Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Borden wrote:Cukier na czczo zupełnie NIC nie mówi, podobnie insulina. Nawet wskaźnik HOMA-ir. U mnie zawsze wszystko w normie a po obciążeniu cyrki. To, że jesteś szczupła to kolejny mit, że IO i hieperglikemia dotyczy osób otyłych czy z nadwagą. Dziewczyn szczupłych z nietolernacją glukozy jest mnóstwo.
Objawów nie ma żadnych. Stąd cukrzyca i jej "pochodne" nazywane są cichym zabójcą społeczeństwa XXI wieku.
Uważam, że u osób które mają Hashi, niedoczynność (lub dodatkowo PCO) powinno się zawsze po tak długim czasie niezachodzenia w ciąże zrobić badanie krzywej cukrowej i insulinowej (za krzywą insluinową trzeba sobie zapłacić samemu i łącznie jest to koszt około 140 zł),
pozdrawiam:)
ps. Zawyżona insulina / lub cukier wyrządzają ogromne szkody w organiźmie, a tym bardziej układowi rozrodczemu:) Trzeba trzymać zdrową dietę, ruch minimum 30 minut co dwa, dni i ewentualnie metformina
O kurcze to mnie zaskoczyłaś....
Proszę Cię napisz mi dokładnie jak nazywają się te badania ktore musze wykonać.
I czy to zrobię za jednym razem ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 13:34
31 lat Ja
33 lata Mąż
Starania od Maj 2016 ❤
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Laparoskopia 13.11.2019
AMH 2,6 2020r
Endometrioza I/II st
Mąż - wyniki super 😎
Ja -wszystko ok 😀
IUI luty, czerwiec 2020🍷
Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
1. 28.11.2020 8tc 💔
2. 07.04.2021 ❄🤞
9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm
-
Bąbel wrote:Dziewczyny jesteście takie Kochane 😊💁♀️😘 Dziękujemy za wszystkie kciuki 😘😘😘
Jesteśmy już po wizycie 😍
Wszystko pięknie i bardzo dobrze i bije ❤️
Coś fantastycznego usłyszeć bicie swojego Maleństwa ❤️
Za dwa tygodnie następna wizyta 🙈
Tak bardzo się cieszę ze wszystko Ok 🍀🌷🙏
Pan Doktor wziął próbkę na posiew...
Krew znów oddana 🤦♀️
Jestem przeszczęśliwa 😍🥰❤️
Cudne wieści ❤
Dla Was to będą piękne święta ❤❤❤Jolka4025, Bąbel lubią tę wiadomość
-
CinniMinni wrote:Jak tam Cyprysek? Kiedy testujesz
))?
Ha żebym ja to wiedziała 😂😂😂 dzisiaj 19 dc myślę, że nie wcześniej niż 28 dcten cykl zapowiada się krótszy niż normalnie.
Ale moje śluzy i tempa jakoś nie pomagają więc dopiero od wczoraj łykam proga (uśmiechniętą buźke mialam w sobote)
A Ty kiedy? 🤔🤔🤔 -
Borden wrote:Cukier na czczo zupełnie NIC nie mówi, podobnie insulina. Nawet wskaźnik HOMA-ir. U mnie zawsze wszystko w normie a po obciążeniu cyrki. To, że jesteś szczupła to kolejny mit, że IO i hieperglikemia dotyczy osób otyłych czy z nadwagą. Dziewczyn szczupłych z nietolernacją glukozy jest mnóstwo.
Objawów nie ma żadnych. Stąd cukrzyca i jej "pochodne" nazywane są cichym zabójcą społeczeństwa XXI wieku.
Uważam, że u osób które mają Hashi, niedoczynność (lub dodatkowo PCO) powinno się zawsze po tak długim czasie niezachodzenia w ciąże zrobić badanie krzywej cukrowej i insulinowej (za krzywą insluinową trzeba sobie zapłacić samemu i łącznie jest to koszt około 140 zł),
pozdrawiam:)
ps. Zawyżona insulina / lub cukier wyrządzają ogromne szkody w organiźmie, a tym bardziej układowi rozrodczemu:) Trzeba trzymać zdrową dietę, ruch minimum 30 minut co dwa, dni i ewentualnie metforminaniezapominajka12345, Jolka4025 lubią tę wiadomość
-
Zgadza się, ja też niby cukier i insulina na czczo ok, a po obciążeniu wychodzą skoki...dostałam glucophage i o dziwo po dwóch miesiącach Brania tab udało się zajsc, przez iui ale myślę że leki też tutaj mogły pomoc, więc rób badania koniecznie!
Glukoza na czczo, po 1 h i po 2 h + insulina też na czczo, po 1h i po 2h😊✊Jolka4025 wrote:O kurcze to mnie zaskoczyłaś....
Proszę Cię napisz mi dokładnie jak nazywają się te badania ktore musze wykonać.
I czy to zrobię za jednym razem ?Tysia33, Jolka4025 lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:Zgadza się, ja też niby cukier i insulina na czczo ok, a po obciążeniu wychodzą skoki...dostałam glucophage i o dziwo po dwóch miesiącach Brania tab udało się zajsc, przez iui ale myślę że leki też tutaj mogły pomoc, więc rób badania koniecznie!
Glukoza na czczo, po 1 h i po 2 h + insulina też na czczo, po 1h i po 2h😊✊
Niezapominajka, czy lekarz kazał Ci odstawić metformine po dodatnim teście ciążowym, czy nadal bierzesz?Jolka4025, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
-
Czyli to badanie to krzywa glukozowo-insulinowa?
I to sie wykonuje za jednym razem?
Tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 14:36
31 lat Ja
33 lata Mąż
Starania od Maj 2016 ❤
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Laparoskopia 13.11.2019
AMH 2,6 2020r
Endometrioza I/II st
Mąż - wyniki super 😎
Ja -wszystko ok 😀
IUI luty, czerwiec 2020🍷
1. 28.11.2020 8tc 💔
2. 07.04.2021 ❄🤞
-
Jolka4025 wrote:Czyli to badanie to krzywa glukozowo-insulinowa?
I to sie wykonuje za jednym razem?
Tak?Jolka4025 lubi tę wiadomość
-
Kochane dziekuje Wam :*
Jak tylko ten wirus pojdzie w cholerę to lecę na to badanie.
W sumie w środę mam wizyte ze swoim endokrynologiem wiec wspomnę mu o tym badaniu.
Kochane Wszystkiego Dobrego w Święta Wam życzę
Samych pozytywnych testów i Dużo Dużo zdrowia 😁😚😁😚Tysia33, niezapominajka12345, Bąbel, Borden lubią tę wiadomość
31 lat Ja
33 lata Mąż
Starania od Maj 2016 ❤
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Laparoskopia 13.11.2019
AMH 2,6 2020r
Endometrioza I/II st
Mąż - wyniki super 😎
Ja -wszystko ok 😀
IUI luty, czerwiec 2020🍷
1. 28.11.2020 8tc 💔
2. 07.04.2021 ❄🤞
-
Bąbel super, gratuluję ❤️
A dziewczyny, jeśli prawie dwa, lata temu miałam krzywa ok, to powinnam teraz powtórzyć? 🤔Bąbel lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Babel cudownie. Gratuluję szczerze😁😁😁💝💝💝
Cyprysku ja testuje we wtorek czyli 10dni po owu🍀Bąbel, niezapominajka12345, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
Kazał mi odstawić jakoś w 8 tygodniu czyli na początku jeszcze brałam, ale nie wiem czy jest konieczne odstawienie? Chyba niektóre dziewczyny biorą też w ciąży, ja nie biorę bo wyszły mi kiepskie wyniki prób wątrobowych i chcemy ograniczyć tabletki do minimum a mówi że u te są dość,,ciężkie " dla organizmu więc z nich rezygnujemy - mam nadzieję że to dobra decyzja. Teraz powinnam jeszcze bardziej trzymać dietę się ciężko połączyc dietę bezglutenową z niskim ig 🙄🙄🙄🙈Tysia33 wrote:Dokładnie, chodzi o krzywa glukozowo-insulinowa. Ja akurat miałam robiona w szpitalu na NFZ, miałam oznaczenie na czczo, po 30 min, po 60 min i po 120 min.
Niezapominajka, czy lekarz kazał Ci odstawić metformine po dodatnim teście ciążowym, czy nadal bierzesz?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
CinniMinni wrote:Babel cudownie. Gratuluję szczerze😁😁😁💝💝💝
Cyprysku ja testuje we wtorek czyli 10dni po owu🍀
Trzymam kciuki za wtorek ✊✊✊ niech już w końcu pojawi się i u Ciebie ta wypragniona i wymarzona druga krecha 🍀🌷🙏 taki mały „duży” prezencik na zajączka 💁♀️🎁🐰CinniMinni lubi tę wiadomość
-
CinniMinni wrote:Babel cudownie. Gratuluję szczerze😁😁😁💝💝💝
Cyprysku ja testuje we wtorek czyli 10dni po owu🍀
To we wtorek trzymam mocno kciuki 🍀🍀🍀
A masz jakieś symptomy? 🤔🤔🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 17:03
Bąbel, Fragola_95, CinniMinni lubią tę wiadomość
-
Cyprysek89 wrote:Cudne wieści ❤
Dla Was to będą piękne święta ❤❤❤
Pełne nadzieji są te święta 🍀🌷❤️
Cyprysku i Tobie życzę Kochana żeby zajączek 🐰🐰🐰 był dla Ciebie bardzo łaskawy i udało Wam się właśnie teraz w tym wolnym od wizyt, lekarzy czasie ujrzeć dwie wyśnione i wypragnione kreseczki na teście 🙏🌷😘
Kiedy testujesz? ✊✊✊
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
Pszczolka36l wrote:Bąbel super, gratuluję ❤️
A dziewczyny, jeśli prawie dwa, lata temu miałam krzywa ok, to powinnam teraz powtórzyć? 🤔
Nie znam się aż tak ale wydaje mi się ze to badanie po dwóch latach może być już troszkę stare...
Najlepiej spytaj lekarza 😊 chociaż może któraś z dziewczyn będzie wiedziała? 🤔 -
niezapominajka12345 wrote:Kazał mi odstawić jakoś w 8 tygodniu czyli na początku jeszcze brałam, ale nie wiem czy jest konieczne odstawienie? Chyba niektóre dziewczyny biorą też w ciąży, ja nie biorę bo wyszły mi kiepskie wyniki prób wątrobowych i chcemy ograniczyć tabletki do minimum a mówi że u te są dość,,ciężkie " dla organizmu więc z nich rezygnujemy - mam nadzieję że to dobra decyzja. Teraz powinnam jeszcze bardziej trzymać dietę się ciężko połączyc dietę bezglutenową z niskim ig 🙄🙄🙄🙈
Borden lubi tę wiadomość
-
Pszczolka36l wrote:Bąbel super, gratuluję ❤️
A dziewczyny, jeśli prawie dwa, lata temu miałam krzywa ok, to powinnam teraz powtórzyć? 🤔 -
niezapominajka12345 wrote:Super kochana!!! Mówiłam że będzie wszystko dobrze 😍😍😍✊😊 zgadza się to cudowna wizyta 😊😍 oby każda była tak wspaniala❤️
Ode mnie też wziąl na posiew i dzisiaj babka z rejestracji dzwoniła ze czysty ✊😍😊
Ja nadal nie mogę w to wszystko uwierzyć 😊🍀🌷
Super ze jesteś czysta 🙈 zobaczymy jak ja 😉 a to się dłużej czeka na ten wynik?
Jeszcze nie założył mi książeczki może na następnej wizycie 🤔
Maluszek ma 2 cm ❤️❤️❤️
Niezapominajka a powiedz mi czy Tobie po tym Letrox tez wychodzą jakby takie czerwone syfki? 🤣
Ty kiedy masz wizytę? 💁♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 17:27
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Macie rację. Jak tylko skończy się to wszystko, to uderzę do laboratorium.04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.