X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Natalik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam dziękuję za wszystkie rady. Tak jak NN napisała nie będzie to HSG robione przez RTG a HyCoSy metoda USG.
    Mój gin też mówił że HSG jest bardzo bolesne a HyCoSy mniej.
    Dlatego byłam ciekawa która z Was przechodziła dokładnie to badanie .
    Jolka4025 masz rację, nie powinnam się nakręcać tylko jak to zrobić 🤷‍♀️
    Mam tylko nadzieję że jajowody okażą się drożne🤞
    Mój gin powiedział że po tym badaniu często kobiety zachodzą w ciążę naturalnie. Bedziemy mocno ❤ przez 3 cykle . Albo sie uda albo we wrzesniu iui. Czuje że to będą dluuuuugie 3 miesiące.
    Najgorsze jest to że wszystko jest jedną wielką niewiadomą. Z jednej strony strasznie chciałabym żeby udało się naturalnie , z drugiej strony już tak długo nam się nie udaje że chciałabym już zacząć działać konkretnie a za kazdym razem slysze jeszcze to jeszcze tamto i mijają kolejne miesiące a efektów brak 😥

Bąbel, Jolka4025, Mad_red, Kolejna lubią tę wiadomość

Starania od 11.2018
    03.2019 ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy
    10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:
    Bardzo wam dziękuję za wszystkie rady. Tak jak NN napisała nie będzie to HSG robione przez RTG a HyCoSy metoda USG.
    Mój gin powiedział że po tym badaniu często kobiety zachodzą w ciążę naturalnie. Bedziemy mocno ❤ przez 3 cykle . Albo sie uda albo we wrzesniu iui. Czuje że to będą dluuuuugie 3 miesiące.
    Najgorsze jest to że wszystko jest jedną wielką niewiadomą. Z jednej strony strasznie chciałabym żeby udało się naturalnie , z drugiej strony już tak długo nam się nie udaje że chciałabym już zacząć działać konkretnie a za kazdym razem slysze jeszcze to jeszcze tamto i mijają kolejne miesiące a efektów brak 😥
    Pisząc mój wpis nie miałam na myśli ze będzie to bolesne badanie tylko to ze jeśli ja przeżyłam bez znieczulenia to i Ty dasz radę cokolwiek Ci będą tam robić ✊✊✊

Natalik lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Pisząc mój wpis nie miałam na myśli ze będzie to bolesne badanie tylko to ze jeśli ja przeżyłam bez znieczulenia to i Ty dasz radę cokolwiek Ci będą tam robić ✊✊✊

Zgadzam się z Bąbelkiem, absolutnie nie chciałam cię nastraszyć. Chodziło mi bardziej o to, że HSG jest trochę bolesne ale to wszystko do wytrzymania, a więc przy HyCoSy myślę, że nie masz się co martwić na zapas 🙂
    Zresztą dla nas staraczek nie ma rzeczy niemożliwych 💪💪 Trzymam kciuki 🤞

Bąbel, Natalik, OlaNova lubią tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:
    Ja miałam robione przed pierwszą córka sono hsg pod kontrolą usg. Nic nie bolało, oba jajowody drożne, w tym samym cyklu zaszłam w ciążę, po pierwszej inseminacji.
    Drugi raz drożność miałam robioną w maju zeszłego roku, z użyciem pianki ExEm foam. Ponoć super dokładne. Prawy jajowód drożny, lewy niedrożny. Prawego jajowodu w ogóle nie poczułam, swobodny przepływ. Natomiast z lewym okropny ból, ale dlatego, że niedrożny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 11:06

• Natalik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny 😘
    Musi być dobrze !!
    Ki ka dokładnie my staraczki zniesiony wszystko dla dwóch kresek 😊

Kika, Jolka4025, Mad_red, OlaNova lubią tę wiadomość

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na monitoringu w piątek w 8dc . Dwa pęcherzyki 15 i 12 mam. Endo trochę kiepskie bo 5,5. Jutro rano idę dalej i zobaczymy jak tam się sytuacja ma, ale pewnie nasza pierwsza i mam nadzieję że ostatnia inseminacja czeka nas w tym tyg. 🍀🍀🍀

Jolka4025, Kika, Malwa88 lubią tę wiadomość

• Jolka4025 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa88, marczelinka2112 i ja :)🙊
    Mamy w tym tygodniu IUI 🤞🤞🤞

Czy ktoś jeszcze się dopisuje :p ?

Malwa88, PinaColada93, marczelinka2112 lubią tę wiadomość

31 lat Ja
    33 lata Mąż
    Starania od Maj 2016 ❤
    Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
    Laparoskopia 13.11.2019
    AMH 2,6 2020r
    Endometrioza I/II st
    Mąż - wyniki super 😎
    Ja -wszystko ok 😀
    IUI luty, czerwiec 2020🍷
    Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
    1. 28.11.2020 8tc 💔
    2. 07.04.2021 ❄🤞

9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm

qdkk9vvjxcodnorj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka4025 wrote:
    My wczoraj też ❤

Dzis o 22 zastrzyk i we wtorek działamy:)

Mam nadzieje, ze tym razem oba pęcherzyki pekną🤞🤞🤞

Ja klinika Krk, a Ty?

Ja z woj lubuskiego. Tuż przy granicy niemieckiej. Więc daleko daleko mi do Krakowa.

Jolka4025 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:

Będzie dobrze dasz radę. ❤️🤗🤗
    Ja miałam hsg, jajowody drozne.
    Bolało wściekle (mam niski próg bólu) , ale bardzo krótko. Później poczułam ulge.
    Kilka godzin w szpitalu i do domu.
    Mi też mówili że trzy pierwsze miesiące najważniejsze.
    Niestety minęły mi w maju😢
    Bo w lutym miałam tą droznosc badaną.

Życzę Ci z całego seca by się udało Ci szybciej niż mi. 💞 Zaraz po badaniu.
    Rzeczywiście są statystki że 40% kobiet po drożności jajowodow zachodzi w ciążę przez pierwsze trzy miesiące po.
    I pewnie mają rację. I to prawda.
    Mam znajomą, która starała się dwa lata o ciąże, w tym samym cyklu co miała hsg zaszła w ciążę i po 9 miesiącach urodziła zdrowego chłopca. Ma już on półtora roku.
    Ja poprostu nie należę do szczesciar🥺
    Za kilka dni, trzecia IUI. 👍

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka4025 wrote:
    Malwa88, marczelinka2112 i ja :)🙊
    Mamy w tym tygodniu IUI 🤞🤞🤞

Czy ktoś jeszcze się dopisuje :p ?

Tak bym chciała by wszystkim nam się udało w tym tyg❤️❤️ pozdrawiam dziewczyny🤗

Natalik, Jolka4025 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Ja byłam na monitoringu w piątek w 8dc . Dwa pęcherzyki 15 i 12 mam. Endo trochę kiepskie bo 5,5. Jutro rano idę dalej i zobaczymy jak tam się sytuacja ma, ale pewnie nasza pierwsza i mam nadzieję że ostatnia inseminacja czeka nas w tym tyg. 🍀🍀🍀

Ja w 9 dc w sobotę miałam jeden pecherzyk 13.5 mm. A endo 8mm.
    Jutro kolejne sprawdzenie, ale wieczorem ok 20. Napiszę wam jak i co tam. Oby pięknie nam rosły te pęcherzyki. I pięknie i w odpowiednim czasie pekaly🙃🙃

Jolka4025, marczelinka2112 lubią tę wiadomość

• Natalik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa88 wrote:
    Będzie dobrze dasz radę. ❤️🤗🤗
    Ja miałam hsg, jajowody drozne.
    Bolało wściekle (mam niski próg bólu) , ale bardzo krótko. Później poczułam ulge.
    Kilka godzin w szpitalu i do domu.
    Mi też mówili że trzy pierwsze miesiące najważniejsze.
    Niestety minęły mi w maju😢
    Bo w lutym miałam tą droznosc badaną.

Życzę Ci z całego seca by się udało Ci szybciej niż mi. 💞 Zaraz po badaniu.
    Rzeczywiście są statystki że 40% kobiet po drożności jajowodow zachodzi w ciążę przez pierwsze trzy miesiące po.
    I pewnie mają rację. I to prawda.
    Mam znajomą, która starała się dwa lata o ciąże, w tym samym cyklu co miała hsg zaszła w ciążę i po 9 miesiącach urodziła zdrowego chłopca. Ma już on półtora roku.
    Ja poprostu nie należę do szczesciar🥺
    Za kilka dni, trzecia IUI. 👍
    Malwa88 dziękuję za wsparcie , wszystkim Wam dziękuję. Obecność na tej grupie bardzo dużo daje ponieważ wszystkie wiemy przez co przechodzimy i rozumiemy siebie na wzajem 😊
    Malwa jesteś szczesciara bo masz już dziecko a zobaczysz nadejdzie czas że będziesz miała drugie 😘

Malwa88, OlaNova, Jolka4025 lubią tę wiadomość

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Natalik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa88 wrote:
    Ja z woj lubuskiego. Tuż przy granicy niemieckiej. Więc daleko daleko mi do Krakowa.
    Malwa 88 ja też z lubuskiego 😊

Malwa88 lubi tę wiadomość

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:
    Malwa88 dziękuję za wsparcie , wszystkim Wam dziękuję. Obecność na tej grupie bardzo dużo daje ponieważ wszystkie wiemy przez co przechodzimy i rozumiemy siebie na wzajem 😊
    Malwa jesteś szczesciara bo masz już dziecko a zobaczysz nadejdzie czas że będziesz miała drugie 😘

Dziękuję, masz rację mam szczęście 🤗 czasem w natłoku tych wydarzeń zapominam ze ja już mam szczęście ❤️ będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:
    Malwa 88 ja też z lubuskiego 😊
    O jej! Ale fajnie🤗 myślałam że jednak nie ma tu nikogo z moich okolic. Fajnie ze jesteś. 👍

• Natalik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa88 wrote:
    O jej! Ale fajnie🤗 myślałam że jednak nie ma tu nikogo z moich okolic. Fajnie ze jesteś. 👍
    Też uważam że fajnie że jesteś, jakoś tak raźniej będzie.
    😊

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• kaska2000 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ten wątek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 17:20

• Karolina. Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Staraczki 💋
    W czwartek wizyta u ginekologa pęcherzyki 3 tylko po prawej stronie miały po 16, 17mm
    Oczywiście aromek codziennie
    - wieczorem z Mężem ❤️
    - o godzinie 22 zastrzyk PREGNYL 5000
    W sobotę wczoraj miałam 1 inseminacje 10:15
    (po prawej 3 pęcherzyki już po 21mm) żaden nie pękł
    Po powrocie do domu tak ok godziny 14 poszłam zrobić siku i patrzę a tu taki dziwny śluz z krwią zabarwiony (lekarz wspominał że mogę lekko krwawić) ale czy to normalne że dziś też co zrobię siku to schodzi ze mnie śluz zabarwiony nadal lekko krwia??

Dodam że od jutra (poniedziałek) mam brać 3 razy dziennie luteine
    Jestem z tych co oczywiście panikują aaaale starają się żyć normalnie i "co ma być to będzie"

17 czerwca mam zrobić krew i potem konsultacja z lekarzem czyli będzie to 12 dzień po inseminacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 17:29

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina. wrote:
    Cześć Staraczki 💋
    W czwartek wizyta u ginekologa pęcherzyki 3 tylko po prawej stronie miały po 16, 17mm
    Oczywiście aromek codziennie
    - wieczorem z Mężem ❤️
    - o godzinie 22 zastrzyk PREGNYL 5000
    W sobotę wczoraj miałam 1 inseminacje 10:15
    (po prawej 3 pęcherzyki już po 21mm) żaden nie pękł
    Po powrocie do domu tak ok godziny 14 poszłam zrobić siku i patrzę a tu taki dziwny śluz z krwią zabarwiony (lekarz wspominał że mogę lekko krwawić) ale czy to normalne że dziś też co zrobię siku to schodzi ze mnie śluz zabarwiony nadal lekko krwia??

Dodam że od jutra (poniedziałek) mam brać 3 razy dziennie luteine
    Jestem z tych co oczywiście panikują aaaale starają się żyć normalnie i "co ma być to będzie"

17 czerwca mam zrobić krew i potem konsultacja z lekarzem czyli będzie to 12 dzień po inseminacji

Myślę że jeden dzień po IUI mogą się zdarzać takie rzeczy. I nie ma się czym martwić 😉 jeśli by nie ustąpiło to wtedy skontaktować się z lekarzem

Karolina., Jolka4025 lubią tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki.

Dziewczyny czy w czasie tych 2 tygodni po IUI zdarza Wam się zażywać alko?
    Oczywiście nie mowie tu o imprezowaniu do upadłego ale dzisiejszy upał zmusił mnie do napicia się zimnego piwka z sokiem 🙈🙄
    Moj mąż troszkę mnie strofuje za to i sama nie wiem czy to może zaszkodzić?
    Myślę że przy naturalnych staraniach w ogóle się o tym nie myśli i żyje normalnie ale teraz dopadają dylematy 🤷‍♀️

zi13vfxmd4d84rc5.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ