Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Olalalalaa wrote:Mam jutro monitoring przed 4 IUI .. nie wiem co robić bo nie miałam tej drożności robionej, czy mu kazać robić czy jak mówi ze nie trzeba to nie ? 🤷🏼♀️ Takiego dola dzisiaj złapałam ze wyłam z pół godziny
nie wiem co mam robić później, czy dalej IUI robić, czy prosić żeby robił wszystkie badania pokolei, czy robić in vitro ? Poradźcie mi coś
sama mam takie napady... my zdecydowaliśmy ze podchodzimy do dwóch iui jak nie wyjdzie to in vitro. Nie wiem czy dobre podejście ale szkoda nam czasy i kasy na kolejne iui jak można włożyć w in vitro. I chcemy zdążyć zanim nam sie ważność badań skończy. Jestem przerażona tym trochę
-
Jolka4025 wrote:Czy ktoś z Was może wypowiedzieć się na temat kliniki Angelius z Katowic i o Lekarzu Grzegorz Tomanek?
Zastanawiam się nad zmianą kliniki. Wczesniej bylam w Parens Krakow
Miałam dwie IUI na NFZ u lekarki która od pierwszej wizyty miała problem do mnie tzn ze za gruba, ze schudnąć, ze niskie AMH ze wiek już nie ten i spróbowaliśmy dwa razy ale wciąż był wałkowany temat in vitro już zygalam tym i przy moim cyklu 26 dniowym robiono mi IUI w 10 oraz 9 dniu cyklu... w porę się obudziliśmy z moim N. i zmieniliśmy klinikę i miałam IUI w 13 dniu czyli dokładnie w połowie cyklu i udało się w nowej klinice u nowego lekarza za pierwszym razem 🍀🙏💪 w piątek rozpoczynamy 20 tydzień ciąży 🤰❤️🧸
Tak miało być jeśli czujesz ze potrzebujesz zmiany to zrób to nie słuchaj jednego lekarza a zwłaszcza jak masz wrażenie ze zależy Mu na kasie ja tez miałam takie wrażenie niestety 🤨😔☹️ To jest straszne jak można tak krzywdzić ludzi tzn nas kobiety i z góry przekreślić IUI żeby tylko dojść do in vitro 🙈🤦♀️
Trzymam kciuki za słusznie podjęta decyzje ✊✊✊Mad_red, Jolka4025 lubią tę wiadomość
-
Aga1510 wrote:Jolka, nie bierzesz pod uwagę Artvimedu? Bylam w zeszły wtorek na wizycie startowej,nie wygląda najgorzej. Jesteśmy u dr Ch. obecnie jestem na stymulacji letrozolem, w poniedziałek monitoring i decyzja o iui.
Ponadto niewiele mogę Ci napisać bo jeszcze niewiele wiem, ale podobno cały Kraków wali do Artvimedu.
Widze że jestescie w temacie jesli chodzi o kliniki w Krakowie.. a jakie opinie słychać o GynCentrum? 😉 -
nick nieaktualnyEwelka87 wrote:Widze że jestescie w temacie jesli chodzi o kliniki w Krakowie.. a jakie opinie słychać o GynCentrum? 😉
-
Koniczynka28 wrote:Czesc Kochane. Pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was przy suplementacji progesteronu miała zgagi? Nigdy w życiu chyba nie miałam. A teraz już któryś dzień. Nie chce brać żadnych leków. A już mnie to meczy. Dzisiaj po kolacjo znów zgaga..
Może macie jakieś sprawdzone metody domowe/ naturalne?
Jak wyleczylam sie ze zgagi i refluksu cytryną.. 😉
Rano pół godziny przed śniadaniem wyciskasz całą cytrynę i tyle co bedziesz miala cytryny dolej tyle samo wody i wypij na czczo i tak co dzień 😘Koniczynka28, Mad_red lubią tę wiadomość
-
Olalalalaa wrote:Mam jutro monitoring przed 4 IUI .. nie wiem co robić bo nie miałam tej drożności robionej, czy mu kazać robić czy jak mówi ze nie trzeba to nie ? 🤷🏼♀️ Takiego dola dzisiaj złapałam ze wyłam z pół godziny
nie wiem co mam robić później, czy dalej IUI robić, czy prosić żeby robił wszystkie badania pokolei, czy robić in vitro ? Poradźcie mi coś
Każda z nas ma gorsze dni , płacz i smutek to normalna sprawa. Jesteśmy tylko ludźmi i wydaje mi się to całkiem normalne, chociaż wiem że jak akurat ten dzien nadchodzi to nawet najlepsze słowa wsparcia nie pomagają. Trzeba wtedy się wyplakac i pozwolić sobie na upust uczuć.
Tule Cię mocno , jesteśmy tutaj dla siebie wszystkie wsparciem 😘Koniczynka28 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Aga1510 wrote:Osobiście wahalam się pomiędzy Artvimedem a Gyncentrum. Wybrałam to pierwsze bo doswiadczenie większe i laboratorium lepsze. Już mi tam lekarz powiewa byleby w labie się popisali. To mi przyświecało.
Ja właśnie jestem w GynCentrum i ogolnie jesteśmy bardzo zadowoleni. Mialam teraz drugie IUI i za tydzień testuje 😌 -
Olalalalaa wiem co czujesz.. te chwile załamania są najgorsze. Niby się trzymasz i walczysz, ale czasem dopada Cię zwątpienie. Ja mam to samo. Szykujemy się do 4 IUI, a ja się zastanawiam czy ufam swojej pani doktor..
W ogóle to miałam dziś okropny sen.. Śniło mi się, że zrobiłam test ciążowy i były te dwie upragnione kreski i się tak cieszyłam, ale miałam jakąś dziwną świadomość, że to może być tylko sen, więc zrobiłam drugi test i znowu dwie kreski, jednak dalej nie wierzyłam, że to naprawdę i kolejny raz powtórzyłam z pozytywnym wynikiem.. Męczące bardzo, bo mimo tych pozytywnych wyników i radości, cały czas w podświadomości wiedziałam, że to tylko sen.. -
Dla mnie dziwne, ze nie miałaś drożności. Nie trzeba byc lekarzem by stwierdzić, ze bez drożności nie zajdziesz. Po co działać w ciemno? Nie dość, ze IUI to loteria to jeszcze podejście na zasadzie- moze się uda... Nie chce Cie dołować bo nie po to tu jestesny ale lekarze powinni nam pomagać a nie działać po omackuKoniczynka28 lubi tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
nick nieaktualnyJa całe szczęście w końcu podchodzę do inseminacji! Od marca cały czas było coś nie tak , no i ten wirus.
15 lipca w urodziny mojego męża wypada nam zapłodnienie 🙊 wiec może by było szczęśliwie , bo termin miałabym w marcu na moje urodziny 😂 . A zawsze mówiłam że do 30 -stki chciałabym mieć dwójkę, wiec jakby była mnoga to był zwariowała 😍.
Wiem , że to małe szanse i loteria z ta inseminacja i już po tylu latach ciezko by mi było uwierzyć że się udało. -
Kolejna wrote:Wiem co czujesz
sama mam takie napady... my zdecydowaliśmy ze podchodzimy do dwóch iui jak nie wyjdzie to in vitro. Nie wiem czy dobre podejście ale szkoda nam czasy i kasy na kolejne iui jak można włożyć w in vitro. I chcemy zdążyć zanim nam sie ważność badań skończy. Jestem przerażona tym trochę
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Aneta8 wrote:Olalalalaa wiem co czujesz.. te chwile załamania są najgorsze. Niby się trzymasz i walczysz, ale czasem dopada Cię zwątpienie. Ja mam to samo. Szykujemy się do 4 IUI, a ja się zastanawiam czy ufam swojej pani doktor..
W ogóle to miałam dziś okropny sen.. Śniło mi się, że zrobiłam test ciążowy i były te dwie upragnione kreski i się tak cieszyłam, ale miałam jakąś dziwną świadomość, że to może być tylko sen, więc zrobiłam drugi test i znowu dwie kreski, jednak dalej nie wierzyłam, że to naprawdę i kolejny raz powtórzyłam z pozytywnym wynikiem.. Męczące bardzo, bo mimo tych pozytywnych wyników i radości, cały czas w podświadomości wiedziałam, że to tylko sen..
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
***Sikorka*** wrote:Dla mnie dziwne, ze nie miałaś drożności. Nie trzeba byc lekarzem by stwierdzić, ze bez drożności nie zajdziesz. Po co działać w ciemno? Nie dość, ze IUI to loteria to jeszcze podejście na zasadzie- moze się uda... Nie chce Cie dołować bo nie po to tu jestesny ale lekarze powinni nam pomagać a nie działać po omacku
bo rzeczywiście słabo to wyglada
Mad_red lubi tę wiadomość
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:Powiem mu dzisiaj niech robi ta drożność
bo rzeczywiście słabo to wyglada
Tak jak dziewczyny pisały, bez drożności nie ma sensu robić IUI, szkoda kasy, czasu i stresu. Trzymam kciuki za wizytę 🍀🤞💚Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Powiedzcie tylko coś o tym badaniu. Słyszałam ze są dwa rodzaje ? 😅 najbardziej bym wolała takie żeby nie stracić miesiąca tzn żeby normalnie IUI było robione. To boli ? Jakie są przed tym badania ?
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:Tez mam ostatnio sny związane tylko z jednym 😩 dobija mnie to, no ale zobaczymy może po wizycie jakoś się ogarnę
Chyba wszystkie mamy ten sam problem 😩 ja to czasem sie zastanawiam czy nie potrzebuje pomocy psychologa.. bywa że kilka dni jestem na uspokajaczach bo inaczej tylko bym płakała 😢 mam takie dni że wszystko mnie doprowadza do szału, wszędzie widze kobiety w ciąży albo z wózkami.. pewnie wiecie o czym mówię..
Niestety głowy nie da sie wyłączyć a kobieta to juz ma w genach że wszystkim sie przejmuje i zamartwia..
A teraz dodatkowy stres bo za tydzien testuje po drugim IUI.. -
I co jak np okaże się ze mam nie drożne ? Od razu przy badaniu mi to przepchnął czy jeszcze coś później trzeba robić ?
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Ja bym Ci radzila zrobic jednak drożność, bo jeśli okaże sie cos nie tak (choć napewno tak nie jest 😘) to tylko wydasz niepotrzebnie pieniadze na kolejne IUI..
Myślę że z in vitro sie wstrzymaj bo na to zawsze bedzie czas a tym bardziej że nie masz pełnej diagnostyki..
Ja jestem po drugim IUI i w przyszlym tygodniu testuje,oczywiście juz myślę o tym co dalej jesli sie nie uda.. wyszlam z założenia że zanim podejde do następnego IUI spróbuje dostac sie na laparoskopie bo niby drożność wyszla mi ok ale wiem że mam zrosty po wyrostku i caly czas mnie to niepokoi.. -
Kasia1991 wrote:Ja całe szczęście w końcu podchodzę do inseminacji! Od marca cały czas było coś nie tak , no i ten wirus.
15 lipca w urodziny mojego męża wypada nam zapłodnienie 🙊 wiec może by było szczęśliwie , bo termin miałabym w marcu na moje urodziny 😂 . A zawsze mówiłam że do 30 -stki chciałabym mieć dwójkę, wiec jakby była mnoga to był zwariowała 😍.
Wiem , że to małe szanse i loteria z ta inseminacja i już po tylu latach ciezko by mi było uwierzyć że się udało.
Trzymamy mocno kciuki 👍😘 -
Olalalalaa wrote:Powiedzcie tylko coś o tym badaniu. Słyszałam ze są dwa rodzaje ? 😅 najbardziej bym wolała takie żeby nie stracić miesiąca tzn żeby normalnie IUI było robione. To boli ? Jakie są przed tym badania ?
Ja mialam robione obydwa badania, pod usg wyszlo że mam nie drożne i jestem bezpłodna a drugie pod rtg wyszlo że jajowody są drożne co widac pieknie na zdjęciu.. polecam pod rtg bo jest dokładniejsze i w moim przypadku bezbolesne. Pod usg krzyczalam na caly szpital bo takie męki przeżywałam 😱
Zakładają cewnik, pompuja balonik a później wprowadzaja kontrast i lezysz pod rtg a oni robia zdjęcia w odpowiednim momencie, czyli kiedy płyn bedzie w jajowodach. Mój lekarz powiedział że podczas badania kontrast może udroznic jajowody jeżeli sa male zrosty, ale nigdy nie będziemy pewni czy cos tam bylo czy nie..
Jedyne badanie przed to biocenoza i cytologia.