X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    A zobacz na wyniku histopatologicznym, czy jest tam jakaś wzmianka o tkankach innych niż usunięty polip?
    Kinga, na wyniku histopato jest napisane tak: Polypus endometrialis parvus. Endometrium in stadio secretionis incipientis. Poza tym na karcie szpitalnej mam info, że poza usunięciem polipa miałam też wyłyżeczkowaną jamę macicy.

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    A ja dziewczyny po kolejnym usg, są jednak 3 pęcherzyki. Jeden pusty. Drugi normalny duży tzn odpowiedni do wieku ciąży z 8mm zarodkiem, i jest trzeci połowę mniejszy pęcherzyk z zarodkiem 4 mm...jestem przerażona jeszcze bardziej.

Szłam dzisiaj na to usg z duszą na ramieniu, ale czegoś takiego się nie spodziewałam. Zarodek może albo podgonić wg Pani dr, albo się wchłonie ( poroni) bo jest mały i to duża różnica do tego pierwszego. Najbardziej się boję, że ten drugi zarodek sie utrzyma i będzie coś nie tak...Teraz mogę tylko czekać...
    Umieram ze strachu...
    Myślałam, że dzisiaj potwierdzi się, że jest ten jeden zarodek z serduszkiem a drugi faktycznie pusty 9 ze względu na lęk o to dzieciątko cała ciążę. Mam ogólnie okropny czas w życiu i jakieś myśli, że wolałabym żeby wcale ciąży nie było. Ciągle ryczę, ciągłe stresy. Myślcie, że jestem wyrodną matką, że głupia bo niejedna by chciała itd, ale czuję że mnie wszystko przerasta... ;(
    Marilen... nie wiem nawet co mam Ci napisać :( nie trać nadziei, że wszystko będzie dobrze! Początki ciąży zawsze są stresujące, to nie podlega wątpliwości. Jedyną rzeczą którą możesz zrobić to czekać i zająć się czymś, aby nie myśleć. Przynajmniej się starać nie myśleć. Stres nie służy ciąży, a w tej sytuacji już niewiele możesz zrobić, tylko czekać. Kiedy masz kolejną wizytę?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    A ja dziewczyny po kolejnym usg, są jednak 3 pęcherzyki. Jeden pusty. Drugi normalny duży tzn odpowiedni do wieku ciąży z 8mm zarodkiem, i jest trzeci połowę mniejszy pęcherzyk z zarodkiem 4 mm...jestem przerażona jeszcze bardziej.

Szłam dzisiaj na to usg z duszą na ramieniu, ale czegoś takiego się nie spodziewałam. Zarodek może albo podgonić wg Pani dr, albo się wchłonie ( poroni) bo jest mały i to duża różnica do tego pierwszego. Najbardziej się boję, że ten drugi zarodek sie utrzyma i będzie coś nie tak...Teraz mogę tylko czekać...
    Umieram ze strachu...
    Myślałam, że dzisiaj potwierdzi się, że jest ten jeden zarodek z serduszkiem a drugi faktycznie pusty 9 ze względu na lęk o to dzieciątko cała ciążę. Mam ogólnie okropny czas w życiu i jakieś myśli, że wolałabym żeby wcale ciąży nie było. Ciągle ryczę, ciągłe stresy. Myślcie, że jestem wyrodną matką, że głupia bo niejedna by chciała itd, ale czuję że mnie wszystko przerasta... ;(

Tak mi przykro, że musisz przejść przez tyle sytuacji stresowych. Wiem, że łatwo się mówi, ale postaraj się myśleć pozytywnie :* Życzę Ci z całego serca wszystkiego dobrego :* Teraz już pozostaje tylko czekać, Kochana.

W tym czekaniu i stresowaniu się, to wszystkie już jesteśmy mistrzyniami! Najpierw czekamy na owulację, później do terminu @... A jak wyjdzie ciąża, to już stres będzie nam towarzyszył zawsze! Najpierw, o to czy wszystko dobrze, później o to, czy Dziecko zdrowe, później o poród i w końcu o dziecko!
    Ja sobie nawet nie potrafię wyobrazić, jak sobie z tym całym stresem radzić!

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    Kinga, na wyniku histopato jest napisane tak: Polypus endometrialis parvus. Endometrium in stadio secretionis incipientis. Poza tym na karcie szpitalnej mam info, że poza usunięciem polipa miałam też wyłyżeczkowaną jamę macicy.

Czyli, jeżeli miałaś wyłyżeczkowaną jamę macicy, to materiał na pewno został przebadany. A jeżeli nie było żadnej dodatkowej wzmianki, poza tym, co napisałaś i polipem, to znaczy, że nic nie znaleźli - to dobrze, bo nie masz żadnego stanu zapalnego, jak było u mnie.
    Jak się czujesz Kahanka? Dajesz radę?

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Czyli, jeżeli miałaś wyłyżeczkowaną jamę macicy, to materiał na pewno został przebadany. A jeżeli nie było żadnej dodatkowej wzmianki, poza tym, co napisałaś i polipem, to znaczy, że nic nie znaleźli - to dobrze, bo nie masz żadnego stanu zapalnego, jak było u mnie.
    Jak się czujesz Kahanka? Dajesz radę?
    Jak zwykle podczas okresu, raz mam ochotę kogoś rozszarpać, a za chwilę mi się chce ryczeć. Do tego dochodzi rozczarowanie i zmęczenie po kolejnej nieudanej próbie, ale zbieram siły na kolejną. Dzięki, że pytasz :) A Ty jak się dziś czujesz?

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • TęczowyMiś Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    Bardzo Ci współczuję i nawet nie mogę sobie wyobrazić co czujesz, ale podejrzewam, że myślałabym podobnie w Twojej sytuacji. Niw zastanawiaj się co inni mogą o Tobie pomyśleć, bo to nie oni są w Twojej skórze. Masz prawo się bać i mieć wątpliwości i nie musisz się z tego tłumaczyć. Skup sie na sobie i spróbuj choć trochę zrelaksować, bo ten stres nie pomaga ani Tobie, ani dzieciom. Trzymam mocno kciuki, żeby się wszystko ułożyło.
    Pięknie ujęte. Trzymam kciuki za pomyślne zakończenie :)

kahanka lubi tę wiadomość

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    Jak zwykle podczas okresu, raz mam ochotę kogoś rozszarpać, a za chwilę mi się chce ryczeć. Do tego dochodzi rozczarowanie i zmęczenie po kolejnej nieudanej próbie, ale zbieram siły na kolejną. Dzięki, że pytasz :) A Ty jak się dziś czujesz?

:* Ja się czuję zupełnie normalnie. Przyglądam się sobie, czy jest coś, co mogłoby być "zwiastunem", ale nie. Wszystko zupełnie normalnie. Napięcie w podbrzuszu, bolące piersi, wszystko tak, jak przed @. Ale o dziwo jestem spokojna. Boję się w duchu, ale jestem spokojna. Ciężko to wyjaśnić. Czekam do jutra, pewnie jutro lekkie emocje znowu będą w oczekiwaniu na powtórkę bety.

Takie emocje są jak najbardziej normalne, zresztą, co ja Ci będę pisać - wiesz o tym doskonale :* Zbieraj siły... Trzeba walczyć. Widzisz nawet po tylu latach, kiedy już po cichu rozmawialiśmy z M o IVF na przyszły rok - się udaje. Teraz rozpieszczaj się tyle ile możesz, to jest Twój czas <3

kahanka lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuje że zbliża się @.... Ciekawe czy zdążę na betę.:(

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, trzymam za Ciebie kciuki!

Lenka9419 lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Lenka, trzymam za Ciebie kciuki!
    Dzięki. Ale od początku wydaje mi się że znowu nic. Byl tylko jeden pęcherzyk... Jeden :( ostatnio były 2 i nic. Więc przy jednym tym bardziej.

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:

Umieram ze strachu...

Marilen, rozumiem Cię zupełnie! Nie martw się, nikt Cię tu nie będzie oceniał. Po to tu jesteśmy by się wzajemnie wspierać przy wszystkich naszych stresach. Mam nadzieję, że wszystko się pozytywnie wyjaśni

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Kiara1992. Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wiem że zajście w ciążę wiąże się z jeszcze większym stresem , sama się o tym doskonale przekonałam . Mimo wszystko 2 zarodki już są , 2 życia które już się rozpoczely, ja Ci jednak życzę zeby oba dzieciątka rosły zdrowo i wszystko było w porządku . Uważam że nie można przekładać ważności życia poczętego bo jedno jest mniejsze . Najważniejsze żeby były zdrowe i tego Ci życzę :-*

3jgxdqk3y4vemaw3.png

2018- 3 inseminacje AID
    05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
    04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
    30.09.2020- termin w klinice novum
    14.10.2020- 1 AID 🥳
    beta 360
    13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    :* Ja się czuję zupełnie normalnie. Przyglądam się sobie, czy jest coś, co mogłoby być "zwiastunem", ale nie. Wszystko zupełnie normalnie. Napięcie w podbrzuszu, bolące piersi, wszystko tak, jak przed @. Ale o dziwo jestem spokojna. Boję się w duchu, ale jestem spokojna. Ciężko to wyjaśnić. Czekam do jutra, pewnie jutro lekkie emocje znowu będą w oczekiwaniu na powtórkę bety.

Takie emocje są jak najbardziej normalne, zresztą, co ja Ci będę pisać - wiesz o tym doskonale :* Zbieraj siły... Trzeba walczyć. Widzisz nawet po tylu latach, kiedy już po cichu rozmawialiśmy z M o IVF na przyszły rok - się udaje. Teraz rozpieszczaj się tyle ile możesz, to jest Twój czas <3
    Kinga a sikańce robiłaś czy tylko beta w tym m-cu?

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Kinga a sikańce robiłaś czy tylko beta w tym m-cu?

Zrobiłam wczoraj sikańca przed betą, wyszedł cień cienia o czasie. Dzisiaj zajrzałam w ten test po utlenieniu się, i kreseczka lekko pociemniała.

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno trzymam kciuki za jutrzejszą bete :)
    Mnie kusi w piątek teścik to będzie 11dpo

Lenka9419, Meggie1 lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:

Dziękuję <3
    Ja byłam wczoraj w trakcie betowania 13 dni po Ovitrelle i 12 dni po IUI. W momencie IUI byłam w trakcie jednej owulacji, a druga na pewno była 1-2 dni później. Nie wiem tylko kiedy była 3cia, bo jej nie czułam, ani nie mogę tego potwierdzić juz temperaturą, bo była zakłamana przez poprzednie. Na dodatkowym USG też nie byłam.

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Ja robię w piątek. Też miałam IUI 15.10 :)

Iga66 lubi tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Dziękuję <3
    Ja byłam wczoraj w trakcie betowania 13 dni po Ovitrelle i 12 dni po IUI. W momencie IUI byłam w trakcie jednej owulacji, a druga na pewno była 1-2 dni później. Nie wiem tylko kiedy była 3cia, bo jej nie czułam, ani nie mogę tego potwierdzić juz temperaturą, bo była zakłamana przez poprzednie. Na dodatkowym USG też nie byłam.
    O matko to szansa na trojaczki, cudnie:)

Lenka to testujemy rano razem :)

kinga27.30 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:

Lenka to testujemy rano razem :)

Tak !:) trzymam kciuki. :)
    A masz jakieś objawy zbliżającej się@ ??

Iga66 lubi tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Tak !:) trzymam kciuki. :)
    A masz jakieś objawy zbliżającej się@ ??
    Nie mam żadnych objawów. Zupełnie nic.
    Tylko mega chorobsko ale to nie od ciąży a od moich chorych dzieci :)

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ