Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie chyba jakie jakaś depresja albo sama nie wiem co . Do okresu 5 dni ,4 do testu. Ja nie czuję nic, zupełnie. Nie boli podbrzusze nie kłuje jajnik, trochę bolą mnie cycki i to tyle. Nie wiem co gorsze symptomy@ czy ich brak. Wczoraj powiedziałam mężowi że ja wiem że nie jestem w ciąży i nie chcę już IUI ,in vitro ,leków,zastrzyków , tabletek itp. ja nie mam już na to siły. Moja psychika też. Każdy cykl jest zaplanowany co do minuty, czuję się jak więzień swojego ciała,więzień lekarzy i leków. Mąż powiedział mi jedno"Skarbie Ty nigdy się nie poddajesz, zawsze wszystkich ciągniesz za rękę, nie odpuszczasz innym nie odpuszczaj nam". Ja chcę mieć tylko wolną głowę od czemu się nie udaje, od nadziei i wsłuchiwania się w siebie. Ile można,już więcej nie jestem w stanie znieść 😭
-
Kobitki, gdzieś pewnie już to na wątkach się przewinęło, albo gdzieś mi umknęło. 😊
Czy któraś jest z okolic Katowic? I może polecić dobrą klinikę nakierowaną na pacjentów, a nie na oskubanie ich do cna z kasy?
Do tej pory chodzimy z M do małego gabinetu, do ponoć dobrego lekarza, ale rezultatów brak i trzeba pomyśleć co dalej.
Jak na złość wszystko pod górkę, trzebaby zmienić samochód, bo mój jeździ już tylko siłą woli, czeka nas przeprowadzka połączona z generalnym remontem... Jeszcze pracę trzeba zmienić, bo niestety choć kocham swoją pracę, to za minimalną raczej badań nie opłacę...
Trochę za bardzo się rozpisałam, ale kto mnie lepiej zrozumie niż Wy. 😊❤️🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
Laparoskopia - lewy jajowód niedrożny.
In vitro🍀
Gyncentrum
I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
Histeroskopia ok.
Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
Klinika Bocian
II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
2023 Transfer 6 💔
IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius drGM❤️🍀
18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔
25.11.2024 - laparoskopia & laparotomia - usunięcie mięśniaka
02/03.2025 - histetroskopia- usunięcie zrostów?
Nie poddajemy się, walczymy🍀
"W momentach trudnych miej zawsze nadzieję dni pogodnych." -
Selina pamiętaj, że najbardziej niespodziewany moment i czas to właśnie ten szczęśliwy cykl zawsze się zdarza. Zadbaj o siebie i wypocznij i nie martw się a będzie dobrze , mimo burz.
Milka gratulacje ♡Selina lubi tę wiadomość
IUI 1 - 30.01.2019 IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
Anusia87 wrote:Milka 87 tak bardzo Ci gratuluje ☺ ściskam Cię mocno i cieszę się razem z Tobą. Cudownie wreszcie zobaczyć cel do którego się dąży.
Dzisiaj rano zrobiłam test i moja przygoda o staranie jeszcze się nie zakończyła. Selina możesz postawić przy mnie smutna minke 😔 załamka na całego .... i co dalej.
Głowa do góry, koronę zakładaj kochana i walcz ♡ Jesteś silna i dasz radę, wyplacz co musisz i wracaj do walki.Anusia87 lubi tę wiadomość
IUI 1 - 30.01.2019 IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
nick nieaktualnyPat87 wrote:Kobitki, gdzieś pewnie już to na wątkach się przewinęło, albo gdzieś mi umknęło. 😊
Czy któraś jest z okolic Katowic? I może polecić dobrą klinikę nakierowaną na pacjentów, a nie na oskubanie ich do cna z kasy?
Do tej pory chodzimy z M do małego gabinetu, do ponoć dobrego lekarza, ale rezultatów brak i trzeba pomyśleć co dalej.
Jak na złość wszystko pod górkę, trzebaby zmienić samochód, bo mój jeździ już tylko siłą woli, czeka nas przeprowadzka połączona z generalnym remontem... Jeszcze pracę trzeba zmienić, bo niestety choć kocham swoją pracę, to za minimalną raczej badań nie opłacę...
Trochę za bardzo się rozpisałam, ale kto mnie lepiej zrozumie niż Wy. 😊❤️ -
Dziękuję Selina, siądziemy jutro z M, zastanowimy się co dalej i będziemy dzwonić po klinikach.🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
In vitro🍀
Gyncentrum
Histeroskopia ok.
Klinika Bocian
2023 Transfer 6 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius drGM❤️🍀
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
nick nieaktualnyPat, w Katowicach jest tez Gyncentru tam tez sie placi zawsze za wizyte monit 80zl, byleby nie dr G. Jak cos to tylko dr M.
Moja wczorajsza wizyta to byla jakas masakra. Skonczyla mi sie waznosc wymazu bakteriologii i po usg lekarz mowi: moze sie Pani ubrac.
Zeszlam z samolotu i mi sie przypomnialo i mowie ze wymaz a on no ok to na fotel.
I wyjal ten patyczek i bez wziernika wsadzil go na chama! Mialam wrazenie ze mnie noz kroi od srodka, syknelam i on tylko "oj, przepraszam".
Mam nadzerke i chyba mnie w nia dziabnal bo krwawilam do wieczora i bolalo napinanie miesni do siusiania. Nigdy przenigdy do niego nie wroce. To wlasnie on,a w gyncentrum jest tak ze dany dzien to dany lekarz ma dyzur i jesli musi sie koniecznie isc w danym dniu tygodnia to jest loteria, przyjmuje 3 na zmiane. Dobrze ze to ostatnia iui bedzie i spadam stamtad.
Dziewczyny w drodze do Czestochowy wpadnijcie na kawe, albo ja pojde w intencji nas wszystkich, widze Jasna Gore z okna;) <tak Selina wierze w Ciebie tezWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:56
Selina, CYTRYNKA_2016, Anusia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
usia1986 wrote:Mnie chyba jakie jakaś depresja albo sama nie wiem co . Do okresu 5 dni ,4 do testu. Ja nie czuję nic, zupełnie. Nie boli podbrzusze nie kłuje jajnik, trochę bolą mnie cycki i to tyle. Nie wiem co gorsze symptomy@ czy ich brak. Wczoraj powiedziałam mężowi że ja wiem że nie jestem w ciąży i nie chcę już IUI ,in vitro ,leków,zastrzyków , tabletek itp. ja nie mam już na to siły. Moja psychika też. Każdy cykl jest zaplanowany co do minuty, czuję się jak więzień swojego ciała,więzień lekarzy i leków. Mąż powiedział mi jedno"Skarbie Ty nigdy się nie poddajesz, zawsze wszystkich ciągniesz za rękę, nie odpuszczasz innym nie odpuszczaj nam". Ja chcę mieć tylko wolną głowę od czemu się nie udaje, od nadziei i wsłuchiwania się w siebie. Ile można,już więcej nie jestem w stanie znieść 😭KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Pat87 wrote:Kobitki, gdzieś pewnie już to na wątkach się przewinęło, albo gdzieś mi umknęło. 😊
Trochę za bardzo się rozpisałam, ale kto mnie lepiej zrozumie niż Wy. 😊❤️KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Dzięki dziewczyny za tak szybkie odpowiedzi. 😊
Dzięki Waszym opiniom może łatwiej mi będzie podjąć decyzję odnośnie nowej kliniki. 😊
Głęboko wierzę, że ten rok będzie dla nas wszystkich szczęśliwy i każda z nas doczeka się tych dwóch upragnionych kresek. Głowa go góry i do przodu! ❤️Selina lubi tę wiadomość
🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
In vitro🍀
Gyncentrum
Histeroskopia ok.
Klinika Bocian
2023 Transfer 6 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius drGM❤️🍀
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Weszłam tu, żeby DOKŁADNIE taką samą wiadomość napisać. Dziś od rana płaczę... zrobiłam głupia test mimo, że jest to nierealne, żeby wyszedł. Oczywiście biel. Ja nie czuję nic... tak jak czułam do 4 dni po iui tak teraz nie czuję NIC. Wypisałam się z pole dance, na siłownię nie chodzę, bo wiadomo strach i tak siedze zamknięta w sobie sama ze sobą. Mąż się nie przejmuje, bo przecież on żyje normalnie, to ja od 2 lat się nakręcam i odmawiam wszystkiego. Nosz kur*** dlaczego to życie jest tak niesprawiedliwe? I ta twarz cała w syfach przez te świństwa, które biorę... nie no dzisiaj mam masakrę jakąś zamknełam sie w biurze, bo mam cale oczy czerwone i nos z tego płaczu
-
Meggie1 wrote:Weszłam tu, żeby DOKŁADNIE taką samą wiadomość napisać. Dziś od rana płaczę... zrobiłam głupia test mimo, że jest to nierealne, żeby wyszedł. Oczywiście biel. Ja nie czuję nic... tak jak czułam do 4 dni po iui tak teraz nie czuję NIC. Wypisałam się z pole dance, na siłownię nie chodzę, bo wiadomo strach i tak siedze zamknięta w sobie sama ze sobą. Mąż się nie przejmuje, bo przecież on żyje normalnie, to ja od 2 lat się nakręcam i odmawiam wszystkiego. Nosz kur*** dlaczego to życie jest tak niesprawiedliwe? I ta twarz cała w syfach przez te świństwa, które biorę... nie no dzisiaj mam masakrę jakąś zamknełam sie w biurze, bo mam cale oczy czerwone i nos z tego płaczu
Wiecie co... ja mam tak samo, moglabym to wziac w cudzyslow i to samo przytoczyc.. nic dodac nic ujac.. wieczne odmawianie sobie, to nie jest normalne zycie, ciagle w glowie jest To. Ciagle sie uwaza, ciagle czuje sie nie tak, to w okres zle, to po okresie stymylacje, to po owulacji trzeba uwazac.. czytam Was, choc nie pocieszam, bo ja mimo ze jestem niecaly cykl na przerwie to i tak jestem wykonczona psychicznie. Mam zal, jest mi smutno:(HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
Atomowka wrote:No. Kochana tak to jest niestety z tymi testami, ja wczoraj tak wylam bo mnie boli podbrzusze cały czas jak na @ i wylam a później poszłam. Się pocieszyć do galerii i teraz mi lepiej 😊co ma być to będzie właśnie piszę z mężem co robimy dalej
Ja postanowiłam... owszem za miesiac odpuszczamy, bo lecimy na wakacje (nota bene jeszcze nie kupione, bo czekam na bete...) ale po powrocie z wakacji od razu podchodzimy do kolejnej IUI. Tak naprawdę facet tylko ma jedną rzecz do zrobienia, to kobieta pózniej sie buja z hormonami, zakazami, mysleniówą i tym cholernym czekaniem na wynik.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
U mnie sytuacja rozwiązana . Nic z tego!
Tak więc muszę szybko myśleć co dalej.
Podejść do kolejnej ale już ostatniej iui czy odpuścić cykl i in vitro. 😖😖😖33 lata
Niepłodność pierwotna
Hsg
Histeroskopia
Laparoskopia
Wszystko ok
2x iui 😕
27.02.2019 IUI 😥😥😥
Idę dalej!
22 maj 2019 transfer 5 dniowej blaski 4.2.2
Czekaja na nas jeszcze 2 ❄️❄️ -
nick nieaktualnyChyba wiekszosc z nas moze sie podpisac pod wiekszoscia tych postow...ja tez widzs ze piszecie sama prawda. Byl tu dobry post aby przed iui zaplanowac ilosc podejsc i ewentualny plan co dalej. Ja tak zrobilam przed 1- 3 iui, przerwa 2,3 miesiace i invitro.
Po 2 nieudanej chcialam sie poddac ale ten plan mnie troche dyscyplinuje. I taka mysl:nawet jak Ci sie teraz 3 nie uda to w koncu bedzoesz miala ta czesc ktora tak trudno znosisz za soba:)
Widze ze wiele z Was sie zastanawia nad kolejna, chyba kazda musi wlasnie przyjac taki plan bo moja rada:po 1 nieudanej nie poddawaj sie, ale czy ma sens 5 czy 6? sprawdza sie dla mnie ale nie sprawdzila sie np dla Eve ktora miala udana 6:)
Bo ja jakos nie wierze ze moze mi sie dalej udac ona uwierzyla i sie udalo. Ja za to wierze ze ma sens wydanie wiekszych pieniedzy ale na cos pewniejszego. Do boju Dziewczyny:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:52
Meggie1 lubi tę wiadomość
-
Czarna wrote:U mnie sytuacja rozwiązana . Nic z tego!
Tak więc muszę szybko myśleć co dalej.
Podejść do kolejnej ale już ostatniej iui czy odpuścić cykl i in vitro. 😖😖😖KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
mila2019 wrote:Chyba wiekszosc z nas moze sie podpisac pod wiekszoscia tych postow...ja tez widzs ze piszecie sama prawda. Byl tu dobry post aby przed iui zaplanowac ilosc podejsc i ewentualny plan co dalej. Ja tak zrobilam przed 1- 3 iui, przerwa 2,3 miesiace i invitro.
Po 2 nieudanej chcialam sie poddac ale ten plan mnie troche dyscyplinuje. I taka mysl:nawet jak Ci sie teraz 3 nie uda to w koncu bedzoesz miala ta czesc ktora tak trudno znosisz za soba:)
Widze ze wiele z Was sie zastanawia nad kolejna, chyba kazda musi wlasnie przyjac taki plan bo moja rada:po 1 nieudanej nie poddawaj sie, ale czy ma sens 5 czy 6? sprawdza sie dla mnie ale nie sprawdzila sie np dla Eve ktora miala udana 6:)
Bo ja jakos nie wierze ze moze mi sie dalej udac ona uwierzyla i sie udalo. Ja za to wierze ze ma sens wydanie wiekszych pieniedzy ale na cos pewniejszego. Do boju Dziewczyny:)KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Masz rację Mila, ja plan mam taki, żeby zrobić kolejne dwie IUI, ewentualnie 2-3 mies przerwy i in vitro z tym, że mój mąż niestety nie chce in vitro nawet słyszeć o tym nie chce.