X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz nadrobiłam zaległości bo musiałam trochę popracować bo i tak już połowę zmiany z telefonem chodziłam i chyba się do niego uśmiechałam 🤗🤗🤗

Ogólnie to dopiero początek wszystkiego, bez względu na to jak sytuacja się dalej potoczy cieszy mnie sam fakt, że coś drgnęlo i poszło naprzód.

Poczekam do tego wtorku i zrobię bete i proga :-)

Nic jednak nie wróżyło powodzenia bo to już taki nasz mały- wielki sukces, średnie endometrium, później niski prog, a na samym początku bałam się, że wogóle IUI jest za poźno. Chyba nawet wolalam takie nastawienie niż potem się rozczarować.

Bardzo dziękuję Wam za miłe słowa ❤

Trzymam za Was Wszystkie kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 21:17

MoniaSz, Bąbel, Mad_red, Sunflowerr, CinniMinni, Nieznajoma_n, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Staraczka_2018 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaSz wrote:
    Niezapominajka12345 i mad_red ile po ovitrelle mialyscie IUI bo nie umie znaleźć ?? Ja miałam zastrzyk w piątek o 22 a w sobotę o 11 rano IUI...

Ja miałam ovitrelle o 20:30 w niedziele , a już w poniedziałek o 11:00 miałam iui. Jeszcze ponad tydzień czekania 🤭

MoniaSz, Mad_red, CinniMinni lubią tę wiadomość

• MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka_2018 wrote:
    Ja miałam ovitrelle o 20:30 w niedziele , a już w poniedziałek o 11:00 miałam iui. Jeszcze ponad tydzień czekania 🤭
    To ja miałam właśnie podobnie i wydaje mi się że ta przerwa jest za mała... to było tylko 13 h a powinno być moim zadaniem przynajmniej 24 h. Ale widzę że co lekarz to inna praktyka i teraz komu tu ufać 🤔 człowiek chciałby się wstrzelić idealnie bo tyle na to czekamy tylko kiedy w końcu jest ten odpowiedni czas ..

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
    Niepłodność idiopatyczna ??
    1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
    7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔
  • Staraczka_2018 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaSz wrote:
    To ja miałam właśnie podobnie i wydaje mi się że ta przerwa jest za mała... to było tylko 13 h a powinno być moim zadaniem przynajmniej 24 h. Ale widzę że co lekarz to inna praktyka i teraz komu tu ufać 🤔 człowiek chciałby się wstrzelić idealnie bo tyle na to czekamy tylko kiedy w końcu jest ten odpowiedni czas ..

Ja teraz miałam 4 iui i robiona była w 13 dc. Poprzednia miałam w 16 dc wiec co iui to inaczej. Ale robiłam test owulacyjny we wtorek i we srode i wykazało ze owi była we czwartek już nie było śladu owulacji w teście.

MoniaSz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola* wrote:
    Marczelinka po czym Wam tak ładnie wzrosła morfologia jeśli można zapytać? 😊
    Pewnie że można zapytać, a ja chętnie odpowiem bo jak dostaliśmy wynik 0% to się załamałam i szukałam pocieszających opinii. A więc u męża poza morfologia wyszło nieco obniżone fsh . Poszliśmy do androloga i ten przepisał mi Clo i Agapurin. Po miesiącu zrobiliśmy badanie testosteronu i okazał się za wysoki więc musiał odstawić Clo i brał tylko ten drugi lek. I tak do tej pory go bierze, a po 3 miesiącach od wizyty u androloga morfologia tak pięknie podskoczyla, a razem z nią ilość plemników. Ważną rzeczą było również to że mąż przestał palić (nie palił nałogowo ale zdarzało mu się przy weekendzie, czy gdzies tam z kolegami) . Teraz nie pali choć raz na miesiąc mu się zdarzy, ale robię wtedy wojnę ze ja się kluje, jeżdżę na badania a on sobie popala. Trochę mu wjeżdżam na psychikę (ale działa to) . Nawet dzisiaj rozmawialam z położna i mówiła że na wszystkich szkoleniach im mówią że alkohol nie ma wpływu na plemniki, a papierosy bardzo.

CinniMinni, Lola*, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

• Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Pewnie że można zapytać, a ja chętnie odpowiem bo jak dostaliśmy wynik 0% to się załamałam i szukałam pocieszających opinii. A więc u męża poza morfologia wyszło nieco obniżone fsh . Poszliśmy do androloga i ten przepisał mi Clo i Agapurin. Po miesiącu zrobiliśmy badanie testosteronu i okazał się za wysoki więc musiał odstawić Clo i brał tylko ten drugi lek. I tak do tej pory go bierze, a po 3 miesiącach od wizyty u androloga morfologia tak pięknie podskoczyla, a razem z nią ilość plemników. Ważną rzeczą było również to że mąż przestał palić (nie palił nałogowo ale zdarzało mu się przy weekendzie, czy gdzies tam z kolegami) . Teraz nie pali choć raz na miesiąc mu się zdarzy, ale robię wtedy wojnę ze ja się kluje, jeżdżę na badania a on sobie popala. Trochę mu wjeżdżam na psychikę (ale działa to) . Nawet dzisiaj rozmawialam z położna i mówiła że na wszystkich szkoleniach im mówią że alkohol nie ma wpływu na plemniki, a papierosy bardzo.

Hej u nas była sytuacja że mój mąż miał aglutynacje 1 stopnia no i nic nie brał żadnych leków lekarz mówił że to nie jest źle ale ja w październiku zabroniłam mężowi całkowicie pić piwo zero popalić popala. O teraz na IUI jak oddał nasienie pierwszy raz nie było tej aglutynacji i w sumie nie wiadomo czy to przez to że nie pije.

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było to samo bardzo niski progesteron i też mowilam i sądziłam że iui było za późno, jednak trzeba zdac się na lekarzy w tym wszystkim oni wiedzą lepiej od nas 😍powiedziałas mężowi??
    Mi to chyba tak hormony szaleją ze mam mega różne humorki od płaczliwości po śmiech dziwne uczucie, a no i spac coś nie mogę....zawsze spałam do 9 a teraz 7.30 a ja już wyspana🙈😍
    Cyprysek89 wrote:
    Dopiero teraz nadrobiłam zaległości bo musiałam trochę popracować bo i tak już połowę zmiany z telefonem chodziłam i chyba się do niego uśmiechałam 🤗🤗🤗

Ogólnie to dopiero początek wszystkiego, bez względu na to jak sytuacja się dalej potoczy cieszy mnie sam fakt, że coś drgnęlo i poszło naprzód.

Poczekam do tego wtorku i zrobię bete i proga :-)

Nic jednak nie wróżyło powodzenia bo to już taki nasz mały- wielki sukces, średnie endometrium, później niski prog, a na samym początku bałam się, że wogóle IUI jest za poźno. Chyba nawet wolalam takie nastawienie niż potem się rozczarować.

Bardzo dziękuję Wam za miłe słowa ❤

Trzymam za Was Wszystkie kciuki!!!

Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dosyć wcześnie miałaś ta iui ale trzymam kciuki oby była udana ✊
    Staraczka_2018 wrote:

Bąbel, MoniaSz, Staraczka_2018 lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wyjątkowo w tym udanym cyklu testy owulacyjne nigdy nie wyszły pozytywne a robiłam nawet 2 razy dziennie!😱🙈🙄
    Staraczka_2018 wrote:
    Ja teraz miałam 4 iui i robiona była w 13 dc. Poprzednia miałam w 16 dc wiec co iui to inaczej. Ale robiłam test owulacyjny we wtorek i we srode i wykazało ze owi była we czwartek już nie było śladu owulacji w teście.

Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 12 dpo miałam wynik 11.
    CinniMinni wrote:
    11 dpo juz powinna być betka 10-50 czy cos. Na pewno nie 1 - to tylko resztki ovitrelle. Mam tak co miesiac....

CinniMinni, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za szybko iui, boże nie wiem czego lekarze tak robią ale jak dlatego że klinika w niedziele zamknięta to polecam zmienić klinike bo przecież wiadomo że owu itp może wypasc w sobote czy niedzielę, ja polecam medart jest czynny od pon-niedzieli😊
    MoniaSz wrote:
    Też tak właśnie myślę... nie wiem czy moja lekarka ma takie podejście czy to dlatego że w niedzielę klinika była zamknięta 🤨

CinniMinni, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Ja dopiero 12 dpo miałam wynik 11.

No to moze jeszcze dla pewności walne jutro czy pojutrze sikacza 😂😂😂😂

Mad_red, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

36 lat, amh 2, slabe nasienie.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

2 procedura wrzesien 2020
    ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
    27 dpt jest serduszko❤️
    7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

23.06.2021 synek na świecie ❤️

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepiej wstrzymaj się do poniedziałku wtedy będzie wszystko jasne 😍😊✊✊✊
    CinniMinni wrote:
    No to moze jeszcze dla pewności walne jutro czy pojutrze sikacza 😂😂😂😂

Mad_red, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, a nie masz problemów z częstym sikaniem? Ja budzę się w nocy raz, czasami dwa bo strasznie siku mi się chce, o 3 lub 4 rano. Potem problem,żeby zasnąć, a jak już zasne to o 8:00 jestem nieprzytomna.
    Poza tym kawa mi inaczej smakuje i chce mi się spać. Cycki mnie bolą i wieczorem podbrzusze. Jutro ponowna beta i zobaczymy czy to faktyczne czy subiektywne objawy 😜

Bąbel, MoniaSz, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za szybko iui, boże nie wiem czego lekarze tak robią ale jak dlatego że klinika w niedziele zamknięta to polecam zmienić klinike bo przecież wiadomo że owu itp może wypasc w sobote czy niedzielę, ja polecam medart jest czynny od pon-niedzieli😊
    MoniaSz i Staraczka2018 jesteście z Poznania? 🤔

MoniaSz lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci że mam taki mętlik w głowie że nie wiem co robić... czy zmienić lekarza , klinike sama nie wiem. Poczekam do laparo i zobaczę czy coś mi wyjdzie po tym badaniu i potem się zastanowię co zrobić. Chciałabym trafić na takiego lekarza przy którym będę czuła że wie co robi i przykłada się do tego... ah..

Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
  • MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    MoniaSz i Staraczka2018 jesteście z Poznania? 🤔
    Z okolic Katowic i chodzę do Angeliusa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 10:22

Bąbel lubi tę wiadomość

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka.j wrote:
    <1,2
    🍷
    Anka.j przykro mi z powodu Twojego wyniku i wiem co czujesz bo jedziemy na jednym wózku ja tez wczoraj taki wynik i tez po drugiej IUI tak jak Ty z tego co się domyśliłam?
    Tule Cię mocno do serduszka ❤️
    To co czekamy na okres i działamy dalej?
    Jakie masz plany? Podchodzisz do kolejnej? 🤔

MoniaSz, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaSz wrote:
    Powiem Ci że mam taki mętlik w głowie że nie wiem co robić... czy zmienić lekarza , klinike sama nie wiem. Poczekam do laparo i zobaczę czy coś mi wyjdzie po tym badaniu i potem się zastanowię co zrobić. Chciałabym trafić na takiego lekarza przy którym będę czuła że wie co robi i przykłada się do tego... ah..
    A która to była Twoja IUI? 🤔
    A Ty czekasz na laparoskopię tak? Co będziesz miała robione? Przepraszam se tak wypytuje ale jest tutaj nas tak dużo ze już Was mylę 🤣
    Ja osobiście właśnie zmieniłam lekarza i klinikę na prywatna z bardzo dobrymi opiniami i jest tutaj już nawet jedna dziewczyna której się IUI tam udała( wiadomo ze każda z nas jest inna ale daje nadzieje) bo doszliśmy do wniosku ze tamta lekarka jeśli tak można ja nazwać robiła wszystko żeby IUI się nie udała i żeby doprowadzić nas do in vitro 💁‍♀️I wyciągnąć kase dla szpitala... Tez miałam ovitrelle podany wieczorem w piątek a IUI w sobotę dopołudnia i jak to ten nowy lekarz zobaczył to zabrakło Mu słów...
    Wiec musisz porozmawiać szczerze ze swoim Mezulkiem bo mój był taki wkur... na tamta ze myślałam ze pojedzie do niej i jej wszystko wygarnie 🤪😝😜 wiesz straciłam u niej jakieś 3 miesiące a to dla mnie dużo czasu bo mam niskie AMH 0,8 nie mówiąc już o kasie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 10:33

MoniaSz, CinniMinni, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    A która to była Twoja IUI? 🤔
    A Ty czekasz na laparoskopię tak? Co będziesz miała robione? Przepraszam se tak wypytuje ale jest tutaj nas tak dużo ze już Was mylę 🤣
    Ja osobiście właśnie zmieniłam lekarza i klinikę na prywatna z bardzo dobrymi opiniami i jest tutaj już nawet jedna dziewczyna której się IUI tam udała( wiadomo ze każda z nas jest inna ale daje nadzieje) bo doszliśmy do wniosku ze tamta lekarka jeśli tak można ja nazwać robiła wszystko żeby IUI się nie udała i żeby doprowadzić nas do in vitro 💁‍♀️I wyciągnąć kase dla szpitala... Tez miałam ovitrelle podany wieczorem w piątek a IUI w sobotę dopołudnia i jak to ten nowy lekarz zobaczył to zabrakło Mu słów...
    Wiec musisz porozmawiać szczerze ze swoim Mezulkiem bo mój był taki wkur... na tamta ze myślałam ze pojedzie do niej i jej wszystko wygarnie 🤪😝😜 wiesz straciłam u niej jakieś 3 miesiące a to dla mnie dużo czasu bo mam niskie AMH 0,8 nie mówiąc już o kasie 😉
    Laparo mam zaplanowaną na 14 kwietnia bo lekarka podejrzewa endometrioze ktora może być przyczyną tych nie powodzen i ja też tak coś czuję że to może być to. .. to była moja pierwsza IUI.. ja mojemu mężowi nawet nie mówiłam że to było chyba źle zrobione tzn. w złym momencie bo już widzę jego reakcje i wkurzenie ... wiesz najlepiej trafić do lekarza z polecania, sprawdzonego... klinika do której chodzę i lekarka mają naprawdę bardzo dobrą opinię. Sprawdziłam to w szerz i wzdłuż 😋 tylko moje odczucie jest takie - czuje że nie ma takiego podejścia i "parcia" jak ja....

Bąbel lubi tę wiadomość

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ