Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ptaszek20 wrote:II iui nieudana, m-c przerwy bo owu wypadnie w święta. Obmyslam co dalej, moze tez powinnam zmusic lekarza do stymulacji...moze sa jeszcze jakies inne leki ktore może zapisac aby wspomoc szanse...bez sil dzis.28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪 -
A czemu lekarz nie chce cie stymulować? Przecież to normalne przy IUI. Ja przy 1 podejściu nie byłam stymulowana tylko dlatego, że miałam pęcherzyk z poprzedniego cyklu jakiś i przy stymulacji mogła urosnąć z tego torbiel, a warunki naturalne miałam bardzo dobre tylko i tak się nie udało.
usia1986 lubi tę wiadomość
28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
nick nieaktualny
-
mila2019 wrote:Mala dawka faktycznie nie zaszkodzi,niestety jakos bardzo tez nie pomaga, nie ma tez zadnych innych wspanialych lekow czy suplementow ktore moglyby magicznie w tym pomoc:)
Jednak sprobowalabym lametty na Twoim miejscu.28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Hej Dziewczyny, chcialabym dolaczyc bo prawdopodobnie wkrotce podejdziemy do inseminacji. Mam swoje owulacje, jajowody drozne, problem meski, starania od roku, wczoraj dowiedzielismy sie na wizycie w poradni leczenia nieplodnosci, ze w naszej sytuacji nalezy sprobowac inseminacji. Maz tylko jeszcze jakies badania zrobi, w cyklu majowym jeszcze sprobujemy normalnie, i moze w czerwcu by sie udalo podejsc do iui. Czy mozecie polecic mi jakas strone z informacjami na temat iui, chcialabym troche o tym poczytac. ciekawa jestem jakie zazwyczaj sa wskazania do iui, czy sa jakies skutki uboczne, czy jest maksymalna liczba prob, jak wspomoc swoje szanse przy iui? Jestem zielona w temacie
Trzymam kciuki za Was wszystkie!II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyWik dziewczyny tutaj to skarbnica wiedzy:) zapraszamy do dyskusji:) wskazania to czynnik meski wlasnie ewentualnie techniczne kobiece czyli np wrogosc sluzu;) no i wskazaniem jest probowanie minimum rok bez skutku nawet jesli wskazan nie ma:)
Iui nie jest jakas makabra, niektore dziewczyny mowia ze troche boli, ja mialam 3 z czego 1 bolala,1 nieprzyjemna a 1 nie czulam. Mozna potem plamic kilka godzin.
Robi sie najczesciej 3 iui i idzie dalej czyli do invitro ale sa tu osoby ktore robia nawet do 6. Skutecznosc najwieksza jest w pierwszych trzech. Jak widzisz statystyki (10%)nie powalaja ale trzeba sprobowac:) -
Mila2019 dziękuję Ci bardzo za wszystkie informacje! Faktycznie skarbnica wiedzy
No to wychodzi na to, ze pasujemy do tych wskazan. Powoli sie oswajam z ta mysla. mamy opcje zrobienia 3 prob na nfz wiec szkoda byloby nie skorzystac.. faktycznie statystyki nie powalaja.
Czy planujesz jeszcze kolejna probe czy myslicie juz o ivf?II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Hej Dziewczyny, chcialabym dolaczyc bo prawdopodobnie wkrotce podejdziemy do inseminacji. Mam swoje owulacje, jajowody drozne, problem meski, starania od roku, wczoraj dowiedzielismy sie na wizycie w poradni leczenia nieplodnosci, ze w naszej sytuacji nalezy sprobowac inseminacji. Maz tylko jeszcze jakies badania zrobi, w cyklu majowym jeszcze sprobujemy normalnie, i moze w czerwcu by sie udalo podejsc do iui. Czy mozecie polecic mi jakas strone z informacjami na temat iui, chcialabym troche o tym poczytac. ciekawa jestem jakie zazwyczaj sa wskazania do iui, czy sa jakies skutki uboczne, czy jest maksymalna liczba prob, jak wspomoc swoje szanse przy iui? Jestem zielona w temacie
Trzymam kciuki za Was wszystkie!Wik89 lubi tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Dziewczyny u mnie 12 dpo (3IUI) test czysty jak łza.. chyba nici z moich bliźniaków Pierwszy kryzys minął.. ale było ciężko.
Tak się zastanawiam czy wy miałyście może laparoskopie diagnostyczną? Ja nie miałam i lekarz nawet pół słowem o niej nie wspomina. Co prawda to prawda że podczas każdej wizyty bardzo dokładnie robi usg, niby nigdy nic nie zauważa podejrzanego może dlatego mnie nie kieruje? Niby oko i sprzęt ma dobry bo przy ostatnim USG zauważył jakiś mały polip (2mm)
Powiem Wam że troche się załamałam bo dla mnie in Vitro to wielka ostateczność. W tej chwili nie wiem czy w ogóle się zdecyduje... Chyba się nie przełamie.
Szczerze mówiąc nie wiem co począć dalej... czy dalej zostać u naszego lekarza czy iść do jakiejś sławniejszej kliniki (boje sie że tam polecą tylko in vitro i będą mieli pretensje po co do nich przyszłam skoro nie chce podejść do in vitro)
W glowie mi krąży myśl aby spróbować dostać się do immunologa aby wykluczył lub potwierdził zaburzenia na tle immunologicznym. Mój profesor przyznał że nie zna się na immunologi (ale Encorton mi przepisał sam z siebie). Robiłam jakieś wstepne badania (niby wszystko w normie - ale wertując forum w sumie stwierdziłam ze do paru rzeczy można by bylo się przyczepić). Niestety immunolog do którego bym chciała iść jest trudno dostępny i nie wiem kiedy mi się uda...
Musimy się zastanowić kiedy nasza następna IUI będzie ... musimy ulepszyć leczenie ..
IUI to nasza prawie ostatnia deska ratunku.... bo nie wiem co dalej.
33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
ANA-1:640, NK 15,1%,
hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA" -
Ja mialam laparoskopie rok temu. Lekarz od razu delikatnie zasugerowal,ze z uwagi na wiek działamy szybko zeby wykluczyc co sie da, dlatego laparoskopie mialam zaraz po badaniach hormonalnych ,po 2 cyklach naturalnych z monitoringiem i 3 cyklach
stymulowanych clo. U nas nasienie jest w porzadku ale badania na wrogosc sluzu nie mialam wykonywanego dlatego ludzilam sie,ze moze tu piec pogrzebany i iui pomoze. Gdyby in vitro bylo dofinansowywane lub po porstu bardziej dostepne finansowo zdecydowalabym sie od razu...szkoda mi juz czasu na proby po omacku ale poki co nie mam wyjscia albo sie uda przez iui albo w ogóle...
Czy stymulacja lametta powoduje , ze pecherzykow dojrzalych jest wiecej niz jeden?bo tylko wtedy widze sens stymulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 18:52
-
ptaszek20 dosyć rozsądne podejście lekarza. Mój tylko na podstawie pierwszego badania stwierdził że mam nie pękające pęcherzyki bo miałam torbiel w drugiej fazie cyklu i wrogi śluz (co właściwie zostało obalone bo ASA wyszedł tylko jeden plus co nie wymaga leczenia i test PCT wyszedł ok)
Miałam raz monitoring przed i po owulacji- później już tylko przed owulacją.
Łudziłam sie że inseminacja ułatwi droge i coś ruszy w końcu.
Chyba muszę umówić się do kogoś innego na konsultacje.
Jeśli chodzi o lametę to nie podpowiem bo nigdy nie brałam, do tej pory same rosły mi pęcherzyki.
Przez ostatnie dwa cykle (w pierwszej fazie) codziennie piłam inofem (a wcześniej przez kilka miesięcy sporadycznie)- zastanawiam sie czy to nie od niego urosły mi dwa? Czy to tylko przypadek?
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Hej dziewczyny. Po środowej wizycie u gina, kazał mi na raz zażyć 7 tabletek leku aromek. Nie bardzo wiem coś o tym leku. Jest on silny? Do tej pory miałam raz stymulację i to u innego lekarza i innym lekiem. Wtedy zadziałał na mnie silnie bo miałam aż 4 pęcherzyki. I wtedy dostaliśmy zakaz starania. Trochę boje się, że i teraz tak może się stać.
-
nick nieaktualnyKate no sporo ale zdarza sie.
Niee juz nie planujemy, najchetniej juz bym robila ivf ale czekamy na kase.
Ja nigdy nie mialam 2 pecherzykow czy to naturalnie czy clo czy lametta,kazdy inaczej reaguje moze dla mnie 1 dziennie przed 5 dni to zbyt mala dawka.
Podobno stymulacja poza iloscia ma na celu zwiekszyc estradiol czyli jakosc tego pecherzyka stad stymulacja nawet przy wlasnych owulacjach.
Ja nie wierze w immunologie:/ -
Kate0816 wrote:Hej dziewczyny. Po środowej wizycie u gina, kazał mi na raz zażyć 7 tabletek leku aromek. Nie bardzo wiem coś o tym leku. Jest on silny? Do tej pory miałam raz stymulację i to u innego lekarza i innym lekiem. Wtedy zadziałał na mnie silnie bo miałam aż 4 pęcherzyki. I wtedy dostaliśmy zakaz starania. Trochę boje się, że i teraz tak może się stać.
Ja ostatnio miałam Aromka 6 tabletek na raz. Pęcherzyk mi jeden po nim rośnie czy brałam od 3-7dc czy wszystko na raz, jedynie po tej dużej dawce ciut szybciej rósł. Po Clo miałam 2-3 pęcherzyki.30 lat
Starania od 05.2017r.
wysoka prolaktyna - cały czas na bromergonie
AMH 4,99
10. 2018 HSG - ok,
nasienie 8% prawidłowych, ruch ok.
11.03.2019 - 1 IUI
8.04.2019 - 2 IUI -
Ja mam chorobę autoimmunologiczną więc immunologia to dla mnie ważny temat.
Spróbuje pójść gdzieś na konsultacje to zobaczymy czy mi da coś na jakość pęcherzyków.
Jako ciekawostka to ja natomiast nie wierzę w blokadę psychiczną bardzo się denerwuje jak ktoś mi mówi wyluzuj, zapomnij. Przez okres starań miałam takie miesiące że nie wiedziałam kiedy owulacja ani miesiączka a ciąży nie ma:) nawet zmieniłam prace na spokojniejszą.
Chyba muszę pójść na jakąś hipnozę tam mnie zresetująWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 21:20
Ewa89_89 lubi tę wiadomość
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Mgiełka myślisz że to przez gravesa nie możemy zajsc? Ja mam to gowno od roku a staramy się 3 wiec przez pierwsze dwa tez nic. To nie wiem czy to ma takie znaczenie.
Kurde laski kusi mnie żeby jutro siknąc na test. IUI 3.04. Jest sens?IV ivf ⏳
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Nie, nie uważam ze to przez Gravesa nie moge zajść ( przeciwciała TRAB mi spadły i są w normie ale tarczyce musze normować Thyrozolem). Wiele dziewczyn z Gravesem zachodzi w ciążę. Ale mówi się że choroby auto lubią chodzić parami. Mysle że z jakiejś przyczyny organizm może być rozchwiany immunologicznie.
Moim znajomym się udało po lekach które się stosuje przy przeszczepach wiec immunologia moim zdaniem to nie bajka.
To jest jedna z opcji o których myślę ale trzeba po kolei szukać i nie załamywać rąk.
4 IUI -
Usunieta tarczyca
nick nieaktualnyKurde dziewczyny czuje fluatracje tym wszystkim. Za tydzień mam dostać okres i czuje że zbliża się wielkimi krokami. Chodzę poirytowana, nerwowa. Czuje się bezsilna. Mówiłam mojemu że te inseminacje to wydanie kasy w błoto tym bardziej że 3 nie wyszły..czas leci A za nim będzie in vitro to się okaże że na jesień i znów rok na boku..m Masakra jakaś.
Wie którą z Was może jaki czas jest od podjęcia decyzji i działania do samego zabiegu in vitro?? -
nick nieaktualny