Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopiero teraz nadrobiłam zaległości bo musiałam trochę popracować bo i tak już połowę zmiany z telefonem chodziłam i chyba się do niego uśmiechałam 🤗🤗🤗
Ogólnie to dopiero początek wszystkiego, bez względu na to jak sytuacja się dalej potoczy cieszy mnie sam fakt, że coś drgnęlo i poszło naprzód.
Poczekam do tego wtorku i zrobię bete i proga
Nic jednak nie wróżyło powodzenia bo to już taki nasz mały- wielki sukces, średnie endometrium, później niski prog, a na samym początku bałam się, że wogóle IUI jest za poźno. Chyba nawet wolalam takie nastawienie niż potem się rozczarować.
Bardzo dziękuję Wam za miłe słowa ❤
Trzymam za Was Wszystkie kciuki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 21:17
MoniaSz, Bąbel, Mad_red, Sunflowerr, CinniMinni, Nieznajoma_n, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
MoniaSz wrote:Niezapominajka12345 i mad_red ile po ovitrelle mialyscie IUI bo nie umie znaleźć ?? Ja miałam zastrzyk w piątek o 22 a w sobotę o 11 rano IUI...
Ja miałam ovitrelle o 20:30 w niedziele , a już w poniedziałek o 11:00 miałam iui. Jeszcze ponad tydzień czekania 🤭MoniaSz, Mad_red, CinniMinni lubią tę wiadomość
-
Staraczka_2018 wrote:Ja miałam ovitrelle o 20:30 w niedziele , a już w poniedziałek o 11:00 miałam iui. Jeszcze ponad tydzień czekania 🤭33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Niepłodność idiopatyczna ??
1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔 -
MoniaSz wrote:To ja miałam właśnie podobnie i wydaje mi się że ta przerwa jest za mała... to było tylko 13 h a powinno być moim zadaniem przynajmniej 24 h. Ale widzę że co lekarz to inna praktyka i teraz komu tu ufać 🤔 człowiek chciałby się wstrzelić idealnie bo tyle na to czekamy tylko kiedy w końcu jest ten odpowiedni czas ..
Ja teraz miałam 4 iui i robiona była w 13 dc. Poprzednia miałam w 16 dc wiec co iui to inaczej. Ale robiłam test owulacyjny we wtorek i we srode i wykazało ze owi była we czwartek już nie było śladu owulacji w teście.MoniaSz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola* wrote:Marczelinka po czym Wam tak ładnie wzrosła morfologia jeśli można zapytać? 😊
CinniMinni, Lola*, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
marczelinka2112 wrote:Pewnie że można zapytać, a ja chętnie odpowiem bo jak dostaliśmy wynik 0% to się załamałam i szukałam pocieszających opinii. A więc u męża poza morfologia wyszło nieco obniżone fsh . Poszliśmy do androloga i ten przepisał mi Clo i Agapurin. Po miesiącu zrobiliśmy badanie testosteronu i okazał się za wysoki więc musiał odstawić Clo i brał tylko ten drugi lek. I tak do tej pory go bierze, a po 3 miesiącach od wizyty u androloga morfologia tak pięknie podskoczyla, a razem z nią ilość plemników. Ważną rzeczą było również to że mąż przestał palić (nie palił nałogowo ale zdarzało mu się przy weekendzie, czy gdzies tam z kolegami) . Teraz nie pali choć raz na miesiąc mu się zdarzy, ale robię wtedy wojnę ze ja się kluje, jeżdżę na badania a on sobie popala. Trochę mu wjeżdżam na psychikę (ale działa to) . Nawet dzisiaj rozmawialam z położna i mówiła że na wszystkich szkoleniach im mówią że alkohol nie ma wpływu na plemniki, a papierosy bardzo.
Hej u nas była sytuacja że mój mąż miał aglutynacje 1 stopnia no i nic nie brał żadnych leków lekarz mówił że to nie jest źle ale ja w październiku zabroniłam mężowi całkowicie pić piwo zero popalić popala. O teraz na IUI jak oddał nasienie pierwszy raz nie było tej aglutynacji i w sumie nie wiadomo czy to przez to że nie pije. -
U mnie było to samo bardzo niski progesteron i też mowilam i sądziłam że iui było za późno, jednak trzeba zdac się na lekarzy w tym wszystkim oni wiedzą lepiej od nas 😍powiedziałas mężowi??
Mi to chyba tak hormony szaleją ze mam mega różne humorki od płaczliwości po śmiech dziwne uczucie, a no i spac coś nie mogę....zawsze spałam do 9 a teraz 7.30 a ja już wyspana🙈😍Cyprysek89 wrote:Dopiero teraz nadrobiłam zaległości bo musiałam trochę popracować bo i tak już połowę zmiany z telefonem chodziłam i chyba się do niego uśmiechałam 🤗🤗🤗
Ogólnie to dopiero początek wszystkiego, bez względu na to jak sytuacja się dalej potoczy cieszy mnie sam fakt, że coś drgnęlo i poszło naprzód.
Poczekam do tego wtorku i zrobię bete i proga
Nic jednak nie wróżyło powodzenia bo to już taki nasz mały- wielki sukces, średnie endometrium, później niski prog, a na samym początku bałam się, że wogóle IUI jest za poźno. Chyba nawet wolalam takie nastawienie niż potem się rozczarować.
Bardzo dziękuję Wam za miłe słowa ❤
Trzymam za Was Wszystkie kciuki!!!Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
To dosyć wcześnie miałaś ta iui ale trzymam kciuki oby była udana ✊Staraczka_2018 wrote:Ja miałam ovitrelle o 20:30 w niedziele , a już w poniedziałek o 11:00 miałam iui. Jeszcze ponad tydzień czekania 🤭
Bąbel, MoniaSz, Staraczka_2018 lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
A mi wyjątkowo w tym udanym cyklu testy owulacyjne nigdy nie wyszły pozytywne a robiłam nawet 2 razy dziennie!😱🙈🙄Staraczka_2018 wrote:Ja teraz miałam 4 iui i robiona była w 13 dc. Poprzednia miałam w 16 dc wiec co iui to inaczej. Ale robiłam test owulacyjny we wtorek i we srode i wykazało ze owi była we czwartek już nie było śladu owulacji w teście.
Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Ja dopiero 12 dpo miałam wynik 11.CinniMinni wrote:11 dpo juz powinna być betka 10-50 czy cos. Na pewno nie 1 - to tylko resztki ovitrelle. Mam tak co miesiac....
CinniMinni, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Zdecydowanie za szybko iui, boże nie wiem czego lekarze tak robią ale jak dlatego że klinika w niedziele zamknięta to polecam zmienić klinike bo przecież wiadomo że owu itp może wypasc w sobote czy niedzielę, ja polecam medart jest czynny od pon-niedzieli😊MoniaSz wrote:Też tak właśnie myślę... nie wiem czy moja lekarka ma takie podejście czy to dlatego że w niedzielę klinika była zamknięta 🤨
CinniMinni, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Ja dopiero 12 dpo miałam wynik 11.
No to moze jeszcze dla pewności walne jutro czy pojutrze sikacza 😂😂😂😂Mad_red, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
A najlepiej wstrzymaj się do poniedziałku wtedy będzie wszystko jasne 😍😊✊✊✊CinniMinni wrote:No to moze jeszcze dla pewności walne jutro czy pojutrze sikacza 😂😂😂😂
Mad_red, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Niezapominajka, a nie masz problemów z częstym sikaniem? Ja budzę się w nocy raz, czasami dwa bo strasznie siku mi się chce, o 3 lub 4 rano. Potem problem,żeby zasnąć, a jak już zasne to o 8:00 jestem nieprzytomna.
Poza tym kawa mi inaczej smakuje i chce mi się spać. Cycki mnie bolą i wieczorem podbrzusze. Jutro ponowna beta i zobaczymy czy to faktyczne czy subiektywne objawy 😜Bąbel, MoniaSz, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
niezapominajka12345 wrote:Zdecydowanie za szybko iui, boże nie wiem czego lekarze tak robią ale jak dlatego że klinika w niedziele zamknięta to polecam zmienić klinike bo przecież wiadomo że owu itp może wypasc w sobote czy niedzielę, ja polecam medart jest czynny od pon-niedzieli😊
MoniaSz lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Zdecydowanie za szybko iui, boże nie wiem czego lekarze tak robią ale jak dlatego że klinika w niedziele zamknięta to polecam zmienić klinike bo przecież wiadomo że owu itp może wypasc w sobote czy niedzielę, ja polecam medart jest czynny od pon-niedzieli😊
Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Bąbel wrote:MoniaSz i Staraczka2018 jesteście z Poznania? 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 10:22
Bąbel lubi tę wiadomość
33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Anka.j wrote:<1,2
🍷
Tule Cię mocno do serduszka ❤️
To co czekamy na okres i działamy dalej?
Jakie masz plany? Podchodzisz do kolejnej? 🤔MoniaSz, Mad_red lubią tę wiadomość
-
MoniaSz wrote:Powiem Ci że mam taki mętlik w głowie że nie wiem co robić... czy zmienić lekarza , klinike sama nie wiem. Poczekam do laparo i zobaczę czy coś mi wyjdzie po tym badaniu i potem się zastanowię co zrobić. Chciałabym trafić na takiego lekarza przy którym będę czuła że wie co robi i przykłada się do tego... ah..
A Ty czekasz na laparoskopię tak? Co będziesz miała robione? Przepraszam se tak wypytuje ale jest tutaj nas tak dużo ze już Was mylę 🤣
Ja osobiście właśnie zmieniłam lekarza i klinikę na prywatna z bardzo dobrymi opiniami i jest tutaj już nawet jedna dziewczyna której się IUI tam udała( wiadomo ze każda z nas jest inna ale daje nadzieje) bo doszliśmy do wniosku ze tamta lekarka jeśli tak można ja nazwać robiła wszystko żeby IUI się nie udała i żeby doprowadzić nas do in vitro 💁♀️I wyciągnąć kase dla szpitala... Tez miałam ovitrelle podany wieczorem w piątek a IUI w sobotę dopołudnia i jak to ten nowy lekarz zobaczył to zabrakło Mu słów...
Wiec musisz porozmawiać szczerze ze swoim Mezulkiem bo mój był taki wkur... na tamta ze myślałam ze pojedzie do niej i jej wszystko wygarnie 🤪😝😜 wiesz straciłam u niej jakieś 3 miesiące a to dla mnie dużo czasu bo mam niskie AMH 0,8 nie mówiąc już o kasie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 10:33
MoniaSz, CinniMinni, Mad_red lubią tę wiadomość
-
Bąbel wrote:A która to była Twoja IUI? 🤔
A Ty czekasz na laparoskopię tak? Co będziesz miała robione? Przepraszam se tak wypytuje ale jest tutaj nas tak dużo ze już Was mylę 🤣
Ja osobiście właśnie zmieniłam lekarza i klinikę na prywatna z bardzo dobrymi opiniami i jest tutaj już nawet jedna dziewczyna której się IUI tam udała( wiadomo ze każda z nas jest inna ale daje nadzieje) bo doszliśmy do wniosku ze tamta lekarka jeśli tak można ja nazwać robiła wszystko żeby IUI się nie udała i żeby doprowadzić nas do in vitro 💁♀️I wyciągnąć kase dla szpitala... Tez miałam ovitrelle podany wieczorem w piątek a IUI w sobotę dopołudnia i jak to ten nowy lekarz zobaczył to zabrakło Mu słów...
Wiec musisz porozmawiać szczerze ze swoim Mezulkiem bo mój był taki wkur... na tamta ze myślałam ze pojedzie do niej i jej wszystko wygarnie 🤪😝😜 wiesz straciłam u niej jakieś 3 miesiące a to dla mnie dużo czasu bo mam niskie AMH 0,8 nie mówiąc już o kasie 😉Bąbel lubi tę wiadomość
33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔