Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajka12345 wrote:Mnie kurcze takto pobolewał brzuch czy coś tam kłuło i sobie myślę kurde lipa co się dzieje, a np dzisiaj nic nie boli nic nie kłuje kompletnie nic nie czuć i też tak dziwnie, zaraz człowiek sobie wkręca czy wszystko jest ok heh jakie to wszystko ciężkie 🙄🙄🙄✊😍😍
Aż się dziwię czy bym miała takie szczęście, że zero dolegliwości bym miała 🤔🤔🤔
Nie dogodzisz 🤪
Ale tak jak pisała UlaFalka to zawsze będziemy się czymś denerwować bo takie już jesteśmy 🙊 Kochane przyszłe Mamusie 🍀❤️🌷Cyprysek89, waniliovaa, Fragola_95, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
-
To jest wg mnie wynik tego, że nic nam łatwo nie przyszło. Wszystkie przeszłyśmy (lub jesteśmy w trakcie) długiej drogi do upragnionego celu. Wszystkie monitorowane cykle, objawy owulacji, reakcja organizmu na leki, pierwsze objawy ciąży. Tego wg mnie nie zrozumie kobieta której się udało w 1 cyklu albo wpadła. Ja sama do momentu świadomej decyzji, że zaczynamy starania nie wiedziałam kiedy mam owulacje a jakiekolwiek dolegliwości- nie wracałam uwagi. Nie chce żeby to było jakoś negatywnie odebrane...
Po prostu uważam, że mamy prawo czuć strach i mieć obawy.
I fajnie, że jest takie miejsce jak to forum gdzie możemy się tym naszym "strachem" podzielić i nikt nam nie powie, że stwarzamy, że nie jesteśmy jedynymi kobietami w ciąży, że to normalne...
Dziękuję za uwagę 😊😊😊😊😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 17:58
Bąbel, waniliovaa, Fragola_95, niezapominajka12345, CinniMinni lubią tę wiadomość
-
Cyprysek no dokładnie. Myślę że denerwować to się będziemy do samego porodu o to czy wszystko jest ok z dzieckiem. Ale nikt nie jest w stanie nas zrozumieć kto nie przeszedł takiej drogi jak my...
Bąbel, Cyprysek89, niezapominajka12345, Jolka4025 lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2018
👩🦰27 lat
👱29 lat
Od września 2019 GAMETA GDYNIA
1.02.2020 - IUI 😔
29.02.2020 - IUI cb ☹️
Maj 2020 - operacja ŻPN
09.11.2020 - IUI 😔
Grudzień 2020 - start IVF 🍀🍀🍀
Marzec 2021 - FET ☹️☹️☹️
Kwiecień 2021 - FET beta 7dpt - 74;10dpt - 266; 18dpt - 3139
10 tc poronienie
Styczeń 2022 - FET puste jajo 😔
Maj 2022 zmiana lekarza i kliniki na medi-medic
Lipiec 2022 - IUI ❤️
Kwiecień 2023 - urodzenie synka ❤️ -
Powiem Wam, że ja się z tygodnia na tydzień co raz bardziej boję. Nie czytam Internetu, tylko sięgnęłam po porządną książkę dla kobiet w ciąży i to mnie troszkę relaksuje.
Nawet z rodziny o ciąży wie tylko kilka zaufanych osób, takich które nikomu nic nie mówią dalej. Mąż mnie się pyta: czego się boisz? I sama nie wiem. Jak byłam w pierwszej ciąży to miałam motylki w brzuchu i sercu, a teraz nie wiem czy nauczona przez okrutne życie, pozytywne emocje przegrały ze strachem. A najgorsze z tego wszystkiego jest to, że nawet jak jestem u lekarza i się uśmiecham, to on mnie się pyta kiedy wróci mój uśmiech, stary uśmiech. Więc nawet nie potrafię oszukać lekarza. Jak widzę maleństwo na usg to jestem dumna i spokojna, ale kolejnego dnia już się martwię czy wszystko dobrze.
Powoli zaczynam kompletowac wyprawkę, ale z tyłu głowy mam strach nie wiadomego pochodzenia.
Bąbel, oj to Ciebie troszkę może bardziej rozciągać przy dolegliwościach, o których pisałaś.
AB jakoś komentuje Twoja wagę, bo pisałaś że trochę masz nadprogramowo? Ja to co ja nadrobiłam z kg podczas stymulacji chyba wreszcie ze mnie zeszło. Bo po stymulacji to miałam brzuch jak w 3 miesiącu 🙈
Niezapominajka, ciesz się 😻 ja wymiotowałam jeden raz, jeden tydzień spalam non stop 🐵🙊 A tak to zero objawów, czasami coś tam mnie zabolało.
Ogólnie byłam słaba. Od 2 trymestru wróciłam z siłami do normy 🙈 i mam tyle energii, a tutaj doooppaaa bo szaleje korona 👑Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
Starajacsieocud wrote:Powiem Wam, że ja się z tygodnia na tydzień co raz bardziej boję. Nie czytam Internetu, tylko sięgnęłam po porządną książkę dla kobiet w ciąży i to mnie troszkę relaksuje.
Nawet z rodziny o ciąży wie tylko kilka zaufanych osób, takich które nikomu nic nie mówią dalej. Mąż mnie się pyta: czego się boisz? I sama nie wiem. Jak byłam w pierwszej ciąży to miałam motylki w brzuchu i sercu, a teraz nie wiem czy nauczona przez okrutne życie, pozytywne emocje przegrały ze strachem. A najgorsze z tego wszystkiego jest to, że nawet jak jestem u lekarza i się uśmiecham, to on mnie się pyta kiedy wróci mój uśmiech, stary uśmiech. Więc nawet nie potrafię oszukać lekarza. Jak widzę maleństwo na usg to jestem dumna i spokojna, ale kolejnego dnia już się martwię czy wszystko dobrze.
Powoli zaczynam kompletowac wyprawkę, ale z tyłu głowy mam strach nie wiadomego pochodzenia.
Bąbel, oj to Ciebie troszkę może bardziej rozciągać przy dolegliwościach, o których pisałaś.
AB jakoś komentuje Twoja wagę, bo pisałaś że trochę masz nadprogramowo? Ja to co ja nadrobiłam z kg podczas stymulacji chyba wreszcie ze mnie zeszło. Bo po stymulacji to miałam brzuch jak w 3 miesiącu 🙈
Niezapominajka, ciesz się 😻 ja wymiotowałam jeden raz, jeden tydzień spalam non stop 🐵🙊 A tak to zero objawów, czasami coś tam mnie zabolało.
Ogólnie byłam słaba. Od 2 trymestru wróciłam z siłami do normy 🙈 i mam tyle energii, a tutaj doooppaaa bo szaleje korona 👑
Ale chyba nieważne jak kto wyglada i ile wazy w końcu wszystkie jesteśmy Kobietami 💁♀️Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
To teraz zapyta ile wazysz, bo musi kontrolować Twoje przyrosty 🙈 ja myślałam, że zapadne się pod ziemię.
Pytałam z ciekawości, bo moja poprzednia lekarka non stop dręczyła mnie o wagę, pomimo tego że była w normie, a u AB nigdy nie odczułam, że coś jest nie tak.
Super, że już w piątek będziecie słuchać serduszka ❤ to takie piękne, niepowtarzalne ❤❤❤❤❤❤Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
Starajacsieocud wrote:To teraz zapyta ile wazysz, bo musi kontrolować Twoje przyrosty 🙈 ja myślałam, że zapadne się pod ziemię.
Pytałam z ciekawości, bo moja poprzednia lekarka non stop dręczyła mnie o wagę, pomimo tego że była w normie, a u AB nigdy nie odczułam, że coś jest nie tak.
Super, że już w piątek będziecie słuchać serduszka ❤ to takie piękne, niepowtarzalne ❤❤❤❤❤❤
A Ty kiedy masz wizytę? -
W punkt!! Idealnie napisane...też myślę że ktoś kto nie przeszedł tak długiej drogi jak my i tak tego nie zrozumie, dzisiaj opowiadalismy znajomym jak to było od początku starania badania itp to nawet nie mieli pojęcia o czym my mówimy....wiadomo trochę współczuli ale i tak nigdy tego nie zrozumieją bo im się udało za 1 razem 😊😍Cyprysek89 wrote:To jest wg mnie wynik tego, że nic nam łatwo nie przyszło. Wszystkie przeszłyśmy (lub jesteśmy w trakcie) długiej drogi do upragnionego celu. Wszystkie monitorowane cykle, objawy owulacji, reakcja organizmu na leki, pierwsze objawy ciąży. Tego wg mnie nie zrozumie kobieta której się udało w 1 cyklu albo wpadła. Ja sama do momentu świadomej decyzji, że zaczynamy starania nie wiedziałam kiedy mam owulacje a jakiekolwiek dolegliwości- nie wracałam uwagi. Nie chce żeby to było jakoś negatywnie odebrane...
Po prostu uważam, że mamy prawo czuć strach i mieć obawy.
I fajnie, że jest takie miejsce jak to forum gdzie możemy się tym naszym "strachem" podzielić i nikt nam nie powie, że stwarzamy, że nie jesteśmy jedynymi kobietami w ciąży, że to normalne...
Dziękuję za uwagę 😊😊😊😊😊Cyprysek89, Bąbel lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Też super napisane, masz rację, tak właśnie jest!😊 ja też jak widzę na usg maluszka to wszystko super jestem zadowolona a już po 2-3 dniach znowu te myśli czy oby na pewno jest wszystko dobrze, a te tygodnie się tak niemiłosiernie ciagna przez tego koronawirusa 🥵🥵🥵🤔😊👎😔
To fajnie że też praktycznie nie miałas objawów, niby to dobrze ale wiesz jak jest, zaraz człowiek sobie wkręca 🙄 heheStarajacsieocud wrote:Powiem Wam, że ja się z tygodnia na tydzień co raz bardziej boję. Nie czytam Internetu, tylko sięgnęłam po porządną książkę dla kobiet w ciąży i to mnie troszkę relaksuje.
Ogólnie byłam słaba. Od 2 trymestru wróciłam z siłami do normy 🙈 i mam tyle energii, a tutaj doooppaaa bo szaleje korona 👑Cyprysek89, Bąbel lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Tak bąbel teraz na wizycie będzie pytanie o wagę, mnie też zaskoczył, powiedziałam tyle ile miałam rano na wadze na czczo i bez ciuchów wpisal do książeczki bez ważenia mnie, a teraz po 2 tygodniach miałam wejść na wagę w ciuchach wiadomo, w ciężkich butach i o godz 16 czyli wiadomo po posiłkach i 2 kg więcej i lekarz teraz sobie pewnie myśli że w ciągu 2 tygodni mam 2 kg więcej a to tylko ciuchy jedzenie buty itp. Bo tak naprawdę rano na czczo wciaz ważę tyle samo 🙄🙄Starajacsieocud wrote:To teraz zapyta ile wazysz, bo musi kontrolować Twoje przyrosty 🙈 ja myślałam, że zapadne się pod ziemię.
Super, że już w piątek będziecie słuchać serduszka ❤ to takie piękne, niepowtarzalne ❤❤❤❤❤❤Cyprysek89, Bąbel lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Najbardziej mnie wqrza, jak w rodzinie mi mówią, że mam czas, że jestem młoda....
Za 2 tyg mam 30stke.... staramy się 4 lata...
Dokładnie....dziewczyny, ktore starały się kilka cykli nie mogą mówić, ze Nas rozumieją...
To jest tak samo jak miałam kamienie na nerce, ktore musiałam "urodzić" i ktoś kto nie miał zielonego pojęcia przez, jaki ból przechodzę ( 11 dni) mówi: Dasz radę, przejdzie, weź przeciwbólowe, zjedz coś, pij dużo podobno pomaga ( Nie Nie pomaga !!!)
Najlepiej się nie wypowiadać.
Jak ktoś mnie pyta o dziecko to odp:
Ci co nie chcą to mają, a Ci co chcą nie mogą mieć.
I koniec pytań....
A Ci odważniejsi odpowiadają na moją odpowiedź
" Może za bardzo chcecie... odpuśćcie!!!
No tyle w tym temacie....
Cyprysek89, Bąbel, Paulina12345, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość
31 lat Ja
33 lata Mąż
Starania od Maj 2016 ❤
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Laparoskopia 13.11.2019
AMH 2,6 2020r
Endometrioza I/II st
Mąż - wyniki super 😎
Ja -wszystko ok 😀
IUI luty, czerwiec 2020🍷
Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
1. 28.11.2020 8tc 💔
2. 07.04.2021 ❄🤞
9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm
-
Ehh. Jakbym słyszała swoją rodzinę..
Chociaż moich mam nauczone żeby już nie pytali i w miarę jest ok. Pytań mniej
Bąbel, Jolka4025 lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2018
👩🦰27 lat
👱29 lat
1.02.2020 - IUI 😔
29.02.2020 - IUI cb ☹️
Maj 2020 - operacja ŻPN
09.11.2020 - IUI 😔
Marzec 2021 - FET ☹️☹️☹️
10 tc poronienie
Lipiec 2022 - IUI ❤️
Jolka4025 wrote:Najbardziej mnie wqrza, jak w rodzinie mi mówią, że mam czas, że jestem młoda....
Za 2 tyg mam 30stke.... staramy się 4 lata...
Dokładnie....dziewczyny, ktore starały się kilka cykli nie mogą mówić, ze Nas rozumieją...
To jest tak samo jak miałam kamienie na nerce, ktore musiałam "urodzić" i ktoś kto nie miał zielonego pojęcia przez, jaki ból przechodzę ( 11 dni) mówi: Dasz radę, przejdzie, weź przeciwbólowe, zjedz coś, pij dużo podobno pomaga ( Nie Nie pomaga !!!)
Najlepiej się nie wypowiadać.
Jak ktoś mnie pyta o dziecko to odp:
Ci co nie chcą to mają, a Ci co chcą nie mogą mieć.
I koniec pytań....
A Ci odważniejsi odpowiadają na moją odpowiedź
" Może za bardzo chcecie... odpuśćcie!!!
No tyle w tym temacie....
My od roku mieszkamy na "swoim" tzn z teściami ale mamy własne piętro, osobne wejścia. I nadszedł moment, że zaczęli nas goście odwiedzać a mamy salon, sypialnie i jeszcze jeden pokój, który taki sobie jest i wszyscy od razu, że to pokój dziecięcy, że na co teraz czekamy, że tylko tego nam brakuje... takie wiejskie gadanie ☹☹☹ czasem to bardzo boli. Na szczęście mój mąż jest twardszy i zawsze mi powtarza, że mam się nie przejmować. A teraz wszystkim mówi, że chcemy psa 😂😂😂Bąbel, Jolka4025, Fragola_95, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
No ja się boje tego ze jak wprowadzimy się na swoje to właśnie poczujemy pustkę, bo projekt szukaliśmy zgodnie z planami o dużej rodzinie. Będzie smutno jak będziemy siedzieć w nim samiStarania od stycznia 2018
👩🦰27 lat
👱29 lat
1.02.2020 - IUI 😔
29.02.2020 - IUI cb ☹️
Maj 2020 - operacja ŻPN
09.11.2020 - IUI 😔
Marzec 2021 - FET ☹️☹️☹️
10 tc poronienie
Lipiec 2022 - IUI ❤️
CinniMinni co taka cisza🤔🤔🤔
Ja dzisiaj zrobiłam drugi test clear blue i było puste kólko. Chyba się z M wstrzeliliśmy 😊😊😊 bo wczoraj była buźka😊 oszczędnie w tym cyklu tylko 2 testy 😊 tylko, że to wskazuje, że po tej stymulacji cykl mi się skróci.
-
MartaChm. wrote:Ja w tym miesiącu zażywam ovitrelle i seks mógłby być 3× dziennie ale dziś znów się poklocilam z nim eh zastanawiam się czy to że nie mamy dziecka to znak że do siebie nie pasujemy. Idę spać dobranoc
Dokładnie Cię rozumiem.... Ja też tak mam czasem z Moim, ze jak jest czas płodnych dni to sie kłócimy i cykl idzie w..... !!!!
To, że nie macie dziecka to problem wspólny... i musicie przez to przejść razem...
Wiem, ze jest to trudne... każda z Nas na pewno czytając Twoje słowa przypominała sobie swoją podobna sytuacje.
Może kilka dni milczenia wyjdzie Wam na dobre.
Czasem tak trzeba.... 😘😘😘
Głowa do góry! Kochana kiedys każdej z Nas się uda ! Chociaz wiem ile sił kosztuje to Ciebie i Nas Wszystkich :*?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 03:43
31 lat Ja
33 lata Mąż
Starania od Maj 2016 ❤
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Laparoskopia 13.11.2019
AMH 2,6 2020r
Endometrioza I/II st
Mąż - wyniki super 😎
Ja -wszystko ok 😀
IUI luty, czerwiec 2020🍷
Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
1. 28.11.2020 8tc 💔
2. 07.04.2021 ❄🤞
9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm
-
Cyprysek89 wrote:CinniMinni co taka cisza🤔🤔🤔
Ja dzisiaj zrobiłam drugi test clear blue i było puste kólko. Chyba się z M wstrzeliliśmy 😊😊😊 bo wczoraj była buźka😊 oszczędnie w tym cyklu tylko 2 testy 😊 tylko, że to wskazuje, że po tej stymulacji cykl mi się skróci.
Cyprysek jestem jestem - u mnie tez juz wczoraj bylo puste kolko na tescie a wcześniej 2 dni pod rzad byla usmiechnieta buzkato teraz trzeba zaczac jutro duphastonik i czekac z 10 dni do testu ciążowego😁😁😁 moze ten cykl będzie dla nas szczesliwy kto wie 😳😳😳😳🍀🍀🍀🍀
Cyprysek89, Bąbel, waniliovaa lubią tę wiadomość
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
CinniMinni wrote:Cyprysek jestem jestem - u mnie tez juz wczoraj bylo puste kolko na tescie a wcześniej 2 dni pod rzad byla usmiechnieta buzka
to teraz trzeba zaczac jutro duphastonik i czekac z 10 dni do testu ciążowego😁😁😁 moze ten cykl będzie dla nas szczesliwy kto wie 😳😳😳😳🍀🍀🍀🍀
I będziesz tego dupka brała? Ja się tak z myślami bije czy brać proga czy nie🤔🤔🤔 i od kiedy?
W sobotę miałam ból krzyża jak na owu.
Dzisiaj coś mnie pobolewa i popikuje prawy jajnik☹
A temp 35.99 ale kiepsko spałam bo tempka powinna być wyższa jak owu była mam mega mętlik w głowie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 07:22
Bąbel lubi tę wiadomość
-
Cyprysek89 wrote:I będziesz tego dupka brała? Ja się tak z myślami bije czy brać proga czy nie🤔🤔🤔 i od kiedy?
W sobotę miałam ból krzyża jak na owu.
Dzisiaj coś mnie pobolewa i popikuje prawy jajnik☹
A temp 35.99 ale kiepsko spałam bo tempka powinna być wyższa jak owu była mam mega mętlik w głowie...
Nie znam sie niestety na tych temperaturach wiec nie pomoge. Na pewno dupka trzeba brac po owu czyli poczekaj 72h od usmiechnietej buzki na tesciemusisz byc pewna ze owu juz sie odbyla a przeciez mogla sie przesunac skoro nadal cos Cie kluje.. Ja na pewno bede go brala 2x 1 dziennie bo tak mi zawsze lekarz kazal 😁
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92