Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziekuje kazdej z Was za wszystkie mile słowa, za pomoc, za rady,za poświęcony mi czas,za wsparcie i tak poprostu za to że byłyście i ze jestescie
Spędzony z Wami czas na forum był dla mnie wyjatkowy ♡
Całym sercem jestem z Wami i mocno trzymam kciuki za każdą z Was
NEVER LOSE HOPE
♡ STAY STRONG♡
Te słowa wiele dla mnie znaczą, po nieudanych IVF wytatuowalam sobie te slowa i ich sie trzymam.
Może tak miało być i trzeba się bedzie pogodzić z tym co przygotowal mi los...
Wiem ze zrobiłam bardzo duzo i mimo tego, ze w glebi serca zawsze pozostanie żal moge spojrzec w lustro i powiedziec walczylam
A może przyszłość juz szykuje mi niespodziankę...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c65aec3d612d.jpgSelina, 8Róża8, mila2019, olka_sz, Anuśla, Patryka89, Pat87, Olalasz, Anusia87, Aga-ta86, Meggie1, Alu_87, Mania80, Miła27, mikia2019, CYTRYNKA_2016, Puchatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anuśla wrote:Nie miałam nigdy takiej kolejności, ale słyszałam, że po zapłodnieniu in vitro podaje się często pregnyl. Może ma to sens. Ja miałam 3 zastrzyki z pregnylu 21 dni po IUI - kazał mi je brać dr Leszek Nowak z Plastmedu z Katowic. Potem kazał robić betę licząc na moją łatwowierność, że pomyślę że to ciąża, którą potem zresztą mi wmawiał. Tak że od razu przestrzegam przed tym lekarzem. Z tego co wiem, dr Horak przyjmował właśnie razem z nim w Plastmedzie, ale wywnioskowałam, że Ty piszesz o kobiecie, więc nie wiem, to jego żona może?A mogę spytać czemu leczycie się w Bytomiu? W Kato jest przecież i Angelius i Invimed.
Ja chodziłam do dr Bydlińskiego do Polmed w Kato a On pracuje wlasnie w Bytomiu w Antrum i tam nas skierował na inseminacje. A dr Horak mężczyzna z tego co wiem właściciel (lub współzałożyciel Antrum).IUI
24.02.2019 - nieudana
I IVF
17.02.2021 - punkcja - było 17 pęcherzyków, 14 komórek z czego tylko 4 były dojrzałe.
Udało się zapłodnić 3 komórki.
23.02.2021 - mamy jednego ❄️ 3 - dniowego
23.03. - FET ✊🏻
9pt - beta <0,5 💔
II IVF
22.11.2021- punkcja - było 14 pęcherzyków, 11 komorek...
W 3 dobie siedem zarodkow,
29.11.2021 - mamy dwie blastki ❄️❄️, czekamy na wyniki pgt-a
13.12. - wyniki pgt-a zle, brak rekomendacji do transferu zarodkow
16.12. - wizyta u genetyka
III IFV
03.09. - początek stymulacji
16.09. - punkcja - 12 komórek gotowych do zapłodnienia, zapłodnilo się 10, 2 jeszcze na obserwacji
21.09. - 2 ❄️❄️ + 2 morule w obserwacji
22.09. - 4 ❄️❄️❄️❄️ - czekamy na wyniki pgt-a
21.10. - mamy ❄️❄️❄️ zdrowe zarodki! 😍 zaczynamy przygotowania do transferu
19.12. - transfer + EmbryoGlue + Neoparin
27.12. - beta <<0,100 💔
19.01. - transfer + EmbryoGlue + intralipid + Neoparin -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Tylko oprocz tej pokrzywy jeszczy łykam folian 800 mcg, co 2 dni. Myślisz że ok? PS. Kiedy masz monit?
Monit mam jutro po 14, więc skoro ma być przerwa na forum, to wszem i wobec skrobne w sobotę a Tobie pisne na fb -
nick nieaktualnyNeverLoseHope wrote:Dziekuje kazdej z Was za wszystkie mile słowa, za pomoc, za rady,za poświęcony mi czas,za wsparcie i tak poprostu za to że byłyście i ze jestescie
NEVER LOSE HOPE
♡ STAY STRONG♡
Te słowa wiele dla mnie znaczą, po nieudanych IVF wytatuowalam sobie te slowa i ich sie trzymam.
Wiem ze zrobiłam bardzo duzo i mimo tego, ze w glebi serca zawsze pozostanie żal moge spojrzec w lustro i powiedziec walczylam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c65aec3d612d.jpg
Trzymaj się ciepło -
nick nieaktualny
-
NeverLoseHope wrote:Dziekuje kazdej z Was za wszystkie mile słowa, za pomoc, za rady,za poświęcony mi czas,za wsparcie i tak poprostu za to że byłyście i ze jestescie
NEVER LOSE HOPE
♡ STAY STRONG♡
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c65aec3d612d.jpg
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Never, oby jeszcze ułożyło się Tobie, jesteś silną osobą, podziwiam Cię za podejście, i trzymam kciuki za Ciebie.
Oj Mila, ja tu 1500 razy odświeżam, chcę pozytywną betę
W ogóle to wkurzyłam się, chciałam się umówić do mojego lekarza na kolejny monitoring (zakładam nieudane IUI). No i prawie wszystkie dni tygodnia przyjmuje w godzinach do 15, kiedy ja pracuję. Jaki to ma w ogóle sens?? Klinika przed ustaleniem pierwszej wizyty powinna to uściślić. Wychodzi teraz na to, że muszę zmienić lekarza, bo nie jestem w stanie brać za każdym razem wolnego w pracy. -
Patryka89 wrote:Never, oby jeszcze ułożyło się Tobie, jesteś silną osobą, podziwiam Cię za podejście, i trzymam kciuki za Ciebie.
Oj Mila, ja tu 1500 razy odświeżam, chcę pozytywną betę
W ogóle to wkurzyłam się, chciałam się umówić do mojego lekarza na kolejny monitoring (zakładam nieudane IUI). No i prawie wszystkie dni tygodnia przyjmuje w godzinach do 15, kiedy ja pracuję. Jaki to ma w ogóle sens?? Klinika przed ustaleniem pierwszej wizyty powinna to uściślić. Wychodzi teraz na to, że muszę zmienić lekarza, bo nie jestem w stanie brać za każdym razem wolnego w pracy.
Otoz to!!! to jest dramat! Ja mam wiecznie problem z ustaleniem wizt Z dostosowaniem sie do grafiku w pracy.. to kombinowanie tez jest meczacePatryka89, Miła27 lubią tę wiadomość
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
Dziewczyny, rzadko się udzielam ale czytam wątek już 1,5 roku. Bodajże wczoraj pisałam że zaczynam przygotowania do 1 IUI, czekam na okres i zaczynam stylumacje lamettą.
Pod koniec stycznia miałam histeroskopie. Lekarz wycial 3 polipy wielkości 0,5 cm każdy, po zabiegu miałam jeden cykl starać się naturalnie.....no i dzisiaj w 26 dc z ciekawości zrobiłam betę - wyszła 13!, a progesteron 17 . Wiem że nie są to zawrotne liczby, moim marzeniem jest żeby przyrastaly
Moze to głupie, ale z racji że codziennie zaglądam na wątek czuje z wami w pewnym sensie wiez i chciałam się podzielić moim szczęśliwym dniemolka_sz, mila2019, buba123, Selina, Alu_87, Anuśla, 8Róża8, Miła27, CYTRYNKA_2016, Puchatek, Hipp, Olalasz, Anusia87 lubią tę wiadomość
35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
Never Lose Hope będzie jeszcze dobrze. Każdy upadły anioł powstaje i dalej sieje dobro. Odpocznij sobie od tych ciągłych wizyt, grafików, seksu w określone dni itd. Od tych wiecznych wzlotów i upadków. Podziwiam Cię jako staraczke bo przyszłaś długą drogę. Wierzę w to że ci się uda
36 lat 💃
Drożność jajowodów ok.Progesteron niższy w drugiej fazie cyklu.
Starania 06.2017
4×IUI 😔; 28.03.19 - 5 IUI; 28.05.19- 6 IUI
I IVF 02.06.20 - punkcja około 20 pęcherzyków, Pozostały dwa zarodki zamrożone
04.06 - transfer zarodka dwudniowego😏
04.09 - transfer zarodka dwudniowego crio 😏
Poszerzone bad. krwi. Bad. macicy i komórek nk👍
Brak mrozaczkow😑
16.11.20 start stymulacji
27.11.20 punk. 14 occytów, 9 niedojrzałych, 3 zaplodnione, mamy 1 blastke
2.12.20 transfer blastki😔
Naturasek<>14.04.21 test ciążowy pozytywny 😲
21.04 bhcg 270; 26.04 bhcg 64😪 cb
II ivf 18 komórek 1 blastocysta beta 0
III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉 -
Lenaa86 wrote:Dziewczyny, rzadko się udzielam ale czytam wątek już 1,5 roku. Bodajże wczoraj pisałam że zaczynam przygotowania do 1 IUI, czekam na okres i zaczynam stylumacje lamettą.
Pod koniec stycznia miałam histeroskopie. Lekarz wycial 3 polipy wielkości 0,5 cm każdy, po zabiegu miałam jeden cykl starać się naturalnie.....no i dzisiaj w 26 dc z ciekawości zrobiłam betę - wyszła 13!, a progesteron 17 . Wiem że nie są to zawrotne liczby, moim marzeniem jest żeby przyrastaly
Moze to głupie, ale z racji że codziennie zaglądam na wątek czuje z wami w pewnym sensie wiez i chciałam się podzielić moim szczęśliwym dniemLenaa86 lubi tę wiadomość
-
NeverLoseHope wrote:Dziekuje kazdej z Was za wszystkie mile słowa, za pomoc, za rady,za poświęcony mi czas,za wsparcie i tak poprostu za to że byłyście i ze jestescie
NEVER LOSE HOPE
♡ STAY STRONG♡
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c65aec3d612d.jpgKIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualny
-
Można dopisać mnie do listy
Jestem świeżo po 3 IUI, mój pęcherzyk piekny, nasienie M bardzo dobre.
Teraz pozostaje tylko odliczanie do testowania.
Czytając tu wpisy wierzę, że z Wami troszkę szybciej to zleci.Selina, olka_sz, Miła27, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
Laparoskopia - lewy jajowód niedrożny.
In vitro🍀
Gyncentrum
I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
Histeroskopia ok.
Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
Klinika Bocian
II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
2023 Transfer 6 💔
IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius drGM❤️🍀
18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔
25.11.2024 - laparoskopia & laparotomia - usunięcie mięśniaka
02/03.2025 - histetroskopia- usunięcie zrostów?
Nie poddajemy się, walczymy🍀
"W momentach trudnych miej zawsze nadzieję dni pogodnych." -
Anuśla wrote:Tak, to ten...Ciąże ponoć dobrze prowadzi, ale jest oszustem jeśli chodzi o leczenie niepłodności. Ja do tej pory do siebie nie doszłam po leczeniu w Plastmedzie i fizycznie i psychicznie.06.2004-ciąża naturalna(corka) 25.03.2018-naturalna-8tc[*]
2IUI
Marzec 2019 I procedura
4.05.2019(2)17.08.2019 19.10.2019
08.20AK
27.01 tr AK 6dpt
26.02tr 2zarodków(AK+AZ)
30.04.21 tr AZ
5dpt beta 13.3,7dpt beta 54 10dpt beta 104 11dpt beta 124 13dpt beta 109,15dpt beta 38.
7.07.21 7tr. 0
brak kilku kirow impl.wysokienk(38%)
10.09.21 8tr. 5dpt 8,4 7dpt 30,1 11dpt 33..
Szczepienia limfocytami
24.03.22 9tr-0
27.05.22 10 tr. 6dpt 23 8dpt 58 10dpt beta 117 12dpt beta 251 14dpt beta 593 17dpt beta 2094mlU 19dpt 3773
20dpt pęcherzyk 25dpt❤i krwiak
12+4 69mm dziewczynki
15+4 158 gram szczęścia FHR 154
18+4 262 g
19+3 332g
21+4 462
24+4 868
26+4 1220
28+3 1486
30+4 1728
32+4 2400
34+4 2680
36+4 3952
-
Never Lose Hope powodzenia! wierzę, że wpadniesz do nas niedługo z dobrą nowiną! Szczęśliwości!
Co do mutacji i metyli, to ja bardzo żałuję, że nie wiedziałam o tym wcześniej ani prewencyjnie nie brałam sobie witamin metylowych. Zwyczajnie nie wiedziałam. A mam mutację homozygotyczną i Pani doktor mi powiedziała, że mi z jedzenia nic się nie przyswaja ;/, więc właściwie u mnie jakość komórek jajowych chyba jest dramatyczna. Orientujecie się jak szybko przyswajają się te witaminy? Boję się, że na tę inseminację jeszcze może nie zadziałało. Tym bardziej, że ostatnio je jeszcze na dwa tygodnie odłożyłam ze względu na wysypkę. Czytałam kiedyś że to co jemy wpływa na nasze komórki które dojrzeją za 60 dni. To prawda?32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Selina wrote:Lena wiedziałam ze histero pomoze! swietne wiesci! Kciuki za dalszą betę A wiesz ile mniej wiecej dpo jestes?
Jestem 14 dni po owulacji (namierzylam ją dzięki tym testom clearblue)... martwie się trochę bo wydaje mi się że chociaż progesteron powinien być wyższy.... No ale zobaczymy jak sytuacja się rozwinie, w sobotę powtórzę badania.Selina lubi tę wiadomość
35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
nick nieaktualnyLenaa86 wrote:Jestem 14 dni po owulacji (namierzylam ją dzięki tym testom clearblue)... martwie się trochę bo wydaje mi się że chociaż progesteron powinien być wyższy.... No ale zobaczymy jak sytuacja się rozwinie, w sobotę powtórzę badania.
Dałaś znać doktorowi jaki jest wynik bety i rpga? Jesli nie, to ja bymw te pędy do niego pisała -
nick nieaktualnyAlu_87 wrote:Never Lose Hope powodzenia! wierzę, że wpadniesz do nas niedługo z dobrą nowiną! Szczęśliwości!
Co do mutacji i metyli, to ja bardzo żałuję, że nie wiedziałam o tym wcześniej ani prewencyjnie nie brałam sobie witamin metylowych. Zwyczajnie nie wiedziałam. A mam mutację homozygotyczną i Pani doktor mi powiedziała, że mi z jedzenia nic się nie przyswaja ;/, więc właściwie u mnie jakość komórek jajowych chyba jest dramatyczna. Orientujecie się jak szybko przyswajają się te witaminy? Boję się, że na tę inseminację jeszcze może nie zadziałało. Tym bardziej, że ostatnio je jeszcze na dwa tygodnie odłożyłam ze względu na wysypkę. Czytałam kiedyś że to co jemy wpływa na nasze komórki które dojrzeją za 60 dni. To prawda?
Poza tym kurcze jak z jedzenia sie moze nie przyswajać? no przeciez to są naturalne formy witamin, nie sztuczne, to jak mogą sie nie przyswoić. Nie wchłoniesz sztucznej witaminy B z tabletki, ktora nie jest zmetylowana i tyle. Ktora dr Ci tak powiedziała?