Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
anett13 wrote:Dziewczyny druga IUI udana za pierwszym razem, dwie grube krechy na teście. Muszę teraz do laboratorium podskoczyć i zrobić betę dla pewności
trzymam kciuki za resztę 🥰
33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Niepłodność idiopatyczna ??
1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔 -
MoniaSz wrote:Gratuluję 🙂 szczęściara 🤗🍀
Dziękujeu nas jest jakiś blachy problem bo naturalnie przez 2 lata nic a inseminacje od razu wychodzą. Mąż miał podwyższona fragmentację DNA a u mnie nic nie znaleźli.
Wiadomo, ze człowiek i tak się martwi czy wszystko będzie OkMoniaSz lubi tę wiadomość
I IUI udana ❤️ córka 2019
II IUI udana ❤️córka 2021
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌ -
anett13 wrote:Dziewczyny druga IUI udana za pierwszym razem, dwie grube krechy na teście. Muszę teraz do laboratorium podskoczyć i zrobić betę dla pewności
Ogromne gratulacje!! 🍀🥰
Ja jestem właśnie po 4 IUI, oby tym razem 🙏🏻
Dziewczyny podpowiedzcie mi jak to jest z tą suplementacją progesteronu, kiedy zbadać poziom i kiedy zaczą brać. -
Blanka wrote:Dziewczyny, niestety okres właśnie przyszedł. Czyli czeka mnie trzecie podejście.
Bardzo mi przykro. Głowa do góry! Jeszcze będzie pięknie 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Gratulacje 🥳 . Trzymam kciuki za piękny przyrost bety 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Hm nie działa na mnie ta stymulacja. Już 2 raz. Ale lekarz się bała, ze mnie przeztymuluje ta dawka....Tym razem Gonal 150-75-75 i owulacja taka jak bez stymulacji ooo. Nie wiem czy jest sens się stymulować. 9dc endometrium 7-8mm. Prawy jajnik pęcherzyk 17.5, lewy 15. Chociaż pierwszy raz zapowiada się owulacja z prawego jajnika. Do tej pory wszystkie 3 IUI na pęcherzyku z lewego. Ale oba jajowody drożne. W sumie nie wiem co myśleć. Ale nie widzę żadnego sensu stymulacji skoro bez mam tak samo 🙄🙄
Olalala chyba byłam u Twojego lekarza na tej kontroli. Moja doktor K. na urlopie i mnie do niego zapisała. Nie do końca ufam czy wszystko dobrze zmierzyl, bo ciagle coś mu się myliło. Faktycznie jakiś taki niekonkretny, gaduła. Kazał wyjechać, wyłączy głowę bla bla co się dzieje. Pani taka młoda. Pani zabiegana itpwole moja lekarz 🤓
Update: dzwoniła moja Pani doktor. Czekamy aż endometrium podrośnie więcej niż 8. W piątek o 9 rano mam monitoring. I najpewniej po południu w piątek inseminacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 17:52
-
MoniaSz lubi tę wiadomość
-
Sivaa5 wrote:Ja wczoraj miała 4 tą, ale tym razem podchodzd6di tego na Chłodno
Koniczynka28, KAR, Sivaa5 lubią tę wiadomość
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Dziewczyny mnie moja P.Prof zaleciła brać duphaston aż do testu... on wstrzymuje mi miesiączke więc u mnie okres się nie pojawi tak czy siak... także i mnie okaże się dopiero przy testowaniu...
Jest tu ktoś ze Śląska?
Anett gratulacje ! Oby nam wszystkim się poszczęściło👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
👧 * niewydolność przysadki mózgowej
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%
1 IUI lipiec/2020 - 🙁 -
Lilak wrote:Mi też mocno dokuczał lewy jajnik już po pęknięciu więc może to niekoniecznie to.➡️Starania od 2018
➡️Inseminacja 1: styczeń 2020 - nieudana
➡️Inseminacja 2: maj 2020 - nieudana
➡️ Inseminacja 3: sierpień 2020 - nieudana
⚪Październik 2020 START IN VITRO
➡️Długi protokół
🚩Pobrano 22 oocytow
🚩14 dojrzałych komórek
🚩6 zapłodniono
🚩Mamy 6 zarodków!
Podano 4AA 💎 świeży transfer
4 dpt II kreska
6 dpt beta 46,07
8 dpt beta 140
12 dpt beta 699
16 dpt beta 4828 + I USG widoczny pęcherzyk ciążowy
❄️5 mroziakow
❄️2BB ❄️4AA ❄️4BA ❄️3BB ❄️4AB
-
Anaby89 wrote:Ja po inseminacji jak sikałam to mysłalam ze umrę tak mnie bolała strona z której miałam inseminacje. Zastanawiam się czy to normalne?Tak mniej więcej 4h po.
Trochę podczytywałam dziewczyny i wychodzi na to, że po inseminacji dzieją się różne rzeczy, których w normalnych cyklach nie ma, jak te kłucia czy bóle. Mi po tygodniu od IUI wszystko tam w środku bulgocze, normalnie całe podbrzusze aż wrze i pracuje. Nie jest to żołądek. Muszę co chwilę wstawać w pracy żeby się rozprostować bo nie daje rady siedzieć. A co to jest, to ciort jeden wie 🤔 -
Aneta8 wrote:Ogromne gratulacje!! 🍀🥰
Ja jestem właśnie po 4 IUI, oby tym razem 🙏🏻
Dziewczyny podpowiedzcie mi jak to jest z tą suplementacją progesteronu, kiedy zbadać poziom i kiedy zaczą brać. -
Blanka wrote:Dziewczyny, niestety okres właśnie przyszedł. Czyli czeka mnie trzecie podejście.
Bardzo mi przykro 😕ale jak to się mówi do trzech razu sztuka 😚
Starania od 2017r.
07.2017 naturalny cud ❤️5tc 💔😔
Od 2018r. Leczenie w Parens Rzeszów
06.2020r. 1 inseminacja brak ciąży
10.2020 decyzja o in vitro
12.2020 stymulacja, punkcja
03. 02.2021 kriotransfer -> beta 2.3😪
Wizyta u immunologa
Zlecone badania :
P/c przeciwplemnikowe ASA ❌
P/c antykardiolipinowe IgM❌, IgG ✔️
ANA ✔️
Kir AA❌
Allo Mlr ✔️
Cross - match✔️
Komórki NK 13.5%✔️
05.2021 crio ostatnia szansa 🙏 ->neoparin, accofil, encorton
8dpt - bhcg 17,9/p.7,8
10dpt- 14.1/p.15.1 😪
Brak❄️
2024r. Wracamy po przerwie
Zmiana kliniki Artvimed Kraków
07.2024 histeroskopia z Cd138 stan zapalny
09.2024 biopsja endometrium stan zapalny wyleczony👍
21.12.24 punkcja
Mamy 2❄️
20.02.2025 crio🙏
11dpt- bhcg <1.1😢 -
Gratulacje!! Oby wszystko było dobrze 😚😊😊Starania od 2017r.
07.2017 naturalny cud ❤️5tc 💔😔
Od 2018r. Leczenie w Parens Rzeszów
06.2020r. 1 inseminacja brak ciąży
10.2020 decyzja o in vitro
12.2020 stymulacja, punkcja
03. 02.2021 kriotransfer -> beta 2.3😪
Wizyta u immunologa
Zlecone badania :
P/c przeciwplemnikowe ASA ❌
P/c antykardiolipinowe IgM❌, IgG ✔️
ANA ✔️
Kir AA❌
Allo Mlr ✔️
Cross - match✔️
Komórki NK 13.5%✔️
05.2021 crio ostatnia szansa 🙏 ->neoparin, accofil, encorton
8dpt - bhcg 17,9/p.7,8
10dpt- 14.1/p.15.1 😪
Brak❄️
2024r. Wracamy po przerwie
Zmiana kliniki Artvimed Kraków
07.2024 histeroskopia z Cd138 stan zapalny
09.2024 biopsja endometrium stan zapalny wyleczony👍
21.12.24 punkcja
Mamy 2❄️
20.02.2025 crio🙏
11dpt- bhcg <1.1😢 -
Koniczynka28 wrote:Lekarz Ci powinien powiedzieć kiedy zacząć, lepiej nie za wczesnie bo może zblokować zapłodnienie. Ja chyba zwykle zaczynam po 3 dniach od owulacji/ zabiegu. Ale były dziewczyny, które chyba pisaly ze miały jakoś wcześniej. Biorę do bety. A badanie 8 dni po zabiegu, no wtedy jest szczyt wydzielania progesteronu.
Przy inseminacji zapytałam lekarza o suplementację, to powiedział, że nie ma w sumie potwierdzenia medycznego, że to w ogóle pomaga, ale dla swojego spokoju mogę brać. Ale po zabiegu sobie poszedł i nawet nie wystawił recepty 😏
Zapisałam się na jutro do ginekologa z pakietu medycznego i pogadam.. -
anett13 wrote:Dziękuje
u nas jest jakiś blachy problem bo naturalnie przez 2 lata nic a inseminacje od razu wychodzą. Mąż miał podwyższona fragmentację DNA a u mnie nic nie znaleźli.
Wiadomo, ze człowiek i tak się martwi czy wszystko będzie Ok
Napisz jeszcze jak się w tym cyklu po IUI czułaś. Przeczuwałaś coś? Jakieś anomalia??OlaNova lubi tę wiadomość
-
Lilak wrote:Trochę podczytywałam dziewczyny i wychodzi na to, że po inseminacji dzieją się różne rzeczy, których w normalnych cyklach nie ma, jak te kłucia czy bóle. Mi po tygodniu od IUI wszystko tam w środku bulgocze, normalnie całe podbrzusze aż wrze i pracuje. Nie jest to żołądek. Muszę co chwilę wstawać w pracy żeby się rozprostować bo nie daje rady siedzieć. A co to jest, to ciort jeden wie 🤔
Może to gazy...?
Ja nie mam żadnych objawów nigdy nic... Tzn czasem mam skurcze macicy ale jak dowiedzialam się, że podobno to przez progesteron to już w ogóle nie zwracam na to uwagi i nie szukam w sobie żadnych objawów niczego.
Czasem leki na stymulację oraz progesteron przyjmowany po zabiegu wywołują różne objawy... Nie nalezy się nimi przejmować, chyba że przez ból nie można normalnie funkcjonowac.
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
Trzymaj się Blanka, trzymamy kciuki za kolejny i oby ostatni zabieg iui
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
nick nieaktualny
-
OlaNova wrote:Może to gazy...?
Ja nie mam żadnych objawów nigdy nic... Tzn czasem mam skurcze macicy ale jak dowiedzialam się, że podobno to przez progesteron to już w ogóle nie zwracam na to uwagi i nie szukam w sobie żadnych objawów niczego.
Czasem leki na stymulację oraz progesteron przyjmowany po zabiegu wywołują różne objawy... Nie nalezy się nimi przejmować, chyba że przez ból nie można normalnie funkcjonowac.
Dlatego nie biorę tego absolutnie za jakikolwiek znak i cierpliwie czekam. Moje obie ciąże były diametralnie inne, z innymi objawami.