X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz rozumiem Cię :/ teraz staram się naprawdę nie faszerować czym nie potrzebuję, bo też daje odpocząć wątrobie i zoladkowi. Na pewno dużo więcej ziół piję i jest super :) Polecam pokrzywę, bo bardzo dobrze oczyszcza z toksyn

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mnie też zwykły gin zlecił hsg, ale kazał zrobić wszystkie posiewy i wymazy.
    Zdajesz sobie sprawę, że podczas hsg bakteria mogła przeniknąć do jamy macicy i zainfekować endometrium? Ja tak miałam, ale nie z urea tylko inna bakterie mi znaleziono po biopsji endo. Antybiotyk nie zawsze zadziała równomiernie, w szyjce może bakterii nie być a DNA bakterii może być uśpione gdzieś w środku macicy. Oczywiście tfu tfu odpukac! Ale patrząc po sobie, to wolę ostrzec i uczulić. Może na przyszłość pogadaj z ginem co sądzi o biopsji endometrium?
    O kurde nie pomyślałam o tym... nawet nie byłam świadoma o takiej możliwości. W takim razie po pierwszej IUI jeśli nie wyjdzie to spytam o to, czy jest możliwość zrobić. Dziękuję!;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 13:57

Selina lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No zdarzało mi się, że zapominałam dzień czy dwa wziąć. Ogólnie w tym kompleksie który mam są dość duże dawki (B-right) i w zasadzie nie ma potrzeby brać ich codziennie przez długi czas. Ostatnio w styczniu miałam przerwę dość duża od metyli. Ogólnie regularnie piję Miovarian już jakieś pół roku a tam też jest folian i wit.B12 tylko w zwykłej formie (ja mam mutacje hetero, więc też zwykle formy po części przyswajam)
    Ja tez nam hetero, ale po b-right mi troche homo wzrosla. Zmienilam na dr best i tam sa jeszcze wieksze niz w b right.
    doctors best fullt b active

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 14:14

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Olalasz rozumiem Cię :/ teraz staram się naprawdę nie faszerować czym nie potrzebuję, bo też daje odpocząć wątrobie i zoladkowi. Na pewno dużo więcej ziół piję i jest super :) Polecam pokrzywę, bo bardzo dobrze oczyszcza z toksyn
    No jak mus, to mus. Lekarz koniecznie kazał mi wrócić do metforminy. Właśnie, pokrzywa. Mam w domu. Będę pic :)

Selina lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No zdarzało mi się, że zapominałam dzień czy dwa wziąć. Ogólnie w tym kompleksie który mam są dość duże dawki (B-right) i w zasadzie nie ma potrzeby brać ich codziennie przez długi czas. Ostatnio w styczniu miałam przerwę dość duża od metyli. Ogólnie regularnie piję Miovarian już jakieś pół roku a tam też jest folian i wit.B12 tylko w zwykłej formie (ja mam mutacje hetero, więc też zwykle formy po części przyswajam)
    Selina, a bierzesz dodatkowo jakiś kwas foliowy? Ja biorę tylko B-right. Tam jest ta forma, którą z uwagi na MTHFR przyswajam. Moja dietetyczka twierdzi,ze to jest wystarczająca suplementacja.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Selina, a bierzesz dodatkowo jakiś kwas foliowy? Ja biorę tylko B-right. Tam jest ta forma, którą z uwagi na MTHFR przyswajam. Moja dietetyczka twierdzi,ze to jest wystarczająca suplementacja.
    W B-RIGHT jest 0,4mg i w Miovarianie tyle samo, więc już dodatkowo nie lykam :) Kwas foliowy jest też w pokrzywie a pije ją codziennie, więc tym bardziej nie dokładam.

Róża ja mam dobrą homo nawet na tym suplu (ok.8 więc bez tragedii), łykam oprócz tego TMG ze Swansona 1kapsulke, ona też zbija homocysteinę i od kilku dni piję sok z kiszonych buraków a jak wiadomo buraki również regulują homo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 14:43

Olalasz lubi tę wiadomość

• 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z 10 spadla na 7, i jak zaczelam brac samo b-right co drugi dzien wzrosla na 7,7 tez nie mam tragedii ale przezucilam sie narazie na besta.
    Myslalam ze przy hetero trzeba niemetylowanych unikac jak ognia. A jakis magnez bierzesz? jak tak to jaki? bo ja juz sir boje brac jak jest z witamina b6

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8Róża8 wrote:
    Mi z 10 spadla na 7, i jak zaczelam brac samo b-right co drugi dzien wzrosla na 7,7 tez nie mam tragedii ale przezucilam sie narazie na besta.
    Myslalam ze przy hetero trzeba niemetylowanych unikac jak ognia. A jakis magnez bierzesz? jak tak to jaki? bo ja juz sir boje brac jak jest z witamina b6
    Ale dlaczego miałabyś unikać jak ognia zwykłych form? To przy homo wchlaniają się tylko metyle a przy hetero zwykle formy w niewielkiej ilości również :)
    Nie lykam obecnie magnezu, ale poleca się lek, nie suplement. Kupowałam MagneB6 Max i brałam 1 dziennie kiedyś, ale obecnie nic. Ogólnie magnez najlepiej się wchłania przez skórę, więc możesz kupić gdzieś przez internet sole magnezowe i moczyć nogi np.co 2 dzień :) Miałam kiedyś żel do mycia ciała z magnezem, ale był słaby, bo za bardzo wodnisty i nie wydajny totalnie

• LILIA1986 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

to jestem po 2 IUI, miałam dziś o 13. Pęcherzyk był już pęknięty i to by się w sumie zgadzało, bo nad ranem bolał mnie jajnik a potem już nie, mam nadzieję, że nie było za późno:( Lekarz stwierdził, że dawno nie widział tak dobrego nasienia, więc mam nadzieję, że się uda.
    Możecie mnie wpisać zatem na listę.
    Trzymam kciuki za siebie i za Was. Oby w końcu wszystkim nam się udało!

Aaa no i nie zapisał mi żadnej luteiny czy dupka. Mam w domu jedno opakowanie, myślicie że wziąć?

Justyska1986, Selina, Olalasz, Miła27, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość

jedno dziecko w domu 6 lat
    starania o drugie od 2015
    hormony: ok
    cykle: owulacyjne
    nasienie: ok
    jajowody drożne
    histeroskopia z laparoskopią ok.
    1 IUI na niepękniętym - nieudana
    2IUI na pękniętym - udana:)
    beta 13dpo -124,
    beta 15dpo-265
    Beta 18 dpo-1024
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ale dlaczego miałabyś unikać jak ognia zwykłych form? To przy homo wchlaniają się tylko metyle a przy hetero zwykle formy w niewielkiej ilości również :)
    Nie lykam obecnie magnezu, ale poleca się lek, nie suplement. Kupowałam MagneB6 Max i brałam 1 dziennie kiedyś, ale obecnie nic. Ogólnie magnez najlepiej się wchłania przez skórę, więc możesz kupić gdzieś przez internet sole magnezowe i moczyć nogi np.co 2 dzień :) Miałam kiedyś żel do mycia ciała z magnezem, ale był słaby, bo za bardzo wodnisty i nie wydajny totalnie

Nie mialam pojecia. Wiedzialam, ze hetero to uszkodzony gen ale w czesci, tyle ze twierdzilam ze zwyklych form nie przyswajam w ogole, nawet jak robilam poziom kwsu to byl poza skala, a B12 duzo poza poza norme. Ja naprawde widocznie malo wiem. Dzieki Selinko

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja się kąpię cała w soli. Tylko potem jest duża senność,wiec warto to zrobić przed snem. Stosuję tez oliwkę magnezową do ciała.

Selina lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILIA1986 wrote:
    Hejka,

to jestem po 2 IUI, miałam dziś o 13. Pęcherzyk był już pęknięty i to by się w sumie zgadzało, bo nad ranem bolał mnie jajnik a potem już nie, mam nadzieję, że nie było za późno:( Lekarz stwierdził, że dawno nie widział tak dobrego nasienia, więc mam nadzieję, że się uda.
    Możecie mnie wpisać zatem na listę.
    Trzymam kciuki za siebie i za Was. Oby w końcu wszystkim nam się udało!

Aaa no i nie zapisał mi żadnej luteiny czy dupka. Mam w domu jedno opakowanie, myślicie że wziąć?
    Trzymam kciuki, Kochana :) Ja teraz biorę luteinę. Mi lekarz powiedział,ze nie jest to konieczne,ale lepiej brać.

LILIA1986 lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilia to super! Na pewno nie było za późno :) to raptem kilka h a plemniki jak takie dobre, to raz dwa dotrą do komórki :P Trzymam kciuki!
    Może zbadaj proga za 7dni i zobacz jaki jest? Wtedy będziesz wiedziała czy włączyć lutke

Róża to też wszystko pewnie zależy jakie suple się lykalo wcześniej. To że kwas jest za wysoko to jeszcze nie szkodzi, gorzej jakby był z 4-5x ponad normę a jak normy są np.do 19 w przypadku kwasu to ja miałam 28 i ginka powiedziała że jest ok, ale mam brać 0,8mg folianow i tak robiłam, czasem było mniej jak zapominałam... Druga sprawa że kompleksu wit.B nie ma potrzeby brać codziennie zwlaszcza jak jest ich duża ilość a wyplukiwac nadmiar można zielona herbatą (ale nie więcej niż 1kubek dziennie) tudzież kawą ;)

LILIA1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Ja się kąpię cała w soli. Tylko potem jest duża senność,wiec warto to zrobić przed snem. Stosuję tez oliwkę magnezową do ciała.
    Ja właśnie nie mam wanny, ale kupiłam większą miskę i będę moczyć stopy :P
    A jakiej oliwki używasz? Podasz nazwę? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przepraszam że tak się tu wbijam, ale czy były ostatnio jakieś wieści od Kiary?

• 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile ponad norme byl kwas, bo byl poza skala i nieoznaczony. Pozniej juz nie robilam ani razu.
    Nie bede sie katowac w takim razie codziennie witaminami B. Bede brala co drugi dzien, a codziennie metyl kwas foliowy. Bo takowy osobno tez mam.

Mozna wiedziec z jakiej firmy oliwka magnezowa?

Lilia trzymam kciuki :)

Selina, LILIA1986 lubią tę wiadomość

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja właśnie nie mam wanny, ale kupiłam większą miskę i będę moczyć stopy :P
    A jakiej oliwki używasz? Podasz nazwę? :)
    No jak nie masz wanny, to zostaje moczenie w misce :) Ale przez stopy też się wchłonie :)
    Oliwkę kupowałam na iherb: https://www.iherb.com/pr/Life-Flo-Health-Pure-Magnesium-Oil-8-oz-237-ml/33840

Selina lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8Róża8 wrote:
    Ja nie wiem ile ponad norme byl kwas, bo byl poza skala i nieoznaczony. Pozniej juz nie robilam ani razu.
    Nie bede sie katowac w takim razie codziennie witaminami B. Bede brala co drugi dzien, a codziennie metyl kwas foliowy. Bo takowy osobno tez mam.

Mozna wiedziec z jakiej firmy oliwka magnezowa?

Lilia trzymam kciuki :)
    Oliwka taka: https://www.iherb.com/pr/Life-Flo-Health-Pure-Magnesium-Oil-8-oz-237-ml/33840

A dużą dawkę bierzesz kwasu foliowego? Ja na moje pytanie, co brać przy MTHFR, dostałam receptę na normalny kwas foliowy tylko w bardzo wysokich dawkach. Ale wróciłam do domu i tak sobie myślę, skoro ja tego nie przyswajam, to chyba nawet jak wezmę 10 kg, to nie przyswoję :) Teraz biore tylko B-Right raz dziennie.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Oliwka taka: https://www.iherb.com/pr/Life-Flo-Health-Pure-Magnesium-Oil-8-oz-237-ml/33840

A dużą dawkę bierzesz kwasu foliowego? Ja na moje pytanie, co brać przy MTHFR, dostałam receptę na normalny kwas foliowy tylko w bardzo wysokich dawkach. Ale wróciłam do domu i tak sobie myślę, skoro ja tego nie przyswajam, to chyba nawet jak wezmę 10 kg, to nie przyswoję :) Teraz biore tylko B-Right raz dziennie.
    400, :)

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NeverLoseHope wrote:
    Umnie dzis nie tłusty a krwawy czwartek.
    @ nawet dzien przed czasem.
    Szlam do lazienki zdążyłam otworzyc juz test patrze na papier a tam czerwono. Nawet nie zdazylam go zrobic :(
    Never, strasznie mi przykro :( Naprawdę jakoś tak czułam że Tobie się uda...

Sama wiesz co dla Ciebie najlepsze i czego potrzebujesz. Jeśli na ten moment jest to odpoczynek od starań, to świetnie. Jeśli za jakiś czas postanowisz "wziąć byka za rogi" i wrócić do prób, to też super. Byle nie wbrew sobie.
    Ściskam Cię mocno!

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ