X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Lola* Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Pewnie że można zapytać, a ja chętnie odpowiem bo jak dostaliśmy wynik 0% to się załamałam i szukałam pocieszających opinii. A więc u męża poza morfologia wyszło nieco obniżone fsh . Poszliśmy do androloga i ten przepisał mi Clo i Agapurin. Po miesiącu zrobiliśmy badanie testosteronu i okazał się za wysoki więc musiał odstawić Clo i brał tylko ten drugi lek. I tak do tej pory go bierze, a po 3 miesiącach od wizyty u androloga morfologia tak pięknie podskoczyla, a razem z nią ilość plemników. Ważną rzeczą było również to że mąż przestał palić (nie palił nałogowo ale zdarzało mu się przy weekendzie, czy gdzies tam z kolegami) . Teraz nie pali choć raz na miesiąc mu się zdarzy, ale robię wtedy wojnę ze ja się kluje, jeżdżę na badania a on sobie popala. Trochę mu wjeżdżam na psychikę (ale działa to) . Nawet dzisiaj rozmawialam z położna i mówiła że na wszystkich szkoleniach im mówią że alkohol nie ma wpływu na plemniki, a papierosy bardzo.
    Dziękuję za odpowiedź. Mąż jeszcze nie badał hormonów - ale czym prędzej go do tego zmobilizuje. Narazie próbowaliśmy podleczyć się suplementacją ale nic to nie dało. Dajesz nadzieję ☺️

marczelinka2112 lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaSz wrote:
    Laparo mam zaplanowaną na 14 kwietnia bo lekarka podejrzewa endometrioze ktora może być przyczyną tych nie powodzen i ja też tak coś czuję że to może być to. .. to była moja pierwsza IUI.. ja mojemu mężowi nawet nie mówiłam że to było chyba źle zrobione tzn. w złym momencie bo już widzę jego reakcje i wkurzenie ... wiesz najlepiej trafić do lekarza z polecania, sprawdzonego... klinika do której chodzę i lekarka mają naprawdę bardzo dobrą opinię. Sprawdziłam to w szerz i wzdłuż 😋 tylko moje odczucie jest takie - czuje że nie ma takiego podejścia i "parcia" jak ja....

Ja jestem po laparoskopii miałam w maju zeszłego roku tez endometrioza 😡 badałaś CA125 to marker który mówi właśnie o niej 😔 ja miałam większy wiec mnie zoperowali teraz ten nowy lekarz tez mi kazał zbadać i spadł mi do 30 czyli jestem w normie 😊
    Rozumiem Cię doskonale bo to w końcu nam zależy na tym bardziej niż im 💁‍♀️ Wiesz dla nich to tylko kolejna ciąża i statystyki a dla nas nasz długo oczekiwany cud 😍
    Jeśli twierdzisz ze są dobre opinie to według mnie nie powinnaś mieć takiego odczucia... ja zmieniłam na klinikę na med art 👍

MoniaSz, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Staraczka_2018 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    MoniaSz i Staraczka2018 jesteście z Poznania? 🤔
    Ja jestem z okolic Krakowa

MoniaSz, Asia8818, Bąbel lubią tę wiadomość

• MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Ja jestem po laparoskopii miałam w maju zeszłego roku tez endometrioza 😡 badałaś CA125 to marker który mówi właśnie o niej 😔 ja miałam większy wiec mnie zoperowali teraz ten nowy lekarz tez mi kazał zbadać i spadł mi do 30 czyli jestem w normie 😊
    Rozumiem Cię doskonale bo to w końcu nam zależy na tym bardziej niż im 💁‍♀️ Wiesz dla nich to tylko kolejna ciąża i statystyki a dla nas nasz długo oczekiwany cud 😍
    Jeśli twierdzisz ze są dobre opinie to według mnie nie powinnaś mieć takiego odczucia... ja zmieniłam na klinikę na med art 👍
    Nie badalam i lekarka nic mi też o tym nie mówiła. Może chce sprawdzić wszystko tą laparo , może coś tam znajdą. Stresuje się tym wszystkim i chciałabym już, teraz żeby się udało może dlatego mam takie odczucia co do lekarza. Każde nie powodzenie mnie dołuje a czas leci... a jeśli mogę spytać.. miałaś jakieś objawy endometriozy czy tylko to badanie Ci to wykrylo??

Bąbel lubi tę wiadomość

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
    Niepłodność idiopatyczna ??
    1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
    7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    No to spokojnie, jeszcze tylko jeden dzień i będzie sobota, zrobisz betę i wszystko będzie jasne. Wiem, że to trudne, bo sama przed chwilą byłam w tej sytuacji (dokładnie tydzien temu), ale uwierz mi, że po pierwszej becie stres i niecierpliwość są jeszcze większe...z każdym kolejnym badaniem:///

Dzisiejsza beta 0,41 niestety... Aczkolwiek nie rozumiem czemu nie 0, bo ovitrelle miałam 3 lutego a inseminacje 5 lutego..

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikam dużo ale w dzien, szybciej chce mi się spac i szybciej się budze, cycki bolą tylko trochę, żyły fioletowe na piersiach nadal są, brzuch czasem pobolewa, kawy narazie nie pije bo się boję hehe chociaż niby 1-2 dziennie można ale narazie odstawiłam 🙄😅
    Mad_red wrote:
    Niezapominajka, a nie masz problemów z częstym sikaniem? Ja budzę się w nocy raz, czasami dwa bo strasznie siku mi się chce, o 3 lub 4 rano. Potem problem,żeby zasnąć, a jak już zasne to o 8:00 jestem nieprzytomna.
    Poza tym kawa mi inaczej smakuje i chce mi się spać. Cycki mnie bolą i wieczorem podbrzusze. Jutro ponowna beta i zobaczymy czy to faktyczne czy subiektywne objawy 😜

Mad_red, Bąbel lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było to samo bardzo niski progesteron i też mowilam i sądziłam że iui było za późno, jednak trzeba zdac się na lekarzy w tym wszystkim oni wiedzą lepiej od nas 😍powiedziałas mężowi??
    Mi to chyba tak hormony szaleją ze mam mega różne humorki od płaczliwości po śmiech dziwne uczucie, a no i spac coś nie mogę....zawsze spałam do 9 a teraz 7.30 a ja już wyspana🙈😍

Hej!

Nie powiedziałam bo jak przyjechałam to oglądał mecz Bayernu i nie zwracał na mnie uwagi :-) :-) :-)
    A o 22 poszłam spać bo padam wieczorami jak kawka od tygodnia :-) a dzisiaj w pracy :-(

Hmm ja dzisiaj miałam taki malutki brunatny ślad na bieliźnie i ogólnie gorąco mi i troszkę kole raz z lewej raz z prawej strony

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    Hej!

Nie powiedziałam bo jak przyjechałam to oglądał mecz Bayernu i nie zwracał na mnie uwagi :-) :-) :-)
    A o 22 poszłam spać bo padam wieczorami jak kawka od tygodnia :-) a dzisiaj w pracy :-(

Hmm ja dzisiaj miałam taki malutki brunatny ślad na bieliźnie i ogólnie gorąco mi i troszkę kole raz z lewej raz z prawej strony

Cyprysek jutro beta?😄

Mad_red lubi tę wiadomość

36 lat, amh 2, slabe nasienie.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

2 procedura wrzesien 2020
    ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
    27 dpt jest serduszko❤️
    7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

23.06.2021 synek na świecie ❤️

Wysłany: 22 lutego 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe aha;) No to będzie miał niespodziankę;)
    Ja też plamiłam i to chyba z 5-6 dni, także spokojnie;) dopiero teraz ustało uff:) I ja to mocno placiłam mega brązowe i nawet krew.
    Cyprysek89 wrote:
    Hej!

MoniaSz lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka_2018 wrote:

Ja jestem z Krakowa.
    Dziewczyny najgorsze jest to czekanie mi jeszcze tydzień został 😋😋 ale nie robie bety ani testów będzie co ma być.

CinniMinni, MoniaSz lubią tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka_2018 wrote:
    Ok 😀 a która to była Twoja IUI? 🤔

f3c5740a8e.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Ok 😀 a która to była Twoja IUI? 🤔
    Moja 4 iui i ostatnia. Ja chodzę prywatnie do ginekologa , który wkręcił nas do programu leczenia niepłodności do szpitala i przez to nie płaciliśmy za iui, tyle co za leki do stymulacji . A z tego programu cztery iui są refundowane .

Bąbel, CinniMinni lubią tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaSz wrote:
    Nie badalam i lekarka nic mi też o tym nie mówiła. Może chce sprawdzić wszystko tą laparo , może coś tam znajdą. Stresuje się tym wszystkim i chciałabym już, teraz żeby się udało może dlatego mam takie odczucia co do lekarza. Każde nie powodzenie mnie dołuje a czas leci... a jeśli mogę spytać.. miałaś jakieś objawy endometriozy czy tylko to badanie Ci to wykrylo??
    U mnie to wogole długa historia...
    nigdy nie miałam swojego stałego ginekologa i jak doszliśmy do wniosku ze chcemy starać się o dzidzie to pojechałam do lekarza niby świetny pracuje w szpitalu i wogole i stwierdził ze mam zmianę na jajniku i wysłał mnie na badanie między innymi markery nowotworowe wiec sobie wyobraź jak ryczalam... zrobiłam wyniki wyszły w normie poza tym jednym który miałam podwyższony ale nie dużo chyba o około 2 bo norma była do 35 a ja miałam ponad 37 😔 kazał mi znowu przyjechać na usg i stwierdził ze nic się nie zmieniło i odesłał mnie do poradni ginekologiczno-onkologicznej i tam taki młody lekarz powedzial ze to endometrioza i zapisał mi leki na trzy miesiące które wstrzymały mi okres czyli defakto nie mogliśmy się starać a mówiłam mu o tym ze chcemy mieć dzidziusia i tak w maju udało mi się dostać do takiej dobrej lekarki w okolicy i powiedziała ze laparo bo te tabletki nic nie pomogą to trzeba usunąć i mam usunięte 😊
    Ogólnie od zawsze miałam bolesne miesiączki i ja już byłam nauczona z tym żyć a jakiś takich innnych objawów nie miałam 💁‍♀️

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikam dużo ale w dzien, szybciej chce mi się spac i szybciej się budze, cycki bolą tylko trochę, żyły fioletowe na piersiach nadal są, brzuch czasem pobolewa, kawy narazie nie pije bo się boję hehe chociaż niby 1-2 dziennie można ale narazie odstawiłam 🙄😅
    Niezapominajka12345, Mad red Kochane moje ja żyje nadzieja ze już za niedługo do Was dołączę i tez będę mogła pisać o moich objawach 🤣
    Póki co czekam na @ ma przyjść jutro albo w poniedziałek i dzwonię do kliniki umówić się na monitoring 💪🍀🙈

MoniaSz, niezapominajka12345, CinniMinni, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    U mnie to wogole długa historia...
    nigdy nie miałam swojego stałego ginekologa i jak doszliśmy do wniosku ze chcemy starać się o dzidzie to pojechałam do lekarza niby świetny pracuje w szpitalu i wogole i stwierdził ze mam zmianę na jajniku i wysłał mnie na badanie między innymi markery nowotworowe wiec sobie wyobraź jak ryczalam... zrobiłam wyniki wyszły w normie poza tym jednym który miałam podwyższony ale nie dużo chyba o około 2 bo norma była do 35 a ja miałam ponad 37 😔 kazał mi znowu przyjechać na usg i stwierdził ze nic się nie zmieniło i odesłał mnie do poradni ginekologiczno-onkologicznej i tam taki młody lekarz powedzial ze to endometrioza i zapisał mi leki na trzy miesiące które wstrzymały mi okres czyli defakto nie mogliśmy się starać a mówiłam mu o tym ze chcemy mieć dzidziusia i tak w maju udało mi się dostać do takiej dobrej lekarki w okolicy i powiedziała ze laparo bo te tabletki nic nie pomogą to trzeba usunąć i mam usunięte 😊
    Ogólnie od zawsze miałam bolesne miesiączki i ja już byłam nauczona z tym żyć a jakiś takich innnych objawów nie miałam 💁‍♀️
    Ja właśnie też mam bardzo bolesne miesiączki i różne inne dolegliwości z tym związane... jedyne co u mnie zauważyła to przy ostatnim monitoringu na usg widziała nie regularne endometrium co niby może wskazywać też na endometrioze.. muszę po prostu poczekać do laparo i zobaczymy. Może będę wiedzieć coś więcej... bo na tą chwilę wszystkie nasze wyniki są dobre i nie ma zdiagniziwanej przyczyny nie powodzen ....

Bąbel lubi tę wiadomość

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
    Niepłodność idiopatyczna ??
    1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
    7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka_2018 wrote:
    Moja 4 iui i ostatnia. Ja chodzę prywatnie do ginekologa , który wkręcił nas do programu leczenia niepłodności do szpitala i przez to nie płaciliśmy za iui, tyle co za leki do stymulacji . A z tego programu cztery iui są refundowane .
    Ja tez właśnie miałam ten program dwie IUI i chodziłam prywatnie a IUI miałam na NFZ i płaciliśmy tylko za leki i za badanie nasienia i za wizyty prywatne oczywiście i podziękowałam już tej Pani doktor która robiła tak żeby doprowadzić do in vitro bo wykonane przez nią te 2 IUI nie byliśmy poprowadzone prawidłowo i coś nas tknęło i zmieniliśmy klinikę na prywatna i wole zapłacić za IUI i mieć to przeprowadzone na najwyższym poziomie 💪 sama widzisz ze nawet ten ovitrelle miałyśmy zle zapisany prawda?
    Ty tez miałaś taka krótka przerwę o ile dobrze pamietam? 🤔

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Ja tez właśnie miałam ten program dwie IUI i chodziłam prywatnie a IUI miałam na NFZ i płaciliśmy tylko za leki i za badanie nasienia i za wizyty prywatne oczywiście i podziękowałam już tej Pani doktor która robiła tak żeby doprowadzić do in vitro bo wykonane przez nią te 2 IUI nie byliśmy poprowadzone prawidłowo i coś nas tknęło i zmieniliśmy klinikę na prywatna i wole zapłacić za IUI i mieć to przeprowadzone na najwyższym poziomie 💪 sama widzisz ze nawet ten ovitrelle miałyśmy zle zapisany prawda?
    Ty tez miałaś taka krótka przerwę o ile dobrze pamietam? 🤔

Tak, ja miałam krótka przerwę od zastrzyku do iui, tylko ze u mnie pęcherzyk pęka szybko po podaniu bo ok 20 godzin po podaniu, miałam już kilka razy podawany zastrzyk i monitoring po podaniu i zawsze szybko pękały nie cały dzień po podaniu ☺️

Bąbel lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 lutego 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieję że okres jednak nie przyjdzie wcale ✊✊✊🙈😍😊 jesteś pod najlepsza opieka teraz więc nawet jak w tym miesiącu się nie uda, to klinika Ci pomoże w odpowiedni sposób ❤️✊
    Bąbel wrote:
    Niezapominajka12345, Mad red Kochane moje ja żyje nadzieja ze już za niedługo do Was dołączę i tez będę mogła pisać o moich objawach 🤣
    Póki co czekam na @ ma przyjść jutro albo w poniedziałek i dzwonię do kliniki umówić się na monitoring 💪🍀🙈

MoniaSz, Bąbel, Mad_red lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • zaplątana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaSz wrote:
    Z okolic Katowic i chodzę do Angeliusa...

MoniaSz do kogo chodzisz do Angeliusa? Jesteś zadowolona? Jak to wygląda w tej klinice? Podchodzą do tematu poważnie, czy tylko odwalić IUI i ciągnąć na in vitro?

Lat 30
    11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
    01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
    10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
    wyrzuty PRL - Dostinex
    Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
    27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
    20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
    Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
    17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
    28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
    Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
    02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
    Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.

7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
    progesteron - 19.59 🙏
    9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
    11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
    progesteron - 16.80 🙏
    13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
    25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏

Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
    Czekam na Ciebie, okruszku. ❤
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Babel ja to samo. Czekam na okres i umawiam sie do gina. Walczymy dalej. :)

Mad_red lubi tę wiadomość

36 lat, amh 2, slabe nasienie.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

2 procedura wrzesien 2020
    ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
    27 dpt jest serduszko❤️
    7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

23.06.2021 synek na świecie ❤️
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ