X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła, czekam na pozytywne wieści od Ciebie. Wiosna przyszła, może w końcu "zapylanie" zacznie działać i posypią się u nas sukcesy.

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomowka wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie jakie najpotrzebniejsze wyniki potrzebuje do lekarza? Mąż w sobote wieczorem jedzie oddać nasienie a ja? Co powinnam mieć tak na pierwszy rzut? Bo nie wiem co zrobić, jakie badania z krwi, jeszcze nie zmienialam lekarza i nie wiem... Poradzcie mi
    To lekarz powinien wiedzieć jakie musisz mieć badania,a te co masz muszą wystarczyc,na większość wyników badań trzeba czekać gość długo.a skoro podchodzicie do IUI tzn że jakieś badania już masz,bez nich nikt Nie zrobiłby iui Teraz musisz się jedynie odprężyć i relaksować

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Fakt,przed to nie :p moj ma najlepsze wyniki po 1.5 dnia, czyli w sumie krotki odstep,a najgorsze po 3 dniach.
    Paulcia dziekuje za odpowiedz:) czyli Twoj przyklad dosyc hardkorowy ale ogolnie polega to na zbyt wysokich hormonach i zlym samopoczuciu w lagodniejszym stadium jednak nie kazdego to dotyka:) to boje sie troche mniej;)
    Dokładnie, nie dotyczy to każdego . Trzeba pić do 2-3 litrów wody dziennie i najlepiej do tego jak najwięcej białka przyjmować ( ja piłam białko dla sportowców) hiperka fajna nie była Ale po drugiej punkcji zamiast hiperki to dostałam krwotoku jeszcze podczas punkcji i musieli mnie zszywac a bolało jeszcze przez parę miesięcy więc jak widzisz jestem przypadkiem specjalnym 😐 dziś mijają 3 tyg po 3 punkcji a ja plamie i bóle dalej mam więc nie jest kolorowo
    Ale czego się nie robi by spróbować spełnić marzenia. Jeszcze teraz ostatecznie podjąć decyzję o AID ... To najciezsza decyzja jaką muszę podjąć

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki i wsparcie dziewczyny 😘 niestety chyba znów klapa, sorry że tak dosłownie na papierze pojawia się powolutku krew 😪
    Podejdę jeszcze 2 razy do IUI bez entuzjazmu tylko dla spokoju mojego sumienia,a później podchodzę od razu do in vitro. Ile to można czekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:17

• Czekając na szczęście Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Dzięki za kciuki i wsparcie dziewczyny 😘 niestety chyba znów klapa, sorry że tak dosłownie na papierze pojawia się powolutku krew 😪
    Podejdę jeszcze 2 razy do IUI bez entuzjazmu tylko dla spokoju mojego sumienia,a później podchodzę od razu do in vitro. Ile to można czekać
    A wieszty, że moja koleżanka miała okres do 7 miesiaca ciąży... fakt, że nie regularnie i plemienia, ale miała!! Głowa do góry. Może jeszcze jest szansa. Ja bete mam testować w 14dc za tydzień, ale to już też okres będzie.

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam właśnie telefon z kliniki😘 nie udało się niestety. Moja pani doktor nawet nie zaproponowała tym razem in vitro,powiedziała,że tym razem wszystkie wyniki były o wiele wiele lepsze niż przy poprzednich IUI i chce dalej robić IUI. Wiecie co tym razem bez letrozolu !! Nie mam pojęcia dlaczego teraz nie chce żebym go brała.

olka_sz lubi tę wiadomość

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co @ się nie rozkręca, lekkie plamienia czyli jutro dopiero będzie. Pierwszy raz mam tak długo plamienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia1986 wrote:
    To lekarz powinien wiedzieć jakie musisz mieć badania,a te co masz muszą wystarczyc,na większość wyników badań trzeba czekać gość długo.a skoro podchodzicie do IUI tzn że jakieś badania już masz,bez nich nikt Nie zrobiłby iui Teraz musisz się jedynie odprężyć i relaksować
    Nie podchodzimy już do iui a mój lekarz.... I tu zaskoczenie nie robił mi Żadnych badań przed iui jedynie hsg miałam dawno temu robione. Nic jutro jadę na wymazy i tarczyce mąż jedzie na nasienie i dalej niech już lekarz zleca inne badania

Mania80 lubi tę wiadomość

• olka_sz Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Miałam właśnie telefon z kliniki😘 nie udało się niestety. Moja pani doktor nawet nie zaproponowała tym razem in vitro,powiedziała,że tym razem wszystkie wyniki były o wiele wiele lepsze niż przy poprzednich IUI i chce dalej robić IUI. Wiecie co tym razem bez letrozolu !! Nie mam pojęcia dlaczego teraz nie chce żebym go brała.
    Chciałam zacytować a zamiast tego kliknęło mi "lubię to". A bardzo nie lubię! Naprawdę bardzo mi przykro :(

Miła, a miałaś robioną histeroskopię i laparoskopię? Ja mam plan (niekonsultowany z lekarzem) że po 3 nieudanych iui zrobię histero-laparoskopię z biopsją endometrium i dopiero kolejne iui.

7u220dw47mpcpzfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekając na szczęście wrote:
    Ja ci tego nie powiem uważam, że każdy przypadek jest inny i to lekarz dedyduje. Jajowody drożne? Badanie chlamydi i hiv ważne? Cytologia, wymaz z pochwy?
    HIV nigdy nie miałam robione 😂🤭 jutro jadę na chlamydie drozdzaki cytologie wymazy na czystość biocenoza itd plus z krwi fsh LH ft3 i ft4 i progesteron resztę niech on zleca

• Anusia87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    No właśnie, niby bez przesady Ale inna sytuacja niz po iui . A ja kurczę już się trochę stresuje przed jutrzejsza wizyta w klinice. Nigdy w życiu żaden ginekolog nie wpadł na pomysł by mi sprawdzić drożność jajowodow, a przecież 9 lat nie udało się zajść w ciążę . Wcale się nie zdziwię jak nie będzie ok, ale o to właśnie chodzi by pomogli. A dostajecie Acard, czy heparyne po iui zapobiegawczo?? Pytam z ciekawości bo mi dają tylko ASS 100 mg po transferze i tyle
    Szok. 🤤tyle lat się staravue o dzidzie i nie zrobili ci drożności. Aż nie umiem uwierzyć w to. Przecież to bardzo ważne badanie. Wcale nie musi wyjść źle nie w tym rzecz ale żeby tyle lat się starać i nie zrobić Ci tego badania. Nie wiem skąd ci lekarze się biorą ale chyba z kosmosu. I ha pewno nie powinni zajmować się niepłodnościa. Chyba że chodzi im o kasę Oooo to inna już sprwa bo na pewno nie na wyleczenie swojej pacjentki.

age.png

36 lat 💃
    Drożność jajowodów ok.Progesteron niższy w drugiej fazie cyklu.

Starania 06.2017
    4×IUI 😔; 28.03.19 - 5 IUI; 28.05.19- 6 IUI
    I IVF 02.06.20 - punkcja około 20 pęcherzyków, Pozostały dwa zarodki zamrożone
    04.06 - transfer zarodka dwudniowego😏
    04.09 - transfer zarodka dwudniowego crio 😏
    Poszerzone bad. krwi. Bad. macicy i komórek nk👍
    Brak mrozaczkow😑
    16.11.20 start stymulacji
    27.11.20 punk. 14 occytów, 9 niedojrzałych, 3 zaplodnione, mamy 1 blastke
    2.12.20 transfer blastki😔
    Naturasek<>14.04.21 test ciążowy pozytywny 😲
    21.04 bhcg 270; 26.04 bhcg 64😪 cb
    II ivf 18 komórek 1 blastocysta beta 0
    III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉
  • Anusia87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Nie panikuj może to zagniezdzenie. A pozatym często ma się niby okres a to już ciąża jest. Także nie myśl tak. Ja trzymam kciuki nadal😍😘😚

age.png

36 lat 💃

Starania 06.2017
    Brak mrozaczkow😑
    III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomowka wrote:
    Nie podchodzimy już do iui a mój lekarz.... I tu zaskoczenie nie robił mi Żadnych badań przed iui jedynie hsg miałam dawno temu robione. Nic jutro jadę na wymazy i tarczyce mąż jedzie na nasienie i dalej niech już lekarz zleca inne badania
    To delikatnie mówiąc "dziwny" lekarz. Do inseminacji wymagana chlamydia na przykład. Amh też sobie zrób, PRL

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomowka wrote:
    HIV nigdy nie miałam robione 😂🤭 jutro jadę na chlamydie drozdzaki cytologie wymazy na czystość biocenoza itd plus z krwi fsh LH ft3 i ft4 i progesteron resztę niech on zleca
    Amh zrób😊 ważne badanie- rezerwa jajnikowa

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nakręcam się chyba nie potrzebnie, że się udało😢 chociaż nie wmawiam sobie żadnych objawów. Beta 12 dni po zrobić mogę? Z tego co widzę wiele was robi 12 dni po

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

• Anusia87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Tak mi przykro 😑
    Jeszcze będzie pięknie zobaczysz. Musimy trochę dłużej poczekać na swoje szczęście.

age.png

36 lat 💃

Starania 06.2017
    Brak mrozaczkow😑
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam swój wynik: 97,45. Trochę się uspokoiłam bo to oznacza że od poniedziałku się potroiło 😍

Miła27, Pat87, Puchatek, Nadzieja, Alu_87, aisakoooo, mila2019, usia1986, pszczola2000, Mania80, CYTRYNKA_2016, Natka44, Anusia87, venus lubią tę wiadomość

7u220dw47mpcpzfo.png
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka_sz wrote:
    Chciałam zacytować a zamiast tego kliknęło mi "lubię to". A bardzo nie lubię! Naprawdę bardzo mi przykro :(

Miła, a miałaś robioną histeroskopię i laparoskopię? Ja mam plan (niekonsultowany z lekarzem) że po 3 nieudanych iui zrobię histero-laparoskopię z biopsją endometrium i dopiero kolejne iui.
    Tak miałam laparoskopie i histeroskopie😘 miałam wszystko co tylko możliwe jest i to miałam przed pierwszą IUI robione. U mnie książkowo wszystko super ,u męża problem z ruchliwością plemników,ale od stycznia dopiero parametry zaczęły się nam poprawiać. Może dlatego chce spróbować teraz bez stymulacji?

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka wspaniała wiadomość 😘😘😘🙂

olka_sz lubi tę wiadomość

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia87 wrote:
    Tak mi przykro 😑
    Jeszcze będzie pięknie zobaczysz. Musimy trochę dłużej poczekać na swoje szczęście.
    Dzięki anusla 😘 jest mi smutno,ale nie ma tak jak poprzednio. Jest nadzieja wszystko się poprawia,więc trzeba w końcu wierzyć,że się uda🙂😘 w tamtym cyklu mówiłam o in vitro. Teraz chce dalej z IUI,bo mi że wszystko sie poprawia

Anusia87 lubi tę wiadomość

‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ