X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz nadrobiłam zaległości bo musiałam trochę popracować bo i tak już połowę zmiany z telefonem chodziłam i chyba się do niego uśmiechałam 🤗🤗🤗

Ogólnie to dopiero początek wszystkiego, bez względu na to jak sytuacja się dalej potoczy cieszy mnie sam fakt, że coś drgnęlo i poszło naprzód.

Poczekam do tego wtorku i zrobię bete i proga :-)

Nic jednak nie wróżyło powodzenia bo to już taki nasz mały- wielki sukces, średnie endometrium, później niski prog, a na samym początku bałam się, że wogóle IUI jest za poźno. Chyba nawet wolalam takie nastawienie niż potem się rozczarować.

Bardzo dziękuję Wam za miłe słowa ❤

Trzymam za Was Wszystkie kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 21:17

MoniaSz, Bąbel, Mad_red, Sunflowerr, CinniMinni, Nieznajoma_n, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Staraczka_2018 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaSz wrote:
    Niezapominajka12345 i mad_red ile po ovitrelle mialyscie IUI bo nie umie znaleźć ?? Ja miałam zastrzyk w piątek o 22 a w sobotę o 11 rano IUI...

Ja miałam ovitrelle o 20:30 w niedziele , a już w poniedziałek o 11:00 miałam iui. Jeszcze ponad tydzień czekania 🤭

MoniaSz, Mad_red, CinniMinni lubią tę wiadomość

• MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka_2018 wrote:
    Ja miałam ovitrelle o 20:30 w niedziele , a już w poniedziałek o 11:00 miałam iui. Jeszcze ponad tydzień czekania 🤭
    To ja miałam właśnie podobnie i wydaje mi się że ta przerwa jest za mała... to było tylko 13 h a powinno być moim zadaniem przynajmniej 24 h. Ale widzę że co lekarz to inna praktyka i teraz komu tu ufać 🤔 człowiek chciałby się wstrzelić idealnie bo tyle na to czekamy tylko kiedy w końcu jest ten odpowiedni czas ..

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
    Niepłodność idiopatyczna ??
    1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
    7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔
  • Staraczka_2018 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaSz wrote:
    To ja miałam właśnie podobnie i wydaje mi się że ta przerwa jest za mała... to było tylko 13 h a powinno być moim zadaniem przynajmniej 24 h. Ale widzę że co lekarz to inna praktyka i teraz komu tu ufać 🤔 człowiek chciałby się wstrzelić idealnie bo tyle na to czekamy tylko kiedy w końcu jest ten odpowiedni czas ..

Ja teraz miałam 4 iui i robiona była w 13 dc. Poprzednia miałam w 16 dc wiec co iui to inaczej. Ale robiłam test owulacyjny we wtorek i we srode i wykazało ze owi była we czwartek już nie było śladu owulacji w teście.

MoniaSz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola* wrote:
    Marczelinka po czym Wam tak ładnie wzrosła morfologia jeśli można zapytać? 😊
    Pewnie że można zapytać, a ja chętnie odpowiem bo jak dostaliśmy wynik 0% to się załamałam i szukałam pocieszających opinii. A więc u męża poza morfologia wyszło nieco obniżone fsh . Poszliśmy do androloga i ten przepisał mi Clo i Agapurin. Po miesiącu zrobiliśmy badanie testosteronu i okazał się za wysoki więc musiał odstawić Clo i brał tylko ten drugi lek. I tak do tej pory go bierze, a po 3 miesiącach od wizyty u androloga morfologia tak pięknie podskoczyla, a razem z nią ilość plemników. Ważną rzeczą było również to że mąż przestał palić (nie palił nałogowo ale zdarzało mu się przy weekendzie, czy gdzies tam z kolegami) . Teraz nie pali choć raz na miesiąc mu się zdarzy, ale robię wtedy wojnę ze ja się kluje, jeżdżę na badania a on sobie popala. Trochę mu wjeżdżam na psychikę (ale działa to) . Nawet dzisiaj rozmawialam z położna i mówiła że na wszystkich szkoleniach im mówią że alkohol nie ma wpływu na plemniki, a papierosy bardzo.

CinniMinni, Lola*, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

• Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Pewnie że można zapytać, a ja chętnie odpowiem bo jak dostaliśmy wynik 0% to się załamałam i szukałam pocieszających opinii. A więc u męża poza morfologia wyszło nieco obniżone fsh . Poszliśmy do androloga i ten przepisał mi Clo i Agapurin. Po miesiącu zrobiliśmy badanie testosteronu i okazał się za wysoki więc musiał odstawić Clo i brał tylko ten drugi lek. I tak do tej pory go bierze, a po 3 miesiącach od wizyty u androloga morfologia tak pięknie podskoczyla, a razem z nią ilość plemników. Ważną rzeczą było również to że mąż przestał palić (nie palił nałogowo ale zdarzało mu się przy weekendzie, czy gdzies tam z kolegami) . Teraz nie pali choć raz na miesiąc mu się zdarzy, ale robię wtedy wojnę ze ja się kluje, jeżdżę na badania a on sobie popala. Trochę mu wjeżdżam na psychikę (ale działa to) . Nawet dzisiaj rozmawialam z położna i mówiła że na wszystkich szkoleniach im mówią że alkohol nie ma wpływu na plemniki, a papierosy bardzo.

Hej u nas była sytuacja że mój mąż miał aglutynacje 1 stopnia no i nic nie brał żadnych leków lekarz mówił że to nie jest źle ale ja w październiku zabroniłam mężowi całkowicie pić piwo zero popalić popala. O teraz na IUI jak oddał nasienie pierwszy raz nie było tej aglutynacji i w sumie nie wiadomo czy to przez to że nie pije.

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było to samo bardzo niski progesteron i też mowilam i sądziłam że iui było za późno, jednak trzeba zdac się na lekarzy w tym wszystkim oni wiedzą lepiej od nas 😍powiedziałas mężowi??
    Mi to chyba tak hormony szaleją ze mam mega różne humorki od płaczliwości po śmiech dziwne uczucie, a no i spac coś nie mogę....zawsze spałam do 9 a teraz 7.30 a ja już wyspana🙈😍
    Cyprysek89 wrote:
    Dopiero teraz nadrobiłam zaległości bo musiałam trochę popracować bo i tak już połowę zmiany z telefonem chodziłam i chyba się do niego uśmiechałam 🤗🤗🤗

Ogólnie to dopiero początek wszystkiego, bez względu na to jak sytuacja się dalej potoczy cieszy mnie sam fakt, że coś drgnęlo i poszło naprzód.

Poczekam do tego wtorku i zrobię bete i proga :-)

Nic jednak nie wróżyło powodzenia bo to już taki nasz mały- wielki sukces, średnie endometrium, później niski prog, a na samym początku bałam się, że wogóle IUI jest za poźno. Chyba nawet wolalam takie nastawienie niż potem się rozczarować.

Bardzo dziękuję Wam za miłe słowa ❤

Trzymam za Was Wszystkie kciuki!!!

Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dosyć wcześnie miałaś ta iui ale trzymam kciuki oby była udana ✊
    Staraczka_2018 wrote:

Bąbel, MoniaSz, Staraczka_2018 lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wyjątkowo w tym udanym cyklu testy owulacyjne nigdy nie wyszły pozytywne a robiłam nawet 2 razy dziennie!😱🙈🙄
    Staraczka_2018 wrote:
    Ja teraz miałam 4 iui i robiona była w 13 dc. Poprzednia miałam w 16 dc wiec co iui to inaczej. Ale robiłam test owulacyjny we wtorek i we srode i wykazało ze owi była we czwartek już nie było śladu owulacji w teście.

Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 12 dpo miałam wynik 11.
    CinniMinni wrote:
    11 dpo juz powinna być betka 10-50 czy cos. Na pewno nie 1 - to tylko resztki ovitrelle. Mam tak co miesiac....

CinniMinni, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za szybko iui, boże nie wiem czego lekarze tak robią ale jak dlatego że klinika w niedziele zamknięta to polecam zmienić klinike bo przecież wiadomo że owu itp może wypasc w sobote czy niedzielę, ja polecam medart jest czynny od pon-niedzieli😊
    MoniaSz wrote:
    Też tak właśnie myślę... nie wiem czy moja lekarka ma takie podejście czy to dlatego że w niedzielę klinika była zamknięta 🤨

CinniMinni, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Ja dopiero 12 dpo miałam wynik 11.

No to moze jeszcze dla pewności walne jutro czy pojutrze sikacza 😂😂😂😂

Mad_red, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

36 lat, amh 2, slabe nasienie.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

2 procedura wrzesien 2020
    ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
    27 dpt jest serduszko❤️
    7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

23.06.2021 synek na świecie ❤️

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepiej wstrzymaj się do poniedziałku wtedy będzie wszystko jasne 😍😊✊✊✊
    CinniMinni wrote:
    No to moze jeszcze dla pewności walne jutro czy pojutrze sikacza 😂😂😂😂

Mad_red, Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, a nie masz problemów z częstym sikaniem? Ja budzę się w nocy raz, czasami dwa bo strasznie siku mi się chce, o 3 lub 4 rano. Potem problem,żeby zasnąć, a jak już zasne to o 8:00 jestem nieprzytomna.
    Poza tym kawa mi inaczej smakuje i chce mi się spać. Cycki mnie bolą i wieczorem podbrzusze. Jutro ponowna beta i zobaczymy czy to faktyczne czy subiektywne objawy 😜

Bąbel, MoniaSz, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za szybko iui, boże nie wiem czego lekarze tak robią ale jak dlatego że klinika w niedziele zamknięta to polecam zmienić klinike bo przecież wiadomo że owu itp może wypasc w sobote czy niedzielę, ja polecam medart jest czynny od pon-niedzieli😊
    MoniaSz i Staraczka2018 jesteście z Poznania? 🤔

MoniaSz lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci że mam taki mętlik w głowie że nie wiem co robić... czy zmienić lekarza , klinike sama nie wiem. Poczekam do laparo i zobaczę czy coś mi wyjdzie po tym badaniu i potem się zastanowię co zrobić. Chciałabym trafić na takiego lekarza przy którym będę czuła że wie co robi i przykłada się do tego... ah..

Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
  • MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    MoniaSz i Staraczka2018 jesteście z Poznania? 🤔
    Z okolic Katowic i chodzę do Angeliusa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 10:22

Bąbel lubi tę wiadomość

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka.j wrote:
    <1,2
    🍷
    Anka.j przykro mi z powodu Twojego wyniku i wiem co czujesz bo jedziemy na jednym wózku ja tez wczoraj taki wynik i tez po drugiej IUI tak jak Ty z tego co się domyśliłam?
    Tule Cię mocno do serduszka ❤️
    To co czekamy na okres i działamy dalej?
    Jakie masz plany? Podchodzisz do kolejnej? 🤔

MoniaSz, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaSz wrote:
    Powiem Ci że mam taki mętlik w głowie że nie wiem co robić... czy zmienić lekarza , klinike sama nie wiem. Poczekam do laparo i zobaczę czy coś mi wyjdzie po tym badaniu i potem się zastanowię co zrobić. Chciałabym trafić na takiego lekarza przy którym będę czuła że wie co robi i przykłada się do tego... ah..
    A która to była Twoja IUI? 🤔
    A Ty czekasz na laparoskopię tak? Co będziesz miała robione? Przepraszam se tak wypytuje ale jest tutaj nas tak dużo ze już Was mylę 🤣
    Ja osobiście właśnie zmieniłam lekarza i klinikę na prywatna z bardzo dobrymi opiniami i jest tutaj już nawet jedna dziewczyna której się IUI tam udała( wiadomo ze każda z nas jest inna ale daje nadzieje) bo doszliśmy do wniosku ze tamta lekarka jeśli tak można ja nazwać robiła wszystko żeby IUI się nie udała i żeby doprowadzić nas do in vitro 💁‍♀️I wyciągnąć kase dla szpitala... Tez miałam ovitrelle podany wieczorem w piątek a IUI w sobotę dopołudnia i jak to ten nowy lekarz zobaczył to zabrakło Mu słów...
    Wiec musisz porozmawiać szczerze ze swoim Mezulkiem bo mój był taki wkur... na tamta ze myślałam ze pojedzie do niej i jej wszystko wygarnie 🤪😝😜 wiesz straciłam u niej jakieś 3 miesiące a to dla mnie dużo czasu bo mam niskie AMH 0,8 nie mówiąc już o kasie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 10:33

MoniaSz, CinniMinni, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    A która to była Twoja IUI? 🤔
    A Ty czekasz na laparoskopię tak? Co będziesz miała robione? Przepraszam se tak wypytuje ale jest tutaj nas tak dużo ze już Was mylę 🤣
    Ja osobiście właśnie zmieniłam lekarza i klinikę na prywatna z bardzo dobrymi opiniami i jest tutaj już nawet jedna dziewczyna której się IUI tam udała( wiadomo ze każda z nas jest inna ale daje nadzieje) bo doszliśmy do wniosku ze tamta lekarka jeśli tak można ja nazwać robiła wszystko żeby IUI się nie udała i żeby doprowadzić nas do in vitro 💁‍♀️I wyciągnąć kase dla szpitala... Tez miałam ovitrelle podany wieczorem w piątek a IUI w sobotę dopołudnia i jak to ten nowy lekarz zobaczył to zabrakło Mu słów...
    Wiec musisz porozmawiać szczerze ze swoim Mezulkiem bo mój był taki wkur... na tamta ze myślałam ze pojedzie do niej i jej wszystko wygarnie 🤪😝😜 wiesz straciłam u niej jakieś 3 miesiące a to dla mnie dużo czasu bo mam niskie AMH 0,8 nie mówiąc już o kasie 😉
    Laparo mam zaplanowaną na 14 kwietnia bo lekarka podejrzewa endometrioze ktora może być przyczyną tych nie powodzen i ja też tak coś czuję że to może być to. .. to była moja pierwsza IUI.. ja mojemu mężowi nawet nie mówiłam że to było chyba źle zrobione tzn. w złym momencie bo już widzę jego reakcje i wkurzenie ... wiesz najlepiej trafić do lekarza z polecania, sprawdzonego... klinika do której chodzę i lekarka mają naprawdę bardzo dobrą opinię. Sprawdziłam to w szerz i wzdłuż 😋 tylko moje odczucie jest takie - czuje że nie ma takiego podejścia i "parcia" jak ja....

Bąbel lubi tę wiadomość

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ