Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Mnie też zwykły gin zlecił hsg, ale kazał zrobić wszystkie posiewy i wymazy.
Zdajesz sobie sprawę, że podczas hsg bakteria mogła przeniknąć do jamy macicy i zainfekować endometrium? Ja tak miałam, ale nie z urea tylko inna bakterie mi znaleziono po biopsji endo. Antybiotyk nie zawsze zadziała równomiernie, w szyjce może bakterii nie być a DNA bakterii może być uśpione gdzieś w środku macicy. Oczywiście tfu tfu odpukac! Ale patrząc po sobie, to wolę ostrzec i uczulić. Może na przyszłość pogadaj z ginem co sądzi o biopsji endometrium?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 13:57
Selina lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Selina wrote:No zdarzało mi się, że zapominałam dzień czy dwa wziąć. Ogólnie w tym kompleksie który mam są dość duże dawki (B-right) i w zasadzie nie ma potrzeby brać ich codziennie przez długi czas. Ostatnio w styczniu miałam przerwę dość duża od metyli. Ogólnie regularnie piję Miovarian już jakieś pół roku a tam też jest folian i wit.B12 tylko w zwykłej formie (ja mam mutacje hetero, więc też zwykle formy po części przyswajam)
doctors best fullt b activeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 14:14
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
Selina wrote:Olalasz rozumiem Cię teraz staram się naprawdę nie faszerować czym nie potrzebuję, bo też daje odpocząć wątrobie i zoladkowi. Na pewno dużo więcej ziół piję i jest super Polecam pokrzywę, bo bardzo dobrze oczyszcza z toksyn
Selina lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Selina wrote:No zdarzało mi się, że zapominałam dzień czy dwa wziąć. Ogólnie w tym kompleksie który mam są dość duże dawki (B-right) i w zasadzie nie ma potrzeby brać ich codziennie przez długi czas. Ostatnio w styczniu miałam przerwę dość duża od metyli. Ogólnie regularnie piję Miovarian już jakieś pół roku a tam też jest folian i wit.B12 tylko w zwykłej formie (ja mam mutacje hetero, więc też zwykle formy po części przyswajam)
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
nick nieaktualnyOlalasz wrote:Selina, a bierzesz dodatkowo jakiś kwas foliowy? Ja biorę tylko B-right. Tam jest ta forma, którą z uwagi na MTHFR przyswajam. Moja dietetyczka twierdzi,ze to jest wystarczająca suplementacja.
Róża ja mam dobrą homo nawet na tym suplu (ok.8 więc bez tragedii), łykam oprócz tego TMG ze Swansona 1kapsulke, ona też zbija homocysteinę i od kilku dni piję sok z kiszonych buraków a jak wiadomo buraki również regulują homoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 14:43
Olalasz lubi tę wiadomość
-
Mi z 10 spadla na 7, i jak zaczelam brac samo b-right co drugi dzien wzrosla na 7,7 tez nie mam tragedii ale przezucilam sie narazie na besta.
Myslalam ze przy hetero trzeba niemetylowanych unikac jak ognia. A jakis magnez bierzesz? jak tak to jaki? bo ja juz sir boje brac jak jest z witamina b6HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
nick nieaktualny8Róża8 wrote:Mi z 10 spadla na 7, i jak zaczelam brac samo b-right co drugi dzien wzrosla na 7,7 tez nie mam tragedii ale przezucilam sie narazie na besta.
Myslalam ze przy hetero trzeba niemetylowanych unikac jak ognia. A jakis magnez bierzesz? jak tak to jaki? bo ja juz sir boje brac jak jest z witamina b6
Nie lykam obecnie magnezu, ale poleca się lek, nie suplement. Kupowałam MagneB6 Max i brałam 1 dziennie kiedyś, ale obecnie nic. Ogólnie magnez najlepiej się wchłania przez skórę, więc możesz kupić gdzieś przez internet sole magnezowe i moczyć nogi np.co 2 dzień Miałam kiedyś żel do mycia ciała z magnezem, ale był słaby, bo za bardzo wodnisty i nie wydajny totalnie -
Hejka,
to jestem po 2 IUI, miałam dziś o 13. Pęcherzyk był już pęknięty i to by się w sumie zgadzało, bo nad ranem bolał mnie jajnik a potem już nie, mam nadzieję, że nie było za późno:( Lekarz stwierdził, że dawno nie widział tak dobrego nasienia, więc mam nadzieję, że się uda.
Możecie mnie wpisać zatem na listę.
Trzymam kciuki za siebie i za Was. Oby w końcu wszystkim nam się udało!
Aaa no i nie zapisał mi żadnej luteiny czy dupka. Mam w domu jedno opakowanie, myślicie że wziąć?Justyska1986, Selina, Olalasz, Miła27, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
jedno dziecko w domu 6 lat
starania o drugie od 2015
hormony: ok
cykle: owulacyjne
nasienie: ok
jajowody drożne
histeroskopia z laparoskopią ok.
1 IUI na niepękniętym - nieudana
2IUI na pękniętym - udana:)
beta 13dpo -124,
beta 15dpo-265
Beta 18 dpo-1024 -
Selina wrote:Ale dlaczego miałabyś unikać jak ognia zwykłych form? To przy homo wchlaniają się tylko metyle a przy hetero zwykle formy w niewielkiej ilości również
Nie lykam obecnie magnezu, ale poleca się lek, nie suplement. Kupowałam MagneB6 Max i brałam 1 dziennie kiedyś, ale obecnie nic. Ogólnie magnez najlepiej się wchłania przez skórę, więc możesz kupić gdzieś przez internet sole magnezowe i moczyć nogi np.co 2 dzień Miałam kiedyś żel do mycia ciała z magnezem, ale był słaby, bo za bardzo wodnisty i nie wydajny totalnie
Nie mialam pojecia. Wiedzialam, ze hetero to uszkodzony gen ale w czesci, tyle ze twierdzilam ze zwyklych form nie przyswajam w ogole, nawet jak robilam poziom kwsu to byl poza skala, a B12 duzo poza poza norme. Ja naprawde widocznie malo wiem. Dzieki SelinkoHSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Selina wrote:Ale dlaczego miałabyś unikać jak ognia zwykłych form? To przy homo wchlaniają się tylko metyle a przy hetero zwykle formy w niewielkiej ilości również
Nie lykam obecnie magnezu, ale poleca się lek, nie suplement. Kupowałam MagneB6 Max i brałam 1 dziennie kiedyś, ale obecnie nic. Ogólnie magnez najlepiej się wchłania przez skórę, więc możesz kupić gdzieś przez internet sole magnezowe i moczyć nogi np.co 2 dzień Miałam kiedyś żel do mycia ciała z magnezem, ale był słaby, bo za bardzo wodnisty i nie wydajny totalnie
Selina lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
LILIA1986 wrote:Hejka,
to jestem po 2 IUI, miałam dziś o 13. Pęcherzyk był już pęknięty i to by się w sumie zgadzało, bo nad ranem bolał mnie jajnik a potem już nie, mam nadzieję, że nie było za późno:( Lekarz stwierdził, że dawno nie widział tak dobrego nasienia, więc mam nadzieję, że się uda.
Możecie mnie wpisać zatem na listę.
Trzymam kciuki za siebie i za Was. Oby w końcu wszystkim nam się udało!
Aaa no i nie zapisał mi żadnej luteiny czy dupka. Mam w domu jedno opakowanie, myślicie że wziąć?LILIA1986 lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
nick nieaktualnyLilia to super! Na pewno nie było za późno to raptem kilka h a plemniki jak takie dobre, to raz dwa dotrą do komórki Trzymam kciuki!
Może zbadaj proga za 7dni i zobacz jaki jest? Wtedy będziesz wiedziała czy włączyć lutke
Róża to też wszystko pewnie zależy jakie suple się lykalo wcześniej. To że kwas jest za wysoko to jeszcze nie szkodzi, gorzej jakby był z 4-5x ponad normę a jak normy są np.do 19 w przypadku kwasu to ja miałam 28 i ginka powiedziała że jest ok, ale mam brać 0,8mg folianow i tak robiłam, czasem było mniej jak zapominałam... Druga sprawa że kompleksu wit.B nie ma potrzeby brać codziennie zwlaszcza jak jest ich duża ilość a wyplukiwac nadmiar można zielona herbatą (ale nie więcej niż 1kubek dziennie) tudzież kawąLILIA1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlalasz wrote:Ja się kąpię cała w soli. Tylko potem jest duża senność,wiec warto to zrobić przed snem. Stosuję tez oliwkę magnezową do ciała.
A jakiej oliwki używasz? Podasz nazwę? -
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem ile ponad norme byl kwas, bo byl poza skala i nieoznaczony. Pozniej juz nie robilam ani razu.
Nie bede sie katowac w takim razie codziennie witaminami B. Bede brala co drugi dzien, a codziennie metyl kwas foliowy. Bo takowy osobno tez mam.
Mozna wiedziec z jakiej firmy oliwka magnezowa?
Lilia trzymam kciukiSelina, LILIA1986 lubią tę wiadomość
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Selina wrote:Ja właśnie nie mam wanny, ale kupiłam większą miskę i będę moczyć stopy
A jakiej oliwki używasz? Podasz nazwę?
Oliwkę kupowałam na iherb: https://www.iherb.com/pr/Life-Flo-Health-Pure-Magnesium-Oil-8-oz-237-ml/33840Selina lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
8Róża8 wrote:Ja nie wiem ile ponad norme byl kwas, bo byl poza skala i nieoznaczony. Pozniej juz nie robilam ani razu.
Nie bede sie katowac w takim razie codziennie witaminami B. Bede brala co drugi dzien, a codziennie metyl kwas foliowy. Bo takowy osobno tez mam.
Mozna wiedziec z jakiej firmy oliwka magnezowa?
Lilia trzymam kciuki
A dużą dawkę bierzesz kwasu foliowego? Ja na moje pytanie, co brać przy MTHFR, dostałam receptę na normalny kwas foliowy tylko w bardzo wysokich dawkach. Ale wróciłam do domu i tak sobie myślę, skoro ja tego nie przyswajam, to chyba nawet jak wezmę 10 kg, to nie przyswoję Teraz biore tylko B-Right raz dziennie.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Olalasz wrote:Oliwka taka: https://www.iherb.com/pr/Life-Flo-Health-Pure-Magnesium-Oil-8-oz-237-ml/33840
A dużą dawkę bierzesz kwasu foliowego? Ja na moje pytanie, co brać przy MTHFR, dostałam receptę na normalny kwas foliowy tylko w bardzo wysokich dawkach. Ale wróciłam do domu i tak sobie myślę, skoro ja tego nie przyswajam, to chyba nawet jak wezmę 10 kg, to nie przyswoję Teraz biore tylko B-Right raz dziennie.HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
NeverLoseHope wrote:Umnie dzis nie tłusty a krwawy czwartek.
@ nawet dzien przed czasem.
Szlam do lazienki zdążyłam otworzyc juz test patrze na papier a tam czerwono. Nawet nie zdazylam go zrobic
Sama wiesz co dla Ciebie najlepsze i czego potrzebujesz. Jeśli na ten moment jest to odpoczynek od starań, to świetnie. Jeśli za jakiś czas postanowisz "wziąć byka za rogi" i wrócić do prób, to też super. Byle nie wbrew sobie.
Ściskam Cię mocno!