X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Melpo Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka bardzo się cieszę że u Ciebie też dobrze ! No to obie mamy płodowe adhd:D

Xkali, Lolka30 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 1 czerwca 2017r.
    29.06.2018 1 IUI :(
    naturalne starania - udało się !!! :)
    p19uyx8d9c4725re.png
  • Xkali Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Freyja ja też pamiętam redhead i zastanawiałam się zawsze jak jej sytuacja się rozwinęła. Super, że urodziła i wszystko ok :).

Melpo cieszę się razem z Tobą i powiem Ci, że jakbym czytała o swoim badaniu, ja też siedziałam tyle bo tyle było fikania, kopania, obrotów, dr kombinował robił mnóstwo zdjęć żeby złapać odpowiednią pozycję i śmiał się że dzidzia uparta i nie ma nic za darmo trzeba się pomęczyć hihi ;). Maluszek ma 6cm a termin wychodzi mi z usg na 19.04 i pokrywa się z terminem z OM. Ryzyka wad niskie, na ten moment wszystko wygląda prawidłowo. Niestety nie udało się ustalić płci nawet w przybliżeniu, może na kolejnej wizycie 31.10. będzie bardziej łaskawy i się ujawni ;).

Lolka, Melpo gratuluje pomyslnych badan ! Ciesze sie razem z Wami !!!

A co do okreslania plci dziecka to nie wiem skad ta tendencja w Polsce, zeby robic to tak wczesniej? Moj holenderski ginekolog powiedział, ze okolo 15 tygodnia zycia plodowego wyksztalcaja sie chlopcu narzady rozrodcze zewnetrzne. Wiec w Holandii praktykuję się usg na okreslenie plci od polowy 15 tygodnia. Wczesniej nie ma takiej mozliwosci i jest to wrozenie z fusów. Bo to, że lekarz nie zobaczy siusiaka nie oznacza o tym, że jest to dziewczynka. A w przypadku dziewczynki muszą rowniez byc widoczne dwie kreseczki (wargi sromowe).

Melpo, Lolka30 lubią tę wiadomość

———————————
    Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
    niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
    IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer :) !!! 9 x ❄️
    IUI:
    kwiecień 2017 1 UIU :( maj 2017 2 IUI :(
    Czerwiec 2017 3 IUI :( Lipiec 2017 4 UIU :(
    Sierpień 2017 5 IUI Nicola
    Czerwiec 2018 1 uiu :( Lipiec 2018 2 iui CB
    Sierpień 2018 3 IUI :( Wrzesień 2018 4 IUI :(
    Listopad 2018 5 IUI :( Grudzień 2018 6 IUI :(
  • Melpo Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xkali zdaje sobie sprawę i nie będę się jeszcze na nic nastawiac: )

p19uyx8d9c4725re.png
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, Melpo dziewczynki gratuluję z całego serca :)

Wysyłajcie wiruski ciążowe ;)

Melpo lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Melpo Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam! :* :*:* będziecie mamami! Modlę się o Was codziennie!

monik123 lubi tę wiadomość

p19uyx8d9c4725re.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melpo już się boję tych kopniaków jak podrosną haha :).

Xkali, czyli jak kolejną wizytę mam w trakcie 16 tyg. to może już coś pokazać ;).

Marilen kiedy masz następną wizytę? Ciekawe czy będą dwa serduszka ;). Będzie dobrze, trzymam kciuki.

Freyja a Ty kiedy wybierasz się na wizytę?

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej dobrych wieści na forum, aż się serce raduje jak czytam, że jesteście szczęśliwe :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    A tak w ogóle to właśnie sobie przypomniałam historię RedHead która miała tu ciążę trojaczą i wyczytałam na forum, że dwa tygodnie temu urodziła trzech chłopców :) może ktoś ją pamięta?
    No pewnie! :D właśnie o niej pisałam jak Marilen nam napisała, że ma 5 pęcherzyków ;) od razu RedHead mi się przypomniała

Evkill no pewnie, że ivf może długo trwać, nawet latami jak wyjdą jakieś problemy po drodze. Ale wiecie na czym polega napro prawda? Model Creightona, obserwacje, notatki a oprócz tego te same leki i suplementy które zlecają normalnie ginekolodzy oraz badania. Do tego z tym modelem chodzi się do instruktorki, więc oprócz wizyt u gina napro płaci się też za wizyty u instruktorki. Naprawdę, kupa kasy. Owszem, można nie decydować się na ten model i wizyty, ale na tym właśnie napro polega...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, Melpo cieszę się Waszym szczęściem! :) Cudne wieści

Melpo, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xkali wrote:
    Czesc Ojkaojka bardzo wspolczuje tego co przeszlas i niestety dokladnie wiem co czujesz. Ja stracilam swoja coreczke w 26 tygodniu i totalnie nic tego nie zapowiadalo. Wszystko bylo idealnie. Trzymam kciuki, zeby udalo Ci sie zajsc w ciaze za pierwsza proba. U mnie niestety dalej pod gorke.

Przykro mi Xkali, poznałaś przyczynę? Robiłaś badania genetyczne?
    Uda nam się, mocno w to wierzę!

• Marilen Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Melpo już się boję tych kopniaków jak podrosną haha :).

Xkali, czyli jak kolejną wizytę mam w trakcie 16 tyg. to może już coś pokazać ;).

Marilen kiedy masz następną wizytę? Ciekawe czy będą dwa serduszka ;). Będzie dobrze, trzymam kciuki.

Wizytę jutro, ale to u mojej ginekolog spoza kliniki, jest bardzo dokładna i obiektywna. No i dostaję od niej skierowania na badania w ramach pakietu.
    Wizyty chciała mi umawaić dr z Kliniki co kilka dni, kolejną w pt, ale raczej umówię się na pon. no nic się za 2 dni nie zmieni u mnie, a to tylko wydane pieniądze za każdą wizytę i stres dodatkowy.

Dziewczyny!!!! mnie pochłonęły te moje wszystkie problemiki, bóle i lęki.
    Ale wciąż myślę, o każdej z Was i modlę się za każdą z Was!!! żebyście wreszcie zobaczyły dwie kreseczki i miały zdrowe dzieciątka. I przytulam każdą z Was, która jeszcze ma mniejsze lub większe smuteczki. Dziewczyny! nasze smutki i cierpienia będą nam wynagrodzone! Wiruski wysyłam ( nie wierzę, że to mówię- nadal nieśmiało, nie chcąc zapeszyć). <3 <3 <3

Izaw, kinga27.30, Monika85, Lolka30 lubią tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Mało tego 40 skończę w listopadzie a przepisy mówią że do 40 roku zycia.
    IGA czy mogę Ci wysłać zaproszenie i zadać parę pytań na priv?

• evkill Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No pewnie! :D właśnie o niej pisałam jak Marilen nam napisała, że ma 5 pęcherzyków ;) od razu RedHead mi się przypomniała

Evkill no pewnie, że ivf może długo trwać, nawet latami jak wyjdą jakieś problemy po drodze. Ale wiecie na czym polega napro prawda? Model Creightona, obserwacje, notatki a oprócz tego te same leki i suplementy które zlecają normalnie ginekolodzy oraz badania. Do tego z tym modelem chodzi się do instruktorki, więc oprócz wizyt u gina napro płaci się też za wizyty u instruktorki. Naprawdę, kupa kasy. Owszem, można nie decydować się na ten model i wizyty, ale na tym właśnie napro polega...
    Wiem, ale jest to też pełna diagnostyka i często wykrywane są przyczyny. Tak jak pisałam wcześniej, że czytałam pozytywne historie na ten temat. Jednak są problemy, które tylko ivf rozwiąże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 06:38

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkill ja znam tylko dziewczyny, które chodzily po 2lata do napro i nic z tego nie wynikało. Ja bez napro mogę sobie sprawdzić nietolerancje pokarmowe, wyeliminować jakieś szkodliwe nawyki typu brak ruchu, siedzenie długo przy kompie itd., bo takie są rady. Tak naprawdę jeśli ma się dobre gina, to zwróci uwagę na wszystko, na wiele aspektów naszego życia a nie tylko ginekologię i ja właśnie na takiego trafiłam przed histero, to on mi zlecił ten zabieg i kazał się przyjrzec diecie, skierował gdzie trzeba a napro nie jest. Poprostu naprotechnologia w 90% kosztuje naprawdę większe pieniądze niż klinika (w sensie wizyty itd).
    Dziewczyny o których wspomniałam z napro wkurzyły się w pewnym momencie, bo nic się już nie działo, dr przestał mieć pomysły i chcą z IUI próbować a są zupełnie z innych miast.
    Jeśli ktoś ma ochotę próbować z napro, to przecież wiadomo, że każda droga jest dobra do celu. Ja piszę tylko o swoich doświadczeniach i 2 innych forumowiczek

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Hmmm może spróbuj w innej klinice. Mój lekarz twierdzi że iui nie ma sensu gdy plemniki są dobre.
    Wysłał Ci zaproszenie.

Pamiętaj o czynniku szyjkowym. U nas nie było problemu z nasieniem, a podchodziliśmy do IUI. Koniec końców zwiększa to szanse w porównaniu do naturalnych starań.

• evkill Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Pamiętaj o czynniku szyjkowym. U nas nie było problemu z nasieniem, a podchodziliśmy do IUI. Koniec końców zwiększa to szanse w porównaniu do naturalnych starań.
    Chodzi Ci o wąska szyjkę? Czy wrogi śluz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 09:34

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:

Dość późno, bo godziny wizyt nam nie pasowały więc dopiero 18 października wieczorem. Jeszcze ponad tydzień czekania! Wizyta będzie w ~5tyg+4d. Na razie waham się, czy powtarzać jeszcze betę? Zrobiłam w 12dpo i 14dpo i zastnawiam się czy robić jutro w 18dpo... Z jednej strony dla własnego spokoju, a z drugiej strony nie chcę popadać w paranoję. Przecież i tak nic nie poradzę jeśli beta zacznie spadać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Chodzi Ci o wąska szyjkę? Czy wrogi śluz?

Zasadniczo to obie kwestie, oraz wszystko to o czym jeszcze nie wiemy.

• evkill Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Zasadniczo to obie kwestie, oraz wszystko to o czym jeszcze nie wiemy.
    Możliwe, dziewczyna z którą rozmawiałam miała już jedno dziecko, więc może dlatego nie zlecał iui bo nasienie rewelacyjne.

Freyja lubi tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wskazaniem do IUI była wąska szyjka (oprócz pogorszonych parametrów nasienia)

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ