerażające jest ile czynników niepłodności. Głupie bakterie i już dupa blada. A weź to wykryj.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyMy też współżyliśmy kilka godzin po IUI oraz kolejnego dnia, więc nie wiadomo jak to dokładnie było. Tak naprawdę nie ma to znaczenia.
Evkill jeśli mieli już jedno dziecko to prawdopodobnie dlatego nie zalecono im IUI.martusiawp lubi tę wiadomość
-
Evkill, bakterię łatwo można wykryć np badając antygen w kale
Ale to prawda, czynników jest od cholery
Na jakiej podstawie lekarz stwierdził u Ciebie wąską szyjkę? Wystarczy przezpochwowe badanie?
U mnie np były problemy z prowadzeniem sprzętu do iui i też myślałam, że może mam z tym problemy. Ale żaden lekarz nie określił tego jako wąska szyjkę. -
Freyja wrote:Dość późno, bo godziny wizyt nam nie pasowały więc dopiero 18 października wieczorem. Jeszcze ponad tydzień czekania! Wizyta będzie w ~5tyg+4d. Na razie waham się, czy powtarzać jeszcze betę? Zrobiłam w 12dpo i 14dpo i zastnawiam się czy robić jutro w 18dpo... Z jednej strony dla własnego spokoju, a z drugiej strony nie chcę popadać w paranoję. Przecież i tak nic nie poradzę jeśli beta zacznie spadać.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Freyja mi się wydaje że to już będzie u Ciebie 6t+ . Kiedy miałaś pierwszy dzień cyklu? Ja byłam na wizycie pierwszej w 6t+2d. I polecam Ci nie badać już bety, wbrew pozorom to bardziej stresuje, przynajmniej mnie .
Lolka w ogóle chętnie porozmawiałabym na priv Wysyłałam Ci zaproszenie jakiś czas temu.
OM 09.09 - więc tak jakby teraz mam skończone 4tygodnie i 3 dzień, prawda? Więc w czwartek za tydzień skończone 5tyg i 4 dzień (czyli szósty tydzień).Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Ojkaojka wrote:Evkill, bakterię łatwo można wykryć np badając antygen w kale
Ale to prawda, czynników jest od cholery
Na jakiej podstawie lekarz stwierdził u Ciebie wąską szyjkę? Wystarczy przezpochwowe badanie?
U mnie np były problemy z prowadzeniem sprzętu do iui i też myślałam, że może mam z tym problemy. Ale żaden lekarz nie określił tego jako wąska szyjkę.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Freyja wrote:Lolka w ogóle chętnie porozmawiałabym na priv Wysyłałam Ci zaproszenie jakiś czas temu.
OM 09.09 - więc tak jakby teraz mam skończone 4tygodnie i 3 dzień, prawda? Więc w czwartek za tydzień skończone 5tyg i 4 dzień (czyli szósty tydzień).Freyja lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
nick nieaktualny
-
Styczeń 2 udane IUI ( Skuteczność 8 % - 24 IUI )
Luty 7 udanych IUI ( Skuteczność 17,5 % - 40 IUI )
Marzec 6 udanych IUI ( Skuteczność 24 % - 25 IUI )
Kwiecień 7 udanych IUI ( Skuteczność 28 % - 25 IUI )
Maj 4 udane IUI ( Skuteczność 16% - 24 IUI )
Czerwiec 8 udanych IUI ( Skuteczność 21% - 38 IUI )
Lipiec 2 udane IUI ( Skuteczność 9% - 22 IUI )
Sierpień 0 udanych IUI ( Skuteczność 0% - 26 IUI )
Wrzesień :
Frustratio 01.09. ( 3 IUI )
Ana ana 03.09. ( 1 IUI )
Asha35 03.09. ( 1 IUI )
Xkali 04.09. ( 4 IUI )
Do87 04.09. ( 4 IUI )
Anuśla 12.09. ( 3 IUI )
kinga27.30 14.09. ( 1 IUI )
Iga66 15.09. ( 1 IUI )
Maja29 15.09. (3 IUI)
Lenka9419 16.09 ( 2 AID )
Marilen 19.09. ( 2 IUI ) UDAŁO SIĘ !!!
Norwegian_forest 19.09. ( 1 AID )
Natalia_ 22.09. ( 1 IUI )
Freyja 22.09. ( 3 IUI ) UDAŁO SIĘ !!!
LKBennett 24.09. ( 3 IUI)
Madixxx 25.09. ( 3 IUI )
Sucharek85 26.09. ( 2 IUI )
KIM127 27.09. ( 2 IUI)
Eve89la 29.09. ( 4 IUI )
Październik :
Agness001 02.10. ( 1 AID )
Paulina1984 09.10. ( 2 IUI )
Dziewczynki czy my mamy w październiku tylko dwie IUI do tej pory zrobione? Nie zgłaszacie się na listę czy ja już mam takie dziury w głowie, że nie tylko kalendarz mnie przerasta haha .Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Hej dziewczyny czy mogę do Was dołączyć ? Fakt do inseminacji będę podchodzić za dwa cykle (teraz jestem stymulowana pierwszy raz) trochę Was podczytalam macie ogromna wiedzę i doświadczenia dlatego z chęcią bym tu zagościła
evkill, Lolka30, kahanka, KIM127, monik123 lubią tę wiadomość
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Lolka, bo jakoś tak wychodzi, że zagęszcza nam się bliżej końca miesiąca - spójrz nawet na wrześniową listę Cykle nam się synchronizują
RudaAnna witaj, zapraszamy . Widzę, że podstawowe badania są u Ciebie ok, a jak u partnera?Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Xkali wrote:Madixxx mi tez ciezko sie pogodzic z tym, ze nie ma zadnej przyczyny mojej nieplodnosci... juz tyle badan za mna i wszystko w normie. Moj H ma top sperme jak to okreslil ginekolog, a jednak nic. I dlaczego tylko raz sie udalo? Czym ten jeden cykl roznil sie od innych? Jutro wlasnie jade na spotkanie z moim ginekologiem, zeby omowic wszystkie wyniki jeszcze raz, poszukac dziury i pogadac o ivf, bo zbliza sie wielkimi krokami.
Xkali lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Lolka30 wrote:Dziewczynki czy my mamy w październiku tylko dwie IUI do tej pory zrobione? Nie zgłaszacie się na listę czy ja już mam takie dziury w głowie, że nie tylko kalendarz mnie przerasta haha .
Ja mam zaplanowaną na jutro o 15:30. Proszę trzymajcie kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:32
Lolka30, KIM127, martusiawp lubią tę wiadomość
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Hej Dziewczyny właśnie wróciłam z kliniki myślałam że dziś już może będzie IUI jajko 19mm ale z hormonów wynika że do owulacji daleko. IUI ustawiona na sobotę. W piątek mam zrobić sobie zastrzyk Decapeptyl też takie coś mialyscie? ... Coś czuję że się nie wstrzelimy w to ehh jakąś zrezygnowano jestem mega tym wszystkim...
-
Ojkaojka wrote:Przykro mi Xkali, poznałaś przyczynę? Robiłaś badania genetyczne?
Uda nam się, mocno w to wierzę!
Tak my poznaliśmy przyczynę, z sekcji zwłok i badań histopatologicznych łożyska wyszla tromboza. Ale po wszystkich badaniach pod katem trombofili, zespolow itd. nie znalazl sie we mnie powod dlaczego to sie stalo. Wiec mialam pecha...———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer !!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIU maj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUI Lipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiu Lipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUI Wrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUI Grudzień 2018 6 IUI -
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Tak, tak już od sierpnia na początku wychodzi na liście mniej więcej tygodniowa dziura, ale dołącza do nas dużo nowych dziewczyn, dlatego pytam czy może się któraś nie zgłosiła, albo ja nie zauważyłam.
RudaAnna witaj, zapraszamy . Widzę, że podstawowe badania są u Ciebie ok, a jak u partnera?